Sivensvans
30-03-15, 11:43
Egg cocotte fra godt.no
Tid og vanskelighetsgrad
RaskEnkelUnder 20 minBakte egg, eller Oeufs en Cocotte, er en elsket fransk klassiker. Server egg cocotte med ristet lavkarbobrød, og du har et fantastisk lite lunsjmåltid.
Ingredienser:
4stk egg
1⁄2ss smør til smøring
1dl revet hvitost
4ss crème fraîche
8stk rød cherrytomat
salt og kvernet pepper
1ss hakket frisk timian
4skive grovt lavkarbobrød
Beskrivelse
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 220°C. Smør små porsjonsformer med smør. Dekk bunnen med revet ost. Del cherrytomat i to og tilsett sammen med crème fraîche. Knekk ett egg i hver form og dryss over salt, pepper og timian.
2. Sett formene på en rist midt i ovnen. Bak i ovn i 10-15 minutter.
Server med godt lavkarbobrød, gjerne ristet noen minutter i ovnen.
Egg cocotte smaker ekstra godt med litt hakkede grønnsaker, sopp eller skinke.
Tid og vanskelighetsgrad
RaskEnkelUnder 20 minBakte egg, eller Oeufs en Cocotte, er en elsket fransk klassiker. Server egg cocotte med ristet lavkarbobrød, og du har et fantastisk lite lunsjmåltid.
Ingredienser:
4stk egg
1⁄2ss smør til smøring
1dl revet hvitost
4ss crème fraîche
8stk rød cherrytomat
salt og kvernet pepper
1ss hakket frisk timian
4skive grovt lavkarbobrød
Beskrivelse
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 220°C. Smør små porsjonsformer med smør. Dekk bunnen med revet ost. Del cherrytomat i to og tilsett sammen med crème fraîche. Knekk ett egg i hver form og dryss over salt, pepper og timian.
2. Sett formene på en rist midt i ovnen. Bak i ovn i 10-15 minutter.
Server med godt lavkarbobrød, gjerne ristet noen minutter i ovnen.
Egg cocotte smaker ekstra godt med litt hakkede grønnsaker, sopp eller skinke.