View Full Version : Rømmegrøt med soyaprotein


Siljevanilje
08-04-06, 15:02
går det an?

fant denne oppskrifta på matprat.no
går det ikke an å bytte ut hvetemel med soyaprotein?

Rømmegrøt


For mange er rømmegrøt fast følge til spekemat.

http://www.matprat.no/images/pix.gifhttp://www.matprat.no/images/gfx_middle_sok_dots.gifhttp://www.matprat.no/images/gfx_tid.giflynrask (javascript:newpage('./UserControls/Article/ShowTimeExplanation.aspx',400,540,'matprat_explana tion');)http://www.matprat.no/images/gfx_kokkelue_lett.gifenkel (javascript:newpage('./UserControls/Article/ShowDifficultyExplanation.aspx',400,440,'matprat_e xplanation');)http://www.matprat.no/images/pix.gifhttp://www.matprat.no/images/pix.gifhttp://www.matprat.no/images/pix.gifhttp://www.matprat.no/images/pix.gifhttp://www.matprat.no/images/gfx_middle_sok_dots.gifhttp://www.matprat.no/images/pix.gifPorsjoner:http://www.matprat.no/images/pix.gifhttp://www.matprat.no/images/pix.gifhttp://www.matprat.no/images/pix.gif
5 dl seterrømme
2 dl hvetemel
5 dl melk
1 ts salt


Slik gjør du:
1. La rømmen koke i ca. 5 minutter.

2. Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.

3. La det stå å koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem. Ta av smøret med en skje før du rører inn resten av melet og sper på med melken.

4. Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.

Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen.

luringen
08-04-06, 15:57
jeg ville vel heller hatt i litt spelt...men dt er nå meg da. Du får prøve?!

Fjonken
08-04-06, 16:13
Soyaprotein har ikke jevningsevne. Det der vil bare bli suppe. Rømmesuppe. Du bør skaffe deg no jevningsmiddel med lite karbo. AnnaV hadde en link til det nå nylig.. men jeg husker ikke i hvilken tråd den var. Send en pm til henne så får du nok svar. Ellers kan du jo bruke soyamel da. Men da blir det gul rømmegrøt med eggesmak. En annen ting..hva skal du bruke i steden for melk? Kokosmelk?

jankph
08-04-06, 17:56
Jeg ville nok ha byttet melken med kremfløte...og nå er jeg ingen stor kokk, men går det an å bruke eggeplommer som jevning (det vil jo stivne) ???

Jan

Siljevanilje
08-04-06, 18:28
tenkte å bruke helmelk. mest mulig fett. minst mulig kh.
ja jeg så den linken til annaV, men kvier meg litt for å bestille fra ydlandet. vett ikke helt hvorfor. men men

guro
08-04-06, 19:19
Denne er i hvertfall uten hvetemel. Det er en tradisjonell oppskrift som msker godt.

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1245&highlight=r%F8mmegr%F8t

Fru R
19-05-07, 15:19
HEI !

Vet at denne tråden er gammel, men jeg tenkte dere kanskje hadde lyst til å høre hvordan gtrøten ble med soyamel om dere ikke har prøvd....

Det annbefales ikke..... Så kjempefin ut, litt gul men... Den ble litt kornete i munnen ...