View Full Version : Fedons franske?


Summer
05-05-06, 10:49
Er det noen som har lagt inn oppskriften på fedons franske sjokoladekake her?
Prøvde meg på et kjapt søk, men stoler bedre på deres hukommelse, enn min egen leteevne. :)

apsara
05-05-06, 11:36
FRANSK SJOKOLADEKAKE ala Fedon Lindberg

Kaken lages uten mel og er en saftig kake med rik sjokoladesmak.

Springform, ca. 24 cm i diameter.

2 plater à 125 gr mørk kokesjokolade
150 gr smør
5 store egg
125 gr fruktose
2 ts vaniljesukker

Stekes i ovn ved 160 grader i 50-60 minutter

Smør formen og dekk bunnen med bakepapir. Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme. Rør kraftig til sjokolade og smør blir til en jevn masse. Avkjøl så til romtemperatur. Skill eggene.

Pisk en tykk og lys eggedosis av eggeplommene, og halvparten av fruktosen og vaniljesukkeret. Pisk eggehvitene stive og pisk inn resten av fruktosen til tykk marengs. Rør sammen sjokolade og eggedosis og vend i de stivpiskede eggehvitene.

Fyll røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Sett formen på en rist og avkjøl kaken i formen. Klem ned det sprø skallet på kaken når den er kald, og glaser den med sjokoladeglasur.

SJOKOLADEGLASUR:
1 dl kremfløte eller soyafløte
1 plate à 125 g mørk kokesjokolade

Kok opp fløten. Brekk sjokoladen i små stykker og rør den i den kokende fløten så sjokoladen smelter. Hell den over kaken og glatt den forsiktig til. Sett kaken kjølig så glasuren stivner.


Noen som har regnet karber på denne?

Summer
05-05-06, 12:16
Tusen takk! :blomster:

HP
05-05-06, 12:43
Hele kaken er rundt 250g karbohydrater :) glasuren gir ca 50g i tillegg :)

luringen
05-05-06, 14:00
DEr var den ja...*rødme*

Summer
05-05-06, 23:25
DEr var den ja...*rødme*
*fnis* ikke så mye å rødme for. Det tok deg bare et minutt fra du skrev forrige innlegg til du hadde funnet denne tråden og rødmet i den. :D Synes det var kjappt jeg. :dulte:

apsara
08-05-06, 20:39
Hele kaken er rundt 250g karbohydrater :) glasuren gir ca 50g i tillegg :)

Hva om man bytter ut fruktose med søtstoff?

Summer
08-05-06, 20:41
Hva om man bytter ut fruktose med søtstoff?Da blir det ikke mange karbene å skryte av. :) Må bare passe på å ha det i til slutt etter at eggedosisen er stivpisket, og ikke piske det så hardt inn at den faller sammen igjen. :)

HP
08-05-06, 21:48
Hva om man bytter ut fruktose med søtstoff?
Det går sjelden bra å erstatte så store sukker/fruktose mengder med søtstoff. :) Men det er bare å eksperimentere, det blir sikkert godt - selv om det hverken ser ut som eller smaker som fedons franske. ;) Du kan jo poste oppskriften hvis du finner en god miks.

Iset
19-10-07, 13:48
Denne skal jeg bake nå i helgen, både mann og barn ELSKER denne og så har vi litt bedre samvittighet enn om vi sitter og gafler innpå med chips og smågodt, hehe.
Den er superfantastsk god. :nam:

only
25-03-10, 13:48
Har denne kaken i ovnen nå, byttet ut fruktosen med sukrin, syntes røren smakte helt topp, så håper kaken blir like god....

Solange
26-04-10, 17:04
Har denne kaken i ovnen nå, byttet ut fruktosen med sukrin, syntes røren smakte helt topp, så håper kaken blir like god....

Ble kaka god med sukrin?

Wonder woman
09-07-10, 22:09
Dytter ble kaka god med sukrin og hvor mye karber blir det egentlig når man bytter ut fuktose med sukrin?