sylwester
17-10-15, 18:55
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=515&pictureid=3943
Bunn:
100g mandler + 25g peanøtter kvernes
3 eggehvitter kjøres stiv m/ søtstoff tilsvarende 50g sukker (jeg bruker natreen)
Vend nøttene forsiktig i stiv eggehvite og ha i springform. Stekes på nederste rille på 125grader i 25 minutter. Avkjøles.
6 blad med gelatin (10g) legge i kaldt vann.
Kaffegele:
3,5 dl kaffe
1ts nellikspiker
1ts kardemomme
1/2 ts kanel
Krydderiene mortes og haes i kaffen.
La kaffen koke ned til 3dl. Des lengre, des bedre. Sil av krydderiene og ha tilbake i kasserolle.
Ha i tilsvarende 100g sukker (Jeg brukte 35g sukrin + flytende natreen)
Ha i gelatinen.
Ostemasse:
1 pk (3dl) kremfløte piskes stiv, has over i bolle
1 bøtte (3dl) rømme piskes stiv, has over i bolle (ta en drøy ss i kaffegeleen)
1 familiepakke (300g) m/ filadeliaost naturell piskes.
med litt av
Putt 1 eggeplomme i kaffegelen. Varm forsiktig opp mens du visper til den er ca. 75 grader. Heller for lite enn for mye siden vi tåler å spise råe eggepliommer i Norge. La blandingen avkjøle litt før den haes i filadelfiaen under visping. Jeg tar en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går.
Filadelfia-kaffegele-blandingen vendes forsiktig i rømme/fløten og has i springformen med bunnen, som burde være kald. (hvis ikke så venter du)
Has i kjøleskapet over natta!
Sitruslokk: (dagen etter, eller etter 3-4 timer)
3 plater med gelatin (5g) has i vann
Rasp skallet til 1 sitron og 1 appelsin sammen med jusen.
Varm opp, ha i gelatin så den smelter.
Tilsett kaldt vann mens du visper til det er 3dl.
Avkjøles. Vent til det er litt stiv før den legges på kaka.
Enjoy!
Annerkjennelse:
Bunnen er basert på Aatinka sin flotte ostekakebunn, som igjen er 1/2 suksessetertebunn. Jeg har bare byttet ut noen mandler emd peanøtter. Jeg tror det vil være enda bedre med mer peanøtter eller salt. Vil oppdatere hvis det blir bedre. Hennes ostekake (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=37465) er også veldig god .-)
Basisoppskriften på nesten alle bakelessostekakene jeg lager er Isets ostekake (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=926), men jeg lager alltid gele selv. Typisk er 3dl vann og 6 gelatinplater + søtstoff tilsvarende 100g sukker.
Bunn:
100g mandler + 25g peanøtter kvernes
3 eggehvitter kjøres stiv m/ søtstoff tilsvarende 50g sukker (jeg bruker natreen)
Vend nøttene forsiktig i stiv eggehvite og ha i springform. Stekes på nederste rille på 125grader i 25 minutter. Avkjøles.
6 blad med gelatin (10g) legge i kaldt vann.
Kaffegele:
3,5 dl kaffe
1ts nellikspiker
1ts kardemomme
1/2 ts kanel
Krydderiene mortes og haes i kaffen.
La kaffen koke ned til 3dl. Des lengre, des bedre. Sil av krydderiene og ha tilbake i kasserolle.
Ha i tilsvarende 100g sukker (Jeg brukte 35g sukrin + flytende natreen)
Ha i gelatinen.
Ostemasse:
1 pk (3dl) kremfløte piskes stiv, has over i bolle
1 bøtte (3dl) rømme piskes stiv, has over i bolle (ta en drøy ss i kaffegeleen)
1 familiepakke (300g) m/ filadeliaost naturell piskes.
med litt av
Putt 1 eggeplomme i kaffegelen. Varm forsiktig opp mens du visper til den er ca. 75 grader. Heller for lite enn for mye siden vi tåler å spise råe eggepliommer i Norge. La blandingen avkjøle litt før den haes i filadelfiaen under visping. Jeg tar en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går.
Filadelfia-kaffegele-blandingen vendes forsiktig i rømme/fløten og has i springformen med bunnen, som burde være kald. (hvis ikke så venter du)
Has i kjøleskapet over natta!
Sitruslokk: (dagen etter, eller etter 3-4 timer)
3 plater med gelatin (5g) has i vann
Rasp skallet til 1 sitron og 1 appelsin sammen med jusen.
Varm opp, ha i gelatin så den smelter.
Tilsett kaldt vann mens du visper til det er 3dl.
Avkjøles. Vent til det er litt stiv før den legges på kaka.
Enjoy!
Annerkjennelse:
Bunnen er basert på Aatinka sin flotte ostekakebunn, som igjen er 1/2 suksessetertebunn. Jeg har bare byttet ut noen mandler emd peanøtter. Jeg tror det vil være enda bedre med mer peanøtter eller salt. Vil oppdatere hvis det blir bedre. Hennes ostekake (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=37465) er også veldig god .-)
Basisoppskriften på nesten alle bakelessostekakene jeg lager er Isets ostekake (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=926), men jeg lager alltid gele selv. Typisk er 3dl vann og 6 gelatinplater + søtstoff tilsvarende 100g sukker.