Iset
04-06-06, 13:53
Siden det var lørdag i går, så bakte jeg en god sjokoladekake jeg skulle kose meg med til filmen. Brukte Daizys oppskrift på soyakake, men hadde ikke soyaprotein så jeg brukte hvetemel (er jo bare 30 gram i en hel kake da...) og hadde i tillegg i 50 gram hakket MØRK sjokolade og finhakkede mandler, + 1 ts vaniljesukker. Ble helt fantastisk med krem til. :dåne:
http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=85830&postcount=21
Her er min oppskrift:
NØTTESJOKOLADEKAKE
2 egg
30 gram mel
150 gram smeltet meierismør
100 gram finhakkede nøtter
50 gram finhakket mørk sjokolade (kan sløyfes eller ha i mer, etter smak)
30 gram kakao
3 dl Natreen strø
1 ts vaniljesukker, eller 20 dråper vaniljeessens, eller 1 ts vaniljeekstrakt
1,5 ss bakepulver
1,5 dl kremfløte
Pisk eggene. Ha i alt det andre. Ha i en liten rund kakeform og stek på 180 grader i 15-20 minutter.
Jeg måtte steke den på 150 grader i ca 30 minutter før den ble bra, så det varierer jo voldsomt fra ovn til ovn. Den skal være litt "rå" inni.
La den avkjøles HELT (for den er jo så bløt inni) før dere tar den ut av formen. Kaken henger bedre sammen når den er kald. Blir omtrent som konfekt! Server med pisket krem, is eller bærsaus til.
http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=85830&postcount=21
Her er min oppskrift:
NØTTESJOKOLADEKAKE
2 egg
30 gram mel
150 gram smeltet meierismør
100 gram finhakkede nøtter
50 gram finhakket mørk sjokolade (kan sløyfes eller ha i mer, etter smak)
30 gram kakao
3 dl Natreen strø
1 ts vaniljesukker, eller 20 dråper vaniljeessens, eller 1 ts vaniljeekstrakt
1,5 ss bakepulver
1,5 dl kremfløte
Pisk eggene. Ha i alt det andre. Ha i en liten rund kakeform og stek på 180 grader i 15-20 minutter.
Jeg måtte steke den på 150 grader i ca 30 minutter før den ble bra, så det varierer jo voldsomt fra ovn til ovn. Den skal være litt "rå" inni.
La den avkjøles HELT (for den er jo så bløt inni) før dere tar den ut av formen. Kaken henger bedre sammen når den er kald. Blir omtrent som konfekt! Server med pisket krem, is eller bærsaus til.