View Full Version : Naboen til Torkil sitt grove soya protein brød


Nille
05-08-05, 19:04
Finner ikke at denne er postet andre steder enn i en annen tråd utenfor oppskriftsforumet:



Nabo'n til Torkil ..... jeg tror jeg elsker deg :eek: :D :p :o

Har nettopp bakt brødet hans :D :D :D
Og hør alle sammen ..... det er BRØD!

Tusen takk Torkil for at du delte oppskriften hans med oss!!!!!
Du må hilse han masse fra meg,- og gi han en stor klem og si TUSEN MILLIONER TAKK!!!
Brødet var bare vidunderlig.
Det skal jammen bli godt å kunne variere salat-lunchen min med brødskiver innimellom!

Og livet er bare herlig i dag! :D
** SUKK **




Hei hei :)

Dette er naboen til Torkil og forresten er eg av hokjønn..

Eg fann ut at det grove soyaproteinbrødet eg laga var litt for vått. Her er min nye versjon.

Grovt soyaproteinbrød

5 egg
0,5 dl. rapsolje (eller annan olje)
1-2 ts LO-salt eller seltin.
2 dl. sæterrømme eller mat yoghurt
2dl. vatn
1 ss bakepulver
100 gr. kruskakli
100 gr. sesamfrø
100 gr. linfrø
50- 100 gr. valnøtter eller solsikkefrø
175 gr ketolyse soyaprotein

Steikast på 175 grader på midterste rille i 50 min.
Når brødet er kaldt , del det i 2. Frys halvparten . Oppbevar resten i kjøleskåp.:)

Nille
05-08-05, 19:10
Nå har jeg dette brødet til kjøling på benken. Deigen var ikke så løs som på første oppskrift, den var sånn "pepperkakedeig" konsistens og måtte trykkes ned i formen. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke.

Så nå er jeg spent på


hvordan skal jeg få det ut av formen ?? :p
hvordan smaker det ?
var det det dumt gjort å bruke linfrø som var utgått på dato ?
hvor tungt er det ?
hvor mange skiver får jeg ut av det ?
hvor mange karber pr skive ? (Hele brødet har 38 netto karber)
Følg med, følg med, - fortsettelse følger !

Albertine
05-08-05, 19:11
*venter spent*

Amica
05-08-05, 19:24
Spennende, ja ;) :D

guro
05-08-05, 19:32
Jeg også er spent, Nille, for jeg har også planer om å prøve ..

Nille
05-08-05, 20:04
Blir jo aldri kaldt jo !!

Det henger fast i formen enda...:(

Nille
05-08-05, 21:18
Det kom ut av formen til slutt !!

Det er fremdeles litt lunkent, men jeg kunne ikke holde meg.

Vekt: 1200 gram

Fitday data:
Total: 4708 Fat:362 3258 73% Sat:33 297 7% Poly:86 774 17% Mono:107 963 22%Carbs:151 152 3% Fiber:113 0 0%Protein:261 1044 23%Alcohol:0 0 0%

Jeg skar en skive som var ca 1.25 cm tykk. Det gir 21 skiver og pr brød og 2 netto karber pr skive. Bonusen er at det også blir 12 gram protein pr skive !!

Det smakte mye bedre enn klibrødet, men det var noe som manglet smaksmessig. Jeg hadde to teskjeer mineralsalt i, det var muligens litt lite. Erfaringsmessig vet jeg at grovbrød faktisk kan smake bedre når det er helt kaldt. Så jeg skal prøve en skive til frokost i morgen. Tror det er mer enn nok med en skive. Jeg er stappmett nå !!

Konklusjon:


hvordan skal jeg få det ut av formen ?? :p Med litt lirking gikk det fint)
hvordan smaker det ? Bedre enn noe annet lavkarbo brød jeg har smakt (også bedre enn Fedons !!!) Litt mer salt neste gang.....
var det det dumt gjort å bruke linfrø som var utgått på dato ? Merka ikke no til det nei
hvor tungt er det ? :eek: 1200 gram
hvor mange skiver får jeg ut av det ? 21 stk. i den tykkelsen jeg vil ha !!
hvor mange karber pr skive ? (Hele brødet har 38 netto karber) 2 netto karber
Kan sikkert skjære tynnere skiver for å få ned karbetallet, men det er ikke noe mål i seg selv.

Nå skjærer jeg det i skiver før jeg fryser det......:) 4 skiver om gangen i kjøleskapet

Vikki
05-08-05, 21:54
Mmmmmmm...jeg er overtalt :D

Ut og handle imorgen, jeg!! Dette må prøves..:D Takk for at du deler erfaring:) :)

mofe
05-08-05, 22:16
Dette hørtes flott ut, Nille! :ja:

Men man må vel ha det i kjøleskapet som du sier, siden det inneholder såpass med proteiner.. 12 gram pr. skive er jo supert!

Gamla
05-08-05, 23:19
Ja, det brødet er jo bare utrolig godt,-men jeg gjorde en kjempetabbe første gangen jeg bakte det. :o For enkelthets skyld bakte jeg 4 brød!:rolleyes: Leste nok ikke oppskriften helt nøyaktig, så jeg hadde i 1 ts istedet for 1 ss bakepulver pr. porsjon. Resultatet ble jo deretter,- 4cm høye brød!!! :mad: (men de smakte utrolig godt likevel,- og varte lenge!):D

guro
06-08-05, 09:40
Takk for at du tester og deler, SNille!Nå skal det bakes.

Skorpia
07-08-05, 21:00
Blir jo aldri kaldt jo !!

Det henger fast i formen enda...:(

Der har jeg løsningen for deg:) Jeg legger bakepapir i formen,så slipper leg å smøre den og ikke blir formen møkkete heller;) Det dekker faktisk hele formen

Skorpia
07-08-05, 21:13
Lagde brødet til naboen til torkil etter oppskriften,men brukte 1 dl mindre med vann.
Enda synes jeg nok røren virket en smule tynn.

Og da jeg tok det ut av min nyinnkjøpte silverplated superovn var det så rått som det kunne få blitt.Fikk på en måte snudd det på hodet over i en annen form og lot det stå 30 minutter til. Tror det hadde holdt med en dl til dette brødet. Så da er det store spørsmålet?
Er det fordi jeg brukte kun hele frø? Vanligvis maler jeg både linfrø og solsikkefrø,men hadde faktisk lyst på hele frø denne gangen.

Det står faktisk ikke noe om det i oppskriften.

Noen som vet?

Nille
07-08-05, 21:40
Lagde brødet til naboen til torkil etter oppskriften,men brukte 1 dl mindre med vann.
Enda synes jeg nok røren virket en smule tynn.

Det var mystifistisk Skorpia. Jeg kaaaaan ha målt feil ........ Holdt på å ta 5 dl olje, også skulle det være 0.5 ! :p

Men jeg trodde jeg lagde det 100% etter oppskriften i første post, den er visst revidert i forhold til den første som Torkil postet som naboen sitt brød. (som naboen skriver, hun syns den første utgaven ble litt for våt). Jeg målte nøyaktig mengde av hver ingrediens på digital vekt. Brukte dl-mål for rømme og vann. Brukte 5 frokostegg (de i rosa pakke) - men jeg brukte hele sesamfrø, hele linfrø og valnøtter (solsikkefrøene hadde gått ut på dato og blitt harske) - Kli er vel kli... Jeg hakker valnøttene grovt. Ble litt overrasket over at deigen ble såpass fast som den ble, littegranne våtere enn pepperkakedeig. Akkurat våt nok til å ikke kunne eltes, om du skjønner. Jeg trykket den ned i formen - og JA, glemte at det var lurt med bakepapir oppi, det skal jeg huske neste gang !

Uansett, brødet ble passe saftig og det smaker bare bedre og bedre. Jeg frøs det i poser med 4 skiver i hver. Tar det ut kvelden før og bruker 2 skiver pr dag i 2 dager. Det har funket perfekt for meg. Sambo ville ikke ha - han liker ikke tungt brød. Og tungt var det !! 1.2 kg !!

Spennende å høre hva erfaring andre gjør seg da !

Skorpia
07-08-05, 22:08
Tja si det,jeg bruker også digital vekt,tok rømme på skjønn,kanskje litt mye men det skulle oppveie for en dl mindre vann.

Men nå har jeg smakt på mitt takras av et brød og det smakte faktisk aldeles nyyydeliig.

I morgen skal jeg bake et til,men da skal jeg passe på at det blir som de brødene jeg pleier å bake i kosistens:)

Kan hende klien min er litt gammel så den ikke har trekt til seg noe særlig fuktighet?? Det har vært en fuktig sommer her og jeg kjøpte den vel i vinter.
Så da skal jeg kjøpe ny kruskakli for å se om det blir noen forskjell?
Men smaken på det brødet tror jeg jeg kan leve lenge med.
Solsikkefrøene gjør susen.

Så andre som skal bake brødet.Vær forsiktig med tilsetting av vann!!!!

Tingeling
08-08-05, 20:35
Dette brødet tenkte jeg at jeg måtte prøve, så jeg gikk på helsekosten med handlelisten i hånden. MEN de hadde ikke "Ketolyse soyaprotein". Hvor får man tak i det? Er det VELDIG mye i en boks? Fordi det hun på helsekosten anbefalte istedet, var sånn svær kanne med soyaproteinpulver til 229 kroner ellerno. Og det skal jeg jo ikke ha... ville gjerne kjøpe i litt mindre kvantum iallefall... er det mulig?

Hvor har dere kjøpt soyaproteinet??

*kos til alle som vil ha* :)

Skorpia
08-08-05, 20:58
Det er ikke noe i veien for å kjøpe Vege fuel til 229 noe over 500 gram,men Torkil sitt er billigere 90 for 400 gram tor jeg det var,og du finner det ved å gå inn på http://www.ketolyse.no

Internettbuyikk altså.:)

Vikki
09-08-05, 18:40
Spørsmål angående innhold i brødet! :)

Hele frø går jo ufordøyet gjennom systemet vårt. Skal man da la være å telle disse med når man regner ut innhold av protein, karbo og fett?

Er intressert fordi jeg fører nøyaktig regnskap over inntatt føde...

Nille : Ser du har kommet frem til 2 nettokarber pr. skive. Hvordan? I mitt brød fikk jeg 121 g. karbo pr. 100 g. brød. Hvis jeg dropper å regne med frøene, havner jeg på 61 g. pr 100g. Og det stemmer jo ca. overens med det du fikk..

