View Full Version : Nanaimo-bar


jeef-micro
19-02-06, 14:13
ei skikkeli :sikle: konfektkake :) og den er enkel å lage.. til og med jeef greide det...Skal legge ved bilde. Jeg har forsøkt å finne GI på kokosmasse, men det var vanskelig...

Bunn:
130 gr smør
søtningsstoff tilsvarende 60 gr sukker
5ss kakao
1 egg
150 gr hakkede mandler (skal egentlig være digestivekjeks)
1 dl hakkede mandler
2,5 dl kokosmasse

smelt smør, sukker og kakao i vannbad. Pisk i egg, varm til massen tykner. vend i nøtter og kokosmasse, press i form (20x20 cm) avkjøl i kjøleskap mens du lager midterste krem.

midterste krem:
100 gr smør
2 ss fløte
5 dråper vaniljeessens (skal egentlig være vaniljesukker)
5 dl melis (jeg lagde av fruktose da)

Pisk smør, fløte og vaniljedråper mykt. ha i melis og pisk til det blir luftig. smør utover bunnen og sett en time i kjøleskap

øverste lag:
120 gr mørk sjokolade
20 gr smør

smelt sjokolade og smør i vannbad og smør på kaka. Sett kaka i kjøleskap til sjokoladen er hard, skjær i terninger og server :)

Iset
19-02-06, 14:34
Å herregud! :sikle:

*Glem denne tråden - glem denne tråden - glem denne tråden*

Albertine
19-02-06, 14:39
*vurderer sterkt å slette denne tråden*

Daizy
19-02-06, 14:40
Å jøje meg!!!
*vann i munnen i n'te grad*

Denne MÅ jeg prøve.... - den hørtes helt fantastisk ut!!!!

Men hvis jeg ikke kan bruke hverken melis eller fruktose i midterste krem, hva kan jeg bruke der da?

Aadi
19-02-06, 14:43
Nam nam.... har kopiert.... Men skal ikke lage den før senere, til en passende anledning.

jeef-micro
19-02-06, 20:21
Å jøje meg!!!
*vann i munnen i n'te grad*

Denne MÅ jeg prøve.... - den hørtes helt fantastisk ut!!!!

Men hvis jeg ikke kan bruke hverken melis eller fruktose i midterste krem, hva kan jeg bruke der da?

Kanskje det går an å lage melis av splenda? sånn som jeg lager melis av fruktose???
*lurer*

Nille
19-02-06, 21:15
Kanskje det går an å lage melis av splenda? sånn som jeg lager melis av fruktose???
*lurer*

:ja: man kan lage melis av både Splenda og Natreen. Kjør i hurtigmikser. Jeg gjorde det da jeg lagde marsipan. Har en sånn liten snerten sak fra Braun som jeg bruker til alt mulig slikt.

jeef-micro
19-02-06, 21:17
:ja: man kan lage melis av både Splenda og Natreen. Kjør i hurtigmikser. Jeg gjorde det da jeg lagde marsipan. Har en sånn liten snerten sak fra Braun som jeg bruker til alt mulig slikt.

jeg bruker den hakke-tingen på stavmixeren min jeg... men jeg har bare prøvd av fruktose da (men det kan sikkert være littgreit å tenke på mengden da.... det er jo mye-mye søtere enn "vanlig" melis)

Nille
19-02-06, 21:25
jeg bruker den hakke-tingen på stavmixeren min jeg... men jeg har bare prøvd av fruktose da (men det kan sikkert være littgreit å tenke på mengden da.... det er jo mye-mye søtere enn "vanlig" melis)

:ja: det er den nede til venstre, sant ? Bruker den til smoothie, til stapper, kutting av urter, og til å lage melis med.....:)

http://www.best-buy.com/bbshop/assets/product_images/BRAUN/665051_medium.jpg

En enkelt måte å beregne Splenda eller Natreen er å flytte kommaet en plass. Dvs. om det står tilsvarende 60 gram sukker betyr det 6 gram Natreen/Splenda. Det er 0.5 gram pr ts - så da blir det 12 ts ..... mener jeg å huske....

jeef-micro
19-02-06, 21:34
:ja: det er den nede til venstre, sant ? Bruker den til smoothie, til stapper, kutting av urter, og til å lage melis med.....:)

http://www.best-buy.com/bbshop/assets/product_images/BRAUN/665051_medium.jpg

En enkelt måte å beregne Splenda eller Natreen er å flytte kommaet en plass. Dvs. om det står tilsvarende 60 gram sukker betyr det 6 gram Natreen/Splenda. Det er 0.5 gram pr ts - så da blir det 12 ts ..... mener jeg å huske....

:ja: akkurat den er det jeg har :ja:
tror det er det lureste jeg noen gang har kjøpt... kan bruke den til så og si alt på kjøkkenet (bortsett fra å koke ris, for det gjorde jeg i vannkokeren)

silje
19-02-06, 22:39
jeef... er du hjemme?
tar meg en tur nedom jeg :D

silje

jeef-micro
19-02-06, 22:47
jeef... er du hjemme?
tar meg en tur nedom jeg :D

silje

:lol:
du er velkommen, men det er ikke mere kake igjen :rodme:

Amanda
23-02-06, 17:55
Å fy og fy så god den såg ut!:)

Mum 4 2
27-02-06, 21:37
Hva med å ta med sånn på jobb neste gang vi går vakt sammen.

Bare et lite forslag altså;);)

jeef-micro
27-02-06, 22:53
Hva med å ta med sånn på jobb neste gang vi går vakt sammen.

Bare et lite forslag altså;);)

:ja:

jeg har snart et par nattvakter... kanskje du er på jobb da???

Mum 4 2
28-02-06, 09:59
:ja:

jeg har snart et par nattvakter... kanskje du er på jobb da???

Håper da det. ;):D

Tasja
19-12-10, 23:31
Denne kaken var veldig god!!!! :D
Jeg brukte 1 dl natreen i den midterste kremen, og synes det var litt i meste laget. (var veldig usikker på omregning når det er oppgitt i dl og ikke i gram så det var helt tilfeldig at det ble denne mengden) Ble også litt usikker på mengden nøtter som skulle være i bunnen ettersom mandler sto nevnt to ganger. Erstattet noe av mandlene med hasselnøtter for å få lavere karbinnhold. NAM NAM, kan anbefales!!

Carisma
23-12-10, 11:08
Arg, hvorfor finner jeg denne nå og ikke for en uke eller to siden? jaja, skal vel ha noe digg etter jul også... :D

Bonitta
23-12-10, 22:47
I stedet for melis kan dere jo bruke Sukrin-melis!! ;)

Kitt
30-12-10, 20:07
I stedet for melis kan dere jo bruke Sukrin-melis!! ;)
Sukrin- melis er helt nytt på markedet. Tråden er nesten 5 år gammel!;)

langaard
30-12-10, 20:32
Å herregud! :sikle:

*Glem denne tråden - glem denne tråden - glem denne tråden*
Ha ha:stortsmil