View Full Version : Hva skal du ha til middag i dag-tråden okt/nov/des 2016


Butterfly83
24-10-16, 12:54
Starter en ny tråd jeg. Trenger masse tips og inspirasjon til å komme ordentlig i gang igjen så håper alle vil bruke tråden :) Det trenger jo absolutt ikke være noe fancy eller spennende retter.

Spinnerette
24-10-16, 21:49
Her var det falafel laget med masse grønn squash inni og litt rødløk, grønn salat ved siden av. Funker veldig bra å blande inn div grønnsaker i falafelrøre for å spe ut karbene litt, saftig og godt blir det og! :D

Butterfly83
24-10-16, 23:16
Hvilken oppskrift bruker du? Hørtes veldig godt ut! Falafel er jo så nam! :D

Spinnerette
25-10-16, 00:07
Hvilken oppskrift bruker du? Hørtes veldig godt ut! Falafel er jo så nam! :D

Ingen spesifik oppskrift, bare litt sånn henta fra her og der, haha! Blir litt sånn når man lager noe mange ganger.. :o Sånn ca, en boks kikerter, tror drenert vekt er ca 200g, en stor finstrimlet squash, en toppet ss mandelmel, 1/2 liten rødløk, et fedd presset hvitløk, en ts spisskummin, litt koriander, litt salt og bittelitt cayennepepper. Moser alt sammen i en bolle med en gaffel, og lager små boller. Steker dem litt i panne først, deretter inn i ovnen en stund ^^
Lagre
Lagre

sylwester
25-10-16, 12:16
Igår lagde jeg karrigryte med kylling og bacon og en chilliconcarne. Skal bli middagene de neste 2 uker.

Butterfly83
25-10-16, 12:41
Ingen spesifik oppskrift, bare litt sånn henta fra her og der, haha! Blir litt sånn når man lager noe mange ganger.. :o Sånn ca, en boks kikerter, tror drenert vekt er ca 200g, en stor finstrimlet squash, en toppet ss mandelmel, 1/2 liten rødløk, et fedd presset hvitløk, en ts spisskummin, litt koriander, litt salt og bittelitt cayennepepper. Moser alt sammen i en bolle med en gaffel, og lager små boller. Steker dem litt i panne først, deretter inn i ovnen en stund ^^
Lagre
Lagre

Åh, nam! Det skal testes ut.

Middagen her i går ble kjøttkaker/karbonader med ostebiter inni, og servert med blomkålmos.

Butterfly83
25-10-16, 17:16
I dag blir det spareribs fra fryseren (med minst mulig av marinaden) og ugly beans til :)

Spinnerette
25-10-16, 19:29
Åh, nam! Det skal testes ut.

Middagen her i går ble kjøttkaker/karbonader med ostebiter inni, og servert med blomkålmos.
Glemte å skrive at en må presse ut litt vann av squashen! Bare sånn så det er sagt :p

Spinnerette
28-10-16, 22:29
I dag var det taco med en mama lupes tortilla og krydret bønnemos istedet for kjøttdeig. :)

TrillTrall
29-10-16, 10:16
I går var det taco med Coop vegetardag tacofyll av erteprotein, knallgodt! Men jeg gjetter på at det er temmelig overpriset... 49,- for 300 gram gir en kilospris på 163,- og erter koster ikke mange kronene, men jeg skjønner jo at det ligger en lang tilberedelsesprosess bak da. Godt og for meg holder det til 4 lefser (spiste to i går), men om jeg kommer til å gjenta det ofte? Vet ikke, synes prisen var høy. Ungene får jo mer karbonadedeig for lavere pris. Og boks chilibønner lett most med stavmikseren koster mye mindre og er kjempegodt der også så...

I dag blir det vel reprise fra i går, dvs. ungene skal ha hjemmelaget pizza og jeg tar restene fra i går, fremdeles uvisst om jeg tar det som taco eller om jeg lager 1-2 små porsjonspizzaer av pitabrød eller polarbrød til meg. :)

Butterfly83
29-10-16, 12:59
I går ble det spareribs med krydret bønneblanding fra rema. Litt ekstra karber i bønnene, men har blitt veldig glad i det så det får gå.

I dag blir det kyllingkarri-pai etter oppskrift fra 56kilo.se :)

BenteR
30-10-16, 01:34
Lammesuppe, og restene blir middag i morgen :)

Butterfly83
30-10-16, 14:09
I går var det taco med Coop vegetardag tacofyll av erteprotein, knallgodt! Men jeg gjetter på at det er temmelig overpriset... 49,- for 300 gram gir en kilospris på 163,- og erter koster ikke mange kronene, men jeg skjønner jo at det ligger en lang tilberedelsesprosess bak da. Godt og for meg holder det til 4 lefser (spiste to i går), men om jeg kommer til å gjenta det ofte? Vet ikke, synes prisen var høy. Ungene får jo mer karbonadedeig for lavere pris. Og boks chilibønner lett most med stavmikseren koster mye mindre og er kjempegodt der også så...


