View Full Version : Utrolig saftige gode kyllingfileter med nydelig "saus"


Iset
01-03-06, 17:01
Skriver "saus" slik fordi det kanskje er mer en slags masse enn saus. Men guud så godt! :sikle:

Legg kyllingfileter i en ildfast form.
Ta frem en bolle. Ha et beger seterrømme/creme fraiche oppi, og tilsett 5 ss revet ost, 5-6 ss hakket bacon, en dæsj natreen, litt salt og masse MAAASSSEEE Masala-krydder. Rør godt sammen og hell dette over kyllingfiletene.

Sett formen inn i ovnen på 175 grader i ca en times tid.

Disse ble så gode at jeg ble helt salig ved middagsbordet idag... :lol:

Det er 2 fileter igjen, og disse skal jeg dele opp og ha i kyllingsalat i morgen, med masse fetaost. :sikle:

luringen
02-03-06, 09:45
ååååh...takketakk..

Iset
14-08-06, 02:52
Denne skal jeg lage til middag i morgen, den er virkelig fantastisk god!

sirimor
14-08-06, 09:04
Denne må jeg prøve! Blir aldri lei av kyllingfilet, men variasjon er alltid spennende.

Grethe
14-08-06, 09:07
Denne så god ut, kanskje jeg også skulle prøve. Det kan i alle fall ikke være mange karbohydrater i denne, men hvorfor en dasj natreen?

nalana
14-08-06, 10:50
Og her kommer et typist spørsmål fra nøyaktige Nalana:o :

Hvor mye er MAAASSEEE:p :confused:

Iset
14-08-06, 10:59
Masseeeee er akkurat så mye du syns er passe. :lol:
Men for å være litt mer nøyaktig, 2-3 spiseskjeer kanskje?

Natreen/Splenda har jeg oppi litt av for å motvirke "sursmaken" i rømmen, jeg syns det blir hakket bedre da, men den kan fint sløyfes altså.

Iset
19-06-07, 17:19
Nå står denne i ovnen igjen, men med en vri:

Jeg la kyllingfileter i formen, og så helte jeg over en blanding av:

1 beger rømme
1 finhakket rød chili (skylte bort frøene)
1 gul paprika, finhakket
1 rød paprika, finhakket
3 finhakkede hvitløksfedd
MASSE masala-krydder, litt kajenne og litt salt, samt litt kyllingkrydder.

Nå skal det stå i ovnen i ca. en time. Gleder meg. :D

Luska
19-06-07, 17:24
Dette hørtes jo fantastisk godt ut :D
Er det greit å spise dette på Ketolyse??

Iset
19-06-07, 17:29
Dette hørtes jo fantastisk godt ut :D
Er det greit å spise dette på Ketolyse??

Det er helt ypperlig på ketolyse ja, men pass på paprikaene, de inneholder nok endel karbo. Du burde kanskje sløyfe en paprika, men det spørs jo hvor mye du spiser da. :D
Og jeg tror Creme Fraiche har litt mindre karbo enn seterrømme, eller er det helt likt?

Luska
19-06-07, 22:40
Får man kjøpt Masala krydder i vanlig butikk??

Iset
19-06-07, 23:31
Jepp, tror det heter Tandoori Masala, er fra Black Boy (tror jeg), sånn helt vanlig krydderglass.

tech
19-06-07, 23:36
Det er helt ypperlig på ketolyse ja, men pass på paprikaene, de inneholder nok endel karbo. Du burde kanskje sløyfe en paprika, men det spørs jo hvor mye du spiser da. :D
Og jeg tror Creme Fraiche har litt mindre karbo enn seterrømme, eller er det helt likt?
Begge har det samme, 2.9 tror jeg hvis jeg husker riktig :o

Lemen
20-06-07, 01:28
Begge har det samme, 2.9 tror jeg hvis jeg husker riktig :o

Har det vært feil i varedeklarasjonen på CF også? Kan ikke huske å ha lest det noen plass. Etter det jeg vet så har CF 1,6 kh og sæterrømme 2,9 kh. :)

Ingis-37
07-10-07, 18:40
Hei :)

Laget denne retten i går og det er noe av det beste jeg har smakt på lenge!!!! Makan til mør kylling som smelter på tungen skal du lete lenge etter!

