View Full Version : Appelsinfromasj (eller den smaken du vil, dette er nydelig)
Jeg syns det er greit å alltid ha en porsjon av denne i kjøleskapet, da den inneholder mye fett og ikke så mye søtningsstoff. Er vel rundt 10 karbohydrater i hele porsjonen.
1/3 liter kremfløte
4 plater gelatin
2 store egg (skill plommen og hvitten)
Fun Light-saft i ønsket smak, jeg anbefaler appelsin!
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutters tid. Løs dem opp i ca 1 dl kokende vann. La det avkjøles uten å stivne.
Pisk kremfløten helt stiv. Sett tilside. Pisk eggehvitter og eggeplommer hver for seg. Hvittene skal være stive.
Hell den lunkne gelatinblandingen i eggeplommene mens mikseren går. Hell i ca 0,5 dl ren Fun light-saft.
Bland forsiktig inn kremen og eggehvittene og rør det godt sammen. Smak til med mer saft om nødvendig.
Ha fromasjen i en serveringsbolle/porsjonsformer og sett den i kjøleskapet. Stivner på ca en time.
Jeg syns dette blir søtt nok, men for to uker siden måtte jeg ha i 2 poser Splenda i tillegg. Nå syns jeg det er så søtt at jeg måtte kaste den forrige fromasjen jeg laget slik. :eek:
Hmm...har ikke fun light...kan jeg bruke ren sitronsaft?? Må kanskje ha litt søtstoff da..
Har laget denne i kveld, - og syns at den smakte litt for lite med 0.5 dl Fun Light Appelsin. Jeg brukte 1 dl + 1/2 ts appelsin extract. Det ble knallgodt !! Klarte ikke å vente til den stivna helt, - men det ble 6 porsjoner totalt så det er litt igjen ! :D
Hele oppskriften inneholder:
Total: 1292 Fat:124 1116 87% Sat:3 28 2% Poly:1 12 1% Mono:4 34 3%Carbs:13 52 4% Fiber:0 0 0%Protein:31 123 9%Alcohol:0 0 0%
Kalorier: 1292
Fett: 124 gram - 87%
Karber: 13 - 4 %
Protein: 31 gram - 9 %
Jeg fikk 6 porsjoner av dette, og det blir pr porsjon:
Total: 215 Fat:21 186 86% Sat:1 5 2% Poly:0 2 1% Mono:1 6 3%Carbs:2 9 4% Fiber:0 0 0%Protein:5 21 10%Alcohol:0 0 0%
Kalorier: 215
Fett: 21 gram - 86%
Karber: 2 - 4 %
Protein: 5 gram - 10 %
Og ikke vet jeg hvorfor prosentene endret seg. Jeg er IKKE matematiker :p
Jeg har laget denne til dessert i dag :D Smakte på "røra", og det lover godt! Men jeg måtte ha i mer funsaft (brukte wild berries), for smaken forsvant litt. Hadde oppi noendråper med tutti-frutti også. Gleder meg til å spise den! :p
Lagde med appelsin i dag. Og du har rett Dingpot. Smaken forsvant litt. Men det kan godt hende de blir sterkere når den er stivna. Jeg hadde oppi mer funlight saft + 1 ts appelsin extract + noen skvettet med sitronsaft..... Tester ut en liten porsjon (rest) i frysern også..... :sikle:
Lagde med appelsin i dag. Og du har rett Dingpot. Smaken forsvant litt. Men det kan godt hende de blir sterkere når den er stivna. Jeg hadde oppi mer funlight saft + 1 ts appelsin extract + noen skvettet med sitronsaft..... Tester ut en liten porsjon (rest) i frysern også..... :sikle:
jaaaa vi er gourmeter viiii *synge*:p
Fryser ? Ingen god ide, det ble knallhardt og krystallisert ..... :mad:
Kan en kjøre en sjokoladevariant av denne her eller? Helst med kakao da, siden det er det jeg som regel har i huset. Noen som har prøvd? Eller hva med vanlijefromasj..
