Sivensvans
02-03-15, 08:22
<H1 class=layout-col-left itemprop="name">Enkel frokostluksus: Bakte egg med grønnsaker fra www.godt.no (http://www.godt.no)
Tilberedningstid: 30min
Bakte egg med grønnsaker er en utrolig enkel frokost- eller lunsjrett. Du kan til og med gjøre formene klare dagen før så det eneste som gjenstår er selve steketiden i ovn. Her kan du bruke de grønnsakene du har tilgjengelig, men jeg synes det passer utrolig godt med chilistekt sopp, spinat og tomat til de bakte eggene. </H1>Dette trenger du til 2 porsjoner:
4 egg
3 stk sopp
0.5 pose spinat
8 stk cherrytomat (uten "innmat")
Litt revet parmesan
Salt
Pepper
Tørket chili flak
Olje eller smør til steking og smøring av former
Slik gjør du
1. Skru ovnen på 180 grader. Rens og vask spinaten, kutt sopp i småbiter og del tomaten i båter. Det kan lønne seg å ta ut frøene så det ikke blir så mye væske i formen.
http://imbo.vgc.no/users/godt/images/0b7011d1c9b56fae4e7cd08014202270.jpg?t%5B0%5D=resi ze%3Awidth%3D647&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&accessToken=d916c6c8698cefe3bd4fceed99bb70b2a13a8f 5a5e87eaa83fc7850815ce16a8 2. Stek spinat og sopp i litt smør eller olje, tilsett spinaten når soppen har blitt gylden. Krydre blandingen med chiliflak, salt og pepper. Når spinaten er ferdig stekt tilsetter du tomatbåtene for å gi dem litt varme. Bland godt sammen.
http://imbo.vgc.no/users/godt/images/12251f508f2dd3c9fa31ae62ed2b84a3.jpg?t%5B0%5D=resi ze%3Awidth%3D647&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&accessToken=0ad4e9f611033ae26ce93a2f59d97b3100d9f7 7bb18ba925a3692e8028866f8f 3. Smør to små ildfaste former med litt smør eller olje før du legger grønnsaksblandingen i formene. Klem det litt sammen så du får plass til eggene på toppen. Avhengig av hvor sulten du er og hvor store former du bruker kan du bruke et eller to egg i hver form. Eggehviten vil renne litt ned blandt grønnsakene, men det er bare bra.
http://imbo.vgc.no/users/godt/images/58e42fdda4195537a82bb8cec2bafe67.jpg?t%5B0%5D=resi ze%3Awidth%3D647&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&accessToken=1ebab908f96b6b65eda2e01d265b7c5e53a452 2a2ed1414ae16d4cc2d1510c23 4. Riv litt parmesan på toppen og stek i ca 10-15 minutter på 180 grader. Formene er klare når eggehviten har stivnet.
Tilberedningstid: 30min
Bakte egg med grønnsaker er en utrolig enkel frokost- eller lunsjrett. Du kan til og med gjøre formene klare dagen før så det eneste som gjenstår er selve steketiden i ovn. Her kan du bruke de grønnsakene du har tilgjengelig, men jeg synes det passer utrolig godt med chilistekt sopp, spinat og tomat til de bakte eggene. </H1>Dette trenger du til 2 porsjoner:
4 egg
3 stk sopp
0.5 pose spinat
8 stk cherrytomat (uten "innmat")
Litt revet parmesan
Salt
Pepper
Tørket chili flak
Olje eller smør til steking og smøring av former
Slik gjør du
1. Skru ovnen på 180 grader. Rens og vask spinaten, kutt sopp i småbiter og del tomaten i båter. Det kan lønne seg å ta ut frøene så det ikke blir så mye væske i formen.
http://imbo.vgc.no/users/godt/images/0b7011d1c9b56fae4e7cd08014202270.jpg?t%5B0%5D=resi ze%3Awidth%3D647&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&accessToken=d916c6c8698cefe3bd4fceed99bb70b2a13a8f 5a5e87eaa83fc7850815ce16a8 2. Stek spinat og sopp i litt smør eller olje, tilsett spinaten når soppen har blitt gylden. Krydre blandingen med chiliflak, salt og pepper. Når spinaten er ferdig stekt tilsetter du tomatbåtene for å gi dem litt varme. Bland godt sammen.
http://imbo.vgc.no/users/godt/images/12251f508f2dd3c9fa31ae62ed2b84a3.jpg?t%5B0%5D=resi ze%3Awidth%3D647&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&accessToken=0ad4e9f611033ae26ce93a2f59d97b3100d9f7 7bb18ba925a3692e8028866f8f 3. Smør to små ildfaste former med litt smør eller olje før du legger grønnsaksblandingen i formene. Klem det litt sammen så du får plass til eggene på toppen. Avhengig av hvor sulten du er og hvor store former du bruker kan du bruke et eller to egg i hver form. Eggehviten vil renne litt ned blandt grønnsakene, men det er bare bra.
http://imbo.vgc.no/users/godt/images/58e42fdda4195537a82bb8cec2bafe67.jpg?t%5B0%5D=resi ze%3Awidth%3D647&t%5B1%5D=strip&t%5B2%5D=compress%3Alevel%3D75&accessToken=1ebab908f96b6b65eda2e01d265b7c5e53a452 2a2ed1414ae16d4cc2d1510c23 4. Riv litt parmesan på toppen og stek i ca 10-15 minutter på 180 grader. Formene er klare når eggehviten har stivnet.