View Full Version : Folkens, dette er PIZZA!
Jeg skulle lage ketolysepizza idag, og drev og eksperimenterte litt med bunnen fordi jeg ikke synes den vanlige er så EKSTREMT god. Mannen spiste vel 2 tygg sist og kastet resten hehe.
Nå hadde jeg oppi masse godt, og resultatet ble vanvittig godt, jeg fikk skikkelig pizza-assosiasjoner når jeg spiste!! :eek: :eek:
JEG HAR ENDELIG FUNNET EN PIZZAOPPSKRIFT SOM FAKTISK KAN SAMMENLIGNES MED EKTE PIZZA!!!!!
Dette er til en hel stekeplate:
4 store egg
2 dl vann
1,5 ss bakepulver
4 dl soyaprotein (jeg brukte Multipower, syns den smaker bedre enn Vegefuel faktisk)
3-4 moste hvitløksfedd
2 ss olivenolje/rapsolje
Salt, oregano, timian, løkpulver...
100 - 150 gram revet god ost
Kjør egg, vann, hvitløk, olje, ost og krydder i mikseren. Ha i bakepulver og soyaprotein og miks til røren er lett smørbar (omtrent som litt løs tannpasta, den skal kunne smøres utover men ikke flyte!).
Dekk en stekeplate med bakepapir og bre røren utover hele platen, så tyyynt som mulig, jo tynnere jo bedre! Den hever seg jo litt under stekingen, så ikke vær redd om den blir litt hullete og tynn.
Stek den på 220 grader i 7-8 minutter, så den kan bære pizzafyllet.
Ha på fyll og ost og stek videre til den er ferdig. Lar dere den avkjøles litt før dere spiser den (lunken) kan dere spise den med hendene slik som vanlige pizzastykker!!! Er den for varm er den litt for løs, tror jeg. Jeg trykket nettopp i meg et stykke, var omtrent som vanlig pizza, satt med det i hånda. :D :D :D :D
Jeg hadde dette fyllet på (vanligvis liker jeg best litt mer sofistikert fyll, men på akkurat denne pizzaen er det godt med kraftig harry-fyll):
Stek 4-500 gram kjøttdeig, sopp og løk. Bland evt inn hvitløk, hakket eller most. Ha i 1/2 lite glass tomatpure og rør alt godt sammen til en masse. Spre massen utover pizzabunnen og ha over masse revet ost.
:sikle:
Wow Iset! Denne skal prøves! Kan tenke meg at osten i bunnen gjør susen! :D
Digger alle de gode oppskriftene dine Iset! Setter virkelig prikken over i'en på ved å leve på denne livsstilen;)
Denne må prøves!! Thanx, Iset!
Bare husk (igjen) å lage den TYNN nok, for jeg spiste en bit der deigen var litt tykk, og da kjente jeg godt soyaproteinsmaken... Men der den var tynn smakte det faktisk deig med ost og hvitløk. :sikle:
Siljevanilje
28-06-06, 18:29
nå står denne i ovnen. med skinke og løk fyll. orket såvidt å stå lenge nok til å lage denne. så jeg håper den er verdt det. men den lukter helt fantastisk da. :D
Okei, skal prøve. Men jeg er i utgangspunktet skeptisk til alt som skal prøve å ligne noe annet - og når det meste av deigen er egg, og noe er soya, så tenker jeg at KAN DETTE BLI PIZZA, DA???
Jeg har prøvd meg med deig av litt hvetemel og mye havregryn som jeg har blitzet til mel. Har også prøvd med en bake-mix, da kastet jeg hele greien etter at jeg hadde spist fyllet. Bake-mixen hadde soya i seg.
JEG HATER SOYAGREIER!!! Smaker sand! ÆSJ! Dessuten oppfører det seg ekstremt annerledes enn vanlige bakevarer. Så jeg liker ikke ting med soya.
Men - jeg skal prøve, ja! Elsker pizza! Så jatakk, vi skal nok ta denne i bruk på et tidspunkt når jeg kommer hjem fra ferie! For familien bare ELSKER mors pizza.
Soyaprotein??
Hva er det flytende eller tørt??
Hvor får man tak i det?
Siljevanilje
29-06-06, 11:07
nå står denne i ovnen. med skinke og løk fyll. orket såvidt å stå lenge nok til å lage denne. så jeg håper den er verdt det. men den lukter helt fantastisk da. :D
den var kjempe digg. ikke helt som ekte pizza. men en absolutt fullgod erstatning. :ja: må prøves dere. jeg smakte knapt soya smaken.
Jeg skulle lage ketolysepizza idag, og drev og eksperimenterte litt med bunnen fordi jeg ikke synes den vanlige er så EKSTREMT god. Mannen spiste vel 2 tygg sist og kastet resten hehe.
Nå hadde jeg oppi masse godt, og resultatet ble vanvittig godt, jeg fikk skikkelig pizza-assosiasjoner når jeg spiste!! :eek: :eek:
Mannen spiste 2 SVÆÆRE stykker, for storspiseren Iset holdt det med ett stort, da dette jo er svært mettende greier i forhold til vanlig pizza.
JEG HAR ENDELIG FUNNET EN PIZZAOPPSKRIFT SOM FAKTISK KAN SAMMENLIGNES MED EKTE PIZZA!!!!!
Dette er til en hel stekeplate:
4 store egg
2 dl vann
1,5 ss bakepulver
4 dl soyaprotein (jeg brukte Multipower, syns den smaker bedre enn Vegefuel faktisk)
3-4 moste hvitløksfedd
2 ss olivenolje/rapsolje
Salt, oregano, timian, løkpulver...
100 - 150 gram revet god ost
Kjør egg, vann, hvitløk, olje, ost og krydder i mikseren. Ha i bakepulver og soyaprotein og miks til røren er lett smørbar (omtrent som litt løs tannpasta, den skal kunne smøres utover men ikke flyte!).
Dekk en stekeplate med bakepapir og bre røren utover hele platen, så tyyynt som mulig, jo tynnere jo bedre! Den hever seg jo litt under stekingen, så ikke vær redd om den blir litt hullete og tynn.
Stek den på 220 grader i 7-8 minutter, så den kan bære pizzafyllet.
Ha på fyll og ost og stek videre til den er ferdig. Lar dere den avkjøles litt før dere spiser den (lunken) kan dere spise den med hendene slik som vanlige pizzastykker!!! Er den for varm er den litt for løs, tror jeg. Jeg trykket nettopp i meg et stykke, var omtrent som vanlig pizza, satt med det i hånda. :D :D :D :D
Jeg hadde dette fyllet på (vanligvis liker jeg best litt mer sofistikert fyll, men på akkurat denne pizzaen er det godt med kraftig harry-fyll):
Stek 4-500 gram kjøttdeig, sopp og løk. Bland evt inn hvitløk, hakket eller most. Ha i 1/2 lite glass tomatpure og rør alt godt sammen til en masse. Spre massen utover pizzabunnen og ha over masse revet ost.
:sikle:
nu er jeg veldig spent, prøvde denne oppskriften... gjett om jeg ble skeptisk med røren først- men såg deretter at den jevnet seg ut i ovnen :D så nu er fyllet på og jeg bare venter... men det lukter omelett..... skal den være så gul?:confused:
ble visst kvalm etter to stykker... skulle ha spist kun en.,,.,,
hmmm...ja jeg kan jo alltids prøve...men etter ørten forsøk med egg & prottis greier så...ja jeg er skepisk! Men optimist vettu! Takk Iset.
Jeg syns ikke den smakte omelett overhodet. Smakte faktisk helt greit. Jeg blir også fort mett og litt kvalm av for mye, men dette er jo mye mer mettende enn vanlig pizza uansett, så 1-2 stykker holder faktisk for min del. :)
bare lurte- sikkert dumt spørsmål.. men går det an å fryse den ned?
Ja, jeg delte den opp i stykker og frøs ned og tok ut 1-2 stykker til lunsj sånn etterhvert. :)
Fyyyyttti!!
Lagde denne i dag!
(min "deig" ble flytende da...men det gikk kjempefint!!helte den utover i en litt dyp langpanne, på bakepapir...)
Den ble så goood!!!!
Samboeren spiste to stykker og, selv om han var mett fra tidligere!!!hehe.....
Tusen tusen takk Iset!!!