Hvilket tacofyll er det? Jeg ble litt nysgjerrig så jeg tittet etter det på Prix i går. Men der hadde de kun Santa Maria vegetarfyll. En pulverpose man blandet med vann og hermetisk tomat slik at det tilsvarte 300 g med kjøtt. Kosta 21 kr for en pose.


Nå ligger en svinestek med svor i crockpoten sammen med litt grønnsaker. Tar den under grillen i ovnen til slutt for å få sprø svor. Skal ha fløtesaus og kanskje litt surkål til.


Edit: Leste litt mer om det nå og ser at coop vegetardag er laget på erteprotein, og santa maria på soyaprotein.

TrillTrall
30-10-16, 21:32
Hvilket tacofyll er det? Jeg ble litt nysgjerrig så jeg tittet etter det på Prix i går. Men der hadde de kun Santa Maria vegetarfyll. En pulverpose man blandet med vann og hermetisk tomat slik at det tilsvarte 300 g med kjøtt. Kosta 21 kr for en pose.


Nå ligger en svinestek med svor i crockpoten sammen med litt grønnsaker. Tar den under grillen i ovnen til slutt for å få sprø svor. Skal ha fløtesaus og kanskje litt surkål til.


Edit: Leste litt mer om det nå og ser at coop vegetardag er laget på erteprotein, og santa maria på soyaprotein.

https://coop.no/extra/butikknytt/4-produkter-i-coop-vegetardag/ Du har sikkert funnet det nå, dette er et ferdig-produkt og ligger i kjøledisken/kjøleskapet på butikken. Var kjempegodt, men som sagt - når prisen er 1,5 gang så høy som kilosprisen på karbonadedeig så blir det ikke kjøpt så ofte er jeg redd.

Spinnerette
31-10-16, 09:40
I går var det hjemmelaget indisk, løk-bhajis og gobi masala. Sambo lagde seg noe lam i tillegg. :)
I dag tror jeg det blir en eller annen form for tomatbasert grønnsaksuppe med linser!

annex
31-10-16, 14:33
Tomatsuppe med kylling-rester fra i går

BenteR
31-10-16, 19:34
Gjengen min får lungemosgrateng, mens jeg tar resten av lammesuppa

Susa84
01-11-16, 15:10
Nei, den som viste det. Jeg vet ikke rett og slett. Står litt blank ang middag.

Carisma
03-11-16, 11:59
I dag blir det en gammel klassiker, ovnsbakt laks med brokkoli og rømme. Tidligere har jeg kokt potet eller fullkornspasta til femåringen, men det gidder jeg ikke for han spiser mye heller brokkoli.

Butterfly83
03-11-16, 12:22
Tror det blir squash carbonara i dag :)

Susa84
03-11-16, 13:19
Jeg jobber fra 16:15-18:15 i dag, så blir en havre yoghurt på jobben som jeg blander i noen paranøtter, gojibær oppi, + litt baobab superfruit pulver oppi. Blir nok middagen min i dag :)

BenteR
03-11-16, 15:08
Osso bucco

TrillTrall
03-11-16, 15:52
Jeg jobber fra 16:15-18:15 i dag, så blir en havre yoghurt på jobben som jeg blander i noen paranøtter, gojibær oppi, + litt baobab superfruit pulver oppi. Blir nok middagen min i dag :)

Havreyoghurt? Hva er det?

Her blir det egg i dag, speilegg tror jeg. :)

Carisma
04-11-16, 09:40
Etter en lang diskusjon om hvorfor vi ikke kunne ha sushi igjen, lot minstemann seg overtale til å spise Løvebiff i dag :D Dvs Løvbit, med ulgy beans og barnaise saus, og muligens burgerbrød til ham.

Butterfly83
06-11-16, 15:05
Svinestek med svor, fløtesaus og grønnsaker

Susa84
06-11-16, 20:16
Her var det hvalbiff med grønnsaker. sausen lager jeg bare med å koke opp stekepannen jeg stekte hvalbiffen i med fløre. Pga paleo diett bruker jeg havre fløte :)

Susa84
07-11-16, 20:18
Havreyoghurt? Hva er det?

