Sivensvans
09-01-15, 14:07
http://imbo.vgc.no/users/godt/images/1202d60065ac48a66ee61523f2e8dc60.jpg?t%5B0%5D=resi ze%3Awidth%3D980&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&accessToken=ebba8f286d6a11ce3a1b282f4313e2c685dbf2 b5554b593e6ec0cdb205208d24
Skrevet av Julie Ilona Balas
http://imbo.vgc.no/users/godt/images/93e43d4a5570d1a4cc1428df335f3de8.jpg?t%5B0%5D=thum bnail%3Awidth%3D110%2Cheight%3D110%2Cfit%3Doutboun d&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&accessToken=8ce93b87b154158886ebb9b05aa2d625f98be8 31fb5bbc113c67f786fb860498 (http://www.godt.no/#!/bruker/6072/julie-ilona-balas)
Bakte egg i avokado toppet med spekeskinke
Tags:
Frokost (http://www.godt.no/#!/oppskrifter/frokost)
Lunsj (http://www.godt.no/#!/oppskrifter/lunsj)
Tilberedningstid:30min
Har du noen gang prøvd varm avokado? Det fungerer overraskende bra! Sammen med egg og sprøstekt spekeskinke blir det en næringsrik start på dagen. En liten vri på de klassiske frokosteggene.
http://imbo.vgc.no/users/godt/images/1202d60065ac48a66ee61523f2e8dc60.jpg?t%5B0%5D=resi ze%3Awidth%3D980&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&accessToken=ebba8f286d6a11ce3a1b282f4313e2c685dbf2 b5554b593e6ec0cdb205208d24
Ingrediens
4 personer
2 stykkeravokado (http://www.godt.no/#!/ingrediens/1599/avokado)4 stykkeregg (http://www.godt.no/#!/ingrediens/1227/egg)8 skive(r)spekeskinkeeller bacon (http://www.godt.no/#!/ingrediens/1052/spekeskinke)1 buntvårløk (http://www.godt.no/#!/ingrediens/1567/vaarloek)1 klypehavsalt (http://www.godt.no/#!/ingrediens/1481/havsalt)1 klypepepper (http://www.godt.no/#!/ingrediens/1542/pepper)
Det første jeg ble glad i og som gjengjeldte mine følelser, var mat.
- Rhoda Morgenstern
Slik gjør du
1. Start med å dele avokadoene i to og fjern steinen. Lag noen ruter og grav ut litt av kjøttet så egget får plass.
http://imbo.vgc.no/users/godt/images/32d3550669a1bc45d516ba04dded7210.jpg?t%5B0%5D=resi ze%3Awidth%3D647&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&accessToken=92369ab56ce861360406ee87ba9f58f6a8370d e7e910d94cbcec3a448aca58022. Legg avokadoene i en ildfast form. Pass på at de ligger stødig. Legg gjerne litt sammenrullet folie under. Knekk ett egg i hver avokadohalvdel. Strø på litt salt og pepper. Stek avokadoeggene på 180 grader i 20 minutter eller til eggehvitene er helt faste. Stek litt lenger om du ønsker fast eggeplomme.
http://imbo.vgc.no/users/godt/images/26a87503d970af4fd1a1844c42cbf82c.jpg?t%5B0%5D=resi ze%3Awidth%3D647&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&accessToken=154fc8351025d7abab235331682b8d20e3e0f5 2dafa4626e2a0b81ab57033d733. Mens avokadoeggene er i ovnen steker du spekeskinke i en varm tørr panne til de blir spøstekt. Det går såklart an å bruke bacon istedenfor.
4. Server avokadoeggene med finhakket vårløk og biter av sprøstekt spekeskinke!
(Publisert06.01.2015, endret06.01.2015)
Skrevet av Julie Ilona Balas
http://imbo.vgc.no/users/godt/images/93e43d4a5570d1a4cc1428df335f3de8.jpg?t%5B0%5D=thum bnail%3Awidth%3D110%2Cheight%3D110%2Cfit%3Doutboun d&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&accessToken=8ce93b87b154158886ebb9b05aa2d625f98be8 31fb5bbc113c67f786fb860498 (http://www.godt.no/#!/bruker/6072/julie-ilona-balas)
Bakte egg i avokado toppet med spekeskinke
Tags:
Frokost (http://www.godt.no/#!/oppskrifter/frokost)
Lunsj (http://www.godt.no/#!/oppskrifter/lunsj)
Tilberedningstid:30min
Har du noen gang prøvd varm avokado? Det fungerer overraskende bra! Sammen med egg og sprøstekt spekeskinke blir det en næringsrik start på dagen. En liten vri på de klassiske frokosteggene.
http://imbo.vgc.no/users/godt/images/1202d60065ac48a66ee61523f2e8dc60.jpg?t%5B0%5D=resi ze%3Awidth%3D980&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&accessToken=ebba8f286d6a11ce3a1b282f4313e2c685dbf2 b5554b593e6ec0cdb205208d24
Ingrediens
4 personer
2 stykkeravokado (http://www.godt.no/#!/ingrediens/1599/avokado)4 stykkeregg (http://www.godt.no/#!/ingrediens/1227/egg)8 skive(r)spekeskinkeeller bacon (http://www.godt.no/#!/ingrediens/1052/spekeskinke)1 buntvårløk (http://www.godt.no/#!/ingrediens/1567/vaarloek)1 klypehavsalt (http://www.godt.no/#!/ingrediens/1481/havsalt)1 klypepepper (http://www.godt.no/#!/ingrediens/1542/pepper)
Det første jeg ble glad i og som gjengjeldte mine følelser, var mat.
- Rhoda Morgenstern
Slik gjør du
1. Start med å dele avokadoene i to og fjern steinen. Lag noen ruter og grav ut litt av kjøttet så egget får plass.
http://imbo.vgc.no/users/godt/images/32d3550669a1bc45d516ba04dded7210.jpg?t%5B0%5D=resi ze%3Awidth%3D647&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&accessToken=92369ab56ce861360406ee87ba9f58f6a8370d e7e910d94cbcec3a448aca58022. Legg avokadoene i en ildfast form. Pass på at de ligger stødig. Legg gjerne litt sammenrullet folie under. Knekk ett egg i hver avokadohalvdel. Strø på litt salt og pepper. Stek avokadoeggene på 180 grader i 20 minutter eller til eggehvitene er helt faste. Stek litt lenger om du ønsker fast eggeplomme.
http://imbo.vgc.no/users/godt/images/26a87503d970af4fd1a1844c42cbf82c.jpg?t%5B0%5D=resi ze%3Awidth%3D647&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&accessToken=154fc8351025d7abab235331682b8d20e3e0f5 2dafa4626e2a0b81ab57033d733. Mens avokadoeggene er i ovnen steker du spekeskinke i en varm tørr panne til de blir spøstekt. Det går såklart an å bruke bacon istedenfor.
4. Server avokadoeggene med finhakket vårløk og biter av sprøstekt spekeskinke!
(Publisert06.01.2015, endret06.01.2015)