View Full Version : Tine klaret smør!!!


Iset
03-10-05, 00:43
Dette må vel være nytt eller? Har aldri sett det før, men de selger det vel ikke i butikkene siden det er så store spann? :confused:
Jeg har tenkt lenge på å lage det selv, men har aldri kommet så langt. Dumt at de kun selger det i så vanvittige spann da?!?

http://www.tine.no/produktsmor/4569/

mofe
03-10-05, 03:41
Kjære vene....! 4 liter? Hvor lenge holder sånt seg da?

Hm.. minn meg på igjen hvorfor klarnet smør er så mye bedre, anyone? :)

Iset
03-10-05, 09:29
Kjære vene....! 4 liter? Hvor lenge holder sånt seg da?

Hm.. minn meg på igjen hvorfor klarnet smør er så mye bedre, anyone? :)

Ja skulle ønske de hadde mindre bøtter...

Klaret smør er bedre å steke i fordi melkedelen er fjernet, og da tåler den mye høyere temperaturer enn meierismør, faktisk. :)

Kame
03-10-05, 10:34
Dette er sikkert et produkt beregnet på storkjøkken - resturanter, kantiner etc.

Jeg lurer også på hvor holdbart ghee er, er det et poeng å smelte en hel pakke i slengen, eller bør man ta seg tiden det tar og gjøre det hver enkelt gang man har behov?

gunda
03-10-05, 10:56
hei ser dere har lyst til og bruke klarnet smør men det finnes bare i 4 litere i fra tine.Dere kan jo prøve våre flotte invandrer butikker de har noe som kalles "ghi" smør tror det skrives sån.dette er indisk og brukes i mange indiske retter du kan også lage ghi selv med vanelig smør.


mvh
steinar

Iset
03-10-05, 11:12
hei ser dere har lyst til og bruke klarnet smør men det finnes bare i 4 litere i fra tine.Dere kan jo prøve våre flotte invandrer butikker de har noe som kalles "ghi" smør tror det skrives sån.dette er indisk og brukes i mange indiske retter du kan også lage ghi selv med vanelig smør.


mvh
steinar

Ja Ghee og klaret smør er akkurat det samme. Jeg har sett det i innvandrerbutikker men jeg da er det som regel laget av plantefett, og det er IKKE bra! Det må være fra smør...

HP
03-10-05, 11:19
Vi har kjøpt invandrer Ghee laget av kumelk. Men det er ikke til å komme bort i fra at den en lager selv smaker best. Når vi lager så smelter vi en pakke og oppbevarer ghee'en i en tupperwareboks i kjøleskap. Har ikke hatt no problem med holdbarhet.

Summer
03-10-05, 11:27
Også er det veldig sunt i følge Ayurvedisk medisin (for dem som er opptatt av slikt). :)

guro
03-10-05, 12:14
En rimelig porsjon ghee skal tåle å stå på benken også, fordi holbarheten blir bedre når 'urenhetene' er fjernet.

Kame
03-10-05, 13:03
Vi har kjøpt invandrer Ghee laget av kumelk. Men det er ikke til å komme bort i fra at den en lager selv smaker best. Når vi lager så smelter vi en pakke og oppbevarer ghee'en i en tupperwareboks i kjøleskap. Har ikke hatt no problem med holdbarhet.
Jammen, da smelter vi en pakke smør og lar det stå til! :D

Forresten, tar dette bort litt av den intense smørsmaken? Jeg er nemlig ikke så glad i den..

Og - bruksområder?