Jeg hadde litt ekstra i:
et par never med brokkolibuketter, litt purre, litt løk, 1/2 paprika, litt ananas i biter og et par spiseskjeer med rømme (laget med et beger cf).

Bare en ting å si: NNNNNNNNAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMM !!!

Spiste rester i dag! Like god dagen derpå.

Takk for en kjempegod middag!

Klem Ingis :D

Veggpryd
07-10-07, 19:42
MMMMM! Gjett hva jeg skal ha til middag i morgen! :D

MorStine
08-10-07, 16:01
Dette blir middag i dag, har ikke masala, men har masse annet krydder som jeg tenkte å blande sammen og ha oppi... Takk Iset...:D

MorStine
09-10-07, 09:11
Himmel... Guuuuud så godt, og alle elsket det, lagde det litt sterkt, med litt chilipulver, og minste på halvannet digget det. Nå skal jeg gå til anskaffelse av en UltraPlus på 5 literfra tupper, så jeg kan fylle den opp med denne retten og be folk på middag... For dette er en sikker vinner;)

Robyn
09-10-07, 09:16
Dette hørtes utrolig godt ut, skal testes ut i kveld. :D

MorStine
09-10-07, 12:04
Dette hørtes utrolig godt ut, skal testes ut i kveld. :D
Åja... Får vann i munnen av å tenke på det. Har nå kjøpt meg stor Ultra+ fra Tupper og bedt inn familien på dette til lørdag. Formen er 5 liter så da kan jeg lage STOR posjon. Gleder meg allerede:)

paprika
15-10-07, 14:53
Anbefales på det varmeste! Fantastisk godt! Jeg lagde aldri sånn gourmetmat da jeg ikke var på ketolyse:)

Kanutten
15-10-07, 17:57
Skal også lage sånn, neste uke, Photobscurer denne uka :D

Har bare et spørsmål: CF tåler varmebehandling, rømme gjør det IKKE, den skiller seg. Så hva passer best da, CF eller rømme?? Skriver handleliste til neste uke skjønner du :o

Iset
15-10-07, 18:17
Creme Fraiche tåler visstnok koking bedre enn rømme. Selv har jeg brukt både seterrømme og lettrømme i kokende retter uten at det har skilt seg. Merkelig.

Robyn
15-10-07, 20:57
Dette var bare kjempegodt, kan virkelig anbefales. :sikle:

Skal kjøpe masala krydder til neste gang, for jeg kjøpte tandoori krydder sist.
Er veldig glad i masala retter, så tror kanskje det blir enda bedre.

Hadde pappa på middag i forrige uke og lagde masse så jeg skulle få rester til lunsj neste dag, men det ble visst tomt gitt. :D

Veggpryd
16-10-07, 19:18
Iset! Du har så gode oppskrifter. :D Nå har jeg brukt opp et glass med masala-krydder allerede. I dag blir det kylling i "saus" igjen (kjøpt mer masala)!

Tusta85
16-10-07, 19:39
Steeeeeeeeeeeeeeeeeeeerkt!!!!!
Men veldig godt da!!! :D

Linnmk
15-11-07, 13:02
HVor mange kyllingfilèer skal jeg beregne pr voksen? Og barna? De kan kanskje få ris eller noe annet ved siden av...
Spiser dere noe mere til dere som er på Ketolyse?

Og hva er en Ultra+ form???

Iset
15-11-07, 13:10
Hvor mange kyllingfileter man skal beregne på hver voksen er da helt og holdent opptil hver enkelt, ingen vet jo hvor mye en annen person spiser. :)
Jeg spiser en filet, min mann kan godt spise to. Jeg lager alltid litt ekstra, for rester er baare snadder.

