Hei!
Er du på utkikk etter et sunt tips til helge"goddis"? Da kan jeg foreslå hjemmelaget m&m :)
http://helina1.blogspot.no/2016/06/m-forslag-til-goddis-lavkarbo.html
Kan du dele oppskriftene her sammen med lenkene? Ingredienser og enkle trinn, mange blogger som blir borte med årene.
Hei!
Er du på utkikk etter et sunt tips til helge"goddis"? Da kan jeg foreslå hjemmelaget m&m :)
http://helina1.blogspot.no/2016/06/m-forslag-til-goddis-lavkarbo.html
Du trenger:
100 g mørk sjokolade, 70 % kakao
1 ss kremfløte
2 ss smør/delfiafett
evt litt søtning (anbefaler 1 ts flytende Natreen)
Nøtter, salte eller usaltede - jeg har brukt Macadamia-nøtter for å få den runde formen. De er dessuten meget gode :)
(Macadamianøtter inneholder opp mot 75% én- og flerumettet fett, altså fett av den sunne typen. De er også rike på kalsium og fiber.)
Smelt sjokoladen i varm fløte og smør. Da varmer du opp fløte og smør til nesten kokepunkt, knekker sjokoladen oppi og lar det ligge i fred under lokk noen minutter. Rør så, og det blander seg fint. Tilsett søtning og nøttene.
Legg så 1 og 1 nøtt på matpapir, jeg fisker dem opp med 2 gafler. Sett dem i kjøleskapet og la sjokoladen stivne. Oppbevares i kjøleskapet :) Lang holdbarhet!
Hei!
Er du på utkikk etter et sunt tips til helge"goddis"? Da kan jeg foreslå hjemmelaget m&m :)
http://helina1.blogspot.no/2016/06/m-forslag-til-goddis-lavkarbo.html
Eller noe så enkelt som sjokoladeknekk :)
https://helina1.blogspot.no/2016/06/sissels-sjokoladeknekk-lavkarbo.html
Sjokoladeknekk:
100 g mørk sjokolade, 70% kakao
1-2 ss kremfløte
1-2 ss smør
1 ts flytende Natreen
2 never med nøtter
Litt kokos til pynt
Smelt sjokoladen i varm fløte og smør. Da varmer du opp fløte og smør til nesten kokepunkt, knekker sjokoladen oppi og lar det ligge i fred under lokk noen minutter. Rør så, og det blander seg fint. Tilsett søtning og nøttene. (Nøttene kan gjerne være hele- de deler seg når du skjærer dem opp)
Hell hele røren ut på matpapir. Strø gjerne over litt hakkede mandler eller kokos. Sett kaldt. Skjær så i passelige biter. Oppbevar dem i kjøleskapet. Jeg oppbevarer dem i en tett matboks. Lang holdbarhet :)
Jeg fikk et glass med disse til jul: http://lindastuhaug.blogg.no/1394901632_naturlige_seige_brown.html
Seige browniestrøfler (ELSKER DEM)
Seige browniestrøfler
4 store, saftige dadler, ca 80 g uten stein
35 g valgfrie nøtter *
1 ss, 15 g kakao
En klype salt
En skvett vatn
Evt. 15 g valgfri tørrvare *
* Du kan bruke alle typer nøtter, eg har prøvd med valnøtter og cashewnøtter som gir veldig godt resultat. 15 g tørrvare er ikkje nødvendig - men eg måtte prøve det i dagens oppskrift. Då brukte eg proteinpulver i sjokoladesmak, men andre alternativer kan vere PB2 peanøttpulver, kokosmel, peanøttmel, kokos, mandelmel...
Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til en jevn, klumpfri masse. Ikkje bruk for masse vatn, det skal kun vere slik at kulene akkurat kan formes. Rull til kuler - og evt. i kakao, hakka nøtter, smelta sjokolade, kokos - før du setter dei i fryseren. La dei stå en times tid før servering, så dei får sette seg skikkelig og få en god konsistens. Oppbevar i frys eller kjøleskap, dei kan stå fleire dager.
4 store, saftige dadler, ca 80 g uten stein
Dadler er ikke lavkarbo