Her blir det egg i dag, speilegg tror jeg. :)


https://static.mathem.se/shared/images/products/large/havregurt-vaniljblabar-2x125g-oatly.jpg
I denne er det 14 gr karb pr 100gr . Så spiser ikke den ofte. I den naturelle er det 10 gr pr 100 gr

ingredienser: syrad havrebas (vatten, havre 12%, syrningskultur), potatisstärkelse, rapsolja, kalcium, naturlig vaniljarom, vitaminer (d2, riboflavin och b12).

Den er i hvertfall godkjent for meg av Sofie Hexeberg :) Jeg spiser også inni mellom soya yoghurt, men ikke så fan av for mye soya produkter. Jeg bruker ikke melk i kosten. Så bruker en del havrefløte også når jeg lager mat :)

BenteR
08-11-16, 01:58
Gjengen min har spist komle med salt lammekjøtt både i går og i dag, mens jeg har kost meg med biff-wok :)

TrillTrall
08-11-16, 07:11
https://static.mathem.se/shared/images/products/large/havregurt-vaniljblabar-2x125g-oatly.jpg
I denne er det 14 gr karb pr 100gr . Så spiser ikke den ofte. I den naturelle er det 10 gr pr 100 gr

ingredienser: syrad havrebas (vatten, havre 12%, syrningskultur), potatisstärkelse, rapsolja, kalcium, naturlig vaniljarom, vitaminer (d2, riboflavin och b12).

Den er i hvertfall godkjent for meg av Sofie Hexeberg :) Jeg spiser også inni mellom soya yoghurt, men ikke så fan av for mye soya produkter. Jeg bruker ikke melk i kosten. Så bruker en del havrefløte også når jeg lager mat :)

Hm. Ligner den vanlig yoghurt i smak og konsistens? Soya holder jeg meg unna også, min mor døde av brystkreft så jeg tar ikke sjansen på å trigge det om jeg skulle være disponert for det. Nå viser riktignok noe forskning at soya kan forebygge brystkreft, men enn så lenge holder jeg meg unna. :)

Carisma
08-11-16, 11:19
I går ble det kjøttkaker med kålstuing og sukkerfritt tyttebærsyltetøy. I dag blir det meksikansk kylling med smeltet ost (enchilada-style uten lefsene utenpå), rømme, hjemmelaget salsa, guacamole og masse koriander :sikle:

Susa84
08-11-16, 14:38
Hm. Ligner den vanlig yoghurt i smak og konsistens? Soya holder jeg meg unna også, min mor døde av brystkreft så jeg tar ikke sjansen på å trigge det om jeg skulle være disponert for det. Nå viser riktignok noe forskning at soya kan forebygge brystkreft, men enn så lenge holder jeg meg unna. :)

Jeg syns den er relativt lik. Jeg er også forsiktig med soya. Det kan fremkalle allergi. Smaken er litt uvant, men det går greit også etter et par beger syns jeg den er god :) Jeg bruker mest naturell med baobab superfruite pulver. Men skal du følge et ketogen kosthold er nok ikke det superfruite pulvet helt innen for.

Susa84
08-11-16, 14:40
I går blei det kjøttsuppe her. Bruker hjemmelaget kjøttkraft selvsagt :) I dag vet jeg ikke. Skulle lage lakseburger, men guttungen blei med en kompis hjem fra skolen. Så blir kanskje å lage det til kveldsmat evnt.

Spinnerette
08-11-16, 20:36
Ertesuppe!

TrillTrall
09-11-16, 06:50
Jeg syns den er relativt lik. Jeg er også forsiktig med soya. Det kan fremkalle allergi. Smaken er litt uvant, men det går greit også etter et par beger syns jeg den er god :) Jeg bruker mest naturell med baobab superfruite pulver. Men skal du følge et ketogen kosthold er nok ikke det superfruite pulvet helt innen for.

Kanskje jeg skulle prøve, har i alle fall sett noen produkter av det merket i butikken, men har ikke sett så nøye på det at jeg vet om de har yoghurt eller ikke. :) Jeg lever på ingen måte ketogent :)

Spinnerette
09-11-16, 13:16
Tomatbasert pastagrateng, med kjøttdeig og vanlig pasta til sambo, uten kjøtt og med proteinpasta (https://www.amazon.co.uk/CarbZone-Low-Carb-Pasta-Fusilli/dp/B007Q0GOKM/)til meg. :)

kamp
11-11-16, 16:55
Kyllingsuppe med squash og gulrot

Butterfly83
11-11-16, 18:00
Resten av aubergine-lasagnen fra i går :)

BenteR
11-11-16, 19:55
Ertesuppe kokt på fenalår :)

Butterfly83
12-11-16, 14:46
Ribbe i slowcooker :)