View Full Version : Pizza med "ekte" bunn!


Iset
02-05-06, 14:50
Jeg fant denne på et amerikansk lavkarboforum, og alle var helt imponert over hvor "ekte" skorpen/bunnen smakte! Brukeren la ut et bilde også, og siden det er copyright på bilder så tør jeg ikke legge det direkte ut, så dere må nok regge dere om dere vil se bilde av pizzaen. Den ser jo helt ekte ut! :eek:

http://forum.lowcarber.org/gallery/showimage.php?i=19711&c=504

http://forum.lowcarber.org/gallery/showimage.php?i=19738&c=504

:eek: :eek: :sikle:

Istedetfor pannekakemix var det ei som brukte soyamel og sa det ble kjempegodt allikevel, men siden jeg ikke helt klarer å stole på det så vil jeg prøve med Atkins bakemix.


Process enough pork rinds to make 2 cups "flour" in food processor. Set aside in a bowl.

In food processor I then added the following:

4 eggs
1/2 cup half & half
4 oz cream cheese
1/2 tsp minced garlic
1/2 cup mozzarella cheese
1/2 cup parmesan
dash of salt
oregano, basil

process all of that and then add back into it the pork rinds and I then added 3 tablespoons Atkins pancake mix - process again.
I greased a cookie sheet and then poured this mixture into it - spread it out evenly and baked it at 400 for about 15 - 20 minutes or until it was golden brown.
Then used about 1/2 cup pizza sauce and topped it with taco meat and cheese - broiled it until the cheese melted.
WONDERFUL. The crust was like CRUST and was so good.
This made 14 nice squares of pizza. 2pcs were all we needed to be satisfied.
I will actually be using this same recipe for the crust and adding some more cheese to it and then cutting it into slices for bread.

Total carb for the entire pizza = 23.5, 14 slices ~ 1.67 carbs per slice!!


Men hva er half & half?

hede
02-05-06, 15:13
Men hva er half & half?

halvparten av hver

hede

Iset
02-05-06, 15:17
halvparten av hver

hede

Av hva? Sånn jeg forstår det så er det et amerikansk produkt som heter det, men hva bruker jeg istedetfor?

Iset
02-05-06, 15:26
Håper noen kan svare før om et par timer, for da skal jeg i butikken. :)

Nille?

Huldr
02-05-06, 15:29
Hmmm... lurer på om det er en slags melk/fløteblanding som selges "over there"... Bare en liten stemme i hodet som sa meg det, og nå googlet jeg på flere oppskrifter med det, og det er definitivt et melkeprodukt (brukes bl a i en vaniljesaus og en kaffedrikk).

Så da kan du sikkert bruke fløte :)

Iset
02-05-06, 15:32
Da prøver jeg med fløte ja. Tusen takk. :D

Trolljenta
02-05-06, 15:43
Kan du oversette til norsk når du har prøvd den Iset? :snill:

Iset
02-05-06, 15:44
Jepp will do. :D

Trolljenta
02-05-06, 17:34
Jepp will do. :D

Kanon. Håper det smaker like godt som det ser ut.. hehe :sikle:

luringen
02-05-06, 17:35
pork rinds?? Baconsvor??? I pizza? *megikkeforstå*Eller er det no anna?

Hege_
02-05-06, 17:48
ÅÅh. Som jeg savner pizza. Denne må du bare fortelle om når du får laget den, om den var noe god osv.

Nille
02-05-06, 20:58
Har prøvd denne og den ble bare laget en gang her i huset. Huffameg :o

Iset
02-05-06, 23:32
Er det sant? Bummer... :/

Den der Deep dish quichen, er den veldig god? Så bilde av den på forumet og syns den SÅ veldig digg ut.

Nille
03-05-06, 08:32
Den der Deep dish quichen, er den veldig god? Så bilde av den på forumet og syns den SÅ veldig digg ut.

:ja: den har jeg posta her tidligere, med tillatelse fra Donald (har posta før og etter bilde av han og her jeg ...)

Fjonken
03-05-06, 10:30
Jeg holder meg til min pizzabunn laget av AQQ og en 1/4 pakker gjær, litt vann og en dæsj salt.

Den er seig å kevle ut, men den smaker pizzabunn. Især om man tilsetter deigen litt hvitløk, oregano og basillikum.

Iset
03-05-06, 12:26
Nille: hehe jeg tviler ikke på at du har tillatelse altså. Jeg husker du postet den oppskriten her for lenge siden, tenkte bare å høre om den VAR noe særlig for jeg lager den hehe. :D

Fjonken: nææh? Det må jeg prøve! :)

Fjonken
03-05-06, 12:30
Posta oppskriften her på forumet et sted. Men bruk mindre mel enn jeg har oppgitt. Jeg tok det for gitt at 100 g AQQ tilsvarer 100 g hvetemel, men det gjør det jo ikke.. Så ta 75 g pr 100 g i steden og juster med vann..
Porsjonen kan med fordel lages større. Sånn som det står blir bunnen ganske liten. Og bruk bare 1/4 pakke gjær. Ikke 25-50 som det står i oppskriften.

Miroslav
05-05-06, 00:22
Håper noen kan svare før om et par timer, for da skal jeg i butikken. :)

Nille?

Flere timer forsent kan jeg fortelle at half & half er noeyaktig halvparten melk halvparten floete, Dette kan du mikse til selv saa lett som en plett.

luringen
11-05-06, 17:26
jammen; pork rinds da???

Nille
11-05-06, 18:26
jammen; pork rinds da???

Det er baconcrisp eller baconsvor eller hva det nå heter !

donjuanwannabe
11-05-06, 22:53
Når man først skal spise pizza er det bare ekte høy GI/høy karbo hvetemel som gjelder. Nytter ikke å lage falsk pizza som skal både være sunn og spiselig.

3 barn i nord
11-05-06, 23:10
det er sant! men man kan kutte hele bunnen og bare spise fyllet.... det er godt. steik med masse ost ca 30 min. nydelig!!! er foresten ny her, masse nyttig å lese.

Solvei
15-05-06, 00:29
Det går an å bruke lit store champinjonghatter som bunn. Ta vekk stilken, snu dem og legg dem utover papiret. Fyll på med det du liker og stek! Det er lurt å bruke ost i skiver ellers blir det mye søl.

luringen
16-05-06, 12:32
Det er baconcrisp eller baconsvor eller hva det nå heter !

Var det jeg trodde ja...men i pizzabunnen??? underlig påfunn...:o

Kiira
31-08-09, 13:29
Jeg holder meg til min pizzabunn laget av AQQ og en 1/4 pakker gjær, litt vann og en dæsj salt.

Den er seig å kevle ut, men den smaker pizzabunn. Især om man tilsetter deigen litt hvitløk, oregano og basillikum.


Noen som kan fortelle meg hva AQQ er?:confused:

sylwester
12-09-09, 20:58
Flere timer forsent kan jeg fortelle at half & half er noeyaktig halvparten melk halvparten floete, Dette kan du mikse til selv saa lett som en plett.

Det står om Half & half på Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Half_and_half#Dairy_product). Utifra teksten har den 12,5% fett. Kaffefløte er nærmeste fra Tine med sine 10%. Det skader nok ikke å bruke en fetere variant uansett.