MorStine
15-11-07, 14:51
HVor mange kyllingfilèer skal jeg beregne pr voksen? Og barna? De kan kanskje få ris eller noe annet ved siden av...
Spiser dere noe mere til dere som er på Ketolyse?

Og hva er en Ultra+ form???
Jeg beregner 1 stor filet til hver voksen, men er vi mange, legger jeg oppi ett par ekstra, kjedelig med for lite mat...

En Ultra+ gryte er rolls roys-produktet til Tupperware. Ildfast form i plast som tåler fryser, micro og stekovn opp til 230 gr. Er lokk på, så til denne retten er den suveren (og til MASSE annet da), da ingenting fordamper og det blir en deilig saus av det hele. I en ildfastform fordamper mye av væsken + at det kan sprute fett og annet rundt i ovenen...

Safir
18-11-07, 00:25
Takk for kjempegod oppskrift!!

Vi hadde middagsgjester i kveld, og serverte denne. Den falt i smak hos alle. Det er jo alltid litt skummelt å servere noe man ikke har laget før, men vi tok sjansen ettersom tilbakemeldingene her var så bra :)

wegie
18-11-07, 15:09
Jeg og bruker å lage en vri av denne retten. Bruker CF med hakket hvitløk i, og så knuser jeg en hønsebuljonterning over formen. Det smaker også fantastisk! Især hvis man lager til noen som ikke er så hipp på sterke krydder..

Serverer kokt brokkoli og blomkål til. Og ris til de som spiser det...

Brimstone
19-11-07, 05:28
Lagde denne med Tandoorikrydder i forrige uke. Masse Tandoorikrydder, jeg liker sterk mat. Beste middagen jeg har lagd på lenge. Så nå skal jeg eksprimentere med div krydder. Tusen takk og smask på Iset som kom med den opprinnelige oppskrifta!!!!! :suss:

Iset
19-11-07, 09:04
Tusen takk, og så bra at dere liker den. :D
Det beste er jo at den, som flere av dere har gjort også, kan varieres i et uendelige.

Brimstone
20-11-07, 07:17
En smask til på Iset for oppskrifta, for det fortjener du jaggume... jammen :D

L.S
16-12-07, 19:53
Jeg lagde denne retten for et par dager siden, tok ikke så veldig mye krydder da, for vi er ikke så glade i sterk mat.. men så UTROLIG godt det er!!! Lagde en god salat ved siden av, og t.o.m. min lavkarbo-skeptiske samboer synes det var godt!:D

Tusen takk for kjempefin oppskrift! Nå skal jeg eksperimentere med krydder ja..:)

Robyn
16-12-07, 20:20
Skal kjøpe masala krydder til neste gang, for jeg kjøpte tandoori krydder sist.
Er veldig glad i masala retter, så tror kanskje det blir enda bedre.

Testet med masala krydderet og det likte jeg ikke. Smakte stort sett bare kanel.

Så jeg holder meg til tandoori krydderet, da er det bare snadder. :D

Embla
30-01-08, 20:43
Gjett hva jeg hadde til middag i dag?:D

Dette var virkelig snaddermat og det blir nok definitivt en gjenganger her i huset :sikle:

MorStine
30-01-08, 23:53
Gjett hva jeg hadde til middag i dag?:D

Dette var virkelig snaddermat og det blir nok definitivt en gjenganger her i huset :sikle:
Vi óg;)

Embla
31-01-08, 08:29
Var egentlig livredd for at jeg skulle gjøre noe "feil"....jeg er langt fra noen mesterkokk og klarer stort sett å svi det aller meste. Grøt, sauser, supper og alt svir seg i bunnen. Men dette ble faktisk vellykket så det er tydelig at jeg beveger meg i riktig retning:D

Brumm
03-02-08, 13:38
Kjøpte garam masal krydder som jeg tenkte å bruke i denne retten, det er feil det kanskje? Bør bruke tandoori i stedet?

