View Full Version : Sylwesters søte lefser


sylwester
26-01-15, 23:18
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=515&pictureid=2763

2 egg, hviten piskes stiv. Plommene blandes med
125g Cottage Cheese
125g Kremfløte
1ts fiberhusk (2g) (kan sikkert erstattes av populver el.l.)
1ss glutenmel (16g) (viktig for konistensen)
Søtning tilsvarende 30g sukker (f.eks. flytende natreen 2,2ml i lokket, smak til)

Røren vendes i den stivpiskede egehvitten. (vet igrunn ikke hvorfor, men oppskriften baserer seg jo på lapper eller lignende) og smøres ut over et bakepapir (nesten en hel langpanne siden dette skal være tynt) og stekes i 175 grader i 15 minutter.

Når jeg tar den ut så legger jeg en rist over og kjappt snur hele greia slik at den kjøler seg ned på rist uten bakepapir. Jeg deler den med sak i 6 deler og bruker bakepapiret som mellomlegg og har det i en pose i kjøleskap.

En slik med 20g smør, sukrin og kanel har 278kcal, 7,6g protein, 26,8g fett og 1,6g karbo. Spiser du 2 så orker du neppe middag.

langaard
27-01-15, 08:11
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=515&pictureid=2763

2 egg, hviten piskes stiv. Plommene blandes med
125g Cottage Cheese
125g Kremfløte
1ts fiberhusk (2g) (kan sikkert erstattes av populver el.l.)
1ss glutenmel (16g) (viktig for konistensen)
Søtning tilsvarende 30g sukker (f.eks. flytende natreen 2,2ml i lokket, smak til)

Røren vendes i den stivpiskede egehvitten. (vet igrunn ikke hvorfor, men oppskriften baserer seg jo på lapper eller lignende) og smøres ut over et bakepapir (nesten en hel langpanne siden dette skal være tynt) og stekes i 175 grader i 15 minutter.

Når jeg tar den ut så legger jeg en rist over og kjappt snur hele greia slik at den kjøler seg ned på rist uten bakepapir. Jeg deler den med sak i 6 deler og bruker bakepapiret som mellomlegg og har det i en pose i kjøleskap.

En slik med 20g smør, sukrin og kanel har 278kcal, 7,6g protein, 26,8g fett og 1,6g karbo. Spiser du 2 så orker du neppe middag.

Soft flora margarin:confused:

TrillTrall
27-01-15, 11:01
Soft flora margarin:confused:
Tenkte på det samme og tok en titt på innholdslista på nettet og det er ikke så ille - det er laget av raps- og kokosolje, ingen skumle oljer der altså. :) Margarin er ikke så ille nå som det var for bare noen få år siden. Jeg bruker bare bremykt, smør og olivenolje, men det er mitt valg da. :)

langaard
27-01-15, 14:54
Tenkte på det samme og tok en titt på innholdslista på nettet og det er ikke så ille - det er laget av raps- og kokosolje, ingen skumle oljer der altså. :) Margarin er ikke så ille nå som det var for bare noen få år siden. Jeg bruker bare bremykt, smør og olivenolje, men det er mitt valg da. :)

Holder meg til rørossmør :D

Bønna200
27-01-15, 14:56
Dette så rett og slett veldig godt ut. :sikle:

Kanutten
27-01-15, 17:57
Tenkte på det samme og tok en titt på innholdslista på nettet og det er ikke så ille - det er laget av raps- og kokosolje, ingen skumle oljer der altså. :) Margarin er ikke så ille nå som det var for bare noen få år siden. Jeg bruker bare bremykt, smør og olivenolje, men det er mitt valg da. :)

Margarin forteller vel mer om hvordan det er laget uavhengig av innholdet?

TrillTrall
27-01-15, 18:00
Margarin forteller vel mer om hvordan det er laget uavhengig av innholdet?

Hm? Det skjønte jeg ikke. Margarin er jo en smør-erstatning / etterligning og før ble det laget på mye dårligere ingredienser enn det i alle fall Soft Flora blir i dag.

Kanutten
27-01-15, 18:00
Margarin forteller vel mer om hvordan det er laget uavhengig av innholdet?

Står at den inneholder fullherdete oljer...

Kanutten
27-01-15, 18:01
Hm? Det skjønte jeg ikke. Margarin er jo en smør-erstatning / etterligning og før ble det laget på mye dårligere ingredienser enn det i alle fall Soft Flora blir i dag.

Google på margarin vs smør.
.

Carisma
27-01-15, 18:42
Margarin forteller vel mer om hvordan det er laget uavhengig av innholdet?

Ja, det stemmer. Den varmebehandles bl.a og det er da den tetter årene.

TrillTrall
27-01-15, 22:31
Står at den inneholder fullherdete oljer...

Fullherdede oljer er ikke farlige, det er de delvis herdede som er skumle.

nellie
27-01-15, 22:48
What TrillTrall said. Delvis herdet fett = transfett. Fullherdet er ikke usunt på den måten. Delvis herdet fett brukes ikke lenger i produksjon av margarin.

Problemet vi sitter igjen med da er forholdet mellom omega 6 og omega 3. Som vel kan være like så viktig som dette med om det tetter blodårene eller ei.

Kanutten
27-01-15, 23:09
Såååå da kan vi si at herdet fett er ok... Det er mye herdet fett i kaker som varer i mange år.

Og med et lite knips skal vi altså avfeie det lavkarbo har stått for? At herdet fett ikke er ok?

Bønna200
27-01-15, 23:14
Hva har dette med oppskriften å gjøre?

Kanutten
27-01-15, 23:15
Hva har dette med oppskriften å gjøre?

Jeg sklei ut.... Oppskrifta ser nydelig ut bortsett fra at jeg ville ha fyllt på med ost istedet for kanel ++!

sylwester
29-01-15, 23:17
Soft flora er litt guilty pleasure siden jeg forbinner det med barndommen min. Jeg bruker for det meste bremykt og smør ellers, men dere kan bruke hva dere vil :D

Dette er derimot grunnen til at jeg har Sukrin i huset ;)