View Full Version : Fathead Pizza/kjeks - Enkel og sykt god!


Spinnerette
25-03-16, 20:24
Denne oppskriften er kjempepopulær her i England om dagen, så jeg måtte prøve, og det er noe av det aller beste jeg har 'bakt' av LK-erstatninger. Den har vanlige ingredisenser, blir sprø, mettende og holder fyllet perfekt. Ingen bismak av egg eller mandler i det hele tatt, med god konsistens. Vil tro den passer utmerket som kjeks til oster etc, om man kutter den i mindre biter og kanske steker litt ekstra. Oppskriften er hentet her! (http://www.ditchthecarbs.com/2015/04/23/fat-head-pizza/)

Ingredienser:
170g reven ost
2ss kremost (fks Philiadelphia)
1 egg
85g mandelmel (ikke avfettet)
Litt salt
Evt krydder, fks rosmarin, oregano, basilikum, hvitløk etc

Fremgangsmåte:
Bland reven ost og kremost i en bolle. Kjør i mikroen i 1 min på full guffe.
Ha i resten av ingrediensene og bland godt.
Kjevle relativt tynt ut mellom to non-stick bakepapir (ta av det øverste før du putter den i ovnen!).
Bruk en gaffel til å stikke hull i deigen for å unngå bobler, de lukker seg mens deigen steker.
Stekes 220 grader i 12-15 min, eller til gylden. Snu bunnen rundt når den begynner å gyldne, for ekstra sprøhet!
Når den er ferdig har du på ønsket fyll, og steker igjen i ca 5min, til osten har smeltet. Jeg brukte reven cheddar, cherrytomater og pepperoni. Nam!

Håper det smaker! :D

Butterfly83
27-05-16, 11:53
Ser veldig godt ut på bilder jeg har googlet :) Har du prøvd å lage kjeks av deigen?

Tenkte å prøve pizza i løpet av helgen. Men hvor tynn skal bunnen kjevles? Trekker den seg sammen under steking?

Spinnerette
27-05-16, 21:23
Kjeks ja! Skjærte opp noe av deigen i små firkanter sist jeg lagde, stekte litt ekstra, og spiste med kremost på.. Var farlig godt, men også veldig mektig. :o
Bunnen bør være ganske tynn for å bli ordentlig sprø, blir den soggy i midten smaker det også ekkelt (klok av skade!). Har ikke akkurat målt tykkelse i cm, men noe sånn som på dette bildet (http://i0.wp.com/uplateanyway.com/keto/wp-content/uploads/2014/02/pizza2.jpg) ser ut som det jeg har laget, kanskje lager jeg den noe tynnere også. Trekker seg ikke sammen etter det jeg har opplevd. :)

Butterfly83
28-05-16, 19:12
Jeg lagde pizza i går, og det er den beste lk-bunnen jeg har smakt :) Men i midten ble nok bunnen min enda litt tynnere enn på bildet og da ble den litt tørr. Men utover mot skorpa ble den bra :) Skal teste ut kjeks også :)

Veldig lettvint. Både å lage deigen og ikke minst å kjevle den ut :)

Spinnerette
30-05-16, 12:32
Så bra! :D

OmmundPoulsen
06-06-16, 17:23
Ingenting er som lavkarbo "juksemat" som smaker bedre enn "orginalene" :)

De burde starte en lavkarbo burgerkjede a la slike de har i England, hvor man får hamburgeren i den vanlige pakningen bare uten brødet, sammen med søtpoteter. Mener å tro at en ny burgerkjede (http://kongeburger.no) skal ha dette alternativet, men jeg finner ikke noe på nettsiden som tilser dette....:(

Spinnerette
12-06-16, 10:51
Hva heter denne kjeden, OmmundPoulsen? Ikke hørt om det før... Ellers er det vel bare å be om å få burgeren pakka inn i salatblader istedet for brød, det gjør de selv på BK om man spør etter det. :)

MissPivotal
13-06-16, 19:51
Denne pizzaen har reddet mang en dag der jeg holdt på å gå på tryne :D Er skikkelig instagram-farsott :D

Spinnerette
16-06-16, 09:58
Forklarer hvorfor "alle" var så gira på den! Har ikke instagram, så var ikke klar over det :p

Avkarbo
01-09-16, 06:59
Denne oppskriften er kjempepopulær her i England om dagen, så jeg måtte prøve, og det er noe av det aller beste jeg har 'bakt' av LK-erstatninger. Den har vanlige ingredisenser, blir sprø, mettende og holder fyllet perfekt. Ingen bismak av egg eller mandler i det hele tatt, med god konsistens. Vil tro den passer utmerket som kjeks til oster etc, om man kutter den i mindre biter og kanske steker litt ekstra. Oppskriften er hentet her! (http://www.ditchthecarbs.com/2015/04/23/fat-head-pizza/)

Ingredienser:
170g reven ost
2ss kremost (fks Philiadelphia)
1 egg
85g mandelmel (ikke avfettet)
Litt salt
Evt krydder, fks rosmarin, oregano, basilikum, hvitløk etc

Fremgangsmåte:
Bland reven ost og kremost i en bolle. Kjør i mikroen i 1 min på full guffe.
Ha i resten av ingrediensene og bland godt.
Kjevle relativt tynt ut mellom to non-stick bakepapir (ta av det øverste før du putter den i ovnen!).
Bruk en gaffel til å stikke hull i deigen for å unngå bobler, de lukker seg mens deigen steker.
Stekes 220 grader i 12-15 min, eller til gylden. Snu bunnen rundt når den begynner å gyldne, for ekstra sprøhet!
Når den er ferdig har du på ønsket fyll, og steker igjen i ca 5min, til osten har smeltet. Jeg brukte reven cheddar, cherrytomater og pepperoni. Nam!

Håper det smaker! :D

Gjør det noe forskjell om man bruker avfettet mandelmel? Det er alt jeg har hjemme, og vil gjerne bruke det opp.
Save

Spinnerette
07-09-16, 14:41
Gjør det noe forskjell om man bruker avfettet mandelmel? Det er alt jeg har hjemme, og vil gjerne bruke det opp.
Save


Blir nok forskjell, ja. Avfettet mel suger til seg mye mer væske. :)