View Full Version : Fjerning av amalgam


mofe
03-05-06, 19:11
Jeg skal utover de neste månedene fjerne amalgam - tror jeg har rundt 3 fyllinger som skal skiftes ut.

Snakket med Scilla om dette, og hun nevnte noe med at det er veldig hardt for kroppen å fjerne disse, fordi det under "fjerningen" skilles ut større mengder kvikksølv enn det det vanligvis gjør? Noen som vet noe mere om dette, evt. har noen nettsider å linke til?

Hun nevnte også at man i en tid før bør ta c og e-vitamintilskudd?

Guro - har ikke du fjernet amalgam, eller blander jeg med noen andre?

Vil gjerne høre fra folk som har fjernet amalgam, hvorfor de valgte det, etc etc.! :ja:

Kristian
03-05-06, 19:49
Her er en link om forbundet, tenner og helse.
http://www.matoghelse.no/vaktbikkjer-mot-amalgam.311033-48968.html

mofe
03-05-06, 20:25
Her er en link om forbundet, tenner og helse.
http://www.matoghelse.no/vaktbikkjer-mot-amalgam.311033-48968.html

Tusen takk Kristian - en utrolig bra artikkel!

Nå er det iallfall ikke tvil hos meg lenger - amalgamet skal vekk.

mofe
03-05-06, 20:29
Og her fikk jeg svar på det med hva man må passe på ifbm. selve utskfitelsen;

FTH gir også ut brosjyrer, f.eks. om hvordan fostre og barn kan påvirkes av kvikksølv fra mors tannfyllinger, hvilke alternativer til amalgam som finnes og alle forholdsregler pasienter bør ta i forbindelse med utskifting av amalgamfyllingene sine.
Forbundets medlemmer er smertelig klar over at sistnevnte er viktig – det kan være helsefarlig å skifte ut amalgam uten å innta antioksidanter som vitamin C og selen og uten at tannlegen har spesialutstyr for å beskytte både pasienten og seg selv. FTH driver derfor rådgivningsvirksomhet overfor folk som henvender seg til dem om utskiftning av amalgam. De blir anbefalt å gå til en tannlege som har tilstrekkelig kunnskap og utstyr til å foreta amalgamsanering på skånsom og forsvarlig måte.

Scilla - hvis du leser dette - du snakket om C og E-vitamin, men her er det snakk om C-vitamin og selen...?

Trolljenta
03-05-06, 21:50
Her er noen artikler om amalgam:
http://www.tenneroghelse.no/

guro
03-05-06, 22:24
Jeg fjernte amalgan i fjor høst. Da tungmetallforgifning diskuteres som mulig utløsende årsak til endel av de med min diagose. Fordi jeg var redd for å være sensitiv, tok jeg en prøvetann først, for å se hvordan jeg reagerte. Det var ikke noe problem. Derfor tok jeg resten i et gap - 7 stykker. :o Jeg gjorde dette hos en tannlege som spesielt opptatt av alternativ helse, og hadde alt utstyret i orden. Jeg fikk aktivt kull å drikke før han begynte. Og masse avsug og greier, mens han fjernet amalgamet. Jeg fikk beskjed om å ta en C24 kur etterpå (rensing) samt følgende kostilskudd:
Spectro (dobbel dose)
Calcium 330mg
Magnesium 300mg
Sink 30 mg
Vitamin C i pilver, 1 toppet ts.

Jeg tok C24 kuren - til tross for at jeg synes 24 timer er kort tid å rense kroppen på. Jeg var ikke flink med tilskuddene. Da jeg ble skannet (kvantemedisinsk) et halvt år senere hadde jeg spor av amalgam mange steder i kroppen. Jeg er startet derfor med disse tilskuddene igjen, samt Clorella.

Jeg tror det er lurt å finne en tannlege som er bevist.