Iset
03-02-08, 19:40
Ingenting er feil, man krydrer akkurat som man vil. Mange bruker ikke indiske krydder i det hele tatt, men feks. tacokrydder, bare chili osv. Prøv deg frem. :)

Sanko
04-02-08, 22:30
hm... jeg har chilisaus og chilipulver.kan det brukes tro? Ikke flink å mekke mat selv. Skal servere til gjester, så det bør jo smake godt!

Gunhild
12-02-08, 10:37
Bare et lite spm.... Steker ikke kyllingfileten først eller??

Tenkte å lage denne i dag, så jeg hadde blitt veldig glad hvis noen som har laget den eller vet slikt kunne svare :o

Selma
12-02-08, 10:41
Bare et lite spm.... Steker ikke kyllingfileten førts eller??

Tenkte å lage denne i dag, så jeg hadde blitt veldig glad hvis noen som har laget den eller vet slikt kunne svare :o

Jeg steker de ikke på forhånd...De blir utrolig møre og saftige...Gled deg:D

Iset
12-02-08, 10:55
Nope, steker de ikke. De blir da godt gjennomstekt i ovnen. :)

Nila
12-02-08, 11:51
Dette skal testes i morgen:p

Gunhild
12-02-08, 13:02
Nope, steker de ikke. De blir da godt gjennomstekt i ovnen. :)

Jeg steker de ikke på forhånd...De blir utrolig møre og saftige...Gled deg:D

TUSEN TAKK FOR SVAR!!

Dagens middag dette:D:D:D

Pipp
11-03-08, 13:33
Hadde tenkt til å lagen denne imorra. Skal ha svigers på besøk og da regner jeg 2 filter på gubbene og 1 -1,5 på oss damene.
Holder det med 1 boks CF til 7 fileter tror dere? Baconet det er rått eller når dere putter det i forma?

Areola
11-03-08, 14:54
Jeg tror jeg ville ha minst to bokser. Da blir det mer "saus" :) Og jeg har alltid hatt rå bacon i. Det har har blitt min nye favorittrett forresten:) NAM!

Pipp
11-03-08, 14:57
Jeg tror jeg ville ha minst to bokser. Da blir det mer "saus" :) Og jeg har alltid hatt rå bacon i. Det har har blitt min nye favorittrett forresten:) NAM!
Takk og takk

Eirian
11-03-08, 15:40
Oh, tror jeg vet hva som blir dagens middag her i huset!
Vi har det meste som trengs og.

Eirian
11-03-08, 21:58
Dette var helt himmelsk!
Mannen var også veldig fornøyd og skrøt masse (han lager stort sett alltid middag da).

Min "versjon";

Brukte 4 kyllingfiléter.
Brukte 1 beger CF, og hadde 2 ss. rømme oppi (vi hadde bare øko-lett rømme).
4 skriver bacon, 1/2 rød paprika, litt grønn paprika (rest), to store never brokkoli (bare topper), omtrent 3 ringer ananas i biter, 2 fedd hvitløk, omtrent 3 gode skiver løk (rest), 5 gode ss. reven ost, 2 ts. Maldonsalt, godt med pepper, og ca. 2 gode ss. Garam Masala.
Veldig godt, men neste gang skal jeg ha 3 fedd hvitløk, og mere Garam Masala (3-4 ss. tenker jeg), vi hadde bare det, men det var så godt!
(Gleder meg til restene i morgen, mannen er borte, så datar jeg det som er igjen, ca. 1 kyllingfilèt m/saus og grønnsaker.)

Serverte med jukseris etter denne oppskriften;
1 blomkålhode
2-3 ss meierismør
1 fedd hvitløk - småhakket
2 ts Maldonsalt + nykvernet pepper.

Først rev jeg blomkålen på råkost jern grov side.
Smeltet smøret i en stor steke panne. Surret hvitløken en liten stund. Hadde oppi den revne blomkålen, kvernet pepper og Maldonsalt. Stekte dette på middels varme i 7-8 minutter.