Håper noen kan svare :D :D

mofe
09-08-05, 18:43
Så vidt jeg har forstått det, så skal ikke hele frø være med nei. :)

mofe
09-08-05, 18:44
Bare se her:


Carbs:151 152 3% Fiber:113 0 0%


Man trekker i fra fibrene :)

Skorpia
09-08-05, 19:07
Jeg kan gi dere et eksempel linfrø innehoder ca 37 karbohydrater,men 30 av de er fiber som ikke regnes med,men det er på knuste linfrø. Hele linfrø går ufordøyet gjennom systemet.Altså 0 karb.

Linfrø er dessuten viktig for fordøyelsen for de smører tarmen derfor får en ikke så lett forstoppelse.

Skorpia
09-08-05, 19:13
121 g. karbo pr. 100 g. brød.
Håper noen kan svare :D :D

Hmmm hvordan klarer du å få 121 gram karbohydrater når du bare har 100 gram å gå på?:rolleyes:
Det regnestykket skulle jeg gjerne likt å sett:D

Vikki
09-08-05, 19:19
Det var dette jeg trodde! :)

Betyr det at jeg ikke skal regne med, verken sesamfrø, linfrø eller solsikkefrø?

- OG gjelder det også for protein of fett?

Faller jo veldig proteinmessig da? :eek:
Takk for at dere svarer så kjapt !! :D

Skorpia
09-08-05, 19:44
Det var dette jeg trodde! :)

Betyr det at jeg ikke skal regne med, verken sesamfrø, linfrø eller solsikkefrø?

- OG gjelder det også for protein of fett?

Faller jo veldig proteinmessig da? :eek:
Takk for at dere svarer så kjapt !! :D

Linfrø ja,men sesamfrø vet jeg ikke ca 4.5 gram pr 100 .Tror at er de med skall,går de ufordøyet gjennom,men uten skall 4,5 gram.

Solsikkefrøene er uten skall så der tror jeg du må regne som det står 10,5 gram pr 100
Regner med at du ikke bruker fuglefrø i brødet:)

Nille
09-08-05, 20:02
Nille : Ser du har kommet frem til 2 nettokarber pr. skive. Hvordan? I mitt brød fikk jeg 121 g. karbo pr. 100 g. brød. Hvis jeg dropper å regne med frøene, havner jeg på 61 g. pr 100g. Og det stemmer jo ca. overens med det du fikk..


:D ...nå er dere morsomme. Jeg har lagt alle ingrediensene med næringsverdi inn i Fitday. Og så har jeg lagt inn antall gram/oz inn av hva jeg har brukt. Det er ikke mulig å kopiere over en Fitday side dessverre. Bare totalen. Som mofe påpeker trekker jeg fiber fra. Det fiberet har jeg spesifisert for hver ingrediens. Innholdet i mitt regnestykket er for HELE BRØDET. Ikke pr 100 gram !!

Vekt: 1200 gram

Fitday data:
Total: 4708 Fat:362 3258 73% Sat:33 297 7% Poly:86 774 17% Mono:107 963 22%Carbs:151 152 3% Fiber:113 0 0%Protein:261 1044 23%Alcohol:0 0 0%

Pr 100 gram er det 470,8 kalorier, 26,1 gram protein 15,1 karber minus 11,3 fiber er ca. 4 karber. 1 skive veier ca. 50 gram = 2 netto karber.

Betyr det at jeg ikke skal regne med, verken sesamfrø, linfrø eller solsikkefrø? - OG gjelder det også for protein of fett?


Nei, det er ikke slik du skal gjøre det nei. Du skal regne med alle frøene, - det er bare fiberdelen av ingrediensene som skal trekkes ut.

F.eks. kruskakli:

Total: 135 Fat:3 27 22% Sat:1 5 4% Poly:1 5 4% Mono:2 14 11%Carbs:58 32 26% Fiber:50 0 0%Protein:16 64 52%Alcohol:0 0 0%

Der er det 58 gram karber og 50 gram fiber. På pakka står det 8 gram karber fordi fiberet er trukket fra allerede. Sånn er det med alle ingrediensene.

Jeg bruker som sagt Fitday som summerer alt, så trekker jeg summen av fiber fra summen av karber helt til slutt. Kun fordi det er et amerikansk program hvor karber er lagt inn med fiber. Når dere regner med penn & papir skal dere ikke trekke fra fiber i forhold til det som står på PAKKA. Alle norske næringsinnhold skal være fratrukket fiber på forhånd.

Så hadde jeg brukt vekt, penn & papir ville resultatet blitt 38 gram karber (151 minus 113).

Huff, dette forklarte jeg dårlig. Men der er viktig at alle ingredienser skal regnes med. Det er kun fiberinnholdet i hver enkelt vare som ikke skal være med.

Jeg syns og at linfrø skal telle med (altså ikke som 0), for når du tygger brødet vil iallefall en god del av linfrøene bli knust og da bør det telles med. Hvis du bare svelger uten å tygge er det en annen sak !! Min pakke hadde 8 netto karber pr 100 gram og det har jeg regna med ! 2 karber pr skive er uansett ikke mye !!

Forstår ikke helt hvordan du har fått 121 gram karbo pr. 100 gram brød da. Det må vel være for hele brødet vel ??

Skorpia
09-08-05, 21:04
Jaja,det var da voldsomt:)

Hva er vitsen å gjøre ting så vanskelig.

Legg sammen netto karbohydrater når du lager brødet og del på antall skiver du får ut av det. Så har en summen pr brødskive. Fatter ikke hva vekta på brødet har med saken å gjøre.

Og for å være ærlig så er den fitday greia litt for amerikansk etter min smak.
Men så liker jeg bedre Ola pottit jeg nå da.:p

Nille
09-08-05, 21:52
Whatever :p

Gamla
09-08-05, 22:14
Dette brødet tenkte jeg at jeg måtte prøve, så jeg gikk på helsekosten med handlelisten i hånden. MEN de hadde ikke "Ketolyse soyaprotein". Hvor får man tak i det? :)

Hei Tingeling!:)
Som Skorpia skriver kan du få kjøpt soyaprotienet på www.ketolyse.no (http://www.ketolyse.no/).
Vet ikke hvor du eller resten av ketolysefolkene her bor, men både soyaproteinet, ketolysestixene og ketolysepølsene kan du/dere også få kjøpt i Aust Agder og Kristiansand på Menybutikkene.:)
Det var dagens reklame på kjempegode produkter!:D
Måtte bare flere butikker følge etter!:rolleyes:

Vikki
10-08-05, 12:38
Jeg prøver her inne og, jeg...:rolleyes: Jeg skal svare på innleggene her, og vil kopiere med meg deler av teksten i svarene. Hvordan gjør jeg det ? :confused:

Noen som gidder å hjelpe meg ? ;)

Helene
10-08-05, 12:56
Jeg prøver her inne og, jeg...:rolleyes: Jeg skal svare på innleggene her, og vil kopiere med meg deler av teksten i svarene. Hvordan gjør jeg det ? :confused:

Noen som gidder å hjelpe meg ? ;)

du kan trykke på svar knappen -----> her borte på det innlegget du vil svare på.. eller du kan trykke på snakke boblen oppe når du skriver innlegg og ligge inn den teksten du vil kopiere med deg ved hjelp av copy/paste mellom ] og [

Vikki
10-08-05, 13:15
Takk, Helene !! :)

Skal prøve meg litt frem...:cool:

Vikki
10-08-05, 13:36
Dette må jeg til bunns i.. Kanskje er det noe jeg ikke skjønner...


Pr 100 gram er det 470,8 kalorier, 26,1 gram protein, 15,1 karber minus 11,3 fiber er ca. 4 karber. 1 skive veier ca. 50 gram = 2 netto karber.
Jeg havner ut med mye høyere karbo-innhold ( 11,5 pr.100gr). Derfor lurte jeg på om man ikke skulle regne med de hele korna.

Huff, dette forklarte jeg dårlig. Men der er viktig at alle ingredienser skal regnes med. Det er kun fiberinnholdet i hver enkelt vare som ikke skal være med.
Jeg henger med i forklaringe din ;) . Tenker bare at hvis frøa går stort sett ufordøyet gjennom, kan man jo ikke gjøre seg nytte av verken protein, karbo eller det gode fettet.

Jeg syns og at linfrø skal telle med (altså ikke som 0), for når du tygger brødet vil iallefall en god del av linfrøene bli knust og da bør det telles med. Hvis du bare svelger uten å tygge er det en annen sak !! Min pakke hadde 8 netto karber pr 100 gram og det har jeg regna med ! 2 karber pr skive er uansett ikke mye !!

Jeg vil og ha skive med bare 2 karber i !!! :hylgrine: Vet bare ikke hvordan...

Forstår ikke helt hvordan du har fått 121 gram karbo pr. 100 gram brød da. Det må vel være for hele brødet vel ??
Uff, skrivefeil , selvfølgelig er det i hele brødet...

Vikki
10-08-05, 13:44
Joohoo, klarte å kopiere teksten !! Men jeg fikk ikke med noe ramme med teksten: sitat : ("opprinnelig skrevet av...") Hmmm... noe feil kanskje ?

Nille
10-08-05, 16:55
Jeg skjønner heller ikke hvordan du får så mange karber.

Hva står det på pakka på ingrediensene du bruker ?

Mine data er fra pakkene jeg brukte. Det kan være feil der. Ser bl.a. at Sesamfrø uten skall står med 0 karber - mens det på Skorpia sin står 4.5 ? Så en i butikke i dag, der sto det 24 gram..... er det rart en blir forvirra ??
På mine nyinnkjøpte solsikkefrø (også uten skall) står det 14 gram karber, så hadde jeg brukt det hadde det vært mer. Valnøttene mine sto det 7 karber på.

5 egg = 3 karber
0,5 dl. rapsolje (eller annan olje)= 0 karber
1-2 ts LO-salt eller seltin.= 0 karber
2 dl. sæterrømme eller mat yoghurt= 3 karber
2dl. vatn= 0 karber
1 ss bakepulver= 4.5 karber
100 gr. kruskakli=8 karber (58 karber minus 50 fiber)
100 gr. sesamfrø=0 karber (24 karber - 24 fiber - står det på mi pakke med frø uten skall)
100 gr. linfrø=8 karber
50- 100 gr. valnøtter eller solsikkefrø=6.5 karber (brukte valnøtter)
175 gr ketolyse soyaprotein=5 karber

Totalt 38 karber

Med Skorpias sesamfrø og solsikkefrø ville det ha blitt 56.5 for hele brødet. Det forklarer fremdeles ikke diffen på nesten 50 ??? Skjønner ikkeno jeg.