Huldr
04-05-06, 06:55
Og her fikk jeg svar på det med hva man må passe på ifbm. selve utskfitelsen;Scilla - hvis du leser dette - du snakket om C og E-vitamin, men her er det snakk om C-vitamin og selen...?Det stemmer sikkert. Kan ikke huske hvor jeg leste om E-vitamin, mulig jeg husket feil. Selen er ihvertfall en kraftig antioksidant og i følge Knut Flytlie ("Vitaminrevolusjonen") virker den som motgift mot bl a kvikksølv. C-vitamin er også en kraftig antioksidant og kan binde tungmetaller og fjerne dem fra sentralnervesystemet.

Jeg fikk ingen beskjeder fra tannlegen da hun fjernet amalgamen, men jeg har tatt C-vitamin og selen i flere år, så antagelig hadde jeg tatt det da også (hvis jeg ikke var inne i en slurveperiode eller ikke hadde penger, men det husker jeg ikke). Hun tok alle på en gang (det var sikkert tre hos meg også). Hun hadde avsug, så det ikke ble noen innånding av kvikksølvdamp ihvertfall. Masse beskyttelsesgreier rundt munnen også. Men jeg syntes det var litt urovekkende at jeg ikke forberedt meg og tatt noe "innvortes" før alt ble fjernet i en fei...

Men jeg merket ikke hverken forverring eller forbedring av formen /sykdomsbildet mitt før og etter amalgamfjerningen.

mofe
04-05-06, 15:31
Fjernet amalgam i dag. Jeg spurte om dette med vitaminer etc., og hun sa at det var lurt å ta c-vitamin og e-vitamin - antioksidanter.

Jeg går til disse - etter tips fra folk på forumet;
http://www.tannlege-hermansen.no/

Men fysj så ekkelt det var med sånn plastdings over hele munnen! Den sugde seg inn, og jeg måtte holde en dings over nesen for å puste. Og jeg konsentrerte meg innmari for å ikke svelge noe som helst. Og pustet og pustet, og tenkte på mennesker jeg liker, fine farger og gode følelser. Også tenkte jeg på tannlegen som var veldig søt og snill og god.
Tannlegeskrekk er en utfordrende ting - men jammen meg så flink jeg var!

*be til høyere makter om at kvikksølv ikke raser rundt i kroppen nå*
*sette c-vitamin på budsjettet til neste gang penger kommer*

mofe
05-05-06, 23:26
Tenkte jeg bare skulle rapportere om at jeg ikke har merket hverken fra eller til etter utskiftninga. Ikke at jeg helt hadde forventet hverken det ene eller det andre, men.. ja.

:)

Melania
06-05-06, 08:47
Så bra å høre at det har gått bra :klem:

Var det vondt? *pyse Melania:

mofe
06-05-06, 09:35
Nei, ikke vondt i det hele tatt! Vi hadde en lang diskusjon om jeg ville ha noen til å holde meg i hånda fordi jeg var redd for sprøyta, og frem og tilbake og hit og dit - også sa jeg at ja det ville jeg og da kom det ei dame inn og sa at "ja, jeg syntes du så litt nervøs ut der du kom inn døra" også sa jeg at hun ikke behøvde å holde meg i hånda men bare stå der, også gjorde hun det, også stakk det to ganger, også strøk hun meg på skulderen samtidig som hun fortalte at guttene var mye mer pysete enn jentene, også pustet jeg gjennom nesen og koste meg over skulderberøringen - også var det hele over, og borringen begynte (som ikke var vond i det hele tatt).

*trekke pusten* :o

Kristian
06-05-06, 09:49
Tenkte jeg bare skulle rapportere om at jeg ikke har merket hverken fra eller til etter utskiftninga. Ikke at jeg helt hadde forventet hverken det ene eller det andre, men.. ja.

:)

Så bra, da venter jeg i spenning på at kvikksølvet skal forsvinne ut av kroppen ogå. Få høre fra deg igjen da, om noen uker.