View Full Version : Hjemmelagde oste-chips


Iset
15-08-06, 23:10
Dette er snacksen her i huset for tiden. Treåringen elsker ost og vanlig chips, og disse falt skikkelig i smak. De er jo proteinrike og mettende, så det er ypperlig for småspiste småpiker. http://d74636.u27.netbox.no/forum/images/smilies/icon_mrgreen.gif

Høvle osteskiver, del dem i 2-3 biter og legg dem på en papirkledd stekeplate. Dryss over det krydderet du liker, men vær litt forsiktig med salt siden osten jo er litt salt. Stek dem på 200 grader til de er blitt LITT brune i kantene og boblete. Ta dem ut og la dem ligge på platen i ca et minutt så de er litt fastere. Når du kan ta dem opp med en stekespade uten at de "ramler sammen", legg dem på en tallerken eller en rist til de er helt sprø. De blir skikkelig chipsaktige, knasende sprø. Smaker kjempegodt. http://d74636.u27.netbox.no/forum/images/smilies/icon_mrgreen.gif

Trolljenta
15-08-06, 23:14
De skulle solgt dem i poser i butikken.

Iset
15-08-06, 23:19
Ja. :lol:

Borealis
15-08-06, 23:41
Dette er snacksen her i huset for tiden. Treåringen elsker ost og vanlig chips, og disse falt skikkelig i smak. De er jo proteinrike og mettende, så det er ypperlig for småspiste småpiker. http://d74636.u27.netbox.no/forum/images/smilies/icon_mrgreen.gif

Høvle osteskiver, del dem i 2-3 biter og legg dem på en papirkledd stekeplate. Dryss over det krydderet du liker, men vær litt forsiktig med salt siden osten jo er litt salt. Stek dem på 200 grader til de er blitt LITT brune i kantene og boblete. Ta dem ut og la dem ligge på platen i ca et minutt så de er litt fastere. Når du kan ta dem opp med en stekespade uten at de "ramler sammen", legg dem på en tallerken eller en rist til de er helt sprø. De blir skikkelig chipsaktige, knasende sprø. Smaker kjempegodt. http://d74636.u27.netbox.no/forum/images/smilies/icon_mrgreen.gif
mmm... dette må prøves....:sikle:

firth
16-08-06, 00:15
Jeg krydrer med "chili explosion" som kvernes over. Helt supert:) Har kjøpt det på SmartClub, men de har det sikkert flere steder. Mener å huske det er Santa Maria (nei, for tenk at det er ALT for langt å gå ut på kjøkkenet og sjekke).

Iset
16-08-06, 00:22
Hehe. Svigerfar pleier å kjøpe med seg et nydelig krydder på kvern som heter "Peperocino" som de kun selger i Italia. Det er helt snadder. Veldig sterkt.

rel0ad
31-08-06, 21:03
finnes det chips uten karb?

Iset
31-08-06, 23:05
Ostechipsene har meget lite karb (Norvegia feks har jo under 1 gram karbo per 100 gram), men Atkins og andre selger også spesielle lavkarbochips. Tortillachipsene er ganske gode.

stinasol
31-08-06, 23:10
og bacongull fra maarud som "bare har 2,5g karbo pr 100g..nam nam..

Iset
31-08-06, 23:11
Bacongull er digg. :D

Jordbær
11-10-06, 23:31
Ostechipsene har meget lite karb (Norvegia feks har jo under 1 gram karbo per 100 gram), men Atkins og andre selger også spesielle lavkarbochips. Tortillachipsene er ganske gode.

Hvor finner man disse da?

Zarai
21-02-07, 12:13
Tak for oppskriften :) :mus:
Eg lavede oste-chipsen lørdag-kvell, og det var en kjempe succes. yummie yummie. Tenker på at servere oste-chips til strikkeklub veninderne.:spisesnak

jorang
21-02-07, 12:50
Jøss denne oppskriften må prøves. Takk :)

lokkebiff
05-06-07, 20:24
HOI!!

Nå står chipsenen i ovnen, krydret med paprika, løkssalt og grillkrydder!!:D

*SPENT*

lokkebiff
05-06-07, 20:42
OMG....!!!

Disse var dødsgode!!! http://www.aquariacentral.com/forums/images/smilies/drool.gif

Nok engang tommelen opp og hatten av for deg Iset!!! http://www.thorstenkaye.com/bowing.gif

moinx
16-08-07, 22:41
Steike, disse var GODE!!!!!!!!!

Måtte lage 2 porsjoner her i kveld, gikk med en halvkilo ost!!
Himmelsk!!

wander
25-08-07, 20:26
Jeg kaster meg inn i koret av hyllester her. Disse er virkelig deilige...

Men... jeg må gjøre noe feil, for jeg får de ikke til å "blåse" seg opp. Jeg fikk det til første gangen, og noen av dem blåser seg opp innimellom, men det er sjelden.

Jeg skjønner ikke hva jeg gjør feil...

Er det en spesiell type ost som er bedre enn andre? Mager, fet? Og skal de stå nederst i ovenen eller midt på?

Og hvor lenge står de hos dere som har lykkes med disse? Sånn ca?

Jeg har laget disse flere ganger, og de smaker himmelsk selvom de ikke alltid blåser seg opp, men de er best når de blåser seg opp...

Jeg rører de ikke før de har stått en liten stund etter at jeg har tatt de ut, så det er ikke det at de klapper sammen heller, de blåser seg bare ikke opp inni ovnen.

Zinger
29-10-07, 22:05
Nammenam!! Disse hørtes kjempegode ut, og passer nok godt til meg, som elsker ost og ikke er noe særlig til kokk...:)

Hvilke krydder bruker dere da? Og hvor lenge har dere de i ovnen?
ÅÅh,nå ble jeg fysen, tror jeg må prøve de med en gang!:)

lokkebiff
30-10-07, 10:40
Hvilke krydder bruker dere da? Og hvor lenge har dere de i ovnen?
Jeg bruker løkpulver, da blir det sånn "potetgull" med ost og løksmak!! :sikle:

Har de i ovnen til de blir lett brune i kantene, ca 5-7 min., avhengig av tykkelsen på osteskivene.

moinx
30-10-07, 18:01
Jeg bruker grillkrydder, og tacokrydder....:sikle:

Zinger
31-10-07, 22:33
Mmm...disse var kjempegode!!:)
Prøvde med litt forskjellige krydder, oregano og grillkrydder. Prøvde også uten noe krydder, og det synes jeg var nesten like godt, for jeg elsker smaken av ost. :slurp:
Løkpulver må jeg definitivt prøve, høres nam ut.:)

Takk for tips!:)

ElenaS
06-11-07, 19:42
Kan man bruke lett-ost? F.eks. Synnøve Findens Ekstra lett gulost?? Har litt fettfobi.......

Kanutten
06-11-07, 20:11
Kan man bruke lett-ost? F.eks. Synnøve Findens Ekstra lett gulost?? Har litt fettfobi.......

Lavkarbo og fettfobi???? Er du sikker på at du er på rett sted??
Her fråååtser vi jo i fett :D

ElenaS
06-11-07, 20:33
Lavkarbo og fettfobi???? Er du sikker på at du er på rett sted??
Her fråååtser vi jo i fett :D

Ja desverre har jeg fettforbi og er litt redd for karbs også:eek: men fettet er verst....spesielt ugunstig fett som i meieriprodukter etc. Nøtter er en annen sak -ELSKER peanøtter!! :D

Kanutten
06-11-07, 20:44
Ja desverre har jeg fettforbi og er litt redd for karbs også:eek: men fettet er verst....spesielt ugunstig fett som i meieriprodukter etc. Nøtter er en annen sak -ELSKER peanøtter!! :D

Ugunstig fett som i meieriprodukter???

