Kanutten
12-09-14, 12:36
Jippi!! Brød slik jeg liker det! :sikle:
Spiser seff irsk sodabrød hver gang vi er i Irland, men har ikke liksom tenkt på å lage det selv. Men prøvde i dag og det ble kjempegodt!
2 dl surmelk (ca 4 karber pr dl)
60% passelig mengde avfettet mandelmel
40% frø/nøtter/kli etc
1/2 ts salt
1 ts natron
Gå utifra mengden surmelk.
Bland mel og frø/nøtter/kli sammen med salt og natron. Lag en grop i midten og ha i surmelka. Bland godt sammen. Deigen skal bli ala trolldeig/plastelina, dvs den skal ikke henge fast på bordet. Trill en stor bolle og klapp den litt flat. Snitt et kryss med en skarp kniv.
Stekes i stekovn først på 230 grader ca 15 min, deretter ned til ca 180 grader til ferdig, ca 25 min +-.
Eller den kan klappes flat til en ca 1 cm tykk rund sak som kuttes opp i "kakestykker" og stekes på stekepanna.
Nydelig godt brød! Men glemte seff å ta bilde under baksten....
Spiser seff irsk sodabrød hver gang vi er i Irland, men har ikke liksom tenkt på å lage det selv. Men prøvde i dag og det ble kjempegodt!
2 dl surmelk (ca 4 karber pr dl)
60% passelig mengde avfettet mandelmel
40% frø/nøtter/kli etc
1/2 ts salt
1 ts natron
Gå utifra mengden surmelk.
Bland mel og frø/nøtter/kli sammen med salt og natron. Lag en grop i midten og ha i surmelka. Bland godt sammen. Deigen skal bli ala trolldeig/plastelina, dvs den skal ikke henge fast på bordet. Trill en stor bolle og klapp den litt flat. Snitt et kryss med en skarp kniv.
Stekes i stekovn først på 230 grader ca 15 min, deretter ned til ca 180 grader til ferdig, ca 25 min +-.
Eller den kan klappes flat til en ca 1 cm tykk rund sak som kuttes opp i "kakestykker" og stekes på stekepanna.
Nydelig godt brød! Men glemte seff å ta bilde under baksten....