Aadi
13-04-06, 15:43
1 økologisk appelsin (ytterskall skal ikke være sprøytet)
Skrelles i fine strimler av det ytterste på skallet (det orange)
Det må IKKE være noe av det hvite (innerhinnen) på det du har skrelt.
Smaken av det vil slå igjennom selv om det bare er litt.
Rist skallet i ovene på 75 grader i en time. Bland de så sammen med 25 cl sprit (snaps) i en uke.
Ristes på underveis.
Filtrer (og eventuelt fortynnes etter smak)
Fant denne på en dansk side.... Den kan vel kanskje brukes, når man ikke så lett får tak i appelsinessensen her i landet
Skrelles i fine strimler av det ytterste på skallet (det orange)
Det må IKKE være noe av det hvite (innerhinnen) på det du har skrelt.
Smaken av det vil slå igjennom selv om det bare er litt.
Rist skallet i ovene på 75 grader i en time. Bland de så sammen med 25 cl sprit (snaps) i en uke.
Ristes på underveis.
Filtrer (og eventuelt fortynnes etter smak)
Fant denne på en dansk side.... Den kan vel kanskje brukes, når man ikke så lett får tak i appelsinessensen her i landet