View Full Version : Sjokolademousse uten melk


Summer
14-01-06, 21:48
4 eggehviter
smak til med mengde søtstoff
4 plater gelatin
2 pakker 70% mørk sjokolade
1 stor ss cocosa extra virgin

Pisk eggehviter stive mens du bløtlegger gelantinplater og smelter 1.4 av sjokoladeplatene i vannbad. Så tilsetter du søtstoff (ca 1 -2 ss fruktose) i eggehviten, og pisker dette mens du smelter gelantinen alene i et vannbad. Så heller du gelantinen i mens du rører sakte, og tilslutt vender inn sjokoladen. Hell så over i porsjonsglass/skåler.

Så tar du eggeplommene og pisker "stiv" med 1-2 ss fruktose mens du smelter de 0.6 platen med sjokolade i samme karet som det var sjokolade, og har litt smør (jeg brukte ghee) i. Dette blandes sammen og legges som en klatt i midten av skålene, eller smøres over.

Et nydelig alternativ, er å tilsette aprikossyltetøy i den siste blandingen. Blir helt nydelig (for de som liker det. :p )

HP
14-01-06, 21:58
Så tar du eggeplommene og pisker "stiv" med 1-2 ss fruktose mens du smelter de 0.6 platen med sjokolade i samme karet som det var sjokolade, og har litt smør (jeg brukte ghee) i. Dette blandes sammen og legges som en klatt i midten av skålene, eller smøres over.
Dette var helt klart den nydeligste delen av desserten :D

Ziggy
14-01-06, 22:01
ehh.... si meg... er ikke dere to gift, HP og Lise??? Sitter dere på hver deres PC på en lørdagskveld og "chatter" med hverandre???? :p :D :p

Summer
14-01-06, 22:06
ehh.... si meg... er ikke dere to gift, HP og Lise??? Sitter dere på hver deres PC på en lørdagskveld og "chatter" med hverandre???? :p :D :p Det hender vi løfter blikket og smiler til hverandre også. :geip:

:lol:

Mum 4 2
14-01-06, 22:15
Det hender vi løfter blikket og smiler til hverandre også. :geip:

:lol:

Hi hi. :lol:

Jeg skal definitivt prøve denne. Gutta boyz tåler ikke melk, og minsten har ettårsdag på tirsdag. Og dette tror jeg helt sikkert de liker. Er lei av at alle skal fore de med "sukkergele" i alle slags anledninger. ;) Og siden det er jeg som står for serveringen denne gangen, så tar vi heller denne.

Tenkte også å prøve meg på gulrotkaka di Lise.

Summer
18-01-06, 15:04
Nå om dagene, så tar jeg ofte bare eggehviten som er igjen etter poden har fått eggeplomme i grøten sin, og stivpisker, har i en ts fruktose, og smeleter 4 ruter sjokolade som jeg rører inn og spiser. Nydelig sjokolade mousse det også! :stortsmil (og god proteinsamvittighet sammen med sjokoladen. :p)

Siljevanilje
18-01-06, 17:59
Nå om dagene, så tar jeg ofte bare eggehviten som er igjen etter poden har fått eggeplomme i grøten sin, og stivpisker, har i en ts fruktose, og smeleter 4 ruter sjokolade som jeg rører inn og spiser. Nydelig sjokolade mousse det også! :stortsmil (og god proteinsamvittighet sammen med sjokoladen. :p)

det hørtes helt nydelig ut, det skal jeg prøve når jeg kommer hjem fra jobb. også så lettvint og. men det må vel stå i kjøleskapet en liten stund for å sette seg?

takk for tipset, Lise !!!
:klem:

Summer
18-01-06, 18:31
det hørtes helt nydelig ut, det skal jeg prøve når jeg kommer hjem fra jobb. også så lettvint og. men det må vel stå i kjøleskapet en liten stund for å sette seg?

takk for tipset, Lise !!!
:klem:
Det er en myek krem med en gang som er veldig god, og når det står litt, så blir det litt tykkere og mer fromasjaktig. Men begge deler er like godt. :)

I går laget jeg hviten og plommen hver for seg, men endte opp med å blade. Det var godt. Men jeg ha enda ikke prøvd hele egget i en engang. Blir spennende å se hvordan det blir. :)

Mum 4 2
19-01-06, 08:43
Storepoden elsket denne. Men tror den ble litt for mektig for minsten. Men minsten vil ikke ha kokesjokolade heller, han er vel ikke vant med smaken.

Skal prøve varianten uten gelatin også, for den jeg lagde ble veldig stiv. Mulig årsak var at jeg kun hadde 3 gelatinplater og spedde på med litt pulver.

