View Full Version : Ny i gamet


Linni
29-06-05, 07:47
Min akupunktør har anbefalt meg blodtypedietten pga diverse plager jeg har, og jeg er blodtype O. Har lest litt her inne, og føler meg ganske så forvirret :confused: ;)

Det jeg lurer på i første omgang er hvilken bok dere anbefaler? En generelt for blodtypedietten eller en bare for blodtype O? Jeg er ganske overbevist om at dette hjelper, og trenger ikke lese masse teori. Er mest interessert i hva jeg KAN spise og IKKE spise! Finnes denne boka på norsk? Fant noen bøker på nettet, men bare på engelsk. Vil kanskje tro det er mange matvarer som jeg ikke forstår hva er på engelsk :rolleyes:

Nå som sommer og ferietid er i gang, lurer jeg også på hva jeg kan spise av snacks/godteri :o

Alle tips mottas med takk.

Hilsen Linni som er helt ny her inne :)

Nille
29-06-05, 16:41
Hei Linni - og velkommen hit :D

Uansett hvilken type diett du skal gå på, så anbefales det uten unntak at du leser boka først, det har du helt rett i. Og om du har bestemt deg for blodtype dietten er det denne boka som anbefales:

Blodtypedietten - av D´Adamo og Whitney -

De har den på norsk http://www.haugenbok.no/resultat.cfm?st=simple&tittel=Blodtypedietten. Den koster 249 kroner der. Sjekk også med nærmeste bokhandel. PÅ boka mi står det reklame fra Bailine, regner med at de selger boka også da.

Det er også utgitt en kokebok. Men den har jeg ikke lest.

Når det gjelder hva du kan spise, så har jeg lagt inn detaljerte matvarelister for blodtype O her i forumet, - så lenge du holder deg til medisinske og nøytrale matvarer skal det går greitt ! Du finner listene her: http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=41- Tror det viktigste er å kutte ut matvarerne du IKKE skal spise først.


Det er andre her som har bedre greie på dette her ... de kommer nok innom snart .

Liiiiiiiiise, Mariaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannne !!

Lykke til videre ! :D

Linni
30-06-05, 08:09
Tusen takk for grei info. Jeg skal gå innom både biblioen og bokhandel i dag, så har jeg noe å kose meg med på stranda i helga ;)

Linni :)

205gti16v
30-06-05, 17:34
Du skal ha mykje raud kjøtt, det er heilt essensiellt for deg. Type O fungerer faktisk best i ketose eller iallefall tett opptil ketose.

Nille
30-06-05, 17:54
Neeei, det er ikke helt essensielt. :snill: Man kan godt lavære å spise oksekjøtt om man bare får i seg nok av andre kjøtt typer. For å sitere boka:

KJØTT OG FJØRFE
Spis magert oksekjøtt, lam, kalkun, kylling og den anbefalte fisken så ofte du vil. Jo mer stress på jobben eller jo mer krevende treningsprogrammet ditt er, desto høyere proteinkvalitet bør du spise. Men pass på porsjonsmengden. Forfedrene våre spiste ikke 450 gram biff, kjøttet var altfor dyrbart og knapt til å nytes. Prøv å ikke spise mer enn 170 gram pr måltid.


Type O kan effektivt fordøye og forbrenne kjøtt, siden de er tilbøyelige til å ha et høyt innhold av magesyre. Dette var et helt nødvendig element for å overleve hos tidlige Type O mennesker. Imidlertid må du være forsiktig og balansere dine kjøttproteiner med de riktige grønnsaker og frukter for å unngå overproduksjon av syredannelse som kan forårsake magesår og irritasjon i magesekkens slimhinner.

Medisinsk: Brissel, bøffel/bison, fårekjøtt, hjerte, innmat, kalvekjøtt, karbonadedeig, kjøttdeig, lam, lever, nyre, okse/storfekjøtt, oksehale, vilt (reinsdyr, elg,hjort).

Nøytral: And, fasan, hare/kanin, kalkun, kylling, rapphøns, vaktel

Unngå: Bacon, svinekjøtt, skinke, gås

205gti16v
30-06-05, 18:05
Eg satte det kanskje litt på spissen:)

Nille
30-06-05, 18:18
Eg satte det kanskje litt på spissen:)

Du er ikke alene om det her .... vi gjør det alle og enhver ! ;)

Snuppegullet
11-11-10, 19:32
hmmm er egentlig på ketolysekur, og spiser endel bacon... ble jo litt stressa i hodet av og lese at det er neinei for type 0... har det noe og si selv om man er på ketolysekur? og ikke blodtypediett?