View Full Version : heistad-gele


Katrine
12-10-05, 11:29
Gjerne dette er et dumt spørsmål, men prøver for det om! :)
Skal man veie geleen mens den er pulver eller når den er "ferdig" gele?

Takk for alle svar jeg fikk på innleggene mine i går, ettersom jeg er ny her! Kjempe å ha noen i samme båt! :)


Katrine

guro
12-10-05, 12:22
Men er det karber i den da? Det er vel bare 'ting' med karber du veier og teller, eller?

Iset
12-10-05, 12:23
Jeg har aldri veid den, det er jo 0 karbo i den. :)

Katrine
12-10-05, 12:50
Åja... hehe...:o

Så fint da! :) Når kan man begynne å spise den? Nam nam

nøtta
12-10-05, 13:10
åh er det null karber i sjokoladepuddingen å ??? leste her at noen hadde blandet det med piska krem ...det blir jo nesten sjokolade mouse det :D

Iset
12-10-05, 13:30
Nei i sjokopuddingen er det karber, men ikke så mange, tror det er 3-4 per 100 gram. Men les på pakken, jeg er ikke sikker. :)

Husk at gele laget på gelatinplager og Fun light bringebær, er MYYYE bedre enn Heistad sin ekle kunstige gele. Selv om Fun også er kunstig søtet, så smaker den faktisk 98 % ekte gele, har ikke den ekle kunstige bismaken som Heistad har. Aldri mer Heistad på meg!! Lager heller Fun-gele!

nøtta
12-10-05, 14:16
gelatinplager ??? :p mener du plater ?? :p:p:p men lager du bare av saft og gelatin ?? jeg hater fun light saft ... ( bortsett fra isteen) så da burde jeg kanskje ikke prøve meg på heistad ?? men jeg har smakt sjokolade puddingen før ( min leavkarbo tid...) og det var god ... og jeg er desperat etter sjokolade mouse !! spesielt etter ferien med det som dessert hver dag *sukk*

Iset
12-10-05, 14:52
Hvis du liker bringebærgele så liker du fun light-gele med bringebær. ;) Hvis ikke så er det jo noe annet. Men du kan jo velge mellom mange smaker. Prøvde med fersken en gang, men konsistensen ble ikke så god. :eek:
Jeg liker heller ikke å DRIKKE fun light, bare geleen.

Og ja, jeg mente gelatinplater. :flau: :flau:

nøtta
12-10-05, 15:46
Hvis du liker bringebærgele så liker du fun light-gele med bringebær. ;) Hvis ikke så er det jo noe annet. Men du kan jo velge mellom mange smaker. Prøvde med fersken en gang, men konsistensen ble ikke så god. :eek:
Jeg liker heller ikke å DRIKKE fun light, bare geleen.

Og ja, jeg mente gelatinplater. :flau: :flau:

kanksje jeg skal prøve meg på geele ?? hm ... nei jeg må nok lage sjokolade krem mmmmmmmmmmmm ......

nøtta
12-10-05, 15:47
kanskje .... ehm :rodme: det går litt fort i svingene her ....

Katrine
14-10-05, 19:47
Nå står geleen i kjøleskapet og stivner, gleder meg! nam nam:D :D Hva anbefaler dere å ha til? Ren fløte, eller skal jeg piske den til krem, eller finnes det en form for vaniljesaus som er "lovlig"?

Katrine:)

Katrine
14-10-05, 19:49
og ja, hvor lenge må den stå før den blir stiv? (har den i kjøleskapet som sagt)

Ziggy
14-10-05, 21:22
Nå står geleen i kjøleskapet og stivner, gleder meg! nam nam:D :D Hva anbefaler dere å ha til? Ren fløte, eller skal jeg piske den til krem, eller finnes det en form for vaniljesaus som er "lovlig"?

Katrine:)


Hvor mange karber er det i vaniljesausen, vet du det? Den oppskrfiten som ligger i et av de midterste innleggene her, er det den som du har i overskiften? da vet jeg jo svaret, hehe:o Tenkte bare å være helt sikker..
Har gele i kjøleskapet som jeg venter på skal stivne! nam nam nam!! trodde ikke jeg kunne ha vaniljesaus til, men hvis jeg kan lage en som er "lov", er jo det genialt!!!:D

Katrine

.
Hei Katrine...

Her har du oversikt over de nyeste versjonene av vaniljesaus som jeg har tilpasset til lavkarbokosthold fra div. notater og bøker jeg hadde liggende. Håper det kan hjelpe deg...

Nå har jeg ikke prøvd å lage et par av dem,men jeg mener de er bedre enn den jeg har lagt inn her fra før.

Håper du gir tilbakemelding på hva du lagde, hvordan, og smak mm....


Ziggy



Gele
8 porsjoner, 0 gr karbo totalt, 0 gr karbo pr porsjon

2 dl Fun Light Bringebær
8 dl vann
25 gr gelatinpulver eller 10 gelatinplater

Kok opp saftblandingen. Legg ca 10 gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 min. Kok opp ca 1 dl vann. Klem ut vannet av de nå myke platene og rør dem ut i det kokende vannet, tilsett dette i den varme saftblandingen og rør godt. Sett deretter gelen kaldt i noen timer slik at den stivner.

Ha den varme gelatinblandingen i en skål, og tilsett så langsomt den kalde saftblandingen mens du pisker det sammen- tilsett aldri den varme gelatinblandingen til den kalde saftblandingen, da vil ikke gelatinet løse seg skikkelig opp, og geleen blir ikke som den skal. Server med hjemmelaget vaniljesaus

Husk at det finnes forskjellige typer/str. gelatinplater så se på pakken. Antall plater kan variere. Til denne oppskriften er det brukt Gelita Gelatin som selges på Rema og Rimi.

Vaniljesaus I
4 porsjoner, 14,5 gr karbo totalt, 2,9 gr karbo pr porsjon

2 egg
1,5 dl kremfløte
2 dl vann
1-2 ts Fiberhusk eller glutenmel
1-2 ss Natreen
5-10 dråper vaniljeessens, eller etter smak (tilsvarende 1 ss vaniljesukker)
1,5 dl kremfløte

Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra halvparten av fløten og vaniljeessensen.

Sett blandingen over en middels varm plate og rør godt mens sausen tykner. Sausen skal ikke koke. Ta kjelen av platen og visp litt i sausen til den blir kald.

Pisk fløten og rør den inn. Smak til med vaniljeessens. Røres om før servering.

Vaniljesaus II
5 porsjoner, 15,3 gr karbo totalt, 3,1 gr karbo pr porsjon

3 eggeplommer
2-3 ss Natreen
4 dl fløte
½ stang vanilje eller 5-10 dråper vaniljeessens, etter smak
Alt. 1 ts Fiberhusk eller glutenmel for å jevne sausen ved behov

En ekte vaniljesaus lages helt uten mel. Det er bare Eggene som tykner den.

Rør eggeplommer og sukker sammen, men ikke visp så mye at det blir eggedosis. Spe med fløten. Splitt vaniljestangen opp på langs, skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med stangen og resten av ingrediensen. Varm kremen under omrøring til den tykner. Kremen må ikke koke, da vil den skille seg. Ta til slutt ut stangen.

Avkjøl i kaldt vann. Rør i den av og til under avkjølingen så den ikke får snerk. Sil sausen før servering.

Det er kornene fra vaniljestangen som gir den aromatiske smaken på sausen. Vil man ha en ekstra fyldig vaniljesaus kan man vispe inn litt stivpisket kremfløte like før servering.


Vaniljesaus III
5 porsjoner, 14,9 gr karbo totalt 2,9 gr karbo pr porsjon

3,0 dl fløte
1,0 dl vann
1 stk vaniljestang
3 stk eggeplommer
3,5 ss Natreen

Ha fløteblandingen i en tykkbunnet kasserolle.

Split vaniljestangen på langs og skrap ut frøene og ha i fløteblandingen sammen med vaniljestangen. Kok opp, trekk kasserollen tilside og la den stå og trekke 10-15 min. Ta opp vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og søtningsmiddel til en luftig tykk masse. Hell den varme melken over eggblandingen og rør godt.

Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm forsiktig opp til den begynner å tykne (rett under kokepunktet). Kremen må ikke koke.

Sil sausen før servering.



.

snoopygirl
15-10-05, 07:16
jam-jam,,,gele er kjempe godt altså,,,kooos deg masse med gele i dag da.....jeg for min del syns det er aller best med vanilje saus til jeg..

ha en koos helg

Katrine
15-10-05, 10:59
Takk for flott svar! Spiste "masse" gele og koste meg i går:D Igår laget jeg den vaniljesausen jeg fant i det andre innlegget ditt, den var noe som 1 egg, 1 dl fløte, 10 dråper vaniljeessens og 2-3 ts søtningsmiddel. Denne var helt grei, men tror nok jeg prøver en av de andre neste gang, for å si det sånn! Gjerne prøve å blande ut fløten md vann?, for syns hele greia smakte litt vel mye ren fløte. Jeg er på induksjon forresten..

Katrine:D

God helg