Madamim
21-04-08, 16:46
Åh, oppskriftene i dette forumet er et funn :D

Elanessë
21-04-08, 20:41
Er masalakrydder sterkt? :o ikke hørt om det før, og jeg liker ikke sterk mat (les: mild tacosaus er akkurat greit for meg, medium blir for sterkt)
Skjønner at man kan krydre selv isåfall... men jeg er dårlig på eksperimentering. Jeg har kjøpt kyllingkrydder på glass i dag jeg da, kan jeg bruke det? Er det sterkt?

Og smaker det noe creme fraiche tilslutt? Liker ikke det heller så... litt redd for smaken ja :p uff nå var jeg vanskelig...

Iset
22-04-08, 07:32
Jeg liker heller ikke CF, så det smaker ikke noe av det nei. Masala-krydder er ikke sterkt, bare smaksrikt. :)

Areola
22-04-08, 15:40
Jeg har sett to forskjellige masala-krydder, garam masala og tandoori masala.
Tandoori er ganske sterkere på smaken, mens garam var mer "søt". (ikke søt akkurat, men... kanel smak vaffal :)
Jeg likte garam best selv :)

Søster
14-05-08, 23:20
Dette hadde vi til middag i dag med blomkålstappe til. Det smakte virkelig godt :D Jeg er så utrolig glad for at det er så mange gode oppskrifter her inne. Alt jeg har laget av mat fra oppskriftene her har smakt veldig bra. Takk til dere som deler oppskriftene med sånne uerfarne som meg :)

Amber
19-05-08, 17:05
Himmelsk, rett og slett himmelsk ... jeg er så glad, det var den beste middagen jeg har smakt på lenge... gleder meg til lunsj i morra, for da skal jeg spise restene..

Dilla
20-05-08, 01:13
Jeg gleder meg til å smake på dette :)
Tror de blir middag på onsdag!!

magdalena
25-05-08, 14:31
Nå er jeg spent! Denne retten godgjør seg i ovnen i dette øyeblikk:p
Mistenker at ett tygg gjør meg hekta..:o

magdalena
29-05-08, 18:10
Denne her var fantastisk GOD! Barna elsket sausen og kjøttet var så mørt..Trodde den skulle bli tørr av og steke så lenge.

Joika
29-05-08, 18:22
Takk for påminnelsen.. Kylling med creme fraishe er NYYYYDELIG.
Må lage det en dag snart...

Alf
07-07-08, 21:52
Takk for flott oppskrift! Er på min aller første dag med lavkarbo kost idag og denne retten falt i smak, dog hadde jeg min egen lille vri på den, jeg hadde ikke masala krydder så brukte en cajun krydderblanding pluss frisk timian, det anbefales!! :)

Turi
07-07-08, 22:24
Lurer på hvordan de hadde blitt om en skar de opp i biter, dyppet de i cf med krydder og alt, og så rullet de i knust baconcrisp før de ble stekt?

Det skal jeg prøve!

Hva har dere til tilbehør? Hmmm... Nå ser jeg at om en gjør det som jeg tenker, så blir sausen borte.. Dilemma! Prøver halvt av hver, med ekstra mye cf oppå!

Iset
08-07-08, 07:54
Lurer på hvordan de hadde blitt om en skar de opp i biter, dyppet de i cf med krydder og alt, og så rullet de i knust baconcrisp før de ble stekt?

Det skal jeg prøve!

Hva har dere til tilbehør? Hmmm... Nå ser jeg at om en gjør det som jeg tenker, så blir sausen borte.. Dilemma! Prøver halvt av hver, med ekstra mye cf oppå!

Det er knallgodt! Det ligger en oppskrift her inne der man bruker knust bacongull til å panere kyllingen med, det er såå godt! Tror den heter "Karen B's ovnsstekte kylling", prøv å søke på det. Hvis ikke så bare søker du på Nille sine oppskrifter i middags-forumet så får du den frem. Hun har lagt ut såå mye godt, spesielt med kylling! :D

Som tilbehør til dette pleier jeg å ha jukseris og stekte paprikastrimler, og litt salat.