Ja det er ingenting i veien for å lage sjokoladefromasj på denne måten. Da har du bare i kakao eller smeltet sjokolade og litt søtestoff.
snoopygirl
03-04-06, 21:38
åh my good,,,,,detta hørtes fristende ut altså......
men tutti-frutti...og appelsin ekstrakt,,,,,hvor får man kjøpt det henne da??????????????????????
Er det 2 eller 9 karber pr porsjon her.. ? Jeg blir forvirra av alle talla. Røde grønne og blå..
Har lagd med wild berries. Har smakt og er hekta. Dette blir det nok mye av framover.. Digg!!
Er det 2 eller 9 karber pr porsjon her.. ? Jeg blir forvirra av alle talla. Røde grønne og blå..
Hvilke røde , grønne og blåe ? Jeg spesifiserte jo nedenfor jo Fjonken ! Gjentar: pr. prosjon (6 porsjoner i oppskrifta);
Kalorier: 215
Fett: 21 gram - 86%
Karber: 2 - 4 %
Protein: 5 gram - 10 %
åja.. Fjonken leste langsetter talllista. Den med fargekartet.. Så ikke spesifikasjonen din i farta. Hadde en urolig grinebiter på fanget da jeg skulle henta oppskriften til Iset skjønner du. Man blir litt desorientert da. Tilgitt?
åja.. Fjonken leste langsetter talllista. Den med fargekartet.. Så ikke spesifikasjonen din i farta. Hadde en urolig grinebiter på fanget da jeg skulle henta oppskriften til Iset skjønner du. Man blir litt desorientert da. Tilgitt?
Kan skjønne det kjære Fjonken :klem:
Hvor lenge holder denne porsjonen seg? Sånn hvis jeg lager halvparten og spiser bare en annenhver dag(da må den siste stå 5 dager). Går det bra?
En dag i kjøleskap. Ikke særlig mer. Er tross alt fløte og egg som er kjent som bakteriefabrikker..
Fryser ? Ingen god ide, det ble knallhardt og krystallisert ..... :mad:
Du kan bruke 0,5 dl vodka i fromasjen for å få den mykere, siden vodka ikke fryser. :D
Ellers må man alltid røre ofte i ismasser for å slippe at de krystalliserer seg og blir knallharde. *ønsker seg ismaskin*
nam, nam...dette høres fantastisk ut! jeg vet ikke hva som skjer med meg, men jeg er helt vill :D etter søtsaker nå etter sommeren (slapper sikert litt av nå som man ikke lenger trenger å vise fram så mye av seg, uffuff...), og trenger noen alternativer til å prøve å holde meg til biiitebiiittesmå biter av 70% sjokkis med apelsinsmak. Det er jo nesten umulig, så nå må kjeg inn eksperimentere her.
Men,altså, hvor får man tak i apelsin ekstrakt??? Jeg liker litt sterk sitrussmak, jeg, nemlig.
LilleVille
01-10-06, 21:13
Jeg bestilte appelsinekstrakt, vaniljeekstrakt og et vanvittig godt krydder de kaller "mural of flavor" fra http://www.penzeys.com/cgi-bin/penzeys/shophome.html
Veldig bra butikk, bra varer, rask levering. Men de var ganske dyre på frakt, så det vil lønne seg å bestille litt mer enn bare 2-3 ting...
Dytter opp denne. Jeg kom på denne da jeg bladde gjennom oppskriftsboka mi( der jeg skriver ned alle vellykede lavkarbo-oppskrifter). Og tråden har ikke vært oppe på mange år. Dette er den beste måten å lage fromasj på, med egg. Jeg bruker funlight med limesmak.
Jeg synes dette høres veldig godt ut,men tror jeg skal prøve med revet skal av lime og appelsin og saften av et par lime og litt chilli og litt søtstoff.Bursdag i februar og vil lage noe godt.:)
Chamomilla
29-01-13, 16:57
Skal testes - prøver å få mer gelatin inn i kostholdet! :p
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.