View Full Version : tilbereding av laks? nedkjøling og oppvarming?


Aline
12-08-05, 13:24
hei.

et lite spm fra meg :)
jeg har tenkt å lage laksepasta ikveld, men det må gå rimelig fort, så jeg lurer da på om det gjør noe om jeg baker laksen i ovnen nå, avkjøler den, for så å varme den litt opp igjen ikveld samtidig som jeg :o koker pastaen? :o (bare littegranne pasta, altså ;) )

til det tenkte jeg å bruke fedons karridressing (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4922) og litt stekt sjampingjång (jeg giiir opp å stave det :p )

men altså spm mitt er om laksen smaker dårlig eller ikke burde varmes opp igjen på den måten?

noen som har prøvd eller bare vet? :)

Karin
12-08-05, 13:28
Jeg har ikke prøvd å varme opp igjen, men jeg ville tro at fisk generelt er best om den spises nytillaget.

Men man bruker jo fiskerester i grateng og plukkfisk og sånt, og det går jo bra. Det er kanskje verdt et forsøk?

Karin
12-08-05, 13:30
Det er i hvert fall ikke farlig! Avkjøl den så fort som mulig i så fall. Legg den f eks i en skål og sett skålen i kaldt vann, helst isvann.

Aline
12-08-05, 13:31
okidoki :D takk for tips :klem:

Helene
12-08-05, 17:43
menne, skal du være vekke fra huset før du skal spise, vist ikke så er det jo ikke mye arbeid å steike den i ovnen og så er den nystekt når du skal ha den.. tar jo bare 1 min å gå ut putte den i ovnen sån at den er ferdig til du har planer å ha pastaen ferdig.. kan jo nesten til og med skjere den opp i de bitene du vil ha før du steker den og.. bare en liten tanke

hede
12-08-05, 20:31
nå er min mening om laks, som antagelig er totalt uinterressant i denne anledning, at laks faktisk smaker best og mest avkjølt.

hede

Aline
12-08-05, 21:34
tanken var å kunne få i seg maten fortest mulig etter hjemkomst ;) :)
jeg skal avgi rapport :)

Karin
14-08-05, 04:07
Min egen konklusjon er at laks er best varm, kald, kokt, stekt, grillet, røkt, gravet.....