View Full Version : Nydelig brownie-kake!


Daizy
09-02-06, 19:29
Bunn:
200 gr. mandler (finmalt)
25 gr 70% sjokolade(plate)
3 middels store egg
Søtningsmiddel tilsvarende 50 gr sukker (eller fruktose eller halvt om halvt)
1 ss toppet ss kakao
1 ts bakepulver

Glasur:
20 gr smør
100 gr 70% sjokolade(plate)
2 ss vann
2 ts kaffepulver
1 ts vanlijesukker ( eller vaniljedråper )

Sånn gjør du:

Kjør mandler og sjokolade i food processor til finmalt
Pisk egg og søtningsmiddel til eggedosis
Bland inn mandler/sjokolade, kakao og bakepulver
Smør en rund form med smør og dekk bunnen med bakepapir.
Hell i røren og stek på 160 gr; nederste rille i 8 minutter (10 min i varmluftsovn)
Ta ut og skjær løs, avkjøl noe
Bland alt til glasuren i en kjele og varm til smeltet.
Avkjøl glasuren til den begynner å tykne
Hell over kaken og sett kaken til avkjøling i kjøleskapetMmmm..... :sikle: :sikle: :sikle:

Denne er suuupergod, og ekstra yummy med litt pisket krem til!
Og hvis du ikke har samvittighet til å spise hele kaka så kan den fryses ;)

Nille
09-02-06, 20:10
50 gr søtningsmiddel
:eek: 50 gram Natreen eller Splenda tilsvarer 1/2 kg sukker. Er du sikker på at det skal være så mye ?
1 ts Natreen veier 0.5 gram. 1 ts sukker veier 5 gram.......

Daizy
09-02-06, 20:11
Hehe.. neeeei... men 50 gr fruktose da? Og tilsvarende 'mengde' i natreen :)

Daizy
09-02-06, 20:12
*fikset*

Nille
09-02-06, 20:28
:D
Da skal det nok bakes i helgen ! :sikle:

Daizy
09-02-06, 21:12
Jeg lover at du ikke blir skuffet :ja:

Mum 4 2
09-02-06, 22:38
Yum yum sier jeg bare.
Denne skal jeg prøve!

Summer
09-02-06, 22:40
Åååå, jeg kan spise jeg kan spise! :spent:

Iset
10-02-06, 00:25
:sikle:

Noen som har karboinnholdet på denne? Jeg tør ikke engang begynne å regne på det, jeg klarer ikke sånt. :P

Kia
10-02-06, 00:30
jeg gleder meg jeg gleder meg jeg gleder meg...
Kan jeg bake denne med flytende natreen?

Nille
10-02-06, 09:08
:sikle:

Noen som har karboinnholdet på denne? Jeg tør ikke engang begynne å regne på det, jeg klarer ikke sånt. :P

Skal regne på det når jeg kommer hjem ! :D

Albertine
10-02-06, 09:09
*mumlemumle*

Nille
10-02-06, 09:19
Førte det inn i Fitday nå jeg :D

Total: 2224 Fat:184 1656 75% Sat:43 391 18% Poly:28 251 11% Mono:87 782 36%Carbs:96 259 12% Fiber:31 0 0%Protein:69 277 13%Alcohol:1 10 0%

Hele kaka har altså:

2224 kalorier
184 gram fett (75%)
65 netto karber (12 %)
69 gram protein (13 %)

Mesteparten av kaloriene OG karbene kommer fra mandlene og sjokoladen....
Vet ikke om jeg ville spist hele kaka på en gang nei. Ville iallefall delt den i 10 eller 12 stk. Men så vet jeg jo ikke vor stor form som brukes. Med 24 eller 26 cm går det fint å dele i 12 .

Iset
10-02-06, 09:47
Tuusen takk, Nille!! :D

Fjonken
10-02-06, 10:35
wow, den skal jeg kose meg med når jeg er ferdig og i sluttfasen. 7 karbs er litt mye for en som er i fettforbrenningsfasen.. eller hva?

luringen
12-02-06, 07:58
mmm...herlig. Den liker nok alle hos oss, så da får jeg ikke karbene bare i meg!