Jaja..... Du går neppe ned i vekt her da :o

Sweetflower
06-11-07, 21:00
Men faktisk.. jeg vet ikke om noen har testet å lage chipsene med mager ost istedet for med fet? Jeg testet med halvfet ost 28% (veeeeldig god) på søndag, og de boblet over av fett. Ikke at det gjør noe, men de tørket liksom ikke aldri. Kanskje de hadde blitt tørrere om osten var magrere, er min teori.

Anyone? :)

(forresten er jeg... ok jeg sier det høyt offentlig for første gang... potetgulloman!! Så jeg er kresen på konsistens ;)

ElenaS
07-11-07, 13:18
Ugunstig fett som i meieriprodukter???

Jaja..... Du går neppe ned i vekt her da :o

Veeeel det er heller ikke egentlig meningen - vil bare ikke ha for mye karbs og leter stadig etter "sunnere" og bedre oppskrifter på ting og tang:)

ElenaS
24-11-07, 21:58
Prøvde i dag med Synnøve Findens ekstra lette (10%).....det fungerte UTMERKET og ble SKIKKELIG NAM-NAM :D

Knut
17-01-08, 14:28
Jeg lager oste-cips/chrisp etter at jeg har laget egg og bacon. Slenger skiver med ost i stekefettet som er igjen etter baconet. Setter en god smak. Men jeg er av den typen som liker det litt svidd, men alikevell litt mykt og bruker tykke skiver. Snur du de blir de jo tynne. Ikke vær redd for og steke de for mye, da blir de best syns jeg. Sleng på krydder etter smak og behag. Legg de på en talerken med eller uten stekepapir. Godt blir det :=)

Bellunda
18-02-08, 17:25
Hva slags papir legger dere de på?

wegie
18-02-08, 18:40
Jeg har de på vanlig bakepapir. Ost er jo fett så de slipper lett :)

bibi
18-02-08, 22:19
Nå har jeg laget denne oste-chipsen jeg også. Var kjempegode!!! :)

isola
20-02-08, 17:10
Disse funker også fint å lage i micro. De blir kanskje ikke så brune i kantene da, men de blir sprø. Vi pleide å lage dette ofte da jeg var liten! :)

vossajinto
30-11-08, 17:37
hmmm... må gjøre noe feil:-s.. for.. eg får ikkje mine chips-tingester av papiret.. *ler*

Jabba
30-11-08, 18:31
OI !!! Dette hørtes spennende ut !!! Jeg som ELSKER chips !!!

magdalena
30-11-08, 18:39
Kan bare signere med at de er gode! Jeg liker dill og grillkrydder på,i blant tar jeg de naturell. Er god helgekos dette. Bare synd jeg pleier og glemme det av..:o Billig,og tar ikke lang tid,og ost har jo alle lavkarbotilhengere??

Anitra
01-12-08, 09:22
Godt jeg skal handle mere ost idag ;)

topia
01-12-08, 21:50
Jeg har prøvd meg på disse ett par ganger, men jeg har ett problem!!!! Hvilket papir/bakepapir bruker dere? Jeg har prøvd med bakepapir, da blir de ikke harde.... vanlig papir :o med da fikk jeg de selvsagt ikke av...... hva gjør dere!!!!!!

Anitra
03-12-08, 09:20
Jeg brukte pizza bakepapir, og jeg digga disse. Barna likte de ikke, så disse får jeg ha alene :)

Elephanta
08-12-08, 08:49
Wow, disse var helt nydelige! Blir nok en snacksfavoritt her i huset! :D

Mellon
08-12-08, 13:09
Dette må testes. Går jo fint ann å lage chips av pålegg i ovnene. Kjøpe choritzio f. eks., eller salami og legger på brett og popper i ovnene- hadde nemelig det i helga, namis :D

Jabba
08-12-08, 17:57
Mine ble nok litt brent for de smakte veldig rart.......

hilde29
22-12-08, 15:17
:pJeg pleier også å lage ostechip..har ikke tenkt på at jeg kan krydre de da..hehe.jeg steiker de i stekepanna i olje jeg da.å dypper i tacosaus.namnam

luringen
28-12-08, 23:23
første gangen; namme.
Andre gangen; svidde den....uuuurk...ekkel smak. og ikke orket dem eterpå..men med tacosaus dipp ja...hmm..

