bikini
31-05-06, 10:17
Prøver å lese så mye jeg har tid til på sidene her for å lære mer om et lavkarboliv, men det er fremdeles mye jeg lurer på...som skjulte karber i det man tror er "bra" mat. Kanskje vi kunne ha en tråd her hvor vi la inn vanlige matvarer som kan være karbomonster, uten ast det oppgis tydelig nok på emballasjen?
Jeg har prøvd å søke på forumet på tapiocastivelse, det som brukes som stivelse i mye, blandt annet de fiskekakene jeg spiste igår :(. Jeg skulle jo egentlig ut og kjøpe fersk fisk til midag, men så ble det en slik h-esdag at jeg bare måtte dra fram noe jeg hadde i fryseren. Da ble det fiskekaker med hjemmelaget potetstappe +salat til mann og barn, og bare fiskekaker og salat til meg. MEN - jeg spiste med meget dårlig samvittighet, for jeg hadde jo hørt meg for (med mannen i fiskebilen som solgte meg kakane på døren) at det ikke var hvetemel idem, men tapioca...håpet (håper...) at det er mindre karber enn i hvete, men vet jo ikke. Er det noe av dere som vet det?
Lurer også på hva dere bruker som jevner i sauser, når dere ikke bruker hvete, maizena eller potetmel?
Ellers er det andre ting jeg lurer på, og spesielt det som var mitt favorittbrød før mitt nye kosthold: Fazers rugtoast (fåes vacuumpakket på MENY blandt annet...) ?
Jeg har prøvd å søke på forumet på tapiocastivelse, det som brukes som stivelse i mye, blandt annet de fiskekakene jeg spiste igår :(. Jeg skulle jo egentlig ut og kjøpe fersk fisk til midag, men så ble det en slik h-esdag at jeg bare måtte dra fram noe jeg hadde i fryseren. Da ble det fiskekaker med hjemmelaget potetstappe +salat til mann og barn, og bare fiskekaker og salat til meg. MEN - jeg spiste med meget dårlig samvittighet, for jeg hadde jo hørt meg for (med mannen i fiskebilen som solgte meg kakane på døren) at det ikke var hvetemel idem, men tapioca...håpet (håper...) at det er mindre karber enn i hvete, men vet jo ikke. Er det noe av dere som vet det?
Lurer også på hva dere bruker som jevner i sauser, når dere ikke bruker hvete, maizena eller potetmel?
Ellers er det andre ting jeg lurer på, og spesielt det som var mitt favorittbrød før mitt nye kosthold: Fazers rugtoast (fåes vacuumpakket på MENY blandt annet...) ?