Albertine
12-02-06, 11:41
Åh, jeg TØR rett og slett ikke lage denne kaken nå jeg.... Kanskje når jeg tipper under hundre.....? *sukk*

Nena
12-02-06, 13:12
Har prøvd nå, og den ble kjempegod! Servert med pisket krem og bringebær - mmmm :sikle: - ALLE likte den!

Summer
12-02-06, 13:37
Har prøvd nå, og den ble kjempegod! Servert med pisket krem og bringebær - mmmm :sikle: - ALLE likte den!Har dere spist kake allerde i dag? Eller var det i går? :p

Nena
12-02-06, 13:49
Har dere spist kake allerde i dag? Eller var det i går? :p

Har spist kake i dag, ja! Til formiddagskaffe... klarte ikke vente lenger:D !

Summer
12-02-06, 14:05
Har spist kake i dag, ja! Til formiddagskaffe... klarte ikke vente lenger:D ! :heia: :D

luringen
13-02-06, 12:44
hmm...jeg laget den jeg også...men min ble ikke helt velykka...tror jeg må ha den i større form, og ha i litt mer søtstoff og litt mindre sjokolade. Ble bitter, og litt for soggy...uff, verden gikk ikke glipp av none baker med meg nei. Fikk ikke til gulerotkaken som står her et sted heller..

jeef-micro
13-02-06, 14:07
Går det an å lage den i ildfast-form?
jeg har ikke sånn kakelageform jeg :o

Nille
13-02-06, 16:31
Hvor stor form bruker du Daizy ?? 24 eller 26 eller 28 cm diameter eller mindre ??

Daizy
15-02-06, 18:34
Godt spørsmål Nille... men av sånn 3 former sammen så var det den minste :)

Iset
15-02-06, 19:20
22 cm da, sikkert. :)

Bea
15-02-06, 22:14
Jeg har holdt på med ketolysekuren en god stund, men aldri dristet meg til å bake noe som helst. Er litt redd for å få dilla.... Men nå har vi en rekke bursdager i familien, og det hadde vært så artig å ha en kake som også mamma kan smake på!
Men altså, kan jeg bake denne når jeg er på ketolysekuren?
Og hvilket søtningsmiddel kan jeg bruke? Og evt. hvor mye?
Var i butikken å kikka i går, men det er jo haugevis av karber i alle sortene så jeg feiga ut, jeg. Har kikket litt rundt her inne når det gjelder søtningsstoff, og ble enda mer forvirret for å være ærlig.
Trenger noen gode råd fra dere!

Nille
15-02-06, 23:39
Bruk Natreen ! Pulver i glass med blå kork.
Du må ikke tenke vekt her:

Bare for å sette det litt i perspektiv. 100 gram Natreen er samme søtmengde som 1 kg sukker......

1 ts Natreen veier 0.5 gram og har 0.4 gram karber. Og er like søtt som 1 ts sukker som veier 5 gram !!

Du bruker så lite for å få samme søte virkning.

1 dl Natreen veier 10 gram og har 4 gram karber.
1 dl sukker veier 100 gram .....

Daizy
16-02-06, 19:05
Jeg blir litt usikker på denne sukkermengden... Hvis det opprinnelig var 50 gr fruktose i kaka... hvor mange gram natreena skal det da være?

Jeg har akkurat fått de nye apotek-sukker-varene og tenke å prøve å bake med 'bakemiddelet' i morgen. Jeg skal rapportere hvordan det blir :)

Nille
16-02-06, 19:54
0.5 dl Natreen blir det da

Nille
25-02-06, 19:20
Nå har jeg endelig kommet så lagnt at jeg har lagd denne kaka for første gang.

Jeg har ikke smakt den enda, - men det er et par ting jeg lurer på.


