Nille
05-01-06, 21:09
Fra Viestad i Dagbladet har jeg stjålet denne og gjort den litt mer lavkarbo vennlig:
Vanilje er et fantastisk krydder også i saltmat, og den får en ganske ulik karakter avhengig av hva slags sammenheng du bruker den i. På La Réunion bruker man vanilje sammen med kylling, and, svin eller fisk, i tillegg til alle de opplagte dessertvariantene, og smaken blir en helt annen avhengig av om den dukker opp sammen med and i en rik rett, som denne, eller med kylling.
Oppskriften er mer eller mindre den samme - jeg ville hatt mindre andre krydder til kylling. Hva slags karripulver du bruker bestemmer mye av smaken - jeg bruker ofte vanlig norsk karripulver (med k) som inneholder mye gurkemeie og lite chili, det er omtrent det de bruker på La Réunion.
Server med ris til de som spiser det - tilsatt litt gurkemeie og noen rosiner.
Eller med jukseris eller blomkål mos og brokkoli til oss sunne !
Nok til 4
4 andelår, eller 4 kyllinglår (eller bryst)
1 vaniljestang, delt i 2 på langs
1 ts karripulver
2-3 ss smør eller palmeolje, eller Cocosa
Ev 2-3 tomater, hakket
1 nellikspiker
1 løk, hakket
Gni anda inn med frøene fra vaniljestanga, karripulver og salt. Del vaniljestanga i mindre biter. Varm smør. Stek anda i smør ved middels høy varme i 15 minutter. Skru ned varmen og ha i resten av ingrediensene. Sett på lokk og stek videre i en halvtimes tid, eller i stekeovnen ved 150 grader i 45 minutter.
Vanilje er et fantastisk krydder også i saltmat, og den får en ganske ulik karakter avhengig av hva slags sammenheng du bruker den i. På La Réunion bruker man vanilje sammen med kylling, and, svin eller fisk, i tillegg til alle de opplagte dessertvariantene, og smaken blir en helt annen avhengig av om den dukker opp sammen med and i en rik rett, som denne, eller med kylling.
Oppskriften er mer eller mindre den samme - jeg ville hatt mindre andre krydder til kylling. Hva slags karripulver du bruker bestemmer mye av smaken - jeg bruker ofte vanlig norsk karripulver (med k) som inneholder mye gurkemeie og lite chili, det er omtrent det de bruker på La Réunion.
Server med ris til de som spiser det - tilsatt litt gurkemeie og noen rosiner.
Eller med jukseris eller blomkål mos og brokkoli til oss sunne !
Nok til 4
4 andelår, eller 4 kyllinglår (eller bryst)
1 vaniljestang, delt i 2 på langs
1 ts karripulver
2-3 ss smør eller palmeolje, eller Cocosa
Ev 2-3 tomater, hakket
1 nellikspiker
1 løk, hakket
Gni anda inn med frøene fra vaniljestanga, karripulver og salt. Del vaniljestanga i mindre biter. Varm smør. Stek anda i smør ved middels høy varme i 15 minutter. Skru ned varmen og ha i resten av ingrediensene. Sett på lokk og stek videre i en halvtimes tid, eller i stekeovnen ved 150 grader i 45 minutter.