View Full Version : Sjokoladefondant


Nett
14-05-06, 15:34
I dag har jeg prøvd meg på en lavkarbo. desert - som ble knallgpd!! (spiste 2 stk. til mellommål.)

Sjokolade-fondant:
50 g. mørk sjokolade (jeg tok sukkerfri) - smeltes i smørret
50 g. smør - smeltes med sjokoladen
2 egg - piskes lett
1/2 dl. natreen-pulver - has i de piskede eggene, ha så i sjokolade/smør.
1/2 dl. finmalte mandler- tilsettes tilslutt.

4 små smurte former, 180 grader nederst i ovnen 7 min.

Jeg stekte minne litt for lenge og da blir de ikke rennende. Ta de rett ut av ovnen etter 7 min og sett de på en rist 5-10 min. - nyt

Albertine
14-05-06, 15:50
Med 70% sjokolade eller mørkere blir dette sikkert også godt. Megasnadder...mmmm...

Solvei
15-05-06, 00:18
Hei
Jeg har laget fondanter med rapsolje i stede for smør og havremel der du brukte mandel, men jeg må innrømme at jeg brukte fruktose i. Hadde is ved siden av og serverte ei venninne til dessert. Kjempegodt

nøtta
15-05-06, 09:13
ojojoj en trås etter min smak :cool:

Georgine
15-05-06, 09:18
Noterer så blekket spruter her :o

Hva mener du med små former??

Solvei
15-05-06, 10:21
Jeg bruker muffinsformer av amerikans type for de er stødigere og større ;-)

nøtta
15-05-06, 10:29
da er jeg snart i gang her :cool:

Nett
15-05-06, 18:28
Jeg brukte sånne små glassformer - rommer ca. 2 dl. Du kan jo bruke hva som helst bare det er ildfast (f.eks. en kopp). Den oppskriften jeg brukte blir på ca. 5-6 dl.

Aline
15-05-06, 19:04
NAMM!!!!

Har spist en :sikle:

:D

Nena
16-05-06, 21:07
Har tenkt å lage slike til 17. mai - med bringebær og pisket krem til må det vel bli en festdessert??

Nett
16-05-06, 21:49
Helt klart!! Går fort å blande sammen så du kan lage den rett før den skal spises. Er nok best når den er nylaget. Lykke til:)

Nena
18-05-06, 08:42
Himmel så godt - og ikke minst lettvint! Det skal jeg jammen lage flere ganger - tusen takk for super oppskrift :klem:!

Nett
18-05-06, 21:05
Så hyggelig :klem: Ja, en veldig enkel og god - (også greit å lage når man skal unne seg litt ekstra en dag!!)

Summer
24-08-06, 12:26
Hvor mye fruktose har dere i deres om har brukt fruktose?

Kanari
26-08-06, 14:02
Hvilken type sjokolade har dere brukt og hvordan smør?
Er det greit med soft flora??

Summer
26-08-06, 14:50
Hvilken type sjokolade har dere brukt og hvordan smør?
Er det greit med soft flora??Meierismør er best. :) Soft flora er ikke så bra. Det var verre før, men den har fortsatt soyaolje som hovedingrediens, og det er ikke så bra.

Men er det ingen som har bakt disse med fruktose?

Nett
26-08-06, 14:51
Bruk en mørk vanlig sjokolade - eller sukkerfri. Ang. smør så bruker jeg bare ekte meierismør!!

Solvei
26-08-06, 14:58
Jeg bruker rapsolje, mmmmmmmmmm kos dere

Kanari
26-08-06, 15:47
Hvilken type sjokolade har dere brukt og hvordan smør?
Er det greit med soft flora??

Da ble det soft flora denne gangen..Bruker ekte meierismør neste gang..
Disse smakte nydelig...Min første lavkarbo dessert og den smaker så godt....

