View Full Version : Moussaka med auberginer, anyone??
Jeg elsker moussaka, og kom plutselig på at det må jo være lavkarbomat?! :D
Mange lager det med poteter, men originalt lages det vel med auberginer, løk, kjøttdeig, tomatsaus, masse krydder (mener det bla skulle være kanel?og ostesaus?
Det er vel ikke noen som har en lavkarbo oppskrift?
Det er lavkarbomat så lenge ostesausen kuttes ut. Ikke godt å få til lavkarbo hvit saus vett du.. Må vel også være litt forsiktig med bruken av tomatpure..
Fløte og ost, blir ikke det ostesaus, da ? :)
Har ikke prøvd det, så jeg vet ikke om det funker :)
Det er lavkarbomat så lenge ostesausen kuttes ut. Ikke godt å få til lavkarbo hvit saus vett du.. Må vel også være litt forsiktig med bruken av tomatpure.. ahh ..det ante meg at det ikke var så lett. Men hvis man lager tomat saus med boksetomater burde det vel gå greit? Ostesausen blir et lite problem ja, for man klarer ingen tykk saus med bare ost og fløte....
Jeg får prøve å lage en mossaka wannabe da...
Prøv det du, så skal jeg prøver bløtekakebunn wannabe.. Til helga tenker jeg.. !
her:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1939
Bytt ut kremosten med naturell
:)
Fedon har flere mosakaoppskrifter i sine bøker.
I en oppskrift (Naturlig slank, 7-8 porsjoner) har han en hvit saus basert på: 1/2 l yoghurt naturell, 1 beger cottase cheese, 1/2 ts muskatt, 2 dl revet ost, 2 egg, salt og pepper. Dette kjøres sammen i kjøkkenmaskinen og legges lagvis med kjøttsaus og linsepure. Hvit saus på toppen. 200 g i 30-40 minutter.
Hva er karbenivået på disse wannabesausene da? Jeg skal ha max 20 karber til dagen og da må jeg nitelle hver eneste karb..
Ost og fløte gir ikke mange karbene, men jeg vet ikke hvor mange det blir :)
Siljevanilje
24-05-06, 09:45
ost er vel somregel 1 pr 100 g mens fløte er 3,2 g pr 100g.
(skyt meg om jeg tar feil) i westernstil
egg binder det jo sammen det. Hvis du lager i ovn så går det helt fint...har gjort det med div gratenger m/ grønnsaker, skinke osv
Jeg skal prøve meg på no egendesignet mousakka i dag. Har faktisk aldri laget mousakka før, men prøver likevel. Har kjøpt inn to kremoster som jeg skal smelte i fløte og så hiver jeg enda litt vanlig gulost oppi og salter og kryddrer som vanlig. Innbiller meg at det blir en bra hvit og tykk saus. Legger stekte auberginerskiver i bunn. Kjøttsaus av krønsja tomat på boks og løk og kjøttdeig, hakka oliven og sopp og paprika i midtskiktet og den egendesigna fløteostesaken på toppen. Men hva slags krydder bør jeg slenge oppi kjøttsausen får å få den mousakka-aktig på smak?
Gresk moussaka:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=945&highlight=moussaka
Kanel i hvert fall, og det virker jo også positivt på blodsukkeret :)
Og Fjonken legg inn full oppskrift da, for dette vil også jeg prøve på.
Shall do.. når jeg har testa ut om det går og om det blir no godt.. Slenger i no kanel også etter tips fra deg... Full rapport i kveld eller utpå dagen i morgen..
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.