View Full Version : Går det an å fritere og samtidig beholde fettet sunt?


mofe
25-01-06, 17:59
Sitter og ser på Travel Channel, og det er om en gourmetkokk. Sitter bare og titter på det halvveis, men det var snakk om å la andefiletene ligge i fett på svak varme tre-fire timer.

Jeg vet jo at ordinær fritert mat akkurat fører til sunn helse - fordi det er for høy temperatur på fettet (?).

Men om man gjør det på den svakeste varmen? I så lang tid som det trengs?

Og hvilket fett skal man evt. bruke da? Stemmer det om jeg mener at noen brukere Cocosa? Setter ikke det igjen en veldig kokossmak?

Noen erfaringer?

Siljevanilje
25-01-06, 18:00
dette vil jeg også ha svar på ..

*nysgjerrigsilje*

Nille
25-01-06, 18:39
Sitter og ser på Travel Channel, og det er om en gourmetkokk. Sitter bare og titter på det halvveis, men det var snakk om å la andefiletene ligge i fett på svak varme tre-fire timer.

Jeg vet jo at ordinær fritert mat akkurat fører til sunn helse - fordi det er for høy temperatur på fettet (?).

Men om man gjør det på den svakeste varmen? I så lang tid som det trengs?

Og hvilket fett skal man evt. bruke da? Stemmer det om jeg mener at noen brukere Cocosa? Setter ikke det igjen en veldig kokossmak?

Noen erfaringer?

At de ligger i fett på svak varme er ikke frittere. Når man fritterer steker man på så sterk varme at det bobler rundt maten. Det er IKKE sunt.

Å la maten ligge i olje på svak varme i mange timer er ikke noe problem slik jeg har lært iallefall. Og Cocosa Pure gir ingen kokossmak på maten.

mofe
25-01-06, 18:42
Jeg mener såpass mye olje at det ligger OVER maten, altså.. Men det er kanskje ingen forskjell? Altså i forhold til å steke maten.. Men kanskje på smaken? At det er bedre med å ha det over?

Uh, dårlig å formulere meg nå, litt trøtt.. :o

Nille
25-01-06, 18:56
Samme om det er i eller over eller under eller hva.... bare den ikke blir for varm !:D

Tror ikke det betyr noe for smaken...

mofe
25-01-06, 18:57
Ååh, okei. :)

Da var DET løst! ;)