Torkil mener det høres riktig ut med 2 karber pr skive da. Men itte veit je !! :p

Vikki
10-08-05, 18:14
Jeg skjønner heller ikke hvordan du får så mange karber.

Hva står det på pakka på ingrediensene du bruker ?

Mine data er fra pakkene jeg brukte. Det kan være feil der. Ser bl.a. at Sesamfrø uten skall står med 0 karber - mens det på Skorpia sin står 4.5 ? Så en i butikke i dag, der sto det 24 gram..... er det rart en blir forvirra ??
På mine nyinnkjøpte solsikkefrø (også uten skall) står det 14 gram karber, så hadde jeg brukt det hadde det vært mer. Valnøttene mine sto det 7 karber på.

5 egg = 3 karber
0,5 dl. rapsolje (eller annan olje)= 0 karber
1-2 ts LO-salt eller seltin.= 0 karber
2 dl. sæterrømme eller mat yoghurt= 3 karber
2dl. vatn= 0 karber
1 ss bakepulver= 4.5 karber
100 gr. kruskakli=8 karber (58 karber minus 50 fiber)
100 gr. sesamfrø=0 karber (24 karber - 24 fiber - står det på mi pakke med frø uten skall)
100 gr. linfrø=8 karber
50- 100 gr. valnøtter eller solsikkefrø=6.5 karber (brukte valnøtter)
175 gr ketolyse soyaprotein=5 karber

Totalt 38 karber

Med Skorpias sesamfrø og solsikkefrø ville det ha blitt 56.5 for hele brødet. Det forklarer fremdeles ikke diffen på nesten 50 ??? Skjønner ikkeno jeg.

Torkil mener det høres riktig ut med 2 karber pr skive da. Men itte veit je !! :p

Det er nok helt sikkert riktig !!
Men kanskje det er som du er inne på, stor forskjell på produktene fra de forskjellige leverandørene.
Til eksempel er det i "mine" produkter:

100gr. Kruskakli= 9gr. karbo
100gr. sesamfrø= 24gr. karbo
100gr. solsikke= 21gr. karbo
100gr. linfrø= 35gr.karbo

Det utgjør jo faktisk en stor differanse det.
Gjett hvem som skal på leit i butikken etter andre produkter...

Men jeg skal altså regne med både protein, karbo og fett, selv om det tilsynelatende går rett igjennom ?? :confused: :rolleyes:

Daizy
11-08-05, 14:00
Jeg limer inn min nye oppskrift her også ( i tillegg til her: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=107586#post107586 )

- for de som vil prøve seg på et brød uten soyaprotein :) Jeg er 'litt' lei av soyaprotein-smaken må jeg innrømme :)


Jeg har laget en ny variant av soyaproteinbrødet, men denne gangen er det uten soyaproteinet :)

4 egg
2 dl creme fraiche (el seterrømme)
ca 1/2 dl rapsolje (prøv deg fram)
1.5 ss bakepulver
4 ss linfrø
50 gram sesamfrø
60 gram hvetekli
45 gram solsikkekjerner
Drysset med blå valmuefrø på toppen


Stekinga er som før: 180 grader - 50min!

Jeg har kuttet litt ned på eggmengden og heller hatt i litt mer kruskakli og solsikkekjerner enn soyaprotein...

HUSK: bakepapir i brødforma slik at det er lett å få ut :)

Mum 4 2
13-08-05, 18:51
Jeg limer inn min nye oppskrift her også ( i tillegg til her: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=107586#post107586 )

- for de som vil prøve seg på et brød uten soyaprotein :) Jeg er 'litt' lei av soyaprotein-smaken må jeg innrømme :)

Nam nam. Det var deilig.
"MER!!" sa toåringen da han hadde gomlet i seg ei skive. Dessverre kunne han ikke få mer, han har melkeintoleranse. Men skal kjøpe soyarømme og prøve med denne til han.

Iset
23-08-05, 00:42
Jeg laget nettopp dette brødet, fulgte oppskriften NØYAKTIG. Brødet så kjempefint ut, minnet om Ingers rugbrød før jeg skar det opp. Men konsistensen var nesten like "svampete" som original-soyabrødet, og jeg kjente den klassiske soyaproteinsmaken (nøytralt my ass!) i dette brødet også. Så jeg syns IKKE det var godt!
Takke meg til knekkebrød og klibrød. :D

Torkil
23-08-05, 06:45
Jeg laget nettopp dette brødet, fulgte oppskriften NØYAKTIG. Brødet så kjempefint ut, minnet om Ingers rugbrød før jeg skar det opp. Men konsistensen var nesten like "svampete" som original-soyabrødet, og jeg kjente den klassiske soyaproteinsmaken (nøytralt my ass!) i dette brødet også. Så jeg syns IKKE det var godt!
Takke meg til knekkebrød og klibrød. :D

Hei
Jeg ser du sverger til Fedon. Da er brød jo ikke noe stort problem, du kan for den del spise fedons eget brød.
Når man er på Ketolysekuren og andre kurer basert på kostindusert ketose kan man ikke spise brød i det hele tatt. Søyaproteinbrød kan da være en ERSTATNING , og jeg tror Naboen sitt brød faller i smak hos flere enn det rene soyaproteinbrød.
Uten å ville uttale meg om din "ASS", tror jeg de de fleste vil oppfatte soyaprotein som mer neutral i smaken enn soyamel. Er du i tvil, anbefaler jeg deg å bake et tilsvarende brød med soyamel, så kan du jo dele dine erfaringer med oss - da blir det neppe bare "your ass".:p
Ketolyse AS er i gang med å utvikle et alternativ bakemiks, men det bør være bedre enn soyaprotein og ikke dyrere. Å lage et bakemiks der et brød smaker brød og konsistensen er veldig lik brød er ikke så vanskelig, men brødene vil koste 150 kr/stykk. Så inntil videre vil vi som følger ketolysekuren trolig fortsette med soyaprotein til brød, vafler, ostelapper, pannekaker, pizzabunn etc , inntil noe bedre dukker opp. Fedonister og andre som ikke må være i ketose, kan nyte gode grove brød å trenger ikke lage soyaproteinbrød, som jo bare er et substitutt.:o
Vennlig Hilsen
Torkil

Iset
23-08-05, 08:31
Hehe ja soyaprotein er helt klart bedre enn soyamel, for det har jeg også prøvd. :D
Så HELT ille er det jo ikke, iallefall ikke til vafler og slikt, som smaker bedre enn brødet syns jeg.
Jeg ville prøve å lage brødet for å spare karbohydrater, jeg prøver jo å ikke få i meg for mye karber selv om jeg er på Fedon. :)

Nille
23-08-05, 08:38
Jeg har laget brødet flere ganger nå og har hatt med på jobb. Flere har bedt om å få smake fordi det ser godt ut. Og hittil har ingen bemerket noen som helst bismak - tvert imot har flere bedt om oppskrift ETTER at de har smakt. Jeg har foreslått at de kan bytte ut soyaprotein pulveret med spelt eller annet mel de liker/bruker, - siden de ikke går på noen ketosekur. Jeg vurderer også å bytte ut soyaproteinet med noe annet, men ikke på grunn av smaken. Jeg prøver å holde meg unna soya produkter (har gjort det i mange år fordi det virker negativt inn på stoffskiftet). Så jeg ser frem til erstatning for soya Torkil ! Siden jeg er på vedlikehold vurderer jeg å bytte til spelt eller lignende, men det å begynne å bruke mel igjen...... klarer ikke venne meg helt til tanken nei.

Jeg liker heller ikke smaken på soyamelet, men med Ketolyse Soyaprotein kjenner iallefall ikke jeg noen spesiell bismak. Jeg har litt mer seltin i enn det det står i oppskriften, - og så bruker jeg valnøtter. Vet ikke om det kan være årsak.

Ang pris så blir ikke naboen sitt brød så billig heller. Med ca. 100 kr pr 200 gram soyaprotein sier det seg selv at det ligger lagt over prisen til vanlig brød. Men så kan man jo lage Princess sitt da ! Det skal jeg prøve ut neste gang. Kanskje det kan være noe for deg Iset ?

Iset
23-08-05, 08:43
Åja det kan jeg jo prøve, tusen takk for tips Nille. :D
Jeg syns soyaprotein smaker ganske mye jeg, bruker Twinlab sitt (100 % soyaprotein) til 299 kr for en boks! Soyamel er helt klart mye verre på smak, men jeg syns soyaproteinet har en egen smak jeg bare ikke takler... Mulig jeg bare er kresen.

Jeg kan tråle gjennom brødoppskriftene jeg finner her og prøve dem alle, starter med Princess sitt. :D

guro
23-08-05, 09:47
Jeg har akkurat bakt og spist ferkst Nabobrød. Jeg synes det ver helt greit jeg. Nå mistenker jeg at mitt pulver inneholdt en anelse vanilje (står ikke på boksen, står bare 92% soyaprotein og 0 KH), det luktet himmelsk mens det sto i ovnen, og derfor passet det best med smør og ost på. Men det har jeg ikke noe i mot :D . Skal fryse det i skiver og brukt brødristeren på det tror jeg. Helt greit til å veksle på med. - Selv om jeg 'spiser Fedon' er det ikke lurt av meg å spise fedon brød og knekkbrød for ofte, jeg er nemlig brødoholiker.:o

Gamla
23-08-05, 10:30
Prøv dette brødet uten soyaprotein!
4 egg
2 dl creme fraiche( eller seter rømme)
ca 1/dl rapsolje
1.5 ss bakepulver
4 ss linfrø
50g sesamfrø
60g hvetekli
45 g solsikkekjerner
Dryss gjerne litt blå valmuefrø på toppen av brødet.

Husk å ha bakepapir i bunnen på formen da blir det lettere å få ut!
Stekes ved 180 grader i 50 min.

