View Full Version : Oppskrift på indisk stekt ost?


trude70
04-01-06, 23:15
Er det noen som har oppskriften på indisk stekt ost? Det er en veggisrett som jeg har så lyst på. Husker ikke hva retten heter, men man får kjøpt den på indiske restauranter.

mofe
04-01-06, 23:18
Aner ikke hva det er jeg.. Men hørtes utrolig godt ut!

*elsker indisk mat*

nøtta
05-01-06, 11:02
åh nå skulle jeg inn her og notere meg nok en genial oppskrift :D føler på meg at Iset vet det ...

IIIIIIIIIIIIIIISEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEET!!!

Iset
05-01-06, 12:49
Hehe nei jeg aner ikke, men NAAAAM det høres godt ut!! :sikle:

Har du smakt stekt/grillet Chevre-ost? :sikle:

Nille
05-01-06, 15:58
Det er sikkert Panir eller Paneer du mener. Det er den vanligste osten vi får på indiske restauranter. Har ikke sett oppskrifter her inne, men søk på nettet så finner du sikkert noen:

Panír (hindi (http://nn.wikipedia.org/wiki/Hindi)/marathi (http://nn.wikipedia.org/wiki/Marathi) पनीर [panīr]; panjabi (http://nn.wikipedia.org/wiki/Panjabi) ਪਨੀਰ [panīr]; en. (http://nn.wikipedia.org/wiki/En.) paneer) er ein tørr og saltfri ferskost som er mykje bruka i indisk mat (http://nn.wikipedia.org/w/index.php?title=Indisk_mat&action=edit). Blant buddhistar (http://nn.wikipedia.org/wiki/Buddhisme) som et berre laktovegetarisk (http://nn.wikipedia.org/w/index.php?title=Laktovegetarisk&action=edit) kost er panír ei av hovudkjeldene til proteinar (http://nn.wikipedia.org/wiki/Protein) i kosthaldet. Panír er bruka i karrirettar (http://nn.wikipedia.org/wiki/Karri) og er òg populær å rulle deig kring og steikje. Den usalta panír-osten er ein allsidig ingrediens som kan brukast til å laga både middagsretter, småretter og søtsaker med.

trude70
30-05-09, 09:46
Heia.

Morsomt å finne det ene innlegget som jeg har skrevet her inne... Osten har jeg fortsatt kun fått på indiske restauranter, men dette gav meg jo en ide for kveldskosen i dag! :)

Kristine78
30-05-09, 11:26
test

Iset
30-05-09, 21:52
Har dere smakt gresk Halloumi-ost? Den er helt fantastisk grillet. Håhåhå, jeg kan spise og spise og spise ...!

hmmm
24-07-09, 22:54
Ser det er lenge siden innlegget er skrevet, men kan da ihvertfall svare.

Paneer lages av melk.
Ha mye melk i en kjele. Varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av plata. Ha oppi syre. Litt edikk, feks, slik at det skiller seg.

Før du har gjort dette må du forresten forberede deg litt. Enten må du sette frem saftklutstativet (hvis du har et) , eller lage en ostesil på annet vis. Jeg pleier å legge to chiffonkluter over hverandre i en sil.Så heller jeg alt forsiktig over der, slik at "vannet" blir borte, og ostemassen blir igjen i kluten. Det tar ganske lang tid. Press så mye vann du kan ut aqv osten. Når den er avkjølt, kan du skjære den i passelige terninger, og steke det i ghee.... Mmmmmmmm

Veggpryd
25-07-09, 10:21
Det høres jo kjempespennende ut! Hjemmelaget ost! :) Det må prøves.

Aline
21-02-11, 11:30
Åh, det er sååååå godt! Jeg levde på de den gangen jeg besøkte india :love:

trude70
04-03-11, 18:15
Ser det er lenge siden innlegget er skrevet, men kan da ihvertfall svare.

Paneer lages av melk.
Ha mye melk i en kjele. Varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av plata. Ha oppi syre. Litt edikk, feks, slik at det skiller seg.

Før du har gjort dette må du forresten forberede deg litt. Enten må du sette frem saftklutstativet (hvis du har et) , eller lage en ostesil på annet vis. Jeg pleier å legge to chiffonkluter over hverandre i en sil.Så heller jeg alt forsiktig over der, slik at "vannet" blir borte, og ostemassen blir igjen i kluten. Det tar ganske lang tid. Press så mye vann du kan ut aqv osten. Når den er avkjølt, kan du skjære den i passelige terninger, og steke det i ghee.... Mmmmmmmm

Takk skal du ha! Nå skal jeg etter mange år smake dette hjemmelaget. :) Jeg var på Kreta i høst, og da spiste jeg mye grillet ost. Det er nammis! :)