View Full Version : spekemat med nykål


jeef-micro
15-05-06, 22:44
Spekeskinke med nykål

fant denne på matprat etter å ha sett den på tv... fjernet bare potetene. har ikke prøvd å lage den, men så innmari :sikle: ut

Spekemat til middag har vi århundre lange tradisjoner på i Norge. Sammen med poteter, kål, eggerøre eller andre gode grønnsaker, spiser du deg både mett og fornøydhttp://www.matprat.no/images/pix.gif
http://www.matprat.no/images/pix.gifhttp://www.matprat.no/images/pix.gifhttp://www.matprat.no/images/pix.gifhttp://www.matprat.no/images/pix.gifhttp://www.matprat.no/images/pix.gifPorsjoner:http://www.matprat.no/images/pix.gif4

http://www.matprat.no/images/pix.gifhttp://www.matprat.no/images/pix.gif400 g spekeskinke i skiver

400 g nykål, sommerkål
4 ss smør
½ ts salt
¼ ts pepper
1 beger lettrømme
2 ss persille


Slik gjør du:

1. Del kålen i fire, Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i 4 på tvers igjen. Smelt smør i en kasserolle, og legg i kålbitene. Fres de lett før rømmen tilsettes.

2. La rømmen frese med ca. 1 minutt. Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper. Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft.

3. Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kålen surret i rømme.