Eirian
14-07-08, 14:10
Jeg har kuttet kyllingfilét i biter og latt de ligge og godgjøre seg i cf m/hvitløk, salt og pepper, før jeg har rullet dem i knust ritz kjeks. Blir kyllingnuggets, og sikkert noe av det samme hvis man bruker bacongull ja.
Veldig godt, og en hit hos både store og små.

Turi
15-07-08, 13:43
Jeg har kuttet kyllingfilét i biter og latt de ligge og godgjøre seg i cf m/hvitløk, salt og pepper, før jeg har rullet dem i knust ritz kjeks. Blir kyllingnuggets, og sikkert noe av det samme hvis man bruker bacongull ja.
Veldig godt, og en hit hos både store og små.

Jeg syns ikke det ble noe godt å rulle de i bacongull, det ble kvalmende. Så jeg kommer til å holde meg til Ritz, så får jeg heller spise noen få stykker!

Anka
25-07-08, 23:34
Mmmm... Denne var kjempe god og kommer helt sikkert på middagsbordet her i heimen flere ganger. God til lunch i salat var den også, supert!!

Karenina
26-07-08, 11:45
Wow,denne hørtes utrolig god ut!MÅ prøves!:) Hvor mange porsjoner regner du ca at det blir?

Iset
26-07-08, 17:11
Det kommer an på hvor mange fileter du bruker og hvor sultne dere er. 4 fileter er vel sånn ca. nok til fire personer? :)

Eirian
26-07-08, 17:31
Her i huset spiser vi faktisk gjerne litt mer enn en filét hver, vi har bare jukseris til foreks. og ikke så mye, og spiser destod mer av kyllingen, også fordi det er så godt!

Narnia
14-08-08, 17:14
Dette var det første jeg lagde som "lavkarbo", og herregud så godt?!

Brukte Eirian sin oppskrift på jukseris (-maldonsalt), og det var fantastisk til.

Det eneste jeg vil gjøre annerledes neste gang (for det blir en neste gang!) er å ikke ha i ekstra salt. Baconet gir jo en del saltsmak, samt at jeg fant ut at masalakrydderet jeg brukte har mye salt i seg.

Lindabtn
14-08-08, 17:17
Skriver "saus" slik fordi det kanskje er mer en slags masse enn saus. Men guud så godt! :sikle:

Legg kyllingfileter i en ildfast form.
Ta frem en bolle. Ha et beger seterrømme/creme fraiche oppi, og tilsett 5 ss revet ost, 5-6 ss hakket bacon, en dæsj natreen, litt salt og masse MAAASSSEEE Masala-krydder. Rør godt sammen og hell dette over kyllingfiletene.

Sett formen inn i ovnen på 175 grader i ca en times tid.

Disse ble så gode at jeg ble helt salig ved middagsbordet idag... :lol:

Det er 2 fileter igjen, og disse skal jeg dele opp og ha i kyllingsalat i morgen, med masse fetaost. :sikle:
mmmmmmmmmm :sikle:
Skal lage skal lage!!!

swimzy
18-08-08, 18:17
:Dnåå står denne i ovnen, gjett om jeg gleder meg!!! :D

quebec
06-09-08, 08:46
vil dytte denne litt frem. for dette er så ABSOLUTT den beste sausen jeg har smakt :)

er blitt heeelt frelst :)

og har delt den ut til andre både lavkarbo og høykarboelskere :)
og samtlige priser den høyt opp i skyene :)

Jabba
26-11-08, 22:23
Fo å få det inn med teskje - heter krydderet Tikka Masala?

Iset
27-11-08, 12:47
Det heter visst "Tandoori masala" og er et vanlig krydderglass fra Blackboy.

Jabba
27-11-08, 19:57
Kjøpt!!!
Gleder meg til å prøve !

Kan denne retten fryses? Hvis det blir noen evt. rester da.... hi hi

majama
11-01-09, 10:49
Denne skal jeg lage i dag:sikle:

safran
11-01-09, 11:35
Oj, dette blir middag en dag til uken!

majama
04-03-09, 17:41
:sikle: Kjempegod:ja:

Camilla82
11-03-09, 22:11
Oi, denne må jeg prøve i morgen :sikle: