View Full Version : Det midt i mellom grovt og fint ... Ny brødoppskrift


Fjonken
21-05-06, 17:09
Fjonkens Solabrød!

6 egg
1/2 dl rapsolje
4 dl = 1 boks Santa Maria Thai kokosmelk
3 dl = 60 gr ketolyse soyaproteinpulver
1 småtoppa ss bakepulver
1-2 ts salt
50 gr grovhakka valnøtter
50 gr kruskakli
50 gr linfrø
50 gr solsikkekjerner
30 gr sesamfrø
1-2 hvitløksfedd krønsja eller 2-3 ts hvitløkspulver
1-2 ts Thai red curry
1-2 ts løkpulver eller en halv (liten) finhakka løk

Pisk sammen det våte. Ha i det tørre. Rør godt.

Stekes midt i forvarmet ovn på 175-180 grader i 50 min

Av denne porsjonen ble det et brød på 780 gram.
Karbenivået er ennå ikke regnet ut. Men det kommer når jeg får tid, med mindre noen gidder å legge dette inn i fitdayen for meg da.. Kokosmelka gir 2 karber for hele boksen.

Brødet ble særdeles saftig, smuler ikke mye og ei normaltykk skive går ikke i oppløsning mens man forsøker å smøre smør og annet på. Godt brød som jeg synes smaker mer enn Nabobrødet gjør..

Fjonken
22-05-06, 18:18
Og nå er næringsinnholdet regnet ut..

Gir totalt et stort brød på 780 gr
142,8 g protein, 236,7 g fett, 30,33 g karber
Blir 22 skiver a 35 gr pr brød og det er 1,4 g karber pr skive..
Næringsinnholdet er basert på brød uten fersk løk og fersk hvitløk.

Siljevanilje
22-05-06, 18:53
tror jeg må prøve dette når jeg har fått med fryseplass ledig, akkurat nå er dte ganske fullt. :P