Skal deigen/røren være fast ? Jeg fulgte oppskriften til punkt & prikke og jeg kunne ikke "helle" den ut i formen slik det står i oppskrift. Måtte stryke den utover.
Den hever ikke spesielt mye heller. Er max 1.5 -2 cm høy.
I glasuren...oppskrift sier 2 ts kaffepulver. Da regner jeg med at det er instant pulver ?? Den står i kjøleskapet til avkjøling nå. Glasuren ser flott ut.....

:sikle:

Melania
25-02-06, 23:07
Oppdater da Nille :heia:

Nille
25-02-06, 23:23
Oppdater da Nille :heia:

Har smakt et stykke. (1/12 del). Knallgod. Kraftig fin smak, flott konsistens og glasuren var bare helt namme. For meg som ikke liker kaffe ble nok kaffesmaken litt overveldende, vil ta litt minde kaffepulver i neste gang. Sambo syns det var det beste han hadde smakt siden jeg lagde brownies etter min amerikanske svigerinnes bestemors oppskrift !! Lagde ikke krem i dag, men med pisket krem til blir dette en slager - uten tvil !! Den erstatter Atkins Dekadente - lett !!

Fjonken
26-02-06, 22:22
Med sånne kakeoppskrifter i omløp er det en smule surt å være på induksjon altså.. Men får henge kaka som en gulrot forand meg og løpe alt jeg kan til målvekta og .... kaka!

En ting.. min mann har bursdag i mars. Og vi er begge på induksjon. Kan det skade om vi tar en sånn browniebit på bursdagen hans og så fortsetter induksjonen etterpå?

Nille
26-02-06, 23:21
I dag var kaka litt tørr syns jeg... bedre i går da den var fersk. Men fremdeles veldig god med pisket krem til. Gjestene likte den, unntatt hun som ikke drikker kaffe, (men mannen hennes spiste hennes stykke) og den yngste ungen.

Hvis det ER riktig med 2 ts pulverkaffe pulver i glasuren tror jeg at jeg kutter ut det neste gang.....:p

Karin
14-03-06, 19:20
Nå har jeg akkurat bakt den og spist et lite stykke med krem til. Den var nydelig! Men jeg tror kanskje også jeg skjærer lite granne ned på kaffen neste gang.

Jeg brukte 24 cm form. Måtte også stryke den utover. Derimot var glasuren veldig lettsmurt. Jeg kjølte den ikke alt for mye, smeltet den på såpass lav varme at den var relativt tykk likevel.

Men da min hadde stekt i 8 min, syns jeg den fremdeles var litt for fuktig inni, så jeg gav den 3 min til. Det ble veldig bra - myk og saftig og fin.

Hvis den blir tørr til neste dag, er det kanskje greit å dele den i porsjonsstykker og fryse den. Tenker jeg prøver på det, jeg.

Men denne blir garantert en gjenganger!

behoeg
15-03-06, 11:02
:eek: 50 gram Natreen eller Splenda tilsvarer 1/2 kg sukker. Er du sikker på at det skal være så mye ?
1 ts Natreen veier 0.5 gram. 1 ts sukker veier 5 gram.......




Du nevner Splenda... hvor får du tak i det, på helsekost eller Meny kanskje? Smaker det ok? Må jo prøve denne kaken! Er ikke veldig glad i søtningsstoff, men hvis Splenda er bra, så...:o

Nille
15-03-06, 13:12
Du nevner Splenda... hvor får du tak i det, på helsekost eller Meny kanskje? Smaker det ok? Må jo prøve denne kaken! Er ikke veldig glad i søtningsstoff, men hvis Splenda er bra, så...:o

Splanda selges ikke i Norge enda dessverre. Må bestilles på nettet via England eller USA !

Se HER (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=8213&highlight=Splenda)

Karin
19-03-06, 04:23
Eller reise til UK og handle... Ellers kan man jo bruke natreen. Skulle tro det går, det også.

Det endte med at jeg ikke frøs ned kaken - bare spiser en bit om dagen. Min ble ikke tørr i det hele tatt! Oppbevarer den i plast i kjøleskap. I dag var det den ultimate formiddagskosen- brownie, friske jordbær(jada, de er utenlandske, hvite i toppen og smakløse, og i tillegg himla dyre - men de funker!) og krem. DET er noe av det beste jeg har spist noensinne. Sjokoladen og jordbærene.. og kremen... Mmmm....

