View Full Version : cocosa


Hedda:)
04-08-06, 20:52
Hvor får man kjøpt det? Kun på nett, eller?

Kan man bruke noe annet i stedet for dette om jeg ser det i en oppskrift?

nalana
04-08-06, 21:24
Du får kjøpt det på Helsekostforretninger:)

Iset
04-08-06, 23:12
Ja, det selges i alle helsekostforretninger og finnes i to typer, en for matlaging/steking og en for helsa som du kan bruke i smoothies, ta ren på skje, bruke som hårkur osv.

Her kan du lese mer:

Cocosa-info (http://www.mamut.com/homepages/Norway/1/7/soma1/subdet6.htm)

Du KAN bruke delfiafett istedetfor den brune Cocosaen, altså den til steking og baking. Den grønne finnes det nok ingen gode erstatninger for, da den er extra virgin og inneholder masse gunstige stoffer for helsa. :)

Trolljenta
04-08-06, 23:18
Hvis det brukes til steking kan du bytte det ut med meierismør

Nille
05-08-06, 22:27
Du KAN bruke delfiafett istedetfor den brune Cocosaen, altså den til steking og baking.

Delfia fett er restprodukt - transfett så det holder - og anbefales absolutt ikke istedenfor Cocosa som er "rent". Det er en grunn til at Delfia fett er billig....

Iset
05-08-06, 23:53
Delfia fett er restprodukt - transfett så det holder - og anbefales absolutt ikke istedenfor Cocosa som er "rent". Det er en grunn til at Delfia fett er billig....


Er det transfett? Det visste jeg ikke. Trodde det var mettet fett som holdt seg stabilt.Tilogmed Mat og Helse har jo skrevet det i oppskrifter (feks. Delfiakake) osv. Men da vet jeg det! Men den brune Cocosaen er ganske billig den også. Litt over en femtilapp for en krukke.

Trolljenta
09-11-06, 18:00
Delfia fett er restprodukt - transfett så det holder - og anbefales absolutt ikke istedenfor Cocosa som er "rent". Det er en grunn til at Delfia fett er billig....


Har du noen kilder til dette?

Jeg stiller igrunn samme spørsmål som Iset.

Jeg aner ikke hvordan de fremstiller delfia-fettet, men ville ikke trodd at det ble transfett, bare at en del av antioksidantene ikke blir bevart.

Nille
09-11-06, 23:00
Ja, det er faktisk stor forskjell. Og det advares mot å bruke "dårlig" olje. Forksjellen ligger i produksjons prosessen. Det er en årsak til at fremstillings prosessen til Delfia fettet ikke er "offentlig". På forespørsel kan de heller ikke garantere at den ikke inneholdet transfett. Hvorfor ikke det da ?

Den må være kaldpresset av ferskt kokosnøttkjøtt og IKKE være utvunnet som et restprodukt etter andre kokosnøtt produkter. Det er Delfia fettet. Den er fremstiltfra bearbeidede kokosnøtt produkter. Varmebehandlet (sterke varme) og inneholder transfett.

Transfett er egentlig bare en kjemisk benevning på hva som har skjedd med en fettsyre etter oppvarming eller hydrogenering. Den endrer struktur fra cis-form til trans-form (molekylet vrir seg). Transfett finnes i alt industrifett.

Men hvorfor kokosolje som Cocosa er bra for oss er fordi den inneholder laurinsyre, andre mellomlange fettsyrer, vitaminer, mineraler og antioksidanter kroppen vår trenger. Den er i tillegg bra for huden og for førdøyelsen. Det menes også at den til en viss grad kan øke forbrenningen. Noen steder her i verden blir man anbefalt kokosolje istedenfor medisinering om man er på grensen til å ha lavt stoffskifte da dette også skal kunne stimuleres av oljen. Kokosolje er også en av de oljene som tåler varme godt, - så til steking er den også bra.

Her i Norge er det hovedsaklig to typer som selges. Cocosa Extra Virgin (kaldpresset fra ferske nøtter) til kosttilskudd og i mat. Og Cocosa Pure (presset av tørket kokosnøttkjøtt) som brukes til steking. Den første lukter og smaker av kokos, sisnevnte har inge smak eller lukt.

Du kan lese mer om Cocosa HER (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=106513&postcount=2).