View Full Version : Kakebunn/rullekake


Carbokiller
06-05-04, 12:08
Trommehvirvel.....tamtatatamtatatamtamtamtamtammmm !!
Jeg er meget stolt over å kunne presentere Carbokillers/Snuppelines (en og samme person) kakebunn!! Eller rullekake hvis du vil!! Totalt innhold i hele kaken når fiber i mandlene er tatt ifra er 9 karbohydrater. Et i veg folkens!!


Veldig enkel og smaker godt

Kakebunn
3 egg
70 g mandler
2-3 ss Natreen

Pisk eggene til tykk eggedosis
Mal mandlene eller kjør dem i hurtigmikser til mel
bland mandler og Natreen forsiktig i røren.

Smør en LITEN form med smør eller bakepapir. Hell røren i. (Ser veldig mye ut) og settes i forvarmet ovn i 200 grader i 10 min.
Avkjøles I FORMEN med lokk over seg. Da blir den saftig, fuktig og seig. Faller sammen.

Skal du ha bløtekake ville jeg gjort dette to omganger, fordi bunnen blir tynn. Å lage dobbelt porsjon har jeg ikke forsøkt og innbiller meg at det vil bli mislykket, for du må ha lengre steketid, og faren er at dette blir tørt eller rå i midten.
Mandler kan byttes ut med hasselnøtter eller lavkarbosjokoladebiter??

Rullekake
Samme fremgangsmåte. Tilsett evt. kakao for sjokoladesmak. Smøres utover liten langpanne. REduser evt. steketid. Avkjøles under lokk. Legg på fyll (min favoritt er smørkrem....) og rull sammen.

Anne
06-05-04, 12:35
Mmm nam...Natreen pulver?

Skal bli ikveld tror jeg...lenge siden forrige kake....eee må kanskje vente til i morgen. Da er 14 dg. ketose over....Kan vel ikke spise nøtter før det? .... og lørdag er det konfirmasjon...Jaja.

Iset
06-05-04, 13:17
Å herregud Carbo, du er en reddende engel! :koseklemmecarboihjel*

Har du oppskrift på en god smørkrem forresten? :)

Carbokiller
06-05-04, 13:29
Jeg har bare smørkrem a la ikke-Atkins, og har ikke forsøkt meg frem ennå med Natreen. Den jeg pleide å bruke før var jo med smør og vaniljesukker og melis, samt rosiner som hadde trukket i cocnac... Ikke akkurat atkins-vennlig. Nå må jeg jo finne på noe med meierismør, natreenpulver, vaniljedråper. Må forsøke meg frem, men først skal jeg nyte noen flere kakeskiver. Har pisket krem og tilsatt masse bringbær og Natreen og sitter å gaffler innpå her. Perfekt for en dame med tante Rød på besøk.

Iset
06-05-04, 13:30
Hehehe. Jeg er redd jeg spiser opp hele kaken jeg... Jeg lider nemlig av en ting som heter "å ikke kunne stoppe når man først har begynt". Tror det er et velkjent og utbredt syndrom. :P

Anne
06-05-04, 13:31
Heistad vanilje saus/krem er sikkert fin til denne kaken.....

Iset
06-05-04, 13:32
Heistad vanilje saus/krem er sikkert fin til denne kaken.....

Du er jo UR-SMART!!! At jeg ikke har tenkt på det. Å blande Heistad vaniljesaus med krem feks. Det er jo ikke 0 gram karbo i den, men allikevel ikke mye. :)

Carbokiller
06-05-04, 13:34
Det er bare å sette igang med å fylle den med hva du vil. Jeg tenkte faktisk litt på å lage iskrem jeg.. og fylle den med det.

Anne
06-05-04, 13:34
Jeg blander vanligvis som du sier, og når jeg kan....så har jeg bær til.... (snart kan jeg det igjen :D )

Anne
06-05-04, 13:36
Det er bare å sette igang med å fylle den med hva du vil. Jeg tenkte faktisk litt på å lage iskrem jeg.. og fylle den med det.Nøtteparfait blir det :D :D Nam
Kakebunn nederst, la ligge i formen og lag hjemmelaget is og hell over....Frys!
I isen kan du blande det du vil...fra litt nøtter til "lovlig" sjokolade eller bær i eller ved siden av....