Bjørg
01-01-09, 01:26
Ostechipsene har meget lite karb (Norvegia feks har jo under 1 gram karbo per 100 gram), men Atkins og andre selger også spesielle lavkarbochips. Tortillachipsene er ganske gode.

Skulle til å spørre om hva slags oster dere bruker, men da har jeg allerede osten i kjøleskapet. *nam*

Jeg har TW-bakeunderlag, sikkert like bra som bakepair.

Veggpryd
10-01-09, 15:41
Disse skal testes i dag. Gleder meg :sikle: - må vel kanskje ta noen bilder også.... :cool:

achillea
10-01-09, 16:53
Ostechips har absolutt blitt en av mine favoritter. Er jeg fysen på noe om kvelden blir det ofte til at jeg lager disse, siden det ikke tar noe særlig mer enn 10-15 min totalt :D

Favorittosten til nå har vært Edamer og krydret med Chili Explosion.

scartz
18-02-09, 21:44
hvor lang tid tar det før de blir sprøe..? for mine har stått i ca 45 min, og er enda soggi.. har ikke rist da, har de på tallerken..

Iset
18-02-09, 22:00
Rart. Jeg laget en ladning nå i kveld, lot dem stå i ovnen til de var litt brune i kantene og de ble sprø omtrent før jeg hadde fått dem over på tallerkenen fra brettet. De stivnet kjempefort. Hvilken ost brukte du? Jeg brukte sånn billig XP-ost.

scartz
18-02-09, 22:10
Græddost og billig euroshopper ost, ferdig oppskjært.. Kanskje jeg ikke stekte de lenge nok? Men di boblet som bare pokker.. Og di er halvstive, men de bøyer seg når jeg løfter dem.. Lurer på om det er fordi jeg ikke har tatt dem på rist. da samler det seg fuktighet på undersiden..

Carisma
18-02-09, 23:57
Hm, prøv å legge de på tørkepapir eller på et kjøkkenhåndkle en stund kanskje?

scartz
19-02-09, 00:23
kanskje det.. må kjøpe inn mer ost :p

Maimor
20-02-09, 11:57
Vet ikke om det er nevnt tidliere, men for min del ble ostechips med hvitløkspulver på en god erstatning for hvitløksbrød til min pastagryte (uten pasta) i går. Treåringen spiste forøvrig bare ostechips, ikke noe middag, så det var en suksess.

Kreta
20-02-09, 18:58
Jepp, da har 4-åringen og jeg satt til livs ett brett med ostechips, veit ikke hvem av oss som var mest i ekstase :rolleyes:. Nydelig!!!

Addict
19-03-09, 19:41
skal de bare ligge i strimler på papiret eller? skjønte ikke dette helt..

bare legge vanlige osteskiver på et brett? hva var greia med å skjære i 2-3 biter? *dum* ;)

Addict
19-03-09, 19:59
Gud! *slå seg i panna*

nevermind!!

står i ovnen nå :D

Libelle
19-03-09, 22:17
Nam! Dette var himmelsk!! :D

Aphrodithe
19-03-09, 22:42
Kan ikke helt forestille meg at dette er godt, men kanskje jeg skal gi de en sjangse. Eller smaker det slik som "halvsvidd" ost som man gjerne får når man steker noe med ost enten i panne eller ovn, hvis noe renner ned på siden og blir mye stekt der? For da vil jeg ikke ha, hehe.

SunnhetMedSirrup
14-07-09, 13:22
Jeg krydrer med "chili explosion" som kvernes over. Helt supert:) Har kjøpt det på SmartClub, men de har det sikkert flere steder. Mener å huske det er Santa Maria (nei, for tenk at det er ALT for langt å gå ut på kjøkkenet og sjekke).