Summer
26-08-06, 15:52
Da ble det soft flora denne gangen..Bruker ekte meierismør neste gang..
Disse smakte nydelig...Min første lavkarbo dessert og den smaker så godt....Hvilket søtstoff og hvor mye? Ble det veldig søtt, eller bare litt?

Kanari
27-08-06, 16:09
Hvilket søtstoff og hvor mye? Ble det veldig søtt, eller bare litt?

Jeg brukte Splenda, det ble ikke veldig søtt..Helt fin smak synes jeg...

Nett
25-04-07, 12:02
Her er oppskriften Mya:p

moinx
06-05-07, 22:23
Dævven, dette hørtes digg ut, hvor mye karber på hele oppskriften???

dingpot
05-08-08, 19:09
Har smakt en slik en i dag. Tenkte jeg skulle "oversette" den originale oppskriften, men det var noen som kom meg i forkjøpet! Brukte oppskriften nesten som den stod, men tilsatte ca et kryddermål/knivsodd med stevia, for jeg synes søtsmaken blir perfekt da! Nøytraliserer det bitre i natreen. Brukte 1/4 dl soyaprotein istedenfor mandelmel også.

Dom: Kjempegodt! Også for ikke-lavkarbere. Min mor kommer til å flytte inn hos meg hvis hun får smake disse! haha! :lol: Sambo trødde i seg to stykker og skrøt fælt, selv før jeg fikk fortalt at det var lavkarbo! Herlig å kunne lage noe godt også for dem som sliter med candida o.l. Skal teste med cocosa neste gang :ja: Heldigvis var de utrolig mektige! Orket bare en!

Tusen takk for oppskrift!

Tone-G
05-08-08, 19:28
Blir det ikke mye karber om man bruker 70% kokesjokolade?

Tone-G
06-08-08, 19:42
Nå har jeg laget dobbel oppskrift, hol som jeg er :p

Så nå venter jeg i spenning her.. Laget den i en 20 cm kakeform jeg.. Røra smakte fortryllende da!

ailicec
06-08-08, 20:50
Takk for fint tips:):):)

swimzy
12-08-08, 00:00
åhh...dette hørtes nam ut!!!

Så herlig at vi kan kose oss med slike ting selv om vi er på diett:D

swimzy
17-08-08, 21:23
nå står mine i ovene..gleder meg til å smake!!! :D

Elanessë
18-08-08, 13:01
Noen som har lyst å ta bilde av disse når dere lager dem?
Bare sånn for å friste oss enda mer :p

Summer
15-11-09, 11:52
Kan man lage disse i muffinsformer?

Thea86
07-12-09, 14:16
Jeg bare lurer på om det er mulig å bruke splenda i stede for natreen i denne oppskriften????

Dietta
07-12-09, 14:53
Jeg bare lurer på om det er mulig å bruke splenda i stede for natreen i denne oppskriften????

Det går helt sikkert bra :) Lykke til :D

Cæmmis
18-01-10, 22:11
Lager en "ny" versjon av denne nå. Fulgte oppskriften, men byttet ut mandler med kokkos/peanøtt smør! Røra smakte ihvertfall godt =P

Gleder meg til å se hvordan dette går. 5 minutter igjen!

Karissima
24-01-10, 13:41
Er det noen som vet hvor mange karb det er i denne oppskriften ?

Holtappen
24-01-10, 21:36
Nam, dette er min favoritt, denne vil jeg prøve. Takk for oppskriften ;)

Kisser
13-02-10, 17:55
Ny her, og jeg lurer også på hvor mange karbh. det er i disse ?? Og så lurer jeg på hvordan man får til den målelinjen for vekttap??

Gopia79
18-02-10, 22:04
Hei=)

Jeg har nettopp laget disse i dobbel porsjon...Regnet ut at det da var ca. 45 karber i hele oppskriften. Har laget disse i ti muffinsformer, så stemmer dette er det ca 4,5 i en muffinsform...

desverre vet jeg ikke hvordan man får denne målelinjen, men skulle gjerne hatt en;)

Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid;)