Fremdeles er det igjen litt mer enn 1/3 av kaken, tror jeg... Jeg spiser og koser meg! (ett stk per dag)Dette var et eksperiment, og jeg kan garantere at jeg kommer til å lage den om og om igjen. For denne var helt fantastisk, og veldig enkel å lage.

ANBEFALES. Har vi ikke en sånn greie på vurdering eller at man kan gi terningkast eller noe lignende, da? I så fall skulle denne ha fått terningkast 6. Garantert.

Daizy
14-04-06, 16:14
Terningkast 6??? :D Hihi...

Bakte denne i går, jeg brukte 2 dl natreena og det var vel akkurat passe :) Men jeg brukte paiform, cirka 24 cm, kledd med bakepapir og det fungerte utmerket :)

Men i glasuren brukte jeg 2 ss vanlig kokt kaffe og det var passe med kaffesmak :)

Og jeg knuste mandlene i en blender så deigen ble helt som vanlig kakedeig, kan ikke kjenne at det bare består av mandler :)

Aadi
14-04-06, 16:33
Terningkast 6??? :D Hihi...

Bakte denne i går, jeg brukte 2 dl natreena og det var vel akkurat passe :) Men jeg brukte paiform, cirka 24 cm, kledd med bakepapir og det fungerte utmerket :)

Men i glasuren brukte jeg 2 ss vanlig kokt kaffe og det var passe med kaffesmak :)

Og jeg knuste mandlene i en blender så deigen ble helt som vanlig kakedeig, kan ikke kjenne at det bare består av mandler :)

Jeg tror jeg brukte 1,5 dl Natreen. Eggedosisen ble fluffy, men alt det falt sammen når jeg blandet i malte mandler ( som jeg hadde malt i min multihakker).

Jeg brukte oxo 2 ss vanlig ferdiglaget kaffe.....

Yummie.....:)

Aadi
14-04-06, 16:36
Denne multihakkeren bruker jeg....
Den er nok mitt beste kjøp til nå.... Utrolig mange bruksområder....oppdager stadig nye...

Daizy
14-04-06, 16:41
Ja er det det??? Jeg har så innmari lyst å bestille en fra tv-shop, ser jo helt fantastisk ut! Er den virkelig det? Er den alt den later til å være fra reklamen???

Hvordan bruker du den?

Aadi
14-04-06, 18:33
Du får den til halve prisen på Ellos. Helt lik,men uten "Magic Bullet" merke på.

Alt fra salsa,sauser, kaffekvern til espressoen min, skumme melken til latte, smoothies, krempisking til f.eks Irish coffee.... løkhakking, omelett,sorbè-laging....

Den er faktisk alt de lover på TV-shopen...

Jeg maler nøtter, mandler ol til kake og annet, maler ost... husker ikke alt jeg har brukt den til nå..... men mye er det...
http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_33.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZSYYYYYYYYNO)

silje
14-04-06, 21:16
nå fikk jeg og lyst på en sånn.... sukk;)


silje

Daizy
14-04-06, 21:17
Halve prisen sier du :stuart:
Hmmm...... ellos online here i come :D

Aadi
29-04-06, 12:34
I går lagde jeg en fin variant:

Tok 4 egg i stedet for 3.
Byttet ut halve søtningsmiddelet med fruktose.
Byttet ut halvparten av mandlene med valnøtter og en neve peanøtter.
Hadde 70% bringebærsjokolade som glasur med friske halve jordbær på toppen.

Kaken stekte jeg i en mindre form (22cm) Den ble høyere, og mer som en vanlig sjokoladekake.