____________________________________________

kryddrer med det jeg også - det er nydelig ! :D jeg ahr på litt pizzakrydder også , da :D

ireile79
29-07-09, 18:11
HEI!!!! Nå har jeg akkurat laget "ostechips". Det var noe av det beste jeg har smakt!!!! Til og med min samboer som er snackselsker over alle, falt pladask for disse. Kommentaren fra han var: "Disse var jaggu bedre enn vanlig chips!" Så disse blir nok å finne på stuebordet som lørdagskos!! :-)

Krøllerellerei
29-07-09, 21:27
Takk Iset, de var kanongode!

Iset
29-07-09, 21:32
De er enda bedre i mikroen, jeg lager aldri chips i ovnen lenger, hehe.

Celine
29-07-09, 21:49
De er enda bedre i mikroen, jeg lager aldri chips i ovnen lenger, hehe.
jeg fikk de aldri gode i ovnen men i microen, mmmm snadder.
Jeg får ha de helt for meg selv for ingen av de andre tørr å smake (ok, 3 åringen spiser en liten bit). Svigerfar rynket på nesa da han fikk høre hva jeg spiste på lørdagskvelden :D

Jeg bruker foressten chayennepepper og litt salt + noen ganger oregano på de.

De er gode til Taco også :)

Viclin
29-07-09, 22:43
Jeg syns de smakte bare brent ost med svidd krydder. Får prøve en gang til og heller ta på krydderet etterpå kanskje.

Iset
30-07-09, 00:07
Jeg syns de smakte bare brent ost med svidd krydder. Får prøve en gang til og heller ta på krydderet etterpå kanskje.

De blir fort brent i ovnen, derfor lager jeg dem kun i mikroen nå. Der har de aldri blitt brent og jeg slipper å følge med på dem. Dessuten blir de mye mer crispy og myyye bedre. :)

2,5 - 3 minutter, på bakepapir.

Iset
30-07-09, 00:09
Svigerfar rynket på nesa da han fikk høre hva jeg spiste på lørdagskvelden :D



Hehe, svigerfaren min også, han er livredd for fett samme hva jeg sier (selv om det fettfattige kostholdet hans har gitt ham evigvarende høyt kolesterol, nyrestein og en haug med andre plager), og så ut som han hadde sett et spøkelse da han så at jeg spiste ostechips. :o

Viclin
30-07-09, 01:04
De blir fort brent i ovnen, derfor lager jeg dem kun i mikroen nå. Der har de aldri blitt brent og jeg slipper å følge med på dem. Dessuten blir de mye mer crispy og myyye bedre. :)

2,5 - 3 minutter, på bakepapir.Jeg lagde i mikroen. Først på 3 minutter, så på 2,5. Følte de ble like svidd.
Men jeg har heller aldri vært glad i osten som siver ned på sidene og blir sprø, når jeg har laget ostesmørbrød i ovnen, så det kan jo være det har noe med det å gjøre.
Når jeg dynket den i rømme, og fjernet smaken, ble det greit. Men skal gi det en sjanse til altså, med krydder etterpå i stedet.

Iset
30-07-09, 01:31
Ah ... Ja de blir ganske sprø, men jeg synes ikke de blir brent. Mulig du må ha dem i mikroen litt kortere. Prøv med feks. 2 minutter.

Carisma
30-07-09, 09:08
Det har veldig mye å si hvilken ost man bruker. Jeg syns de nye pakkene med skivet edamer blir kjempegode, og i går testet jeg en lagret gouda som ble helt nyyyydelig :D

ireile79
30-07-09, 09:43
I micro'n må jeg prøve! Da kan jeg lage de til gutta på jobben også.... he he he. Jeg brukte paprikapulver på mine og pizza pizza krydderet til Dolly Dimlpe. Det ble helt fantastisk!! Mmmmmmmm.... blir flere av disse fremover ja ;-)

Paris
28-08-09, 20:51
Er det ille å krydre de med paprika-pulver? Har hørt det inneholder en del karbo, men mengdene blir jo ikke så store, så kanskje det går bra?:rolleyes:

Paris
28-08-09, 20:53
OMG....!!!

