View Full Version : Sjokoladefondant
I dag har jeg prøvd meg på en lavkarbo. desert - som ble knallgpd!! (spiste 2 stk. til mellommål.)
Sjokolade-fondant:
50 g. mørk sjokolade (jeg tok sukkerfri) - smeltes i smørret
50 g. smør - smeltes med sjokoladen
2 egg - piskes lett
1/2 dl. natreen-pulver - has i de piskede eggene, ha så i sjokolade/smør.
1/2 dl. finmalte mandler- tilsettes tilslutt.
4 små smurte former, 180 grader nederst i ovnen 7 min.
Jeg stekte minne litt for lenge og da blir de ikke rennende. Ta de rett ut av ovnen etter 7 min og sett de på en rist 5-10 min. - nyt
Med 70% sjokolade eller mørkere blir dette sikkert også godt. Megasnadder...mmmm...
Hei
Jeg har laget fondanter med rapsolje i stede for smør og havremel der du brukte mandel, men jeg må innrømme at jeg brukte fruktose i. Hadde is ved siden av og serverte ei venninne til dessert. Kjempegodt
ojojoj en trås etter min smak :cool:
Noterer så blekket spruter her :o
Hva mener du med små former??
Jeg bruker muffinsformer av amerikans type for de er stødigere og større ;-)
da er jeg snart i gang her :cool:
Jeg brukte sånne små glassformer - rommer ca. 2 dl. Du kan jo bruke hva som helst bare det er ildfast (f.eks. en kopp). Den oppskriften jeg brukte blir på ca. 5-6 dl.
NAMM!!!!
Har spist en :sikle:
:D
Har tenkt å lage slike til 17. mai - med bringebær og pisket krem til må det vel bli en festdessert??
Helt klart!! Går fort å blande sammen så du kan lage den rett før den skal spises. Er nok best når den er nylaget. Lykke til:)
Himmel så godt - og ikke minst lettvint! Det skal jeg jammen lage flere ganger - tusen takk for super oppskrift :klem:!
Så hyggelig :klem: Ja, en veldig enkel og god - (også greit å lage når man skal unne seg litt ekstra en dag!!)
Hvor mye fruktose har dere i deres om har brukt fruktose?
Hvilken type sjokolade har dere brukt og hvordan smør?
Er det greit med soft flora??
Hvilken type sjokolade har dere brukt og hvordan smør?
Er det greit med soft flora??Meierismør er best. :) Soft flora er ikke så bra. Det var verre før, men den har fortsatt soyaolje som hovedingrediens, og det er ikke så bra.
Men er det ingen som har bakt disse med fruktose?
Bruk en mørk vanlig sjokolade - eller sukkerfri. Ang. smør så bruker jeg bare ekte meierismør!!
Jeg bruker rapsolje, mmmmmmmmmm kos dere
Hvilken type sjokolade har dere brukt og hvordan smør?
Er det greit med soft flora??
Da ble det soft flora denne gangen..Bruker ekte meierismør neste gang..
Disse smakte nydelig...Min første lavkarbo dessert og den smaker så godt....
Da ble det soft flora denne gangen..Bruker ekte meierismør neste gang..
Disse smakte nydelig...Min første lavkarbo dessert og den smaker så godt....Hvilket søtstoff og hvor mye? Ble det veldig søtt, eller bare litt?
Hvilket søtstoff og hvor mye? Ble det veldig søtt, eller bare litt?
Jeg brukte Splenda, det ble ikke veldig søtt..Helt fin smak synes jeg...
Dævven, dette hørtes digg ut, hvor mye karber på hele oppskriften???
Har smakt en slik en i dag. Tenkte jeg skulle "oversette" den originale oppskriften, men det var noen som kom meg i forkjøpet! Brukte oppskriften nesten som den stod, men tilsatte ca et kryddermål/knivsodd med stevia, for jeg synes søtsmaken blir perfekt da! Nøytraliserer det bitre i natreen. Brukte 1/4 dl soyaprotein istedenfor mandelmel også.
Dom: Kjempegodt! Også for ikke-lavkarbere. Min mor kommer til å flytte inn hos meg hvis hun får smake disse! haha! :lol: Sambo trødde i seg to stykker og skrøt fælt, selv før jeg fikk fortalt at det var lavkarbo! Herlig å kunne lage noe godt også for dem som sliter med candida o.l. Skal teste med cocosa neste gang :ja: Heldigvis var de utrolig mektige! Orket bare en!
Tusen takk for oppskrift!
Blir det ikke mye karber om man bruker 70% kokesjokolade?
Nå har jeg laget dobbel oppskrift, hol som jeg er :p
Så nå venter jeg i spenning her.. Laget den i en 20 cm kakeform jeg.. Røra smakte fortryllende da!
åhh...dette hørtes nam ut!!!
Så herlig at vi kan kose oss med slike ting selv om vi er på diett:D
nå står mine i ovene..gleder meg til å smake!!! :D
Noen som har lyst å ta bilde av disse når dere lager dem?
Bare sånn for å friste oss enda mer :p
Kan man lage disse i muffinsformer?
Jeg bare lurer på om det er mulig å bruke splenda i stede for natreen i denne oppskriften????
Jeg bare lurer på om det er mulig å bruke splenda i stede for natreen i denne oppskriften????
Det går helt sikkert bra :) Lykke til :D
Lager en "ny" versjon av denne nå. Fulgte oppskriften, men byttet ut mandler med kokkos/peanøtt smør! Røra smakte ihvertfall godt =P
Gleder meg til å se hvordan dette går. 5 minutter igjen!
Er det noen som vet hvor mange karb det er i denne oppskriften ?
Nam, dette er min favoritt, denne vil jeg prøve. Takk for oppskriften ;)
Ny her, og jeg lurer også på hvor mange karbh. det er i disse ?? Og så lurer jeg på hvordan man får til den målelinjen for vekttap??
Hei=)
Jeg har nettopp laget disse i dobbel porsjon...Regnet ut at det da var ca. 45 karber i hele oppskriften. Har laget disse i ti muffinsformer, så stemmer dette er det ca 4,5 i en muffinsform...
desverre vet jeg ikke hvordan man får denne målelinjen, men skulle gjerne hatt en;)
Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid;)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.