Dette var en usedvanlig hyggelig lørdagskveld her i Bergen:)
ååå må bare hive meg på her,lagde denne pizzaen i kveld og fy søren så god den var,seriøst jeg overdriver ikke vist jeg sier den er bedre enn "vanlig pizza yum yum god og mettende...takk for super oppskrift =)))
Så bra. :D:D
Jeg tenker jeg lager denne igjen til helga. :sikle:
Da har jeg middagen klar til fredag. Lagde pizza etter opskrift i Ketolyseboka og syntest den var go vi.:) Med slike gode hjelpere blir det hvist ikke vanskelig og følge et lavkarbokosthold. Hæææææææærlig!:klem:
Jeg skal prøve pizzaen din når jeg kommer mer inn i dette lavkarbo tingen ihvertfall. Gleder meg til å prøve den, å det med osten under har jeg praktisert så lenge jeg husker det er absolutt det beste. ;)
Denne skal vi absolutt prøve. :)
Denne skal vi absolutt prøve. :)
jepp,jeg levde nesten på denne 2 første mnd..nå er jeg (naturligvis)lei og har ikke spist den på flere mnd :p men den er god asså :D
Jeg har ikke soyaprotein og har aldri brukt det heller, men har Ketolyse bakemix. Hvordan vil det være å bruke dette isteden? (Har prøvd det med hell i "naboens" brød. Knallgodt!!!) Blir det evt. samme konsistens hvis jeg bruker like mye bakemix som soyaprotein?
Vet at det blir litt flere karbohydrater, men så lenge det smaker godt kan jeg klare meg med litt mindre mengde mat.
du kan bruke bake mix ja og vil tror det er samme mengde... ;)
¨Soyaprotein..er det det samme som soyamel?Og bakepulver..?Er det greit å bruke..?:o Føler meg litt dum nå asså..:o
ikke bakepulver, men atkins bakemix ;)
Nei soyaprotein er rent protein og smaker så og si nøytralt. Soyamel inneholder vel 15-20 gram karbo per. 100 gram og smaker hoppetau. Bakepulver er greit ja. :)
Nei soyaprotein er rent protein og smaker så og si nøytralt. Soyamel inneholder vel 15-20 gram karbo per. 100 gram og smaker hoppetau. Bakepulver er greit ja. :)
sier det igjen jeg,soyamelet fra spielberger er det 3.1 karber pr 100 g det selges på helsekosten.. ;)
Åh? Så lite? Og det er altså soyaMEL, ikke protein? Jøss. Men det smaker jo hoppetau uansett.
Jøss. Men det smaker jo hoppetau uansett.
Hoppetau !! Jeg dævver!!
http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_11_6.gif (http://forum.lavkarbo.no/)
ja det er soya mel ;) syns det er helt grei smak på den jeg...men igjen så klarer jeg ikke bake mix eller ketolyse mix smaken...*grøss* så... :D
Nå har jeg spist denne.Brukte soyamel+bakepulver.Atkins bakemix fikk jeg ikke tak i.Jeg pøste på med karbonadedeig,sopp,løk,bacon,ost,jalapeno og chilli.Dæven døtte den var god!!! :sikle:Spiste 3 stk og er proppmett!!Hadde klart seg lenge med 2,men den var sååå god!Fasan nå rima jeg gett..:D Anbefales så absolutt!!:ja:
tir na nog
02-02-07, 21:23
Alt dette pratt om hvor godt pizza smaker er ikke godt for meg denne uka !..:( Jeg har nettop begynt på en ukes grønsakssuppe diett -som en renselsesprosess og kanskje miste ett par Ks av de ti som er målet mitt.. Kjekt åse at dere har funnet alternativer og at det smaker..:D
Alt dette pratt om hvor godt pizza smaker er ikke godt for meg denne uka !..:( Jeg har nettop begynt på en ukes grønsakssuppe diett -som en renselsesprosess og kanskje miste ett par Ks av de ti som er målet mitt.. Kjekt åse at dere har funnet alternativer og at det smaker..:D
Åh? Jeg har også gått på en slik diett og kan helt ærlig si at jeg mistet flere kilo og følte meg mye bedre på Atkins induksjon, enn på den suppegreia der. Nå går jeg og på suppediett, men det er fordi jeg er operert. IKKE frivillig. :grøsse:
tir na nog
02-02-07, 21:48
Oi Iset..operert med bypass.. :( Håper det gå bra, og lykke til videre.. Suppen er jo kjedelig og jeg blir veldig trøtt med hodepine av det de første dagene.. etterpå kommer energien.. aldri kommet så langt til å prøve atkins..me takk for tipsen.;)
Ja, det ville jeg gjort om jeg var deg. :)
Du kan spise så mye du vil av kjøtt, fisk, egg, endel grønnsaker, fete meieriprodukter osv. Mye bedre enn kjedelig suppe, dessuten renser du kroppen enda mer og får mer energi og bedre helse. :)
jeef-micro
03-02-07, 00:08
Nå har jeg spist denne.Brukte soyamel+bakepulver.Atkins bakemix fikk jeg ikke tak i.Jeg pøste på med karbonadedeig,sopp,løk,bacon,ost,jalapeno og chilli.Dæven døtte den var god!!! :sikle:Spiste 3 stk og er proppmett!!Hadde klart seg lenge med 2,men den var sååå god!Fasan nå rima jeg gett..:D Anbefales så absolutt!!:ja:
Anbefaler du å rime eller pizzaen :lol:
*oi så morro jeefern er midt på natta*
Denne bunnen prøver jeg nå=) Håper den er digg
den er KJEMPEDIGG!!!! :sikle:
gled deg!!:D :D
Hei
Bakemiks og soyaprotein kan stort sett brukes om hverandre.
Kan jeg bruke oppskriften på ketolyse soyaprotein og bakemiks ?? i neste opptrykk ?
Vennlig Hilsen
Torkil :)
Hei
Bakemiks og soyaprotein kan stort sett brukes om hverandre.
Kan jeg bruke oppskriften på ketolyse soyaprotein og bakemiks ?? i neste opptrykk ?
Vennlig Hilsen
Torkil :)
Pizzabunnoppskriften? Bruk i vei. :D
Ja den var digg=) men kommer nok til å bruke litt mer krydder neste gang=)
Knallgod pizzabunn Iset! Tusen takk for oppskrifta! Har skumle planer om å lage foccacia-brød av denne oppskriften også! Most hvitløk, olivenolje og salt oppå :-) Kan også se for meg at dette brødet blir godt til ostesmørbrød, suppebrød med hvitløkssmør... *drømme*
ÅÅÅÅÅÅ!!! Jeg lagde denne til middag i dag! Fy fader så godt!
Iset, du er jo genial!! :D
Høhø ja, dere vet. :tøff:
:lol:
hvor mange carb er det i soyaprotein...skjønner ikke bæret av det som står på boksen...buhu:(
Det skal ikke være mer enn 2 gram, tror jeg. I de fleste er det vel 0 - 0,1 gram.
Denne var helt fantastisk god!
4 dl soyaprotein (jeg brukte Multipower, syns den smaker bedre enn Vegefuel faktisk)
Hvor kjøper jeg Multipower eller Vegefuel soyaprotein? Helsekost?
Er soyamel og soyaprotein det samme? Kan jeg bruke enten eller i denne oppskriften?
;forvirret:
Photobscura
22-05-07, 22:55
Hvor kjøper jeg Multipower eller Vegefuel soyaprotein? Helsekost?
Er soyamel og soyaprotein det samme? Kan jeg bruke enten eller i denne oppskriften?
;forvirret:
Soyamel er noe ganske annet. Mer vet jeg ikke...:rolleyes:
Hvor kjøper jeg Multipower eller Vegefuel soyaprotein? Helsekost?
Er soyamel og soyaprotein det samme? Kan jeg bruke enten eller i denne oppskriften?
;forvirret:
Helsekost og sportsbutikker/treningssentre, og nei soyamel er ikke det samme. Soyamel smaker hoppetau og inneholder som regel mye mer karbo.
Helsekost og sportsbutikker/treningssentre, og nei soyamel er ikke det samme. Soyamel smaker hoppetau og inneholder som regel mye mer karbo.
Takk for svar. :)
Lagde pizza av den vanlige ketolyseoppskriften og vi synes den ble god vi....kanskje jeg prøver Iset sin neste gang :ja:
Det var pizza, ja!! Jeg var så nervøs for å smake på noe med soyaprotein for aller første gang - men det smaker ikke noe rart i det hele tatt! Bare nammis. Jippi. Pizza!
Har bakt vanlig pizza til de andre fem, nå står min i ovnen... Superspent;)
Jeg bakte denne pizza'n i dag med ketolyse bakemix. Det ble ikke noe godt :o
Tjo Bing!
Vi har laget Isets pizza et par ganger. Første gangen syntes vi nok det ble litt mye/tjukk bunn i en standard langpanne. Så ta Isets råd alvorlig - smør skikkelig tynt. Ikke føl deg forpliktet til å bruke hele røra. Smaken opplevde vi som litt "gummiaktig" og tørr med soyaprotein (fra ketolyse)
2 gangen lagde jeg halve oppskriften og denne gangen med en pizzastørrelse som ca. vanlig kjøpepizza ikke langpanne, samt ketolyse bakemiks i stedet for soyaprotein. Da forsvant den gummiaktige følelsen/smaken selv om bunnen fortsatt virker noe tørr og tung i smaken - men den var helt brukanes. - Vi burde vel også hatt litt kraftigere (sterkere) fyll på en det vi hadde. Vi bruker ganske tamt fyll pga. kresne og mistenksomme barn :o
I kveld blir det lasagne med neper - og det gleder vi oss til å prøve !!!!
Bedre å spise en nepe enn å være en.
Shallow
Nå står denne pizzaen i ovnen, er kjempe spent! Det lukter kjempe godt, har laget den med kjøttdeig og hakkede tomater i stedenfor tomatpure. Også har jeg en halv løk og annet krydderier.
Kan noen hjelpe meg ang å telle karbohydratene? Når jeg har regnet ut alt jeg har brukt i den, la oss si 47 karb, er det da sånn at hvis jeg tar 100 gr så er det 4,7 karb eller må jeg veie pizzaen? :rodme:
Den var kjempe god, spiste 1 1/2 stk :sikle:
OMG! FANTASTISK! Tusen millioner takk til Iset som deler av sine geniale oppskrifter! Lagde pizza'n med ketolyse bakemiksen og det funket som bare det. Glemte å ha i olje, og var skrekkelig bekymret for hvordan det skulle gå, men gikk helt greit. Jeg har ikke spist pizza på et halvt år, så dette var stas :D
Dette er virkelig pizza altså!:D Kjempe god. Lagde den med Ketolyse bakemix og uten hvitløk for det hadde jeg glemt å kjøpe. Funket som bare det.
Hadde baconterninger på toppen, masse ost og litt knust tomat med basilikum som saus.
Tusen takk Iset!:D
LilleRosin
21-06-07, 14:44
Denne skal jeg prøve i morgen! :D
Hvilken oppskrift er best av denne og den som står på bakemiksboksen?
Denne blir tykkere eller? :o
Hvilken oppskrift er best av denne og den som står på bakemiksboksen?
Denne blir tykkere eller? :o
Jeg vet ikke hvilken som står på bakemixboksen, men det er sikkert den originale? Jeg synes den er kjedelig, derfor eksperimenterte jeg meg heller frem til denne. Men nå tror jeg Torkil skal begynne å ha DENNE oppskriften på bakemixboksen, han spurte iallfall om det var greit. :D
Hei!
Er det svært lite karbohydrater i denne oppskriften, siden du ikke skriv hvor meget den inneholder??
Jeg pleier ikke å sitte og regne ut karboinnhold på det jeg legger inn, så lenge det er snakk om mat med meget lite karbo i, så ja denne inneholder veldig lite. Tror det er snakk om kanskje 5-6 gram i hele bunnen. :)
LilleRosin
21-06-07, 21:06
Jeg vet ikke hvilken som står på bakemixboksen, men det er sikkert den originale? Jeg synes den er kjedelig, derfor eksperimenterte jeg meg heller frem til denne. Men nå tror jeg Torkil skal begynne å ha DENNE oppskriften på bakemixboksen, han spurte iallfall om det var greit. :D
Jeg kjøpte en bakemixboks nå, og der var fortsatt den gamle oppskriften på.
Det der er veldig kult!! :) Morsomt.
Hun sa "skal", og de har sikkert et lager liggenes og. :)
LilleRosin
21-06-07, 21:35
Det der er veldig kult!! :) Morsomt.
Hun sa "skal", og de har sikkert et lager liggenes og. :)
Ja, jeg regnet nok med at det var ett lite lager, og jeg så at hun sa skal... ;) Men hun lurte også på hvilke det var som sto på bakemix boksen nå. Og derfor tenkte jeg bare at jeg ville si det. :D
Men det er veldig bra at hun får oppskriften sin bak på boksen etterhvert da!
Det er ikke sikkert altså, hehe. Men Torkil spurte iallfall om det var greit om han brukte denne oppskriften på proteinboksen, lurer på om det er i denne tråden han spør faktisk?
Hei
Bakemiks og soyaprotein kan stort sett brukes om hverandre.
Kan jeg bruke oppskriften på ketolyse soyaprotein og bakemiks ?? i neste opptrykk ?
Vennlig Hilsen
Torkil :)
Jupp!! Her spør han!!;)
Kjempegod pizza :heia: :heia: Tusen takk for flott oppskrift!
Gleder meg masse til å prøve denne i morgen..!
HURRA for ISET!
:hest:
En ridder i skinnende rustning på hest for lavkarbo pizzaelskere :D
(hehe, denne figuren var det nærmeste jeg kom.. :rolleyes:)
Da har jeg prøvd denne!
Må innrømme at jeg syns bunnen var litt rar... nesten litt gummiaktig og litt proteinpulver-smak kanskje? Men å si noe annet at pizzaen ikke var god går ikke, for det var den :D Er nok bare jeg som ikke har vent meg til denne type mat enda... Denne blir lagd flere ganger.
Hvis jeg ikke har pizza ut året da... for jeg klarte bare ett stykke her nå - syykt så mettende den var :p
Da har jeg prøvd denne!
Må innrømme at jeg syns bunnen var litt rar... nesten litt gummiaktig og litt proteinpulver-smak kanskje? Men å si noe annet at pizzaen ikke var god går ikke, for det var den :D Er nok bare jeg som ikke har vent meg til denne type mat enda... Denne blir lagd flere ganger.
Hvis jeg ikke har pizza ut året da... for jeg klarte bare ett stykke her nå - syykt så mettende den var :p
(tørr knapt si det, men jeg likte ikke den pizzaen jeg heller)
Hehe det er selvsagt helt greit å ikke like denne, ikke alle liker den. Jeg liker jo ikke alt alle andre skryter hemningsløst av heller. Smaken er som baken. :D
Jeg ELSKER den. :D
Me too!!!!!! M-M-M.....!!!:sikle:
Jeg skulle lage ketolysepizza idag, og drev og eksperimenterte litt med bunnen fordi jeg ikke synes den vanlige er så EKSTREMT god. Mannen spiste vel 2 tygg sist og kastet resten hehe.
Nå hadde jeg oppi masse godt, og resultatet ble vanvittig godt, jeg fikk skikkelig pizza-assosiasjoner når jeg spiste!! :eek: :eek:
Mannen spiste 2 SVÆÆRE stykker, for storspiseren Iset holdt det med ett stort, da dette jo er svært mettende greier i forhold til vanlig pizza.
JEG HAR ENDELIG FUNNET EN PIZZAOPPSKRIFT SOM FAKTISK KAN SAMMENLIGNES MED EKTE PIZZA!!!!!
Dette er til en hel stekeplate:
4 store egg
2 dl vann
1,5 ss bakepulver
4 dl soyaprotein (jeg brukte Multipower, syns den smaker bedre enn Vegefuel faktisk)
3-4 moste hvitløksfedd
2 ss olivenolje/rapsolje
Salt, oregano, timian, løkpulver...
100 - 150 gram revet god ost
Kjør egg, vann, hvitløk, olje, ost og krydder i mikseren. Ha i bakepulver og soyaprotein og miks til røren er lett smørbar (omtrent som litt løs tannpasta, den skal kunne smøres utover men ikke flyte!).
Dekk en stekeplate med bakepapir og bre røren utover hele platen, så tyyynt som mulig, jo tynnere jo bedre! Den hever seg jo litt under stekingen, så ikke vær redd om den blir litt hullete og tynn.
Stek den på 220 grader i 7-8 minutter, så den kan bære pizzafyllet.
Ha på fyll og ost og stek videre til den er ferdig. Lar dere den avkjøles litt før dere spiser den (lunken) kan dere spise den med hendene slik som vanlige pizzastykker!!! Er den for varm er den litt for løs, tror jeg. Jeg trykket nettopp i meg et stykke, var omtrent som vanlig pizza, satt med det i hånda. :D :D :D :D
Jeg hadde dette fyllet på (vanligvis liker jeg best litt mer sofistikert fyll, men på akkurat denne pizzaen er det godt med kraftig harry-fyll):
Stek 4-500 gram kjøttdeig, sopp og løk. Bland evt inn hvitløk, hakket eller most. Ha i 1/2 lite glass tomatpure og rør alt godt sammen til en masse. Spre massen utover pizzabunnen og ha over masse revet ost.
:sikle:
hvor mye karbs er det i denne da???
Så bra. :D:D
Jeg tenker jeg lager denne igjen til helga. :sikle:
Hei:D
takker for en fin oppskrifft:D kjempe god syns no jeg da, går jo ann og holde den i hånden:D
men har du regnet ut hvor mange karbiser det er i den?
hvor mange carbs på hele deigen?
Jeg har forsøkt denne pizzaen og den er kjempegod. Selv min sambo som ikke spiser egg likte denne... Men det jeg gjorde siste gang nå var at jeg lagde den i store muffinsformer. Og jeg må si jeg følte meg genial etterpå... he he...:D Først fylte jeg røre i formene (nesten halvfulle) og så stekte jeg dem i 5-7 min. Ikke så fast at de kunne bære fyllet, men bare akkurat sånn passe at de ikke ville flyte utover når jeg hadde på fyllet. Dermed så hadde jeg på fyllet og dette la jeg litt ned i deigen slik at det ikke ble fyll bare på toppen. Og toppet det hele med en god ost. Nam nam og bon apetitt sier nå bare jeg:)
Jeg har forsøkt denne pizzaen og den er kjempegod. Selv min sambo som ikke spiser egg likte denne... Men det jeg gjorde siste gang nå var at jeg lagde den i store muffinsformer. Og jeg må si jeg følte meg genial etterpå... he he...:D Først fylte jeg røre i formene (nesten halvfulle) og så stekte jeg dem i 5-7 min. Ikke så fast at de kunne bære fyllet, men bare akkurat sånn passe at de ikke ville flyte utover når jeg hadde på fyllet. Dermed så hadde jeg på fyllet og dette la jeg litt ned i deigen slik at det ikke ble fyll bare på toppen. Og toppet det hele med en god ost. Nam nam og bon apetitt sier nå bare jeg:)
den var ikke dum :) smart du:)
Jeg kan ikke bruke noe annet enn johannesbrødkjernemel. Kan jeg bytte ut proteinet med det?
Jeg kan ikke bruke noe annet enn johannesbrødkjernemel. Kan jeg bytte ut proteinet med det?
nei det tror jeg ikke.
Jeg må bare få føye meg i rekken av gode tilbakemeldinger. Denne pizzaen var fantastisk:) ble litt usikker med engang når jeg så deigen og lurte på om det kunne være riktig konsistens, men det var det og nå er jeg stappmett (har spist 4 sånne passelige små stykker da he he):)
Denne pizzabunnen har jeg prøvd med godt resultat. Jeg halverte oppskriften, smurte den TYNT utover nesten hele bakeplata, stekte den litt lenger... ca 12 min kanskje... se at den blir litt krispy. Fikk bort denne... annentypemel smaken ;) Brukte 600 g kjøtteig i fyllet (jeg er glad i fyll) :full: hehe
Stekte pizzaen med under varme halve steketiden.
karbiebarbie
15-01-08, 15:02
Nei soyaprotein er rent protein og smaker så og si nøytralt. Soyamel inneholder vel 15-20 gram karbo per. 100 gram og smaker hoppetau. Bakepulver er greit ja. :)
:D fantastisk sammenligning...skal holde meg unna soyamel...får eg kjøpt soyaprotein i helsekostbutikk??
Ja det selges i helsekosten. :)
Ja, denne er skikkelig god :D
Jeg bleier å lage to bunner av oppskriften, slik at bunnen blir ekstra tynn, har også masse krydder i bunnen, syns det er viktig.
I dag lager jeg taco verson av den (som jeg nesten alltid gjør :o ), med krydder som chilli, bukkhornkløver, gurkemeie, salt, oregano, koriander, garam masala og selfølgelig mye jeera spisskommen. Smaker den til for å få den slik jeg liker den. Godt med fersk chilli eller jalapeno oppå for dem som liker det.
Serverer med rømme og salat.
Skikkelig god taco pizza det!!!!
Denne ble jeg fristet til å prøve. :sikle:
Er det stor forskjell på ketolyse soyaprotein, og den andre soyaproteinen du prater om?
Da har jeg omsider laget denne. Brukte Ketolyse soya men stoppet etter 3dl. Følte det var nok. Hadde kanskje 30% av deigen igjen når jeg hadde smurt ut røra.
Har prøvd den pizzaen på bakemixen. Den var ikke noe god. Første gang spiste vi kun fyllet, andre gang var den litt bedre men kjente litt for mye av smaken fra første gang.
Denne var mer sånn at mann skrapte av fyllet og spiste deigen :-)
Jeg tok også og satte den inn igjen i ovenen på rist etter at den var ferdig. Da ble bunnen enda sprøere... Anbefales
Denne ble jeg fristet til å prøve. :sikle:
Er det stor forskjell på ketolyse soyaprotein, og den andre soyaproteinen du prater om?
Anyone?
Ketolyse soyaprotein og vanlig soyaprotein er vel det samme, men ketolyse BAKEMIX er noe annet. :)
Ketolyse soyaprotein og vanlig soyaprotein er vel det samme, men ketolyse BAKEMIX er noe annet. :)
Jepp, det vet jeg. ;)
Men er det forskjell på pris/karber eller noe som gjør at dere bruker andre merker soyaprotein?
Det har vel kanskje mest med tilgjengelighet å gjøre. Soyaprotein finnes i så og si alle helsekoster, mens ketolyse soyaprotein må bestilles på nett eller selges i noen FÅ utvalgte butikker. For meg er det helt klart enklest å stikke innom nærmeste helsekost å kjøpe. :)
Denne er god,får 3 bunner av all den røra!:D
Prøvde pizzaen i dag eg. syns d va knall godt :)
komme nok te å laga den igjen.
litt godt me nåe forandring, he blitt mye kjøtt å grønnsaker i d siste.
Tror jeg skal lage denne i dag. Late dager for tiden altså og da er det godt med "junk"mat. :D
Herregud! Dette var jo virkelig pizza!! :sikle:
Takk, kjære Iset!! :suss:
Hvor får man billig soyaprotein? Har hørt i sverige men de har bare med smak :(
Har ketolyse bakemix da.. men hvis jeg skal lage en pizza går jo hele boksen til 129 kroner... LITT dyrt synes jeg da. En blanding blir sikkert godt. :ja:
Hvor får man billig soyaprotein? Har hørt i sverige men de har bare med smak :(
Har ketolyse bakemix da.. men hvis jeg skal lage en pizza går jo hele boksen til 129 kroner... LITT dyrt synes jeg da. En blanding blir sikkert godt. :ja:
Bestilte ikke du fra USA ?
Å du store - dette var utrolig deilig!!! Lagde saus av hakkede tomater og hvitløk, slang på mzzarella og hjemmelagede kjøttbollder med hvitløk. Mmmmmmmmm!
Takk for oppskriften :klem:
Bestilte ikke du fra USA ?
Jo..det stemmer det :stortsmil Hadde GLEMT at jeg hadde den posen. Har en ketolysemix også.. :ja: Da kan jeg lage pizza! Får vente litt tenker jeg... synes det er vanskelig å spise lite pizza..hehe..:lol:
Men du - hele boksen ketolysemiks går ikke med til en pizza? Jeg lagde en langpanne i dag, og i den gikk det ca 2 - 2,5 dl soyaprotein - boksen er jo diger?
Det er 400 gram i boksen..den koster 130 kroner. Men nå kjøpte ei venninne av meg soyaprotein naturell på helsekoste i Sverige til 140 kroner for en kilo. DET må vel være billig?
149 svenske kroner.. minus 15% i kurs da.
Det er jaggu 400g i boksen - måtte sjekke jeg - den er jo så stor :-)
Men det går jo bare et par dl i en svær pizza, så den holder jo lenge likevel. Jeg kjøpte en boks bakemiks og en med soyaprotein, og de er vel sånn ca halvveis nå - etter et par mnd.
Men jeg kommer nok til å sjekke i Sverige ja....
er det "lov" å ta med slikt fra utlandet?
spør sikkert dumt nå, men siden det kan være noen uvitende tollere og venter :(
Såvidt jeg vet er det lov å ta over grensa. Det er jo til salgs over disk her til lands også :ja: Da er det værre med "kosttilskudd" ...
Hehe - jeg vet ikke..... Men jeg gir det et forsøk. Det er jo lov å ta med inntil tyve kilo eller noe sånt med landbruksprodukter - tror det er ment å være kjøtt og ost, men jeg tester om det gjelder soya også jeg ;-)
Er nok uansett ikke fengsel hvis jeg tar feil...
Må bare slenge ut litt ros ang enne oppskriften jeg også. Fulgte orginal oppskriften til Iset til punkt og prikke. Dog med ett hederlig unntak. Røren holder til To stekeplater. Da smaker det som ekte pizza og absolutt ingen smak av soyaprotein.
Til fyll brukte jeg kjøttdeig krydret med taco pulver (taco blandet selv etter oppskrift her inne) Sausen bestod av en boks hermetiske tomater, en liten boks sopp, samt en løk. Dette lot jeg koke slik at jeg fikk en tomat saus.(holdt akkurat til begge platene med pizza) Laget selvsagt rømme dressing med hvitløk som tilbehør.
Pizzan ble absolutt godkjent. Av både lavkarbere, og av de vantro. (hææ kan man spise sånt på slankekur)
(hææ kan man spise sånt på slankekur)
:lol:
jeg valgte en for liten langpanne:( bunnen ble for tykk, er redd denne pizzaen ikke blir noe god:rolleyes: men men,
Oj ja, bunnen må være ganske tynn ellers blir den IKKE god. Men mulig du liker den fordet, smaken er jo som baken. Men om du ikke liker den så prøv å lage den tynnere neste gang. Jeg bruker den store langpannen som følger med komfyren og så lar jeg den være så tynn at det er små huller her og der, de fylles uansett igjen under stekingen. :)
ja tror jeg må lage den tynnere neste gang, men den var spisbar:) spiste 2 biter å pang mett, hadde litt ettersmak fra bunnen etterpå, samboeren mi:)n likte den ikke,:rolleyes: ga to biter til naboen som oxo går på lavkarbo, har ikke hørt noe fra han ennå hva han syntes om den., men måtte kaste halve pizzaen som er igjen da.
Buhu... hadde lest så mye bra om denne pizzaen, så igår slo jeg til! Men det var en skikkelig skuffelse! Den smakte bare egg!
:( Omelett med pizzafyll er ikke akkurat det beste jeg vet (har jeg nå skjønt) så jeg endte opp med bare å spise fyllet ;)
Brukte bakemix'en, og halverte oppskrifta siden jeg lager mat til bare én...men det ble som sagt ingen suksess.
Noen flere som har opplevd dette? Burde jeg ha brukt mere bakemix? Trenger jeg mer enn om det hadde vært soyaprot?
mitt forsøk var heller ikke så vellykket, med litt for tykk bunn, å jeg hadde en ettersmak fra soyaproteinen en stund etterpå:(, tok to biter selv, siden jeg var sulten som en ulv, naboen fikk to biter, resten kastet jeg
Jeg skjønner ikke hva dere har gjort galt, for det er nettopp det at denne pizzabunnen IKKE smaker egg, at jeg ble så glad da jeg smakte den for første gang. Jeg liker heller ikke eggebunner, nemlig. Min smaker overhodet ikke egg, ikke antydning engang. :undrer:
Jeg skjønner ikke hva dere har gjort galt, for det er nettopp det at denne pizzabunnen IKKE smaker egg, at jeg ble så glad da jeg smakte den for første gang. Jeg liker heller ikke eggebunner, nemlig. Min smaker overhodet ikke egg, ikke antydning engang. :undrer:
vel jeg gikk helt etter oppskriften, men tokk litt for lite ost i bunnen tror jeg å kuttet ut en del løk siden jeg ikke tåler løk så mye, fikk ikke egge smak men litt mye ettersmak fra soya protein melet hehe, går nok bedre neste gang tenker jeg:)
Jeg skjønner ikke hva dere har gjort galt
...det gjør ikke jeg heller! :o
Får kanskje bare prøve på nytt igjen?! Siden alle sammen skryter så masse av den... Kan det ha noe med at jeg kanskje stekte den litt for lenge før jeg hadde fyllet på? (Tror jo egentlig ikke at det skal ha noe å si...men det ville i så fall vært et problem som det er lett å løse ;))
Hvor får man kjøpt soyaprotein? På helsekost? andre steder?
Hvor får man kjøpt soyaprotein? På helsekost? andre steder?
jeg var på norby i sverige å kjøpte min på life der. koster 150 kr for en stor bøtte hehe:)
SiljeMerete
28-07-08, 20:55
Denne skal prøves i kveld :D
går det an å kjøpe soyamel og bakemix i stavanger området, eller må d bestilles på nett?
Takk for nydelig pizza bunn Iset :)
Synes også denne var god:p
Lagde bunnen etter oppskriften, men ettersom det sto at den skulle smøres TYNT utover ble det faktisk nok til to pizzaer. Mulig jeg lagde den for tynn, men det er jo litt smak og behag. Mettende var den ihvertfall, to voksne og tre barn(små, men dog...) var mette etter en halv pizza, vi som vanligvis spiser ca en hel hjemmelaget:D
Resten ligger i fryseren, blir nok lunsj i morgen!
Må man bruke soyaprotein for å få denne pizzaen til?Har ikke soyaprotein så jeg lurer litt her...
jeanette83
12-08-08, 09:11
Laga pizzaen på søndagen. Jeg bare måtte ha pizza:D Bunnen min ble litt for tykk, men jeg synes den var atskillig bedre enn oppskrifta som står på boksen til ketolyse bakemiks.:)
Laga pizzaen på søndagen. Jeg bare måtte ha pizza:D Bunnen min ble litt for tykk, men jeg synes den var atskillig bedre enn oppskrifta som står på boksen til ketolyse bakemiks.:)
min pizza ble oxo litt for tykk i bunnen, den første gangen:rolleyes:
derfor litt for mye soyaprotein smak, ellers synes jeg oxo den var bra
å veldig mektik
valleygirl
15-08-08, 20:12
Iset, du er herved utropt til heltinne!:) Her er det ikke "omelettbunn", nei. Masse hvitløk og krydder i deigen, holde den så tynn som mulig, og voila voila, PIZZA! Fare for at denne her kommer til å utgjøre en uforholdsmessig stor del av kostholdet mitt framover!
Jeg syns ikke den smakte egg. Veldig nøytral smak av bunnen i grunn. Men den ble litt bløt syns jeg og det kan jeg ikke like på pizza. Lurer på om jeg må forsøke å steke bunnen helt ferdig og så bare ha på varmt fyll idet jeg skal spise den.. Sånn at den holder seg mest mulig sprø.
Ettersmaken er bare hvitløk kjenner jeg :rolleyes:. Kjenner at jeg må bruke mye mindre hvitløk neste gang. ( Er ikke veldig glad i det )
Ble den bløt? Var den tynn nok? Jeg merker at dersom den ikke er tynn nok og jeg har på litt for mye saus, kan den bli litt bløt.
Jeg elsker hvitløk, og bruker faktisk opptil 5-6 fedd i denne bunnen. :p
vet ikke jeg? Den er ca 2-3 millimeter tykk. Mulig jeg hadde på for mye fyll kanskje. Jeg brukte hermetiske tomater og det er jo bløtere enn tomatpure. Men fyllet var ikke spesielt bløtt når jeg hadde det på altså
~Rosa Skydått~
23-08-08, 16:49
Kan man bytte ut soyamiksen med bakemiksen?
~Rosa Skydått~
02-09-08, 09:15
Nå har jeg laget denne (med bakemiks), og den er veldig god! Men det er to pizzaer i dette her altså, ikke en!
Kan forøvrig råde til å bre alt ut i tuppene på pizzaen, slik at det så og si ikke er noen skalk i det hele tatt! Deigen i seg selv er nemlig litt smuldrete (syntes jeg), så det er litt bortkastet å ikke spise den bare fordi det ikke er noe på!
Men jo! Den er god!
Nå har jeg også prøvd, og er veldig fornøyd. Tok litt mer vann, deigen ble litt tykkere enn jeg forventa.... Fikk fordelt i langpanna med våte flate hender...fungerte veldig bra :)
Nå har jeg laget denne (med bakemiks), og den er veldig god! Men det er to pizzaer i dette her altså, ikke en!
Kan forøvrig råde til å bre alt ut i tuppene på pizzaen, slik at det så og si ikke er noen skalk i det hele tatt! Deigen i seg selv er nemlig litt smuldrete (syntes jeg), så det er litt bortkastet å ikke spise den bare fordi det ikke er noe på!
Men jo! Den er god!
2? Jeg får en hel langpanne, ganske tynn.
Takk for god oppskrift, Iset:)
Jeg var skeptisk, har fått problemer med at eggesmaken dominerer alt(til og med hvis jeg har spist egg og drukket vann, tar jeg samme glasset etterpå så brekker jeg meg for at det lukter egg av det)
.......men dette var saker.
Jeg lagde bare halve oppskriften, det holdt til en langpanne(nesten),
lagde en tomatsaus av hakkede tomater, ymse krydder, masse ost(kjørte det til en jevn masse i maskinen), kjøper 2 kg saladskyckling i Sverige, den er i terninger og ferdig stekt, masse av dette oppå pizzaen,litt løk og litt purre, en pakke bacon som jeg sprøstekte på forhånd,
YAMMI!!!!
Hatt 2 stk til lunsj nå i 3 dager og har fortsatt halve pizzaen igjen.
Prøvde denne, og det smakte bare gummi? Hva gjorde vi feil? Brukte bare halvparten av røren..
Prøvde denne, og det smakte bare gummi? Hva gjorde vi feil? Brukte bare halvparten av røren..
OY!
Nei, gummi smakte ikke min.
Vi brukte multipower og litt mer vann enn hva som står i oppskriften slik at den ble lett å smøre utover en form med bare en slikkepott, lot den heller steke i 10 min før jeg tok den ut å la på fyllet.
Hadde ganske mye krydder i bunnnen også.
Men ikke smakte den gummi(heldigvis) og ikke smakte den egg(i alle fall heldigvis) Tenkte jeg skulle prøve å bruke bunnen til eks ostesmørbrød også:)
Jeg må innrømme det går litt rundt for meg etter denne tråden. Men skal jeg bruke ketolyse bakemix eller Soyaprotein? Jeg har ikke soyaprotein men har planer om å kjøpe ketolyse bakemix....
Jeg må innrømme det går litt rundt for meg etter denne tråden. Men skal jeg bruke ketolyse bakemix eller Soyaprotein? Jeg har ikke soyaprotein men har planer om å kjøpe ketolyse bakemix....
Jeg tror begge deler er blitt prøvd med hell:o
Jeg lagde to stykker i dag, når den først er laget er det jo helt supert å ta frem fra kjølen/fryseren:cool:
Den ene hadde jeg knuste tomater kjørt i mikseren med ymse krydder, masse ost både under og over fyllet, fyllet var stekte kyllingbiter og bacon.
Den andre var en "harry-variant", samme ostemengde og tomatblanding som beskrevet over og fyllet var: kjøttdeig, 1/2 løk, litt paprika, krydder i mange varianter, sjampinjonger og masse ost.
Men ett råd fra meg:
Jeg syntes bunnen ble ennå bedre når jeg stekte den i ett kvarter først, ventet til jeg kunne ta på den før jeg la på fylllet og stekte den 10-15 min til.
Jeg fant ikke ketolyse mix, men soyaprotein, men den var GIGANTISK og koster 399,- alt for mye for meg å bruke på en pizza jeg ikke vet om jeg liker en gang :(
Du bruker jo ikke hele boksen på en pizza, du bruker vel knapt 1/4 av den, tenker jeg. Altså i underkant av en hundrings. Men du kan jo lage en halv porsjon først og se? Del oppskriften i to. :)
Denne har jeg forspist meg på i dag! Kjempegod!
Blir bunnen crunshy om man lager den tynn nok? Jeg savner crunshy mat! :p
Og btw, hvordan smaker hoppetau? :p
Hoppetau smaker ... Ekkelt! :p
Bunnen blir litt crispy om du lager den så tynn som mulig ja. Det gjør ingenting om det kommer litt hull når du sprer den utover, for de dekkes under stekingen siden bunnen hever litt. Så press den så flat du baare kan.
Jeg lagde denne i dag! Men jeg brukte bare halve oppskriften og det var mer enn nok (jeg liker tynne bunner). Jeg brukte masse krydder (oregano, pizzakrydder,grillkrydder osv) + 2 pressede hvitløksfedd. Stekte først 7 min, men synes at når pizzaen var ferdig at jeg burde ha forhåndstekt den lenger for meg alt fyllet så ble den veldig slapp. På min så putta jeg på sukkerfri ketchup, kjøttpølser og masse ost. Ble litt mer karber sånn sett, men jeg unnet meg det i dag :) Ble rimelig fort mett ja.
Godt å ha noe å putte fyllet på! Kjempe digg! Mulig jeg burde ha laget den litt mer deigete i første omgang da hadde den kanskje vært litt mer pizzalik enn hva min ble. Men jeg spiser jo pizza med kniv og gaffel uansett så det har ikke så mye å si.
Kan man bruke Ketolyse bakemiks til denne?
Denne lagde jeg til middag i dag: NYDELIG!!
Brukte sojamel fra Risenta som jeg kjøpte på helsekosten. 21 kr for 250 g. 16 g karbohydrater pr 100 g. og jeg brukte vel ca 130 g. så det ble ikke så mye pr stykke.
og den var kjempegod!!!!! bedre en normal pizza!! anbefales!!!:D
Kan man bruke denne under induksjonsperioden til Atkins?
Jeg har ikke soyaprotein, men soyamel fra spielberger - det med 3,1 g karbo
Går det bra? :confused:
Er ikke så inne på dette enda, prøvde å se i induksjonsoversikten, men fant ikke ut om jeg kunne bruke soyamel? Det står noe om soyaprodukter, men tror det sto under ost eller noe..?
Kan man bruke denne under induksjonsperioden til Atkins?
Jeg har ikke soyaprotein, men soyamel fra spielberger - det med 3,1 g karbo
Går det bra? :confused:
Er ikke så inne på dette enda, prøvde å se i induksjonsoversikten, men fant ikke ut om jeg kunne bruke soyamel? Det står noe om soyaprodukter, men tror det sto under ost eller noe..?
En god regel er; står det ikke på godkjent-lista - hold deg unna. Du skal heller ikke ha mye ost under induksjonen, som det jo ofte er mye av på pizza.
Skal man ikke ha mye ost på induksjonen? Står det det i boka? Det kan jeg ikke huske? Men det er lenge siden jeg har lest den da.
Sisteinnsats
29-04-10, 14:23
Denne skal prøves i helgen! Jeg tenkte å lage pizzasnurrer av den også, til å ha som kveldskos innimellom. :)
Skal man ikke ha mye ost på induksjonen? Står det det i boka? Det kan jeg ikke huske? Men det er lenge siden jeg har lest den da.
75-100 gram per dag.
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=419
Sisteinnsats
01-05-10, 15:21
Vet noen hvor mange karber det blir i bunnen? :)
jeg synes jeg kjenner den deilige hvitløkslukten helt hit. mmmm.må prøves:-))
Alt med måte:)
15-05-10, 18:32
Den er fantastisk god. Vi hele familien elsker den.- Men bruker vanlig proteinpulver uten smak. Hele pizzaen er nyyyyyyyydelig:) Hipp hurra for deg;)
Så flott. :D Det er mange bunner der ute, jeg tenkte å ta en skikkelig runde og prøve alle som ligger ute her på forumet og se hvilken jeg liker best. Kan tro det blir godt med glutenmel i? Det binder jo slik som hvetemel, det MÅ jeg prøve.
Iset: Kan du tipse meg om den beste du kommer over da?:rolleyes:
MÅ bare si at jeg er veldig skeptisk til slike erstatninger som dette.. Hehe..
Har prøvd mye forskjellig som ikke har blitt vellykket :mad:
Men, jeg hadde sååå lyst på pizza i dag men hadde ikke soja, men fannt på noe annet som var veeeldig smart :D
Deigen min ble :
3 klibrød (brukte savmikser så d bare ble små smuler
2,7g pr stk=8,1 karber)
1 ts bakepulver
2 egg
1/2 dl vann
100 g ost
4 fedd hvitløk
salt, oregano, litt grill krydder
Fikk en god å tykk røre som jeg spredde ut i lang panna, ble ikke en hel lang panne, men 6 store stykker :D
Stekte den i 10 min før jeg tok på fyllet og ost..
Så stekte jeg den videre.. Til osten hadde smeltet..
Denne ble sprø i kantene, så neste gang jeg skal lage denne så skal jeg steke den til bunnen er helt sprø først før jeg hiver på fyllet og osten, 5 min under grillen så burde osten være smeltet :D Da tenker jeg at ikke bunnen blir myk i midten under allt fyllet :D
Var så sinnsykt digg, men nå er jeg sinnsykt mett :D
Takk for oppskrift Iset (selvom jeg gjorde om på den så tok jeg jo utgangspungt i den oppskrift ;))
Hilsen Meg
Hvilken tomatpure bruker dere?
Finner lissom ingen uten sukker (og stavland sin står det ikke hvor mange karber, bare at innholdet er tomatpure...)
4 dl soyaprotein (jeg brukte Multipower, syns den smaker bedre enn Vegefuel faktisk)
:sikle:
Iset, hvor har du kjøpt soyaproteinet har du en link?? :) de som selges på ketolyse er jo så dyre i forhold til hvor mye som er i... :(
åh Pizza :D Denne skal prøves !
Iset, hvor har du kjøpt soyaproteinet har du en link?? :) de som selges på ketolyse er jo så dyre i forhold til hvor mye som er i... :(
Jeg kjøpte det i helsekosten, Sunkost tror jeg. Men du kan bruke myseprotein også altså, det selger de i omtrent alle helsekoster. :)
Nå holder jeg på å lage pizza med denne bunnen!! Spennende, den jeg laga sist var og veldig god:) håper denne er mer.."deig"
Skal legge ut bilde:D
4 dl soyaprotein (jeg brukte Multipower, syns den smaker bedre enn Vegefuel faktisk)
Kor kjøpe du Multipower soyaproteinet??
Og ka e prisen.....
Laga pizzaen fra ketolyseboka idag....heilt grei....
men denne ska absolutt prøves neste gang ;D
Helsekost, tror det koster rundt 300 kroner men husker ikke helt.
Prøvde lage denne i dag. Den var super god og det syntes min lillesøster på 16 år også som ikke "trenger" lavkarbo. Vi er veldig fornøyd :) Men jeg fikk mye "deig" igjen så skal lage opp resten i morgen å fryse ned :)
Tusen takk :D
Benedictee
09-07-10, 17:03
Idag kom hentelappen med ketolyse bakemix og soyaprotein. Jeg er fortsatt litt forvirret over alf "fag"terminologien her, er ikke kjent med lavkarboprodukter, så vet fortsatt ikke om dere mener bakepulver eller makemixpulver når oppskriften nevnes. Men har iallefall forberedt meg på å følge oppskriften på boksen, hive i masse eget krydder og følge Isets oppfordring om å lage den tynn. satser på å halvere anbefalt 'dose' da jeg har innbygningsovn og der er jo langpannene pittesmå :P Spennende!
Benedictee
09-07-10, 19:28
Leste på lenabeatrice og bestemte meg for å prøve hennes versjon..og HALLELULJA!
Gjorde mitt første forsøk på Lavkarbo-pizza idag! Vanlig pizza kan ta seg en bolle, dette var mye bedre!
Endring til neste gang: Kjøp bakepapir istedetfor matpapir. fail.
Kavli ost brukes som bunn:
http://img.photobucket.com/albums/v239/Angelgrinder/pizzabunn.jpg
Virker absurd å bruke OST, men det var helt nydelig:
http://img.photobucket.com/albums/v239/Angelgrinder/kavli.jpg
Så litt fyll i form av kjøttdeig av svin og svinestrimler + sjampis..neste gang skal jeg sørge for å kveste faenskapen i mindre biter:
http://img.photobucket.com/albums/v239/Angelgrinder/fyll.jpg
Litt veggies må til, fant skrellede tomater i juice med 0-01 kh:
http://img.photobucket.com/albums/v239/Angelgrinder/veggies.jpg
Krydder, pizzakrydder, grillkrydder og pepper samt en..blandings:
http://img.photobucket.com/albums/v239/Angelgrinder/krydder.jpg
No woman, no cheese:
http://img.photobucket.com/albums/v239/Angelgrinder/ost.jpg
Nammi:
http://img.photobucket.com/albums/v239/Angelgrinder/pizza2.jpg
Nytes best med levende lys og ett glass med noe gøtt oppi <3
http://img.photobucket.com/albums/v239/Angelgrinder/pizza.jpg
Sånne pizzaost-kjeks-greier er kjempedigg ja, jeg har også laget piroger av de Kavliostene. Da la jeg bare en slik ost på et bakepapir, la på fyll og la enda en ost over og klemte litt sammen og stappet hele greia i mikroen i 2,5 minutter. Kan sikkert bruke ovnen også altså.
Men du, bruk vanlig ost, det er mye bedre og sunnere. Den økonomiblandingen der er jukseost, tilsatt potetmel og dritt, mer karber og mer søppel. Står mer om analoge oster her:
http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel916.asp
KUN produkter det står ost på, er ren ost. Navn som blanding, pizzatopping osv, der de utelater ordet ost, er jukseost.
Benedictee
09-07-10, 19:43
Vil vanlig ost, typ skivet norvegia eller jarlsberg stivne? Synes dette var MER enn godt og kommer nok til å lage det med veeldig jevne mellomrom :)
Jeg tenkte mer på toppingen, altså osten oppå pizzaen. Ser du har brukt Euroshopper osteblanding, og det er jukseost med mer karber enn ekte ost. Ville bare tipse deg om det. :) Kavli er ekte ost.
Men vanlig ost stivner det og ja, om du bruker det som bunn. Jeg liker best å bruke mikroen til å steke bunner/ostechips, for da slipper jeg å passe på, og jeg synes de blir sprøere og bedre. 2-3 minutter så er de sprø og ferdige. :)
Benedictee
09-07-10, 20:12
Aaaah, sånn ja :) Godt tips, skal ta det med neste gang jeg skal handle :)
Jaaa, slike Kavli-pizzaer er diggers! :ja: Nydelig smak og rask å lage. En klassiker i denne heimen.
Så flott. :D Det er mange bunner der ute, jeg tenkte å ta en skikkelig runde og prøve alle som ligger ute her på forumet og se hvilken jeg liker best. Kan tro det blir godt med glutenmel i? Det binder jo slik som hvetemel, det MÅ jeg prøve.
Har du prøvd med glutenmel nå? Er det istedenfor soyaprotein eller i tillegg? Vet du hvor kan man kjøpe glutenmel i Stavanger?
Mvh Med-Solabu :)
LOVE
Prøvd å godkjent ;)
Oppskrifta i starten altså, og med proteinfabrikken sitt soya protein.
Har du prøvd med glutenmel nå? Er det istedenfor soyaprotein eller i tillegg? Vet du hvor kan man kjøpe glutenmel i Stavanger?
Mvh Med-Solabu :)
Oj, så ikke denne tråden før nå. Jeg har ikke fått prøvd ennå nei, glutenmelet mitt gikk ut på dato i mai så jeg nå i ferien. Men jeg skal absolutt prøve om ikke så lenge.
Jeg har nå laget denne pizzaen med glutenmel. Fulgte oppskriften til ISET, men i stedet for å ha oppi soyaprotein (som egentlig var meningen. Gjorde en liten tabbe) hadde jeg oppi litt og litt glutenmel til røra fikk konsistensen som beskrevet i oppskriften. Jeg har ikke noe sammenligningsgrunnlag for å sammeligne denne oppskriften med samme oppskriften med soyaprotein. Pizzabunn med hvetemel er bedre, men med tanke på alle karbsene jeg sparer, kan jeg godt tenke meg å lage denne på ny. Neste gang vil jeg prøve med soyaprotein for å få sammenligningsgrunnlaget. Det jeg savnet var at det ikke var så sprø bunn som jeg liker, men etter at pizzaen hadde stått å kjølt seg ned litt, var det ikke noe problem å spise med fingrene uten at det datt fra hverandre.
Til fyll hadde jeg pizzasaus komponert av tomatpurre, hakkede tomater, olje, salt og pepper. Over dette et lag med ost så kjøttdeig og løk
Bunnen måtte stå ganske mye lenger i ovenen før jeg hadde på fyll. Hadde ca 13-15 min
Leste på lenabeatrice og bestemte meg for å prøve hennes versjon..og HALLELULJA!
Gjorde mitt første forsøk på Lavkarbo-pizza idag! Vanlig pizza kan ta seg en bolle, dette var mye bedre!
Endring til neste gang: Kjøp bakepapir istedetfor matpapir. fail.
No woman, no cheese:
http://img.photobucket.com/albums/v239/Angelgrinder/ost.jpg
Nammi:
http://img.photobucket.com/albums/v239/Angelgrinder/pizza2.jpg
Den "Osten" der er ikke ost:p bare så du vet det.
Analog ost kaller de det. Består av masse dritt.
