Anne
06-03-06, 21:37
Annes sjokolademousse-kake
Oppskrift til stor brødform
270 gr 70/80% sjokolade
250 gr smør
6 eggeplommer
4 hele egg
150 gr fruktose
110 gr hv.mel eller erstatning.
Smelt sjokolade og smør
Pisk egg og sukker lenge, så det blir porøst
Avkjøl sjokoladeblandingen litt før du har den i eggedosisen.
Vend tilslutt i siktet mel forsiktig
Stekes i stor brødform, nederst i ovnen på 180 grader. Den skal så vidt stekes så den blir fast i den ytterste cm (jo mindre jo bedre)..ca 10 min eller så.
Avkjøles og fryses(i formen). Ta frem og skjær skiver ved bruk, og varm i mikro 20-25 sek. Da smelter den i midten og blir lun og fin å spise....alltid.:o (sjokoladekaken fryser ikke til steinhard masse)
Serveres med pisket krem/is eller krem pisket med litt Heistads vaniljekrem-pulver
Kos dere!:)
Oppskrift til stor brødform
270 gr 70/80% sjokolade
250 gr smør
6 eggeplommer
4 hele egg
150 gr fruktose
110 gr hv.mel eller erstatning.
Smelt sjokolade og smør
Pisk egg og sukker lenge, så det blir porøst
Avkjøl sjokoladeblandingen litt før du har den i eggedosisen.
Vend tilslutt i siktet mel forsiktig
Stekes i stor brødform, nederst i ovnen på 180 grader. Den skal så vidt stekes så den blir fast i den ytterste cm (jo mindre jo bedre)..ca 10 min eller så.
Avkjøles og fryses(i formen). Ta frem og skjær skiver ved bruk, og varm i mikro 20-25 sek. Da smelter den i midten og blir lun og fin å spise....alltid.:o (sjokoladekaken fryser ikke til steinhard masse)
Serveres med pisket krem/is eller krem pisket med litt Heistads vaniljekrem-pulver
Kos dere!:)