Jeg fant oppskrift på skikkelig god Ostekake hos LowCarbLuxery ( Min favoritt web side for gode oppskrifter ;-)
http://www.lowcarbluxury.com/cheesecake/05.html
Vil også tipse om at de selger jell-o med limesmak på Tockfors senteret i Sverige, i den amrikanske butikken. De andre variantene har de på Mega mat i Tockfors, og på Nordby senteret. (Bare pass på å ikke kom rett etter meg....da jeg gjerne tømmer hyllen...sorry!!) Jell-o uten sukker har ikke rar ettersmak og smaker bare gele :-)Yum Yum.
Istede for den Margarita mixen brukte jeg litt presset lime, og mandel mel lager jeg selv i food prosessoren :-) Blir litt annen tekstur men...... billigere enn å bestille fra USA :-)
Har fått helt dilla på madel mel. Bruker det som erstatning for mel (Har ikke rar smak som atkns bake mix) og lager pannekaker og sjokoladekaker etc. Serverer det til ikke lavkarbo gjester, som ikke merker noe rart med maten jeg serverer ;-)
Mmm. :D
De selger sukkerfri limegele i de fleste norske butikker altså. Confecta. Finnes i tre smaker: jordbær, lime og ananas. Smaker kjempegodt og har få/ingen karber og ikke sukker. :)
Mmm. :D
De selger sukkerfri limegele i de fleste norske butikker altså. Confecta. Finnes i tre smaker: jordbær, lime og ananas. Smaker kjempegodt og har få/ingen karber og ikke sukker. :)
Er jel-o noe annet enn confecta? Jeg personlig synes confecta smaker helt grusomt (lime=zalo)og kunne tenke meg å prøve noe annet...
jeef-micro
28-07-06, 16:25
Fun saft med gelatin blir kjempegod gele også :)
Zalo?? Jeg har laget ostekake med Confecta limegele mange ganger og har fått myye skryt for den, syns den smaker knallgodt. Kanskje det er noe annet når man bruker den i ostekake enn når man spiser den alene, ikke vet jeg. Men ostekaken smaker OSTEKAKE og langt fra zalo. :D
Jell-o selger de på Ultra.
Og ostekaka er nesten lik den jeg pleier å lage..... Men den har blitt litt endret på to år ser jeg :)
http://www.lowcarbluxury.com/r-leftnewsm.gif
Key Lime Cheesecake
Denne er innmari god, litt annerledes....med lime smak .... veldig frisk, - og den forsvant fort da jeg tok den med på svigerdatters bursdag !
Jeg har "bearbeidet" den til norske forhold, da den i linken er nødt til å ha tyrkfjel ! http://www.lowcarbluxury.com/recipes/recipe-cheesecake12.html
KEY LIME CHEESECAKE
Ingredienser:
3 spiseskjeer smeltet smør
1 og 1/2 cup malte mandler (eller valnøtter eller pecan)
2 spiseskjeer Natreen (eller Splenda)
1 kopp kokende vann
1 pakke Confecta Lime Gele (eller to hvis du skal ha gelelokk)
2,5 dl kremfløte
225 gram Philadelphia Cream Cheese
3 spiseskjeer lime juice (1,5 lime presset)
1 kopp Natreen (eller Splenda)Smelt smør og bland med malte mandler. Fordel jevnt utover i 22 cm springform, sett til kjøling.....
Bland vannet med gelepulveret. Rør godt og sett til kjøling i kjøleskap. Visp kremen stiv. Bland kremost, lime juice og Natreen/Splenda. Bland inn delvis stivnet gele. Til slutt blandes kremen inn. Sett i kjøl/frys.
Jeg pleier og å lage gele etter oppskriften på pakken og la den nesten stivne før jeg heller den/smører den over kaka. Serveres med litt vispet krem ved siden av !
PS Geleen har aspartame, slik som også sitrongeleen til Confecta har - OG Heistad sin bringebærgele (mmmm den er sååååå god)
:klem:
http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=4431&postcount=1
Det ser jo aldeles vanvittig deilig ut da. . . . Men 1 cup Splenda??? Ser veldig mye ut for meg sånn i utgangspunktet. Kanskje er det bare mitt hode som reagerer.
Zalo?? Jeg har laget ostekake med Confecta limegele mange ganger og har fått myye skryt for den, syns den smaker knallgodt. Kanskje det er noe annet når man bruker den i ostekake enn når man spiser den alene, ikke vet jeg. Men ostekaken smaker OSTEKAKE og langt fra zalo. :D
Jell-o selger de på Ultra.
he,he..kanskje ikke akkurat zalo, men mannen min fikk granatsjokk da han smakte på den. Vi var vel enige om at den var fæl og hørte til i søpla. Men smak og behag...
Det ser jo aldeles vanvittig deilig ut da. . . . Men 1 cup Splenda??? Ser veldig mye ut for meg sånn i utgangspunktet. Kanskje er det bare mitt hode som reagerer.
:ja: tror det er trykkfeil jeg.... Jeg har fornorsket den originale oppskriften, slik at du slipper å drive med import av ingredienser for å lage den......
Om du bruker Confecta geleen, som er søtet, holder det med 1-2 ss Splenda eller Natreen !