Iset
20-12-05, 16:24
Denne er egentlig med sukker, men jeg har prøvd å lage den sukkerfri med MEGET godt resultat. :sikle.
Bunn og topp:
Finn en god sukkerfri kjeks (Cavalier kanelkjeks er bare DRØMMEN, de smaker som nydelige pepperkaker), oftest finner man slike i helsekosten. Knus dem og ha halvparten over bunnen i en rund kakeform. Pass på at hele bunnen er dekket av eg godt lag.
Sett formen i fryseren mens du lager fyllet.
ISKREMEN:
1 kartong kremfløte
1 pk Philadelphiaost
3 eggeplommer
Søtstoff etter smak!
Evt 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljeekstrakt (jeg brukte det ikke, men vil prøve det neste gang da jeg er veldig glad i vaniljesmaken).
Pisk kremen stiv. Pisk sammen ost, eggeplommer og vanilje, om du bruker det. Pisk GODT så det ikke er klumper i røren. Vend inn pisket krem.
Hell massen i den kalde formen og sett den i fryseren i ca 15 minutter.
Ta den ut, strø over resten av kjeksen og sett kaken i fryseren igjen i noen timer til den er helt frossen. Hvor mange timer det tar er jeg ikke helt sikker på siden jeg som regel lager den på kvelden og lar den stå i frysen over natta. :)
Bilde av kaken:
http://www.fotoknudsen.no/archive28/01122003015410O9688Pb5v8adKx2aBY2A6V/web/2012200516103dtHOuKSlMlOJw7g1K.jpg?70
Bunn og topp:
Finn en god sukkerfri kjeks (Cavalier kanelkjeks er bare DRØMMEN, de smaker som nydelige pepperkaker), oftest finner man slike i helsekosten. Knus dem og ha halvparten over bunnen i en rund kakeform. Pass på at hele bunnen er dekket av eg godt lag.
Sett formen i fryseren mens du lager fyllet.
ISKREMEN:
1 kartong kremfløte
1 pk Philadelphiaost
3 eggeplommer
Søtstoff etter smak!
Evt 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljeekstrakt (jeg brukte det ikke, men vil prøve det neste gang da jeg er veldig glad i vaniljesmaken).
Pisk kremen stiv. Pisk sammen ost, eggeplommer og vanilje, om du bruker det. Pisk GODT så det ikke er klumper i røren. Vend inn pisket krem.
Hell massen i den kalde formen og sett den i fryseren i ca 15 minutter.
Ta den ut, strø over resten av kjeksen og sett kaken i fryseren igjen i noen timer til den er helt frossen. Hvor mange timer det tar er jeg ikke helt sikker på siden jeg som regel lager den på kvelden og lar den stå i frysen over natta. :)
Bilde av kaken:
http://www.fotoknudsen.no/archive28/01122003015410O9688Pb5v8adKx2aBY2A6V/web/2012200516103dtHOuKSlMlOJw7g1K.jpg?70