Det blir ett flott og nydelig brød, så spis med måte!! :D

Nille
23-08-05, 10:41
Ja, det var Princess sitt ja.. :sikle:

Iset
23-08-05, 11:15
Oj tusen hjertelig takk, Komkari. :D
Vet du hvor mange karber det er i dette brødet? Hvis ikke så kan jeg regne det ut selv altså, ville bare høre i tilfelle noen visste. :D

Daizy
23-08-05, 11:17
Det er vel sånn ca 25 kh tror jeg... (rundt regnet) Jeg regnet det når jeg lagde det første gang, men har selvfølgelig mistet lappen... :rolleyes: Men med i overkant av 20 skiver per brød så blir det mellom 1-2 kh per skive :)

Daizy
23-08-05, 11:18
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4002&highlight=soyaproteinbr%F8d

Hmm, kanskje mellom 25-30 kh når jeg tenker meg om :)

Iset
23-08-05, 11:31
Prøv dette brødet uten soyaprotein!
4 egg
2 dl creme fraiche( eller seter rømme)
ca 1/dl rapsolje
1.5 ss bakepulver
4 ss linfrø
50g sesamfrø
60g hvetekli
45 g solsikkekjerner
Dryss gjerne litt blå valmuefrø på toppen av brødet.

Husk å ha bakepapir i bunnen på formen da blir det lettere å få ut!
Stekes ved 180 grader i 50 min.

Det blir ett flott og nydelig brød, så spis med måte!! :D

Nå så jeg at PrincessMe sitt brød inneholdt soyaprotein, mener du jeg bare kan droppe det og konsistensen blir bra/grei nok? :D
Jeg ser jo at det bla er mer hvetekli og solsikkekjerner, så da veier det vel opp for soyaen?

Iset
23-08-05, 11:31
Takk for info, PrincessMe. :)
Har du prøvd å bake det uten soyaprotein selv?

guro
23-08-05, 12:04
Ja, det har hun, og det ser du leser hele den inlinkede tråden. *guro som følger med fra sidelinjen*

Iset
23-08-05, 12:07
Åja, jeg leste bare oppskriften jeg. :flau:

Iset
23-08-05, 12:14
Også stod den pinede rett nedenfor den jeg leste, nå ble jeg enda flauere. :løper og gjemmer seg:

Daizy
23-08-05, 12:56
:lol:

guro
23-08-05, 13:36
Noen som har prøved å bake Nabobrødet med urter? Jeg innbiller meg det bli bra med enten karve eller hvitløk og oregano. Med smør og ost, eller som suppebrød ... *drømme*

Nille
23-08-05, 14:43
Jeg sto med oregano og basilikum boksen å hånda da jeg lagde brødet i går, - men så "feiga" jeg ut gitt !!

Skal prøve neste gang ! :D

Mum 4 2
23-08-05, 15:25
Takk for info, PrincessMe. :)
Har du prøvd å bake det uten soyaprotein selv?

Jeg har, som jeg skriver lenger opp, bakt dette. Nydelig. Og toåringen ville gjerne har mer.
PrincessMe har også bakt det.

Mizaguirre
28-08-05, 21:09
Jeg skulle bake denne grove utgaven av soyabrødet. hadde litt forandringer men slik er oppskrifta på brødet ejg bakte i kveld.

Mizaguirres grove lavkarbobrød

4 egg 4 karbo
2 dl seterrømme 3,2
2 dl vann
0,5 dl rapsolje
1 ss bakepulver
100 g linfrø 10,7
100 g solsikkekjerner 0
140 g kruskakli 9,27
40 g soyaprotein. 4
= 31,17 karbo på hele brødet.

vet ikke om det ble litt mye kruskali, men i stedet for sesamfrø så tok jeg å økte kruskaklimengden. fikk redusert soyaproteinmengden mye. hadde vel egentlig ikke trengt soyaprotein for deigen var ganske fast før jeg tok proteinet oppi.....

kan bare anbefales, liknet på ingers rugbrød ja.

Mizaguirre

guro
28-08-05, 21:20
Jeg holder fremdeles på å spise mitt første. Jeg synes nabo-brødet fungerer godt. Sitter lenge i magen. Og ikke er det så godt at det går an å forspise seg på det heller :p - noen ganger føles det som jeg har spist linfrø med spiseskje, jeg tygger og tygger frø :eek: . Men som sagt jeg synes det fungerer bra, spesielt når jeg ikke har rukket å planlegge noe annet :o . Har frosset 2 og 2 skiver og tar opp, tiner dem i brødristeren.

Daizy
28-08-05, 23:13
Prinsessebrød (ny variant) (meget god)

4 egg
2 dl creme fraiche
1/2 dl rapsolje
1-2 ss bakepulver
4ss linfrø
60 gram hvetekli
40 gram soyaflak
40 gram fibrex

180C, nederst ca 55 min

Dette smakte meget godt... fibrex er tingen tror jeg :) Anbefales! :)

jeef-micro
19-09-05, 22:20
jeefer'ns variasjon av prinsessebrød:
4 egg
2,5 dl creme fraiche
0.5 dl rapsolje
1,5 ss bakepulver
50 gr fibrex (sukkerroefiber)
60 gr kli
45 gr solsikekjerner
30 gr hakkede valnøtter

160 gr (pga nøttene) 60 min

AnnaV
20-09-05, 00:31
jeg har nettopp laget dette for første gang - slang i en haug med kardemomme, ca 3 spiseskjeer - for det er det beste jeg vet :)
Satte en nydelig smak på brødet!
Neste gang skal jeg ha kanel i - nam!

mofe
26-09-05, 00:49
Er det noen grunn til at dere bruker bakepulver istedetfor gjær?

Iset
26-09-05, 01:35
Er det noen grunn til at dere bruker bakepulver istedetfor gjær?

Jeg er ikke sikker, men gjær reagerer vel helst best med hvetemel? Uansett så har jeg candida, og da bør jeg holde meg unna sukker og gjær. Gjær øker faren for sopp både i tarmsystemet og underlivet, så jeg vil helst ikke spise det uansett. Det er jo litt gjær i Rug sprø, men det er ikke så mye tror jeg.

Nille
26-09-05, 10:41
Iset har rett, gjær funker med vanlig mel. Ikke proetinpulver.

Jeg har prøvd det med Atkins Bakemix isteden for proteinpulver, hadde i litt karve også. Det ble kjempegodt !

mofe
26-09-05, 17:55
Aah, okei - da skjønner jeg mere :)

des65
22-10-05, 19:03
Iset har rett, gjær funker med vanlig mel. Ikke proetinpulver.

Jeg har prøvd det med Atkins Bakemix isteden for proteinpulver, hadde i litt karve også. Det ble kjempegodt !


Tror dere at jeg kunne bakt naboens brød med halvparten soysprotein og halvparten Atkins bakemix? Er det stor forskjell i konsistensen på dem, eller er de lik så det går? Dessuten... har selvfølgelig glemt å kjøpe sæterrømme eller matyoghurt, men har creme fraische, kan jeg heller bruke det?

Nille
22-10-05, 19:34
Tror dere at jeg kunne bakt naboens brød med halvparten soysprotein og halvparten Atkins bakemix? Er det stor forskjell i konsistensen på dem, eller er de lik så det går? Dessuten... har selvfølgelig glemt å kjøpe sæterrømme eller matyoghurt, men har creme fraische, kan jeg heller bruke det?

Jeg bakte brødet med halvparten myse protein og halvparten Atkins Bakemiks. Smaken var veldig god som du ser, men konsistensen ble helt feil. Da jeg tok det opp av fryseren falt skivene rett og slett fra hverandre ! Det var på grunn av Atkins bakemiksen tror jeg. For nå har jeg lagd det på nytt med bare myseprotein [og 1 ss psyllium i tillegg). Konsistensen ble slik den pleier med soya protein, men smaken ble mye mye bedre !! Og litt saftigere pga psylliumen) . Du kan lage det helt uten proteinpulver også. Søk på Prinsesse brødet, så finner du oppskrift.

Soyaprotein setter bismak - men du kan bli vant til den !

Du kan bruke creme fraiche. Jeg har brukt det og jeg har brukt en blanding av rømme og yoghurt - smakte ikke forskjell.

des65
23-10-05, 00:32
Jeg bakte brødet med halvparten myse protein og halvparten Atkins Bakemiks. Smaken var veldig god som du ser, men konsistensen ble helt feil. Da jeg tok det opp av fryseren falt skivene rett og slett fra hverandre ! Det var på grunn av Atkins bakemiksen tror jeg. For nå har jeg lagd det på nytt med bare myseprotein [og 1 ss psyllium i tillegg). Konsistensen ble slik den pleier med soya protein, men smaken ble mye mye bedre !! Og litt saftigere pga psylliumen) . Du kan lage det helt uten proteinpulver også. Søk på Prinsesse brødet, så finner du oppskrift.

Soyaprotein setter bismak - men du kan bli vant til den !

Du kan bruke creme fraiche. Jeg har brukt det og jeg har brukt en blanding av rømme og yoghurt - smakte ikke forskjell.
Skal prøve å bake brødet i morgen med bare soyaprotein, så vet jeg hvordan det smaker, så får jeg eksperimentere videre utifra det. Rart at det skulle bli slik med bakemixen. Har jo en boks med det også stående, lurer på hva jeg skal bruke det tilslutt på ;)
Har ikke skjønt hva psyllium er for noe enda :)

Iset
23-10-05, 12:04
Har ikke skjønt hva psyllium er for noe enda :)

Det er det samme som loppefrø. Ligner litt på linfrø, men er flatere og litt blassere i fargen, og når du klemmer på pakken og slipper, så "hopper" de opp og ned inni der, derfor navnet "loppefrø". :D

Nille
23-10-05, 12:24
Har ikke skjønt hva psyllium er for noe enda :)

Har sett knuste psyllium i bakevare hyllene i flere butikker nå. Det heter da FIBER HUSK. En pose på 100 gram koster Ca. 14-15 kroner. De hadde feilpriset på meny med kr. 66 !! :eek: Så vær OBS !

Tar bilde av posen jeg..... t'øyeblikk !!

des65
23-10-05, 14:11
Tak takk da skal jeg se etter det. :blomster:

Katrine
08-11-05, 19:46
Laget mitt første brød i går (naboen til Torkild). Er forsåvidt fornøyd, men har ingenting å måle det opp mot så vet vel egentlig ikke om det var bra eller ei...
Det jeg lurer på er om det er noen andre som har opplevd å bli sår/øm i munnen etter å ha spist slikt brød?

Kia
14-02-06, 00:27
hei spørsmål.... har atkins bakemiks kan jeg bruke det i stedet for soyaprotein tror du??

Albertine
14-02-06, 09:08
Det går sikkert helt fint, men det blir jo en annen sammensetning ernæringsmessig. Bakemix har på langt så mye protein.

Nille
14-02-06, 11:40
hei spørsmål.... har atkins bakemiks kan jeg bruke det i stedet for soyaprotein tror du??

Har prøvd dette med Atkins bakemiks og det var IKKE godt !! ......suns jeg. Men det kan jo godt hende at du liker smaken. I tillegg ble brødet litt "kakete" på konsistensen. Det likte jeg heller ikke...

Albertine
14-02-06, 11:44
Jeg synes bake mix er mye bedre enn soyaprotein!

Vigdinil
14-02-06, 23:41
:) Jeg synes bake mix er mye bedre enn soyaprotein!
hvor fårman tak i dette bakemixet? På hvilken måte er det bedre?:confused: :)

Albertine
15-02-06, 10:13
Du får kjøpt det på Ultra blant annet. Jeg synes pannekakene får en mye bedre smak med bakemix enn med soyaprotein. En helt annen konsistens også, luftigere og mindre seigt. Min mening...;)

luringen
15-02-06, 11:12
enig med albertine. Blir kvalm av soyaprotein i mengder. Litt går bra, bakemix på smartclub også.

Vigdinil
15-02-06, 16:42
Du får kjøpt det på Ultra blant annet. Jeg synes pannekakene får en mye bedre smak med bakemix enn med soyaprotein. En helt annen konsistens også, luftigere og mindre seigt. Min mening...;)

Hva er ultra? En butikk? Jeg bor i sandefjord, har ikke sett den her, eller er det en internettbutikk?:)

Iset
15-02-06, 19:31
Hva er ultra? En butikk? Jeg bor i sandefjord, har ikke sett den her, eller er det en internettbutikk?:)

Kjempebra butikkjede med ALT mulig. De har nesten ALT, kjempespennende. Vi fikk den nettopp hit til Stavanger. :hyper:

http://www.ultra.no/

Iset
15-02-06, 19:34
:)
hvor fårman tak i dette bakemixet? På hvilken måte er det bedre?:confused: :)

Atkins bakemix selges i helsekostbutikker, og jeg har også sett det både på Rema og Obs.

Vigdinil
15-02-06, 21:37
Atkins bakemix selges i helsekostbutikker, og jeg har også sett det både på Rema og Obs.
Takk Iset, skal se etter det! Vet du hvordan det er med karboer i forhold til ketolyses soyaprotein? :)

Iset
16-02-06, 14:30
Hehe nei, jeg aner ikke... Men noen andre vet kanskje?
Forresten, Bakemix inneholder jo endel mer karber enn soyaprotein, gjør det ikke? Tror det.

Kia
16-02-06, 15:10
hei på pakken min står det 3 g net carbs og kan brukes i alle faser også induksjon så mye karber er det ikke.

Prøvde brødet smaker delvis greit, men smaker mye baqkepulver og litt rart.

Lagde og blåbærmuffins med halvpart bakemix halvpart malte mandler, så dødsdigg ut, smakte møkk... æsj likte ikke bakemixsmaken...

Ble skuffet ja....:eek:

luringen
17-02-06, 07:37
hehe..Aj nåvv de fiiling! Har laga ymse kaker og greier etter oppskrifter rundt om nå. Uten sukker, og med div remedier. Må si at jeg dessverre blir skuffa ja...

Albertine
18-02-06, 00:08
OK, dere som synes at bakemixen smaker fælt: Prøv denne oppskriften, og bli overbevist!

Lavkarbovafler:

2 egg
søtstoff etter smak
2 ss bakemix
1 liten ts bakepulver
masse kardemomme
100 gram smør
0,75 dl fløte

La svelle i ti minutter, stek, enjoy!
Serveres med rømme og rørte bær

Nille
18-02-06, 00:16
Den skal jeg jammen prøve !! Hva betyr "masse kardemomme", 1 ts, 1ss, 2 ss ?? Jeg har "drept" mat med kardemomme før ser du...bare derfor jeg lurer ....:o

Kia
18-02-06, 00:46
ok, skal teste i morgen prøver meg på en halv porsjon..,.
Er smøret ment å smeltes å ha i røren eller skal det stekes i det. Henger deigen sammen med så mye smør??

Albertine
18-02-06, 09:05
Jeg bruker såpass mye smør, men du kan kutte ned til 75 gram. Mye av smaken i f.eks. kardemomme kommer så godt fram med smør. Smeltet, i røra. Jeg bruker ca. 1 ss kardemomme uten at det blir noe særlig fremtredende. Bare pass på at dere steker vaflene lett, at de blir gyllenbrune og myke. Blir de mørke og harde er de ikke så gode (akkurat som vanlige vafler, gitt!)

Fjonken
06-03-06, 15:08
Jeg har ikke tid til å lete gjennom hele tråden nå. Så jeg spør bare jeg. Duger sånne frøbrød på induksjon? Er det tillatt liksom?:confused:

Nille
06-03-06, 18:55
Nope, sorry, må vente til vedvarende med dette brødet ja !
:D

Fjonken
06-03-06, 20:34
Ja vel, var vel ikke annet å vente. Det var liksom litt for godt til å være sant. Snufs..:(

luringen
07-03-06, 07:58
oki...prøver sånne vafler og jeg! Gir meg ikke vettu. Har tro på at kaker etc smaker bedre med stevia enn med fake sukker og...må bare får bakelyst igjen..

Eva
11-03-06, 16:13
Hei brødelskere.:p

Dette er morsomt, for faktisk hadde jeg bakt dette brødet lenge innen naboen til Torkil ble kjent her på forummet. Jeg bruker mye frø i allting og har også alltid bakt med kli. Forskjellen er at jeg dengang bakte brødet med en pridukt kallet Qualicel. Det er fiber av bambusskudd (95 % fiber). Nå har jeg imidlertid akkurat fått Torkils soya i hus, så nå er jeg igang med å bake med det. X fingre for at det blir bra.:D

Eva
11-03-06, 18:20
Brødet ble godt, alt for godt!:o

luringen
11-03-06, 19:16
å hvilken av de "ørten" varianter her brukte du da??

Eva
11-03-06, 20:01
Jeg brukte den varianten som står på side 1 i denn tråd, klistret av Nille.:)

Grovt soyaproteinbrød

5 egg
0,5 dl. rapsolje (eller annan olje)
1-2 ts LO-salt eller seltin.
2 dl. sæterrømme eller mat yoghurt
2dl. vatn
1 ss bakepulver
100 gr. kruskakli
100 gr. sesamfrø
100 gr. linfrø
50- 100 gr. valnøtter eller solsikkefrø
175 gr ketolyse soyaprotein

Steikast på 175 grader på midterste rille i 50 min.
Når brødet er kaldt , del det i 2. Frys halvparten . Oppbevar resten i kjøleskåp.:)

luringen
12-03-06, 13:04
ok...mulig jeg prøver 1 gang til da...

luringen
12-03-06, 13:35
Nå har jeg prøvd Albertines vafler...





OG JEG LIKTE DEM!! NEI..JEG ELSKER DEM!! Sååååå godt...sukk. med rømme og bringebær...ååå helledussen.

Psst; Litt justeringer; melk istedenfor fløte, 1ss mer av bakemixen...

Fjonken
12-03-06, 16:58
Fjonken blir inspirert her.. vaffler som smaker godt.. Må prøves!

Fjonken
03-05-06, 08:26
Nå har jeg planer om å bake til helga.. Og da blir det detta brødet. Men har noen greie på hvor store brødformer som egner seg? Vi er to på på lavkarbo i huset og et brød vil ikke holde lenge. Så hvor store blir disse brødene? Som vanlig butikkjøpt kneip eller? Går det greit å lage storporsjoner av dette og steike 6-8 brød i slengen? Tåler deigen å stå på vent før den stekes, eller må den rett i ovnen?

Nille
03-05-06, 08:29
Nå har jeg planer om å bake til helga.. Og da blir det detta brødet. Men har noen greie på hvor store brødformer som egner seg? Vi er to på på lavkarbo i huset og et brød vil ikke holde lenge. Så hvor store blir disse brødene? Som vanlig butikkjøpt kneip eller? Går det greit å lage storporsjoner av dette og steike 6-8 brød i slengen? Tåler deigen å stå på vent før den stekes, eller må den rett i ovnen?

Vanlige brød/formkakeformer går bra. Som formkneipp av størrelse. Husk bakepapir i formen. Kan med fordel stå en stund, men husk at deigen ikke hever særlig, så "what you see is what you get". Og å bake 6-8 brød i slengen vet jeg ikke om jeg hadde turt !

Fjonken
03-05-06, 08:31
Hvorfor ikke?

Mum 4 2
03-05-06, 08:51
Hvorfor ikke?

Jeg baker prinsessebrødet (oppskrift inne i tråden et sted) og baker tre og tre i slengen. Går supert det. Men vet ikke om 6 i slengen er like kjekt. Egner seg nok ikke til å stå på vent.

Nena
03-05-06, 09:31
Jeg baker også prinsessebrød - deigen eser noe når den står (pga bakepulver og syre fra creme fraiche), så jeg tror ikke det er lurt å la de vente for lenge nei - da kan de nok kollapse litt (har opplevd det en gang da jeg glemte av at jeg skulle sette forma inn i ovnen). Men får du alt inn i ovnen på en gang skulle det ikke være noen problemer.

Ellers har jeg en ss fiberhusk i røra - synes brødet smuler mindre da! Og så er det godt å variere med forskjellig krydder, jeg hadde i noe svensk brødkrydder som smakte veldig godt (dessverre oppbrukt nå, men det var bl. a. fennikel i det).

Fjonken
03-05-06, 09:57
:) Jeg får 8 brødformer inn i min ovn. Har varmluftsovn så da går det greit med 2 fulle brett. Det er det jeg gjør når jeg baker vanlige brød. Må bare huske å bytte om bretta etter halve steiketida sånn at begge bretta får overvarmen og gir brun skorpe på brøda..

Ellers takk for alle innspill.

Carisma
03-05-06, 10:45
Dette har sikkert blitt svart på i tråden før, men det var så himla mange innlegg... :o
Kan dette bakes i brødbakemaskin?

Fjonken
03-05-06, 10:54
Nei.. flytende deig kan ikke kjøres i brødmaskin. Og siden det ikke er gjær i denne deigen tror jeg nok at den også er flytende.