Hadde jente-klubb i går, og de er ikke lavkarbo, men kaken var en suksess.
http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_4_15.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZSYYYYYYYYNO)mmmmmm

Aadi
08-05-06, 12:07
hmmm...tror jeg skal ta med denne i neste komfirmasjon....
I gårsdagens komfirmasjon spiste jeg et par små kakestykker med sukker i.... var kvalm og dårlig i hele natt.....:mad:

Heiko
08-05-06, 12:43
Hmmmm.... Det der har jeg merket også... Og det er ikke no kult! :mad: Prøvde meg på å spise noe sukkerfritt gotteri fra Sverige her om dagen, og det var en slitsom natt.......:eek:

Grethe
08-05-06, 14:49
Og hvorfor finner jeg aldri slike oppskrifter før ETTER at jeg er ferdig å bake ? Har nå bakt til et helt selskap....og jeg kan ikke spise noe av det.
Må nok sette meg ned og lese oppskrifter til neste fødselsdag

Daizy
08-05-06, 19:58
Jeg spiste også vanlig sukkerkake for ei stund siden - det ødela resten av dagen min (kvalme og hodepine) Never again...

polvott
14-05-06, 19:23
Høres godt ut.

Hva er fitday nille?

Mum 4 2
14-05-06, 22:30
Høres godt ut.

Hva er fitday nille?

Svarer for Nille jeg. Gå inn på http://wwwfitday.com , registrer deg. Her fkan du legge inn matvarene du spiser og finne nøyaktig innhold av karber, proteiner, fett mm. Legge inn plan for vektnedgang, trim mm. Spennende saker.

Nett
16-05-06, 21:55
Skal bake denne kaken i morgen tidlig - men blir litt usikker på søtningsmengden. I følge oppskriften er det 0.5 dl Natreen, men ser at noen har brukt 1.5 dl og opp til 2.0 dl natreen - hva er best??

Stella
16-05-06, 22:01
Jeg tror jeg brukte 1dl natreen. Blev søtt nok for meg :)

Nett
16-05-06, 22:43
Ok, da prøver jeg det!! Takk, og ha en riktig fin 17. mai:)

Elanessë
22-08-08, 15:23
Åh må dra denne opp igjen da den høres så goood ut! :sikle:
Og så noen spørsmål da, er det bake- eller drikkekakao dere bruker? Det første er vel natulig å tenke, men så syns jeg har lest noe om drikkekakao?

Og hva er best å bruke som søtningsmiddel til en sånn her kake, natreen eller splenda?
Og hva er oppskriften på pisket krem? :o Kremfløte og..?

dingpot
22-08-08, 18:44
Åh må dra denne opp igjen da den høres så goood ut! :sikle:
Og så noen spørsmål da, er det bake- eller drikkekakao dere bruker? Det første er vel natulig å tenke, men så syns jeg har lest noe om drikkekakao?

Og hva er best å bruke som søtningsmiddel til en sånn her kake, natreen eller splenda?
Og hva er oppskriften på pisket krem? :o Kremfløte og..?

Bakekakao mener jeg har minst karber, arrester meg om jeg tar feil. Sjekk uansett innholdet på pakka. Som søtemiddel er kanskje Splenda bedre enn Natreen, ettersom natreen ofte mister smak ved oppvarming. Selv bruker jeg Stevia og/eller sukrin.

Oppskrift på pisket krem er: kremfløte + luft ;) (du bare pisker den)

Så kan du evt søte en med littegranne søtestoff og vanilje.

Elanessë
22-08-08, 19:52
Takk for svar!
Er det noen som vet hvor mange gram/dl Splenda det burde brukes til denne oppskriften da?

Nille
22-08-08, 19:55
Takk for svar!
Er det noen som vet hvor mange gram/dl Splenda det burde brukes til denne oppskriften da?
Samme mengde som Natreen...

anca-77
28-08-08, 13:20
Denne kaka kunne jeg godt tenkt meg å lage!! Men jeg tør ikke, fordi jeg VET at jeg ikke greier å holde meg til bare et stykke eller to. Kommer sikkert til å spise opp hele kaka, he he;-)

malipa
14-09-10, 17:18
Hvor lang tid brukte du på å ta av 30 kilo? Jeg har nettopp begynt:-) Marit