Iset
06-05-04, 13:39
åå jeg blir så sulten her.... og snopesyk...

Jeg tenkte å kanskje mose sammen blåbær eller jordbær med natreen fylle kaken med det + krem.

Musti
09-10-04, 23:15
Verdens beste eller Kvæfjordkake må det vel gå ann å lage av denne.

Men så var det marengsen da ..... noen som har noen forslag?:confused:

Minstemann har snart bursdag skjønner dere

Aline
09-04-05, 10:27
*bringe opp igjen* :sikle: tror det blir litt kake ikveld, jeg :D

men kan jo fylle den med sjokoladekrem laget av heistad sjokoladepuddingmiks :D :sikle:

dæææven, jeg er glad jeg fant denne :D

snoopygirl
12-04-05, 10:34
jam-jam,,,,hørtes kjempe herlig ut,,,,trenger nok ikke noe på denna jeg,,,,hørtes helt nydelig ut bare sånn syns jeg.....

Aline
12-04-05, 11:24
neste gang tror jeg at jeg skal prøve å fylle med smør, blandet ed litt kakao, litt splenda og litt kanel ..... :sikle:

også skal jeg prøve med litt vanilje-proteinpulver i røra.... ;)

Amica
12-04-05, 11:43
Heistad, er det noe spesielt uten sukker og med lite karbiser eller? Høres jo kjempe yammi ut det her :D

Albertine
12-04-05, 19:23
Heistad har diabetikervarer, og de er uten sukker og karber. Masse søtstoff, så klart, men du verden så fantastisk deilig!

Hyper
28-08-06, 19:27
Mulig jeg er litt "lost" her, men smørkrem...er ikke det smør og sukker?...
Når dere snakker om smørkrem, hva bruker dere da?

Nille
28-08-06, 19:49
smør, blandet med litt kakao, litt splenda og litt kanel ..... :sikle:

= smørkrem

Er ikke nødt til å ha sukker i. Splenda er søtt det og.....

Hyper
28-08-06, 19:50
ok..så smør, og ellers det du liker?:)
Hva slags smør?

Nille
28-08-06, 19:54
Usaltet meierismør eller vanlig meierismør. Eller hvis du liker mye saltsmak, setersmør....:D

Ninja
19-01-07, 20:31
Hva tilsvarer en liten form???:confused:

Borealis
20-01-07, 01:04
Hva tilsvarer en liten form???:confused:
Det var det jeg også lurte på..må vel helst være ei firkanta/rektangulær for, om man skal lage rullekake..?
Har ei lita form...ca 15 x 20 cm..passe?:rolleyes:

Ninja
01-02-07, 11:57
Ingen her som har svaret???:confused:

nomma
01-02-07, 13:38
tenker jeg prøver meg på en suksessterte av denne bunnen.. med eggekrem og revet 75% sjokolade på toppen.. nam...nam.. gleder meg til det blir helg.. da skal den testes.... kan nesten ikke vente..

http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_4_17.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZNfox000)


jeg skal prøve meg på en form som er 18 x 24 cm..

http://www.smileycentral.com/sig.jsp?pc=ZSzeb097&pp=ZNfox000 (http://smiley.smileycentral.com/download/index.jhtml?partner=ZSzeb097_ZNfox000&utm_id=7925)

Tøffa
04-02-07, 09:34
Noen som har oppskrift på eggekrem eller?

nomma
04-02-07, 09:54
Denne ble ikke så værst, kan ha i litt vaniljesukker men jeg droppet det.. kansje noen vanlije essens dråper gjør susen??? Og så brukte jeg natreeen i stedet for splenda.. var fri for splenda..



5 eggeplommer
1,5 dl fløte
1,5 dl splenda
100 g meierismør

bland sammen eggeplommer, fløte og splenda.. Sil blandingen for å få bort hinnene i egget.. varm blandingen forsiktig opp på svak varme mens du heletiden rører.. når massen tykner.. den skal ikke koke.. avkjøler du den litt og rører inn smøret.. og vips så har du knall god eggekrem..