Jeg brukte Lidl sin 70 % sjokolade, da den er en av de få kokesjokolader som ikke inneholder melk (kan inneholde spor) og ikke har spor av peanøtter.

Summer
19-01-06, 09:31
Storepoden elsket denne. Men tror den ble litt for mektig for minsten. Men minsten vil ikke ha kokesjokolade heller, han er vel ikke vant med smaken.Irriterende mektig. :p Men det er jo bare bra når en er snopesyk. ;)

Skal prøve varianten uten gelatin også, for den jeg lagde ble veldig stiv. Mulig årsak var at jeg kun hadde 3 gelatinplater og spedde på med litt pulver.Ja, det er lett å få for mye puver. :p Tror kansje det vil holde med tre plater gelantin også. Jeg brukte bare 4 fordi det var det jg brukte i kokosbolleoppskriften min. :) Driver å tester ut litt forskjellig etterhvert.

Jeg brukte Lidl sin 70 % sjokolade, da den er en av de få kokesjokolader som ikke inneholder melk (kan inneholde spor) og ikke har spor av peanøtter.Det var et bra tips! Kansje jeg kan få noen til å prøve å få tak i det. :) (Ene svigerinnen min kjøpte tennisrekkert (sikkert ingen som ikke er fra bergen som skjønner hva jeg mener. :p) for å lage risboller til sin kjære, for den var uten spor av nøtter. )

Helene
19-01-06, 10:09
noen som vet hvor mye kako det er i tennis rekkertene? de er jo på salg nå til rundt 12kr stk.. :D

Summer
19-01-06, 10:20
Tror det bare er ca 55 % desverre. ;) Ekkelt søt spør du meg. (HP fikk en til jul, og jeg likte den ikke lengre...)

Helene
19-01-06, 10:31
jeg synest den jeg fikk til jul var god søt.. men kan ha noe med at jeg spiste annet snop samtidig.. Er jo ikke akkurat flink for tiden.. er ikke sikkert jeg hadde likt den om jeg hadde spist den når jeg er avent med sukker..

Mum 4 2
19-01-06, 10:38
Tennisrekkert ble for "internt" for en trønder ja. :ja::lol:

Helene
19-01-06, 10:49
ikke noe lett å finne bilde av nei.. men fant et lite ett..
http://www.home.no/sofurre/images/1_200973a.jpg

Mum 4 2
19-01-06, 10:55
Takk takk. Selges nok ikke der hvor jeg handler ser jeg. Men da er det oppklart.

Summer
19-01-06, 11:01
Det er minde sjokolade som lager dem (fabrikk i bergen) til jul, og jeg tror de bare selger dem i Bergen. De gjorde hvertfall bare det til å begynne med. Har vært snakk om at de skulle slutte å produsere dem også.

Helene
19-01-06, 11:03
hehe, det viste jeg vel egentlig... sjokolade racket er et fenomen som bare finst i bergen.. og helst der det går gule busser.. de selger de her på os og.. men ikke like mye av de.. nesten ikke i salg på sotra.. (på sotra har vi ikke gule busser heller)

Helene
19-01-06, 11:04
Det er minde sjokolade som lager dem (fabrikk i bergen) til jul, og jeg tror de bare selger dem i Bergen. De gjorde hvertfall bare det til å begynne med. Har vært snakk om at de skulle slutte å produsere dem også.

De sluttet å produsere dem et år.. da ble det ramaskrik og underskriftskampanjer og sånt.. så begynte de å produsere den lyse året etterpå.. men folk ga seg ikke.. så nå produserer de begge 2 igjen.

Summer
19-01-06, 11:05
De sluttet å produsere dem et år.. da ble det ramaskrik og underskriftskampanjer og sånt.. så begynte de å produsere den lyse året etterpå.. men folk ga seg ikke.. så nå produserer de begge 2 igjen.Mente å huske noe slikt ja. :D

Hvitveis
19-03-06, 18:06
*kremt* Rå egg? Ingen som er redde for salmonella her? :-)

Nille
19-03-06, 18:56
*kremt* Rå egg? Ingen som er redde for salmonella her? :-)

I Norge ?? Er ikke redd for salmonella i egg fra Prior vel ! :D

Albertine
19-03-06, 18:58
Salmonella er i tilfelle bare et festlig lite avbrekk i hverdagen, ikke sant? ;)

Hvitveis
19-03-06, 19:28
Yeah right :D...
Salmonella er ikke festelig. Har hørt om et par personer som har fått det i Norge også. Kjenner en av dem.
Men nå vet jeg jo ikke om det var fra egg eller noe annet da.

Uansett: Nyt skjokolademoussen dere, jeg tror jeg skal lage en kake istedet. :)

Kristian
20-03-06, 17:27
Bør være litt forsiktig med rå egg i påsketider for da blir det importert en del egg.