Fridolina
26-06-06, 23:49
http://www.sweetim.com/simiebar/content/emoticons/0002008B.gif (http://www.sweetim.com/defaultie.asp?ref=2) Jag laget dette brødet idag men med 1 pose SAFRAN (0.5g),, DET BLEV KJEMPE GOTT!!!!!!!!! JIPPI

Photobscura
30-10-06, 14:03
hei! som en student med støvete portemoné, så kan det være en utfordring i seg selv å ha et kosthold som holder seg innenfor et fornuftig måtehold hva angår sukker og stivelse og generell karborikdom. da jeg sjekka pris på soyaprotein så fikk jeg bakoversveis, vel er det en stor mengde, men det kosta 300 spenn for en bøtte! mens på ica hadde de en kilospose soyamel til en litt snillere pris. så enten lurer jeg på om man kan erstatte soyaprotein med soyamel, eller om noen har noen tips om noe sted i oslo hvor man kan få kjøpt fornuftige mengder soyaproptein til en fornuftig pris..!?

Mvh Jorun som savner brød, men ikke oppblåst hvetemage.

Fridolina
30-10-06, 23:27
hei! som en student med støvete portemoné, så kan det være en utfordring i seg selv å ha et kosthold som holder seg innenfor et fornuftig måtehold hva angår sukker og stivelse og generell karborikdom. da jeg sjekka pris på soyaprotein så fikk jeg bakoversveis, vel er det en stor mengde, men det kosta 300 spenn for en bøtte! mens på ica hadde de en kilospose soyamel til en litt snillere pris. så enten lurer jeg på om man kan erstatte soyaprotein med soyamel, eller om noen har noen tips om noe sted i oslo hvor man kan få kjøpt fornuftige mengder soyaproptein til en fornuftig pris..!?

Mvh Jorun som savner brød, men ikke oppblåst hvetemage.

Soyaproteinet på www.ketolyse.no (http://www.ketolyse.no) trur jag er billigest..

Photobscura
30-10-06, 23:44
oi, men da er da nesten billigere med det som jeg har sett på vita. det er sånn kroppsbyggergreier da... men det heter soyaprotein. kosta kanskje 275 for tre kilo tror jeg. eller kanskje det faktisk var mer enn tre kilo, må gå og sjekke. det på ketolyse-netthandelen var 400 gram for 99 kroner, og så kommer fraktomkostninger i tillegg... om brødet er verdt det så kan det jo være en investering!

lurer forøvrig fortsatt på det med soyalmelet som erstatning.

Fridolina
31-10-06, 13:03
oi, men da er da nesten billigere med det som jeg har sett på vita. det er sånn kroppsbyggergreier da... men det heter soyaprotein. kosta kanskje 275 for tre kilo tror jeg. eller kanskje det faktisk var mer enn tre kilo, må gå og sjekke. det på ketolyse-netthandelen var 400 gram for 99 kroner, og så kommer fraktomkostninger i tillegg... om brødet er verdt det så kan det jo være en investering!

lurer forøvrig fortsatt på det med soyalmelet som erstatning.

Kanskje noen annen borde svare på det ,men jag trur faktiskt att soyamel er noe helt annet..har aldrig hørt noen her inne bruke det..

Nille
31-10-06, 13:54
Nei, soyamel og soyaprotein - det er absolutt IKKE det samme !
Bruk soyaprotein til baking.

Soyabønner kan males opp til soyamel, det inneholder ca 20gram
karbohydrat/100 gram. (men noen her har visst fått tak i et med mye mindre karber i). Det her en ganske spesiell smak.

Soyaprotein er soyamel der man fjerner det meste av karbohydratene, altså renset soyamel. Jo mer som fjernes jo dyrere blir soyaproteinet. Og så smaker det MYE bedre enn soyamel !

Photobscura
31-10-06, 14:57
aha!
men de bøttene de har på f.eks vita som er sånn kroppsbygger-greier, men som heter soyaprotein, det er det samme? det må ikke være ketolyse? fantes i forskjelleige smaker, deriblandt nøytral.

Aline
31-10-06, 15:00
Ja, det er det samme, men det er forskjell på karbo innholdet, så sjekk det nøye :) Og sjekk om verdiene er pr scoop eller pr 100 gr :)

Photobscura
31-10-06, 15:46
okidoki! det var jo bra da. for selv om det var dyrt, så var det store mengder det var snakk om. så når stipendet tikker inn, så får jeg løpe på vita og kjøpe en bøtte med protein.:D

Titti
31-10-06, 16:25
Dette skal jeg bake nå, men jeg har ikke sesamfrø eller valnøtter...går det bra tru, eller bør jeg dra ut og hamstre?

Titti
31-10-06, 21:42
Dette skal jeg bake nå, men jeg har ikke sesamfrø eller valnøtter...går det bra tru, eller bør jeg dra ut og hamstre?
Jeg hadde solsikkefrø, så jeg byttet ut valnøttene med solsikkefrø og droppet sesamfrø. Gud så godt dette brødet ble. Nesten som Ingers Rugbrød jo :sikle:
Nå tar sambo seg to skiver her, sukk...håper han ikke liker det :ber:

Torkil
01-11-06, 10:47
Hei
Bakte du dette med soyaprotein eller ketolyse bakemiksen?

Vennlig Hilsen
Torkil

Photobscura
01-11-06, 11:41
hei, jeg vet ikke helt hvem du spør, men jeg har ikke bakt brødet enda, og hadde tenkt å kjøpe soyaprotein på helsekost. ketolyseproduktene er helt vannvittig dyre!

Titti
01-11-06, 14:33
Hei
Bakte du dette med soyaprotein eller ketolyse bakemiksen?

Vennlig Hilsen
Torkil
Jeg bakte det med soyaprotein jeg..skulle jeg heller brukt bakemiksen :confused:
Sparer det liksom til vafler og sånt jeg :D

Fridolina
04-11-06, 18:31
Jeg bakte det med soyaprotein jeg..skulle jeg heller brukt bakemiksen :confused:
Sparer det liksom til vafler og sånt jeg :D

va er det som er forkjell på soyaproteinet og bakemiksen? Smaker det annorlunda Titti?
Jag tenkte bestille neste uka eftersom jag er tom på soyaproteinet..men jag vet inte vilken som er best..va syns du?:)

Titti
04-11-06, 19:18
va er det som er forkjell på soyaproteinet og bakemiksen? Smaker det annorlunda Titti?
Jag tenkte bestille neste uka eftersom jag er tom på soyaproteinet..men jag vet inte vilken som er best..va syns du?:)
Bakemikset er best. Jeg hadde ikke laget vafler med soyaprotein, trur jeg, er en liten bismak. soya passer bra til pizzaen og brød og sånt. Tror du fint kan bruke bakemikset til pizza og brød også. Mener det er litt mer karbo per 100 gram i bakemikset, men ikke mye.

maggotbaby
07-11-06, 13:54
Jeg har laget brødet flere ganger nå og har hatt med på jobb. Flere har bedt om å få smake fordi det ser godt ut. Og hittil har ingen bemerket noen som helst bismak - tvert imot har flere bedt om oppskrift ETTER at de har smakt. Jeg har foreslått at de kan bytte ut soyaprotein pulveret med spelt eller annet mel de liker/bruker, - siden de ikke går på noen ketosekur. Jeg vurderer også å bytte ut soyaproteinet med noe annet, men ikke på grunn av smaken. Jeg prøver å holde meg unna soya produkter (har gjort det i mange år fordi det virker negativt inn på stoffskiftet). Så jeg ser frem til erstatning for soya Torkil ! Siden jeg er på vedlikehold vurderer jeg å bytte til spelt eller lignende, men det å begynne å bruke mel igjen...... klarer ikke venne meg helt til tanken nei.

Jeg liker heller ikke smaken på soyamelet, men med Ketolyse Soyaprotein kjenner iallefall ikke jeg noen spesiell bismak. Jeg har litt mer seltin i enn det det står i oppskriften, - og så bruker jeg valnøtter. Vet ikke om det kan være årsak.

Ang pris så blir ikke naboen sitt brød så billig heller. Med ca. 100 kr pr 200 gram soyaprotein sier det seg selv at det ligger lagt over prisen til vanlig brød. Men så kan man jo lage Princess sitt da ! Det skal jeg prøve ut neste gang. Kanskje det kan være noe for deg Iset ?










huh??hvordan virker soya negativt på stoffskiftet?noe litteratur å vise til?

Nille
07-11-06, 17:45
huh??hvordan virker soya negativt på stoffskiftet?noe litteratur å vise til?

De med stoffskifteproblemer bør unngå bruk av soya da da soya hemmer utskillelsen av hormoner i skjoldbrusk kjertelen og kan virke negativt på stoffskiftet. Det er dokumentert i flere store forskningsposjekt (ref. Mary Shomon "The Thyriod Diet"). Jeg liker ikke smaken av soya og tåler det dårlig. Også her er det forskjellig hva folk tåler. Man må prøve seg frem. Det er visst forskjell på gemanipulert soya og IKKE genmanipulert soya også. Men har man ikke spesielle behov for å bruke soyaprodukter (som laktose intoleranse eller lign.) er min klare mening at man bør ligge unna.

AT mange ikke tåler det er helt klart og godt dokumentert flere steder. Det er blant de åtte vanligste allergenene. Det er også en del intolerense og overfølsomhet. Flere stoffskifte forum på nettet skriver om akkurat dette, - i tillegg til at det finnes grundig forskning bak Mary Shomon med "The Thyriod Diet" og K.T. Daniel som har skrevet "The Whole Soy Story" og er intervjuet i artikkelen i Mat & Helse 10/05.


Sitat:
Opprinnelig lagt inn av Mat & Helse
Skjoldkjertelpåvirking: Mer enn 70 års forskning viser ifølge Daniel at soya kan skade skjoldkjertelen. Soyebønner inneholder såkalte goitogener, dvs. stoffer som blokkerer dannelsen av skjoldkjertelhormoner. En måte dette skjer på, er at planteøstogenene (soyaflavonene) i soyabønner hemmer enzymet tyroidperoksidase (TPO). Dette enzymet er involvert i syntesen av skjoldkjertel hormonene T3 og T4. Hun mener det er viktig at leger advarer sine pasienter om at isflavoner i soya kan påføre skjoldkjertelen store belastninger hos dem som tar syntetisk skjoldkjertelhormoner på grunn av manglende egenproduksjon, noe som soyaprodukter ytterligere undertrykker

Det som står i artikkelen er hverken ukjent, nytt eller grensesprengende. Andre må syns eller tro det de vil, men JEG vil iallefall ikke spise ting som KAN gjøre meg verre.

