View Full Version : Tante Edith`s ostesufflè med brokkoli


Summer
08-03-06, 14:00
Ostesufflè med brokkoli

2ss smør
4 ss mel
3dl melk/fløte
4 egg
3dl revet ost
salt og litt paprikapulver
400g brokkoliBrokkoli deles i mindre biter og forvelles i 2 minutter.
La bitene renne godt av seg, og legg over i smurt ildfast form.
Smelt smør, rør innmel og spe med melken.
Kok opp, og ta bort fra platen.
Rør inn revet ost, skill eggene og rør inn eggeplommene.
Tilsett salt og paprikapulver.
Pisk eggehvitene stive, og vend lett inn i sausen.
Hell ostesausen over brokkolien i en ildfast skål.

Stek v/ 180 grader i 30-40 minutter.
Serveres med en gang.

guro
08-03-06, 14:05
Takk!

luringen
08-03-06, 23:28
kan jeg bruke sånn bakemix?? Eller spelt..?

Summer
08-03-06, 23:43
Ja, jeg tror det er uvesentlig hvilket mel som brukes. Man kan vel bruke det en pleier å bruke enten det er det ene eller det andre?

Hva brukte du Guro?

guro
09-03-06, 08:03
Hva brukte du Guro?

hvetemel :rodme:

Men poenget er vel at det skal tykne susen litt. Johannesbrødkjernemel er hvertfall en løsning, det er det Fedon foreslår til tykning av suser. Det er glutenfritt også.

guro
09-03-06, 09:06
Jeg er sikker på at den er kjempegod med nøkkelost også! :ja: