View Full Version : Rød i ansiktet ved trening


Hege_
18-06-06, 13:52
Jeg er en av de som blir veldig rød i ansiktet ved oppvarming. Tror dette har noe med at blodårene mine ligger veldig langt ut i huden i forhold til feks. venninna mi som aldri blir rød. Av samme grunn blør jeg veldig lett. Jeg svetter ikke så mye, men varmen kommer til gjengjeld ut i ansiktet. Dette er veldig plagsomt. Etter at jeg har varmet opp og går ut i studioet føler jeg at alle glaner. Jeg pleier å gå innom badet får å få litt kaldt vann i ansiktet i håp om at det hjelper. Går det an å få denne rødmen bort litt kjappere enn at jeg må vente til den forsvinner?

Nille
18-06-06, 14:08
Jeg har det på samme måten. Jeg svetter lite og blir rød og varm, ikke bare ansiktet, men rødflammete over hele meg. Har ikke funnet noe som hjelper bedre enn kaldt vann og hvile.... Tar det som et godt tegn jeg, at blodsirkulasjonen er i gang og at det skjer noe i kroppen min :D

Hege_
18-06-06, 14:11
Det var det svaret jeg fryktet å få ja.. Pleier å si til meg selv når jeg ståv over vasken og titter inn i speilet at jeg får ikke gjort noe med det likevel og så går jeg å trenger, men det er fremdeles ubehagelig...

Merete A
18-06-06, 14:20
Jeg har trent aktivt siden slutten av januar i år, og merker at jeg svetter mer nå når jeg er i bedre form enn da jeg startet. Virker nesten som om kroppen min først nå har "skjønt" at den må slippe ut litt damp :)

Hadde vært flott å høre andres erfaring med slikt også!

Fjonken
21-06-06, 01:12
Jeg svetter faktisk mindre nå enn dag jeg startet med lavkarbo og trening. Det er litt rart da.. men jeg antar det kommer av at jeg var i ekstremt dårlig form og hadde masse ekstrakilo å dra på. Svetter bra fremdeles, men har aldri blitt knallrød i fjeset av det. Er det kanskje sånn at storsvettere blir mindre røde?

Hege_
22-06-06, 21:49
Tror det har noe med hvordan du er bygd opp, hvor langt ut i huden blodårene ligger. Jeg blir rød i ansiktet, men ikke i barten, altså huden under nesa. Ser skikkelig smart ut..

Frøya
25-06-06, 01:55
hei

forsøk å ta kaldt vann på pulsårene i tillegg til ansiktet. det sies å være et av punktene som bestemmer kroppstemperaturen generelt. (derfor pulsvanter om vinteren...)

håper det hjelper - ellers kan jeg fortelle at jeg har det på akkurat samme måte, men at jeg i grunnen har bestemt meg for at dette er noe jeg innbiller meg, jeg er ikke SÅ mye rødere enn alle andre, man ser det tross alt best på seg selv. dessuten tenker jeg som så at jeg ikke bryr meg om sidemannen svetter eller ikke så hvorfor skulle hun/han bry seg om meg? de aller fleste er jo mest opptatt av sin egen fremtoning i helsestudioet og har egentlig mer enn nok med det.

god trening -

Hege_
25-06-06, 23:01
Sant nok. Skal prøve dette med pulsårene. Det høres jo fornuftig ut.