Photobscura
07-11-06, 18:20
oi skummelt!

jeg spiser en del soyagreier (som jo ofte inneholder mer enn bare soya) fordi jeg er veggis. "heldigvis" om man skal ta dette i betraktning, så tilhører det den tiden av måneden jeg kan påkoste meg disse relativt dyre produktene..! men nå har ikke jeg noen problemer i skrivende stund med stoffskiftet.

men jeg må uansett prøve soyaproteinbrødet, får penger om en uke, og har gledet meg dobbelt så lenge. mmm brøøøø!

Fridolina
17-01-07, 15:15
Jeg har laget en ny variant av soyaproteinbrødet, men denne gangen er det uten soyaproteinet :)

4 egg
2 dl creme fraiche (el seterrømme)
ca 1/2 dl rapsolje (prøv deg fram)
1.5 ss bakepulver
4 ss linfrø
50 gram sesamfrø
60 gram hvetekli
45 gram solsikkekjerner
Drysset med blå valmuefrø på toppen


Stekinga er som før: 180 grader - 50min!

Jeg har kuttet litt ned på eggmengden og heller hatt i litt mer kruskakli og solsikkekjerner enn soyaprotein...

HUSK: bakepapir i brødforma slik at det er lett å få ut :)


Er det noen som har regnet ut karboinnehold på denne brødet?

jag har lagt dette 2 ganger nå( uten vallmofrø),og syns absolutt dette er det beste..jag får ca 18 skiver av denne oppskrift..

tennissokk
17-01-07, 20:12
Er det noen som har regnet ut karboinnehold på denne brødet?

jag har lagt dette 2 ganger nå( uten vallmofrø),og syns absolutt dette er det beste..jag får ca 18 skiver av denne oppskrift..

Jeg har laget dette, og med de merkene av ingrediensene jeg brukte, ble innholdet slik:
hele brødet: 1887,4 kcal Protein: 70,74g Fett: 168,57g Karber: 24,07g
pr skive(18): 104,86 kcal Protein: 3,93g Fett: 9,37g Karber: 1,34g

Fridolina
17-01-07, 22:18
Jeg har laget dette, og med de merkene av ingrediensene jeg brukte, ble innholdet slik:
hele brødet: 1887,4 kcal Protein: 70,74g Fett: 168,57g Karber: 24,07g
pr skive(18): 104,86 kcal Protein: 3,93g Fett: 9,37g Karber: 1,34g
Takk tennissokk:) .. de var noe sådant jag trudde..1,34 g er ju ikke mye det:D

Tøffa
25-01-07, 15:19
Går det an å bruke vanlig proteinpulver i denne oppskriften eller? Det jeg har er nemlig en blanding av kasein- og myse-protein.

Nille
25-01-07, 15:41
Ja det går fint det ! :D

Sascha
29-04-07, 00:02
Hei !
Jeg bare lurte på hvor man får kjøpt sånne ketolyse ting ? Er helt ny på dette:confused:

lokkebiff
29-04-07, 00:03
Hei !
Jeg bare lurte på hvor man får kjøpt sånne ketolyse ting ? Er helt ny på dette:confused:
www.ketolyse.no (http://www.ketolyse.no)

moinx
02-05-07, 15:44
Jeg forstår ikke helt dette med + og - her, men er det ok for oss som er tdlig i Ketolyse-kuren å spise dette brødet? :o :o :o

sma
07-05-07, 23:20
Jeg forstår ikke helt dette med + og - her, men er det ok for oss som er tdlig i Ketolyse-kuren å spise dette brødet? :o :o :o

Det lurer i grunn jeg også på..

Gerd
07-05-07, 23:24
Jeg forstår ikke helt dette med + og - her, men er det ok for oss som er tdlig i Ketolyse-kuren å spise dette brødet? :o :o :o

Les boka fra side 92: "Nå er du klar til å spise deg slank... ":) Der skriver Torkil bla: "Bak et brød ved å følge oppskriften på s 118"....

sma
07-05-07, 23:26
Takk for svar Gerd. :klem:

moinx
08-05-07, 11:25
Jeg bakte det med soyaprotein jeg..skulle jeg heller brukt bakemiksen :confused:
Sparer det liksom til vafler og sånt jeg :D
Jeg bruker soyaproteinet, bakemiksen har jo mange flere karber....
det ligger i en annen tråd, men jeg må bare si at jeg brukte dette brødet som bunn på ostkake igår, smuldret noen skiver i smør, og litt natreen!
Fantastisk!!!

Smula
17-06-07, 18:47
Jeg orket ikke å lese meg gjennom alle sidene i denne tråden, så mea culpa hvis jeg gjentar tidligere spørsmål, men:

Det ble nevnt hele frø og gjennom systemet og fratrekk for fiber og så videre. Betyr det da at man ikke kan male opp frøene litt? Jeg funderte på å kjøre dem en runde i blenderen for å få litt finere konsistens, men det er kanskje ikke så lurt?

Steking går like greit uten brødform, vel? Liker best "formløse" brød egentlig.

moinx
18-06-07, 11:10
Jeg orket ikke å lese meg gjennom alle sidene i denne tråden, så mea culpa hvis jeg gjentar tidligere spørsmål, men:

Det ble nevnt hele frø og gjennom systemet og fratrekk for fiber og så videre. Betyr det da at man ikke kan male opp frøene litt? Jeg funderte på å kjøre dem en runde i blenderen for å få litt finere konsistens, men det er kanskje ikke så lurt?

Steking går like greit uten brødform, vel? Liker best "formløse" brød egentlig.
Tror ikke det har noen betydning om frøene er hele eller malt.
Har ikke prøvd å steke dem uten form, jeg ser ikke for meg at det blir noe suksess...

Smula
18-06-07, 13:56
Hvorfor ikke? Må deigen helles oppi en form, kanskje?
Tenkte den var såpass kompakt at man kunne forme den med labbene selv og slenge den på plata - men hva vet nå egentlig jeg....?

:confused:

Lemen
19-06-07, 00:06
Hvorfor ikke? Må deigen helles oppi en form, kanskje?
Tenkte den var såpass kompakt at man kunne forme den med labbene selv og slenge den på plata - men hva vet nå egentlig jeg....?

:confused:

Nei, du kan nok ikke kna denne deigen. Det blir en ganske løs røre, og må helles over i brødformen. :)

Smula
20-06-07, 12:36
Aha! Vel, da blir det brødform.

Og hvis nå Torkil bare kan få ut fingern og sende meg bakemiksen min....?
Fant forresten ut at den del av de frøene er ganske små (har som sagt minimal erfaring med frø), så da er det vel ikke nødvendig å male dem likevel.

moinx
20-06-07, 17:07
Aha! Vel, da blir det brødform.

Og hvis nå Torkil bare kan få ut fingern og sende meg bakemiksen min....?
Fant forresten ut at den del av de frøene er ganske små (har som sagt minimal erfaring med frø), så da er det vel ikke nødvendig å male dem likevel.
Jeg er ingen frø-elsker av natur akkurat, men syns det gikk greit å spise brødet med hele frø....

(eller stein, som stesønnen min kaller det...:))

lokkebiff
20-06-07, 17:21
Og hvis nå Torkil bare kan få ut fingern og sende meg bakemiksen min....?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Smula
22-06-07, 09:33
Har miksen nå. Måtte på posten og hente den - jeg var ikke klar over at burken var så DIGER!
Men hursomhelst - jeg kunne ikke vente, og prøvde meg på den varianten uten bakemiks. Det gikk greit nok det, og det smakte OK også

Men hever deres brød seg mye under steking? Min endte opp med å se ut som ei lita formkake.
Er det fordi jeg ikke hadde bakemiks i, kanskje?
Så det blir jo ikke store skivene. Hvis jeg er moderat sulten, holder det med to, men blir jeg skrubbsulten, må jeg nok ha flere.

Hva med dere?

lokkebiff
22-06-07, 09:47
men blir jeg skrubbsulten, må jeg nok ha flere.

Hender det at du er skrubbsulten????

Smula
22-06-07, 14:42
Åja, det kan da hende!
Eller... jeg får litt mer sånne lavt-blodsukker-tendenser, svimmelhet og uvelhet og sånn.

Det går stort sett fem timer mellom frokost og lunsj, og lunsj og middag, og da er det som regel at det inntreffer.

tech
22-06-07, 20:56
I dag fryste jeg opp brødet med kli istedet for soyaprotein som jeg bakte for noen måneder siden (skjønner hvorfor jeg fryste det ned ja)..
Uff, det er skremmende godt, greier nesten ikke å stoppe :o
Jeg kom over Heistad jordbær- og blåbærsyltetøy også. Brødskyve med masse smør og jordbærsyltetøy, snaddddder :D
Får håpe ikke vekten reagerer på dette :shifty:

tech
22-06-07, 21:14
Det er ikke noen som har greid å fått dette brødet litt høyt? :)
Jeg tenkte jeg skulle bake det igjen snart, men sist gang ble det veeldig lavt, det er greit, men kunne tenke meg at det ble litt mer volum på det.

Jeg har laget en ny variant av soyaproteinbrødet, men denne gangen er det uten soyaproteinet

4 egg
2 dl creme fraiche (el seterrømme)
ca 1/2 dl rapsolje (prøv deg fram)
1.5 ss bakepulver
4 ss linfrø
50 gram sesamfrø
60 gram hvetekli
45 gram solsikkekjerner
Drysset med blå valmuefrø på toppen


Stekinga er som før: 180 grader - 50min!

Jeg har kuttet litt ned på eggmengden og heller hatt i litt mer kruskakli og solsikkekjerner enn soyaprotein...

HUSK: bakepapir i brødforma slik at det er lett å få ut

Lemen
22-06-07, 21:19
Hva med å bruke en mindre form, eller doble oppskriften? :)

tech
22-06-07, 21:25
Hadde vært kjekt om jeg fikk det til å heve, da blir det "mer" mat per karber :)
Jeg tror ikke det hevde så mye, hvorfor det? :o
Hvis noen har noen tips på hvordan jeg skal få til det så? :confused:

Lemen
22-06-07, 21:38
Hadde vært kjekt om jeg fikk det til å heve, da blir det "mer" mat per karber :)
Jeg tror ikke det hevde så mye, hvorfor det? :o
Hvis noen har noen tips på hvordan jeg skal få til det så? :confused:

Ingrediensen i brødet er vel grunnen til at det ikke hever. I vanlig brød så er det gjær og hvetemel som gjør at brødet hever.