Tips: Bruk stålkaserolle og ikke aluminium.. og tre eller plast redskap til å røre med.. Første gangen jeg skulle lage kremen brukte jeg aluminiums kasserolle og vanlig stålvisp.. den ble helt grå og smakte jern.. jækgikk rett i søpla.. vet ikke helt hva som skjer men ikke godt i hvertfall..

Gerd
04-02-07, 18:25
Høres helt nydelig ut... Kan den fryses?

nomma
04-02-07, 19:02
den kan fryses:D

Gerd
04-02-07, 19:06
den kan fryses:D
Flottings!!!
Begge barna har bursdag i februar... Kan være greit å ha en kake eller to som både jeg og gubben kan ete litt av... Greit å ha i fryseren...

nomma
11-02-07, 15:48
Nå har jeg laget denne.. dobblet oppskriften og brukte en form på 25 x 37 cm.
da ble den en litt tykk rullekakebunn.. sammme teperatur og tid.. Lagde eggekremen jeg har lagt inn oppskrift på tidligere i tråden.. rullet den sammen og smeltet 50 g 75% sjokolade, hadde den i en kakepyntepose og stripet kaken med sjokolanden.. se bilde.. Dette er den mest vellykkede lav-karbo kaken jeg har bakt til nå.. snadder..

nomma
11-02-07, 16:01
glemte bildene i forrige innlegg.. en så god kake måtte bare tas bilde av.. men som dere ser er jeg ingen konditor:rolleyes:

Alyssa
11-02-07, 16:13
Ingen konditor? :eek: Den ser fantastisk ut, spør du meg! Tipper den ikke smaker så veeeldig vondt... :p :D

Nena
11-02-07, 16:14
Ser kjempegod ut, Nomma :sikle:...

Gerd
11-02-07, 17:37
:sikle: Dette såg skikkelig proft ut!!! Ser aldeles nydelig ut. Du er flink!

Carbokiller
11-02-07, 21:50
Hva tilsvarer en liten form???:confused:
Nå er jeg jo tilbake her i forumet så da kan jeg svare hvis jeg ennå husker det da...hihi:D
Jeg tror jeg mente den formen jeg har i skapet som er 20 x 30 cm.:)

Stella
24-02-07, 20:51
Mal mandlene eller kjør dem i hurtigmikser til mel



Mel... Hvor fint skal det være?
Jeg har prøvd med den "dimsen" som er med stavmikseren min, men syns ikke det bliver mel...
Hvordan kan en ellers gjør det?

Gerd
25-02-07, 07:18
Mel... Hvor fint skal det være?
Jeg har prøvd med den "dimsen" som er med stavmikseren min, men syns ikke det bliver mel...
Hvordan kan en ellers gjør det?

Det blir ikke ordendlig mel, men fine småkorn. Det er mer enn bra nok. Husk bare å røre det inn veldig forsiktig så ikke alt faller sammen:rolleyes:

Stella
25-02-07, 10:48
Takk :)

Jeanett
08-03-07, 13:06
Hei
Fikk smake denne kaken hos BS2, hun hadde brukt heistad sjokolademousse som fyll, sjokoladerullekake :p Helt fantastisk!!

MÅ PRØVES! :D

nomma
08-03-07, 20:06
Hei
Fikk smake denne kaken hos BS2, hun hadde brukt heistad sjokolademousse som fyll, sjokoladerullekake :p Helt fantastisk!!

MÅ PRØVES! :D

ja den skal prøves.. god med eggekrem men kansje bedre med sjokoladefyll..

BS2
09-03-07, 10:50
Jeg prøvde meg på nøttekake med sjokolade topp, der brukte jeg 1/3 fløte pisket den til nesten ferdig og da puttet jeg oppi en pakke av heistad, sjokoladepudding pulver(8KH) og pisket dette til det ble en tykk sjokolade krem. tenkte dette måtte være en perfekt sjokolade krem til rullekake.. det skal prøves neste gang! :) om man lager en liten rullekake(halv stekebrett), trenger man sikkert ikke mer en en halv papp med fløte for det ble mye krem.