Karin
14-03-06, 19:32
Jeg har pleid å ha en flaske Idun Party-dressing i huset. Grei å ha til f eks skolemat-salaten når jeg ikke gidder eller har tid å lage noe annet. Dessuten hører jeg til dem som liker dressing av Thousand-Island-lignende type... Burde jeg kanskje ikke si så høyt, men...
Den dressingen var ikke så ille på karboinnhold, men veldig vanskelig å få ut av flasken på slutten. Den var så tykk at de siste 3 centimetrene aldri ville ut.
Men da jeg kjøpte en ny flaske her om dagen, var den plutselig veldig lett å få ut av flasken. Flott, tenkte jeg. Helt til det slo meg at de må ha hatt mer vann i, og når de har mer vann i, blir det mindre fett, og blir det mindre fett, så blir det mer... HJELP!
Så da kikket jeg på innholdsfortegnelsen. Og sammenlignet med en gammel flaske. Og hva så jeg???
Idun Party-dressing, gammel type hadde bare omtrent 4,5 % karber og 52 % fett. Den nye har 8,8 % karber og 22 % fett... Og mye mindre protein også. (Har kastet den gamle flasken nå, husker ikke helt tallene.)
Det vil si at dette ikke er noe lettvint alternativ lenger. Men Matmesteren har en Selskapsdressing med 4,4 % karber og 44 % fett. Hvitløksdressingen deres har enda mindre karber. Så da blir det det som står i kjøleskapet til påkommende tilfeller.
Men at de ikke kunne skrive på etiketten at den var ny da? Det viser at man må fortsette å sjekke etikettene, selv om man tror man vet hva ting inneholder, for plutselig er det ikke det man tror det er i pakka!
Den dressingen var ikke så ille på karboinnhold, men veldig vanskelig å få ut av flasken på slutten. Den var så tykk at de siste 3 centimetrene aldri ville ut.
Men da jeg kjøpte en ny flaske her om dagen, var den plutselig veldig lett å få ut av flasken. Flott, tenkte jeg. Helt til det slo meg at de må ha hatt mer vann i, og når de har mer vann i, blir det mindre fett, og blir det mindre fett, så blir det mer... HJELP!
Så da kikket jeg på innholdsfortegnelsen. Og sammenlignet med en gammel flaske. Og hva så jeg???
Idun Party-dressing, gammel type hadde bare omtrent 4,5 % karber og 52 % fett. Den nye har 8,8 % karber og 22 % fett... Og mye mindre protein også. (Har kastet den gamle flasken nå, husker ikke helt tallene.)
Det vil si at dette ikke er noe lettvint alternativ lenger. Men Matmesteren har en Selskapsdressing med 4,4 % karber og 44 % fett. Hvitløksdressingen deres har enda mindre karber. Så da blir det det som står i kjøleskapet til påkommende tilfeller.
Men at de ikke kunne skrive på etiketten at den var ny da? Det viser at man må fortsette å sjekke etikettene, selv om man tror man vet hva ting inneholder, for plutselig er det ikke det man tror det er i pakka!