CathrineR93
08-08-10, 19:40
DEN skal jeg prøve ! :stortsmil:
brusevold86
08-08-10, 21:59
lagde denne til middag i dag, å hadde gjester, den falt ismak hos alle, selv med ganske tykk bunn, helt topp:) deilig med så bra oppskrifter:)
Har lest at dette er den beste oppskriften for pizzabunn så langt....jeg ser at den er fra 2006. Har det kommet noe bedre eller er dette enda den beste, noen som vet det??
JEG HAR ENDELIG FUNNET EN PIZZAOPPSKRIFT SOM FAKTISK KAN SAMMENLIGNES MED EKTE PIZZA!!!!!
Dette er til en hel stekeplate:
4 store egg
2 dl vann
1,5 ss bakepulver
4 dl soyaprotein (jeg brukte Multipower, syns den smaker bedre enn Vegefuel faktisk)
3-4 moste hvitløksfedd
2 ss olivenolje/rapsolje
Salt, oregano, timian, løkpulver...
100 - 150 gram revet god ost
Kjør egg, vann, hvitløk, olje, ost og krydder i mikseren. Ha i bakepulver og soyaprotein og miks til røren er lett smørbar (omtrent som litt løs tannpasta, den skal kunne smøres utover men ikke flyte!).
Dekk en stekeplate med bakepapir og bre røren utover hele platen, så tyyynt som mulig, jo tynnere jo bedre! Den hever seg jo litt under stekingen, så ikke vær redd om den blir litt hullete og tynn.
Stek den på 220 grader i 7-8 minutter, så den kan bære pizzafyllet.
Ha på fyll og ost og stek videre til den er ferdig. Lar dere den avkjøles litt før dere spiser den (lunken) kan dere spise den med hendene slik som vanlige pizzastykker!!! Er den for varm er den litt for løs, tror jeg. Jeg trykket nettopp i meg et stykke, var omtrent som vanlig pizza, satt med det i hånda. :D :D :D :D
Jeg hadde dette fyllet på (vanligvis liker jeg best litt mer sofistikert fyll, men på akkurat denne pizzaen er det godt med kraftig harry-fyll):
Stek 4-500 gram kjøttdeig, sopp og løk. Bland evt inn hvitløk, hakket eller most. Ha i 1/2 lite glass tomatpure og rør alt godt sammen til en masse. Spre massen utover pizzabunnen og ha over masse revet ost.
Mnm..så gøtt ut med sånne runde små pizzaer :sikle: lettvint også :ja:
Heia Debz
Jeg prøvde den i helga, å syns den var kjæmpe god!!!
Typen min, som ikke vil legge om til lavkarbo (fordi han nekter å gi opp brød) elska den! Fått streng beskjed om lage den ofte!
Laga den to ganger i helga som var! Soyaprotein fås på helsekost, koster litt, men varer ei stund åsså da.. blir jo ikke pizza hver dag!
Heia Debz
Jeg prøvde den i helga, å syns den var kjæmpe god!!!
Typen min, som ikke vil legge om til lavkarbo (fordi han nekter å gi opp brød) elska den! Fått streng beskjed om lage den ofte!
Laga den to ganger i helga som var! Soyaprotein fås på helsekost, koster litt, men varer ei stund åsså da.. blir jo ikke pizza hver dag!
Kjempe, takk! Jeg har soyaprotein som hører til ketolysekuren men har hørt at den smaker ikke så godt...jeg tar en tur til helsekost i morgen! :)
kineserbolle
15-08-10, 17:09
Da står denne i ovnen - rar røre og litt hard "bunn" men håper den er spisende! :p
Da står denne i ovnen - rar røre og litt hard "bunn" men håper den er spisende! :p
Åssen var pizza'en, var den god?? Ligner det i det hele tatt som virkelig pizza? ;)
Brukte denne pizzadeigen forrige helg, og takker for en god pizza :D
Viser min takk ved å dele tidenes pizzafyll:
- Smør bunnen med både rød og grønn pesto
- Strø med hvitløk, rødløk, gressløk og oregano
- Dekk med revet ost
- Spre så med to kyllingfileter stekt i ymse løkkrydder, basilikum og rapsolje
- Tett mellomrommene med sjampinjong stekt i salt, pepper og rapsolje
- Hvis du ikke er meg, kan du bytte ut mye av soppen med tomat.
Mulig å bruke soyamel istedet for soyaprotein her? Satser på det, jeg :D
Super Jinge
30-07-11, 20:37
Jeg skulle lage ketolysepizza idag, og drev og eksperimenterte litt med bunnen fordi jeg ikke synes den vanlige er så EKSTREMT god. Mannen spiste vel 2 tygg sist og kastet resten hehe.
Nå hadde jeg oppi masse godt, og resultatet ble vanvittig godt, jeg fikk skikkelig pizza-assosiasjoner når jeg spiste!! :eek: :eek:
JEG HAR ENDELIG FUNNET EN PIZZAOPPSKRIFT SOM FAKTISK KAN SAMMENLIGNES MED EKTE PIZZA!!!!!
Dette er til en hel stekeplate:
4 store egg
2 dl vann
1,5 ss bakepulver
4 dl soyaprotein (jeg brukte Multipower, syns den smaker bedre enn Vegefuel faktisk)
3-4 moste hvitløksfedd
2 ss olivenolje/rapsolje
Salt, oregano, timian, løkpulver...
100 - 150 gram revet god ost
Kjør egg, vann, hvitløk, olje, ost og krydder i mikseren. Ha i bakepulver og soyaprotein og miks til røren er lett smørbar (omtrent som litt løs tannpasta, den skal kunne smøres utover men ikke flyte!).
Dekk en stekeplate med bakepapir og bre røren utover hele platen, så tyyynt som mulig, jo tynnere jo bedre! Den hever seg jo litt under stekingen, så ikke vær redd om den blir litt hullete og tynn.
Stek den på 220 grader i 7-8 minutter, så den kan bære pizzafyllet.
Ha på fyll og ost og stek videre til den er ferdig. Lar dere den avkjøles litt før dere spiser den (lunken) kan dere spise den med hendene slik som vanlige pizzastykker!!! Er den for varm er den litt for løs, tror jeg. Jeg trykket nettopp i meg et stykke, var omtrent som vanlig pizza, satt med det i hånda. :D :D :D :D
Jeg hadde dette fyllet på (vanligvis liker jeg best litt mer sofistikert fyll, men på akkurat denne pizzaen er det godt med kraftig harry-fyll):
Stek 4-500 gram kjøttdeig, sopp og løk. Bland evt inn hvitløk, hakket eller most. Ha i 1/2 lite glass tomatpure og rør alt godt sammen til en masse. Spre massen utover pizzabunnen og ha over masse revet ost.
:sikle:
Jeg har tatt meg den frihet å modifisere littegranne på oppskrifta her.
Min variant er som følger:
4 egg
3,5 dl vann (muligens noen dråper mer også)
1,5 ss bakepulver
Så kommer den største forandringen:
3 dl soyaprotein
litt under 1 dl mandelmel
litt knuste linfrø sånn at totalen blir 4 dl.
hvitløken tilpasser man mengden av sjøl,jeg syns 1-2 er nok for min smak
2 ss rapsolje
krydder
150 gram ost
Utføres som befalt av Iset,stekes 7-8 minutter før man tar på fyllet
Jeg strør også litt revet ost oppå varm bunn og lar det smelte litt før jeg legger på fyllet,så fester det seg litt bedre til bunnen
masse ost oppå,og stekes ferdig.
Nam,nam!:sikle:
Takk for god pizzaoppskrift OP!
Skjønner ikke hvordan det funker å lage de små pizzaene med osteskiver som bunn. Smelter ikke bare osteskivene? Og hvis de ikke smelter, er de ikke da helt skjøre? Håper jeg tar feil fordi det så digg ut.
Er det bare valig skiveost? Kan man bruker f.eks skivet norvegia?
Jeg har lagd denne nå flere ganger, men jeg bruker 1/4 del av oppskriften (og glutenmel), og det funker helt fint, det blir nesten en helt langpanne av det.
Lager alt tilsvarende som i orginal oppskriften, har bare en fjerdel av mengden av ingrediensene i bunnen (1 egg, 1/2dl vann etc.). Det blir ca 3/4 langpanne.
"Deigen" kan "smøres" utover en langpanne kjempetynt, og så forstekes noen minutter før fyllet og osten legges på og stekes. Selv om det er tynt, funker det helt fint, jeg liker dessuten tynn bunn.
Jeg drar fram denne igjen, for den er god! Må prøves.
Men jeg fikk omtrent tre langpannebunner av oppskriften i hovedinnlegget.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.