Mer bakepulver i kan kanskje hjelpe litt. Og kanskje litt Johannesbrødkjernemel?

Og kanskje det er mulig å vispe eggehvitene stive, også røre de andre ingrediensene forsiktig inn, litt sånn som en gjør det i ziggylappene. :)

tech
22-06-07, 21:41
Takk :D
Sorry, men hvor mange ts av johannesbrødkjernemel tipper du? 5 eller noe slikt?

Lemen
22-06-07, 21:47
Takk :D
Sorry, men hvor mange ts av johannesbrødkjernemel tipper du? 5 eller noe slikt?

Ja, ville startet med ca 5 ts. Også tatt mer i neste gang om det ikke er nok. :)
Si fra hvordan det blir da. Har nemlig lurt på å putte i johannesbrødkjernemel i oppskriften selv også, men må bare tak i et nytt glass igjen. (Ser ut som om leverandøren er utsolgt, har ventet i 2 uker på bestillingen nå...)

Enid
22-06-07, 23:06
Mmm, ser så godt ut dette her! Jeg var på Ikea forrige dagen, og da kjøpte jeg to brødformer, med dette brødet i tankene. Så om et par-tre måneder, når jeg er ferdig med ED... Gleder meg! :D

Smula
23-06-07, 16:35
Hadde vært kjekt om jeg fikk det til å heve, da blir det "mer" mat per karber :)
Jeg tror ikke det hevde så mye, hvorfor det? :o
Hvis noen har noen tips på hvordan jeg skal få til det så? :confused:

Det er mitt "problem" også - det ble så innmari lite! En skive er jo ca halvparten av vanlige brødskiver, og da må en jo nødvendigvis spise mer for å fylle opp, hva?

Jeg ser at det er mye mer væske og korn i den oppskriften som står på bakemiksboksen min - noen som kan si noe om størrelsen du får på brødet når du bruker den oppskriften?

Smula
25-06-07, 14:01
Okæ, har løst det problemet på egen hånd. Jeg brukte oppskriften som stod på bakemiksburken og voilá - der gikk vi fra formkake til orn´tli brød! :) Det var mere korn i den oppskriften, i tillegg til en god del bakemiks.

Deilig brød og STOOOR forskjell på det tvilsomme hamp-opplegget jeg har smakt på tidligere!

Karin
28-08-07, 18:57
Da har jeg akkurat tatt Nabobrødet ut av ovnen. Bakte det etter oppskriften i Ketolyseboken (den som står på s 1 her), men med ketolyse bakemiks i stedet for soyaprotein. Nå er jeg så spent! Det er høyt og fint, og ser helt ut som brød! Og lukter sånn også! Vel - i alle fall nesten.

Men teite meg som ikke leste litt her først - tenkte ikke på bakepapir engang. Så da får det få stå litt før jeg prøver meg på å ta det ut av formen.

Enid
09-10-07, 22:12
Nå har jeg bakt noen brød, og dette skilte seg virkelig positivt ut!! Smakte skikkelig grovbrød jo, kjempegodt! Halleluja :D

Ullabulla
10-10-07, 07:54
Nå har jeg bakt noen brød, og dette skilte seg virkelig positivt ut!! Smakte skikkelig grovbrød jo, kjempegodt! Halleluja :D

Hvilken oppskrift brukte du?
Her er det etterhvert så mange varianter og småtips at jeg har mistet oversikten.

Sophocles
07-09-08, 23:01
Jeg har bakt dette to ganger. Første gangen opplevde jeg også at det ble for mye væske først, og da ble det steinhardt! I går fulgte jeg tipsene deres - 1 dl vann, og bakepapir i formen, også vispet jeg eggene veldig luftig før jeg tok oppi resten. Og da ble det bra! Veldig godt brød:)

Lykkelig
11-09-08, 14:45
Hva er siste og beste oppskrift på nabobrødet nå?? Er veldig lei lapper...

Lykkelig
16-09-08, 22:59
Åh jeklar! Det var kjempegodt! Laget med bakemiks. Men det er ganske mange karber i det så selv når jeg skjærte i relativt tynne skiver så fikk jeg 2,4 karber pr skive.

Men oh la la!

Trudeh
25-10-08, 16:59
Prøv dette brødet uten soyaprotein!
4 egg
2 dl creme fraiche( eller seter rømme)
ca 1/dl rapsolje
1.5 ss bakepulver
4 ss linfrø
50g sesamfrø
60g hvetekli
45 g solsikkekjerner
Dryss gjerne litt blå valmuefrø på toppen av brødet.

Husk å ha bakepapir i bunnen på formen da blir det lettere å få ut!
Stekes ved 180 grader i 50 min.

Det blir ett flott og nydelig brød, så spis med måte!! :D

Jeg bakte dette i går, aldeles nydelig smak og flott konsistens.
Dette kommer til å bli redningen for meg. Jeg har virkelig savnet noe å ha under brødskiva til tider. jeg har tenkt å unne meg dette kun enkelte dager, for å få litt variasjon . Jeg har sett at det kan hemme vektnedgangen litt, så jeg tør ikke spise så mye som jeg har lyst til:)

Trulte42
22-12-08, 14:54
Blir jo aldri kaldt jo !!

Det henger fast i formen enda...:(

Jeg baker et proteinbrød som er klisset som deig, og må derfor dekke formen med bakepapir. Og dermed ingen problem med å få den løs.

Men hvor får man det ketolyse proteinpulveret som var nevnt i oppskrifta?

luringen
27-12-08, 23:40
på ketolyse.no

deniz
07-02-09, 21:33
hei, jeg bakte dette deilige brødet i dag. hadde 4 ts johannesbrødkjernemel og en halv pakke gjær oppi i tillegg... lot det stå ca 20 min før jeg satt det i ovnen..det hevde seg godt og vel 7-8 cm ble kjempegodt og ikke så alt for kompakt... hevde ikke så mye før jeg satt det i ovnen, det meste av hevingen skjedde under steking...nam nam !!!

sisseln
10-05-09, 17:40
Jeg skal i gang å bake brødet til nabon til Torkil. :)

Morsom og interessant tråd dette her. ;)

Noen som har erfaring med brødbakemaskin?

Har tenkt til å prøve alle disse brødene etter hvert. Både Proteinbrød, Lollypop, Isetbrød, Ziggylapp/brød og Ingisbolle.

Det er jo så viktig å ha et brød å spise. Det er jo sånn vi er oppdratt. Brød og potet. hehe Potet har jeg tenkt til å erstatte med blomkål.

Er helt fersk i dette, men starter så smått i dag, og fra i morgen av er det ramme alvor.

så da går jeg i gang og baker. Fint om noen har erfaring med brødbakemaskin. :)

Flott forum!! :)

synev
09-04-10, 09:16
Hvilken oppskrift brukte du?
Her er det etterhvert så mange varianter og småtips at jeg har mistet oversikten.
Hei Ullabulla, kan jeg få oppskriften til det brødet du synest var så god ?
Vet du om en knekkebrød oppskrift også kanskje ?
Hilsen synev

wollf
22-04-10, 20:18
kan jeg bruke soya mel i steden?

Huskatt
07-03-11, 13:40
Er det mulig å bake uten soyaprotein?

Huskatt
08-03-11, 16:18
Er det mulig å bake uten soyaprotein?

Hei! Idag bakte jeg dette brødet for første gang, jeg brukte havrekli istedet for soyaprotein. Men jeg MÅ ha gjort noe feil i utregningen av karbohydrater...? Fikk 86, 4 karber i HELE brødet, å brødet veide tilslutt 614 g... dvs nesten ingenting i en skive... kan dette stemme?

Huskatt
08-03-11, 17:14
Hei! Idag bakte jeg dette brødet for første gang, jeg brukte havrekli istedet for soyaprotein. Men jeg MÅ ha gjort noe feil i utregningen av karbohydrater...? Fikk 86, 4 karber i HELE brødet, å brødet veide tilslutt 614 g... dvs nesten ingenting i en skive... kan dette stemme?

Jeg må tilføye at brødet ble bra stekt bortsett fra i bunnen, der lå alle egga tenker jeg, som om det va 1-2 cm med omelett? kan bli godt tiltross, men det er vell ikke slik det skal være...
Her er oppskriften jeg brukte :
4 egg
en boks seterrømme
1/2dl olje
1,5 ss bakepulvet
44ss linfrø
50gr sesamfrø
60 gr hvetekli
45 gr solsikkekjerner

brødet ble tilslutt 624 gram.. kan noen regne ut karbene? Jeg kom frem til laaangt under 1 karbe pr 100 gra.. å d kan UMULIG stemme...:)

aktivjente
08-03-11, 18:25
Dette bare Må jeg prøve. Tusen Takk Nille!

Har ennå ikke våget meg til å bake brød. Har ikke savnet brød så veldig heller... Bakte frokostbollene til Nannah, men det ble for mye smak av sojaprotein. Liker ikke den smaken i det hele tatt (har prøvd med vafler også). Da har jeg altså planlagt morgendagen også (har vinterfeie), så rettebunkene får pent vente litt til. Heldigvis :D

Huskatt
08-03-11, 18:26
Jeg limer inn min nye oppskrift her også ( i tillegg til her: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=107586#post107586 )

- for de som vil prøve seg på et brød uten soyaprotein :) Jeg er 'litt' lei av soyaprotein-smaken må jeg innrømme :)

Jeg prøvde denne oppskriften, men brødet ble flatt, vått og skilte seg på en måte. 1 cm i bunnen var som omelett... hva er galt? jeg gir snart opp å få til å bake lavkarbo brød :(

Huskatt
08-03-11, 19:13
Jeg prøvde denne oppskriften, men brødet ble flatt, vått og skilte seg på en måte. 1 cm i bunnen var som omelett... hva er galt? jeg gir snart opp å få til å bake lavkarbo brød :(

Jeg kan forklare fremgangsmåten min:

alt i bolla, røre rundt og i brødformen ;) egg og rømme først, det tørre oppi og olje.. er det andre måten jeg må gjøre d på? det fløt veldigt med væske øverst i forma mens frø og kli falt til bunns...:confused: