View Full Version : Hjelp! (julekaker)
Noen som vet hva jeg kan bake med poden med sånne pepperkakeformer?
Feks. Pepperkakeoppskrift uten sirup og med fruktose? Eller noe? Hva som helst?
kakemenn med fruktose og spelt? blir mel i det uansett hvordan du snur å vender på det..
Fedons mandelkjeks eller havrekjeks for eksempel.
Havrekjeks !
La
· 5 dl store havregryn
svelle i
· 2 dl kokende melk
i 10 minutter. Rør inn
· 125 g smeltet smør
og bland inn
· 2 dl sammalt spelt
· 1 ts salt
· 1 ts bakepulver
· 1 ts fruktose.
Kjevle deigen til ca 1½ cm tykk og trykk ut kjeks med lite glass. Legg på plate og prikk med gaffel. Stek på 200°C i 10-15 minutter.
Søt variant får du ved å tilsette deigen
· 2 ts kanel
· 100 g fruktose
... og om du har små former kan du bruke dem på marsipan.
Takk. :)
Ja, poden fikk et sånt lite barnesett til bursdagen, med noen små former. Så da må vi jo bruke dem. :)
Tror du det må være melk i havrekjeksene? *fundere* Jeg vil jo gjerne kunne spise dem selv også da. :o
Takk. :)
Ja, poden fikk et sånt lite barnesett til bursdagen, med noen små former. Så da må vi jo bruke dem. :)
Tror du det må være melk i havrekjeksene? *fundere* Jeg vil jo gjerne kunne spise dem selv også da. :o
Du kan jo prøve! Så lenge du bruker smør, eller du vil kanskje bruke ghee, men det gir jo uansett smak. Helt galt kan det ikke bli. Men jeg har ikke prøvd uten melk. Havregrøt med og uten melk smaker forskjellig, altså jeg vet jeg synes den ene er bedre enn den andre. Kan du spise spelt da? Eller har du noe annet godt alternativ til mel?
lag fedons ovnspannekake og putt oppi masse jule krydder, går fin fint ann og trykke ut figurer i den pannekaka (langpanne) :spent:
og du Lise jeg brukte bokhvete mel så den er helt gluten fri :D
Det var lurt nøtta! :ja:
Guro: Jeg tenkte å erstatte med quinnua mel eller bokhvete. :) Men hva kan jeg ha i stedet for melk i havrekjeksene da? Jeg kan liksom ikke erstatte 2dl med melk med 2 dl smeltet ghee. :p
Det var lurt nøtta! :ja:
Guro: Jeg tenkte å erstatte med quinnua mel eller bokhvete. :) Men hva kan jeg ha i stedet for melk i havrekjeksene da? Jeg kan liksom ikke erstatte 2dl med melk med 2 dl smeltet ghee. :p
Vann? Soyamelk? Havremelk? - Jeg ville prøvd vann først. Det er smør i oppskriften, det var det jeg mente. Apelsinjuice/eplejuice :o kanskje i en søt variant ... men det blir vel eksperimentering ..
Eksperimentering er bra det, men havremelk var jo en genial ide! :ja:
Jeg vet at mange bruker rismelk med godt resultat. Havremelk og soyamelk KAN bli litt mislykket i deiger, var det en kunde som sa til meg en gang. Hun brukte rismelk til all bakst, tilogmed risgrøt, med kjempegodt resultat. :)
Fortell oss hvordan det går da, Lise? Litt mer krevende å ekperimentere seg fram til en deig som kan kjevles, for da kommer det inn sånne baketekniske ting som jeg ikke har noe greie på - det holder ikke bare å sette sammen ernæringsmessig riktig.
Jeg vet at mange bruker rismelk med godt resultat. Havremelk og soyamelk KAN bli litt mislykket i deiger, var det en kunde som sa til meg en gang. Hun brukte rismelk til all bakst, tilogmed risgrøt, med kjempegodt resultat.
Oki. Takk fot tipset. :)
Fortell oss hvordan det går da, Lise? Litt mer krevende å ekperimentere seg fram til en deig som kan kjevles, for da kommer det inn sånne baketekniske ting som jeg ikke har noe greie på - det holder ikke bare å sette sammen ernæringsmessig riktig.Ja, det skal jeg gjøre. :)
Er ikke sikker på om det blir i dag eller i morgen.....eller mandag...eller... ja, jeg skal gi beskjed jeg. :snill:
jeef-micro
10-12-05, 17:53
Jeg har brukt eplejupice i steden for melk i pannekaker (sånne vanlige ikke-lavkarbopannekaker før jeg viste at fedon fantes og sånt....)
de blir litt søtere og det blir litt mere kliss når du skal ta de ut av panna, så jeg vet ikke hvordan slike ting er å bruke i kaker...
Kanskje en kombinasjon av rismelk og smør eller ghee? Vet ikke helt hva du kan spise jeg, Lise...
Men mannen min kan ikke spise melk, men han tåler fint smør. (Han har laktoseintoleranse) Så jeg bruker smør uten problemer, men aldri melk.
Jeg har flere ganger kokt risgrøt til ham med rismelk. Han sier den smaker om mulig enda bedre. Kanskje passer ris-smaken til risgrynene? Hva med havremelk til havregryn? Smør eller ikke, fett kan du alltids tilføre om det trengs. Men det er kanskje lurt å ta høyde for at ting kan bli mislykket, og da må man gjerne prøve igjen dagen etter, med tilpasninger.
Lykke til i hvert fall!
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.