Disse var dødsgode!!! http://www.aquariacentral.com/forums/images/smilies/drool.gif

Nok engang tommelen opp og hatten av for deg Iset!!! http://www.thorstenkaye.com/bowing.gif

Hvor lenge i ovnen?

Paris
28-08-09, 21:51
Nå har jeg også laget disse chipsene - utrolig mettende;)

Syns de ble litt for mektig, og prøver nå med salsa og cf til - syns det smaker bra jeg. Skulle hatt avocado også, så hadde det blitt gualamole i tillegg...men kjenner jeg blir nok fort mett...stekte to stappfulle brett...så har nok en stund;)

SunnhetMedSirrup
29-08-09, 13:06
du er heldig som blir mett! jeg klarer ikke stoppe med disse! DE ER NYDLIGE!

Minni1
29-08-09, 16:17
du er heldig som blir mett! jeg klarer ikke stoppe med disse! DE ER NYDLIGE!

Det klarer ikke jeg og datteren min på 11 heller. Vi må lage bare litt til og litt til. Det er NYDELIG og har reddet suget etter noe karbomat mange ganger.

Paris
29-08-09, 22:36
du er heldig som blir mett! jeg klarer ikke stoppe med disse! DE ER NYDLIGE!

Det klarer ikke jeg og datteren min på 11 heller. Vi må lage bare litt til og litt til. Det er NYDELIG og har reddet suget etter noe karbomat mange ganger.

Syns de var veldig mettende jeg, og litt kvalmende, men veldig grei å ta til. Er det sånn at man kan små-spise litt når man går på lav-karbo? Av og til jeg ikke er sulten, men bare "sug" etter noe...kan jeg da ta slike feks?

Viclin
29-08-09, 23:16
Jeg syns Kavliosten er best. Skulle lage meg opp en liten bunke nå, så døde mikroen! :eek:

ireile79
30-08-09, 11:24
Jeg syns Kavliosten er best. Skulle lage meg opp en liten bunke nå, så døde mikroen! :eek:

Åååhhh.... da hadde jeg også død tror jeg.... Heldigvis har vi en i reserve på loftet ;)

Ikke for å være kjip mot deg, Viclin, men jeg har akkurat mic'ret Kavli sin taffelost med Vårløk.... Den var helt fantastisk god!!!!!! MÅ bare prøves for alle dere som liker litt løksmak på osten :D

Lykke til med innkjøpt av en ny micro da, Viclin!!

ireile79
30-08-09, 11:27
Syns de var veldig mettende jeg, og litt kvalmende, men veldig grei å ta til. Er det sånn at man kan små-spise litt når man går på lav-karbo? Av og til jeg ikke er sulten, men bare "sug" etter noe...kan jeg da ta slike feks?

Hvis jeg er litt "fysen" så pleier jeg å micro opp små biter med ost og ha på litt forskjellige krydder og spise dem... Det viktigste er at du eventuelt regner disse chipsene inn sammen med total karbo pr dag. Ellers er det bare å kose seg!! Bedre enn mye annet man lett kan putte i munnen ;)

Viclin
30-08-09, 12:23
I dag virker den igjen! :heia:
Jeg tror rett og slett den gikk varm i går, for bunnen var glovarm. Men bare det tyder nok på at den er klar for utskiftning.

g_h_87
23-03-11, 22:15
jeg laga de nå... de var kjempe gode.. men de blåste seg ikke opp.. hva gjør jeg feil...?

Furine
23-03-11, 22:19
jeg laga de nå... de var kjempe gode.. men de blåste seg ikke opp.. hva gjør jeg feil...?

Kva ost brukte du? Etter mi erfaring så kjem det litt an på osten du brukar. Taffelosten i runde skiver posnar fint opp, medan vanleg norvegia ikkje gjer det.

g_h_87
23-03-11, 22:34
normalt bruker jeg norvegia.. men i dag var detfirst price sin

Tonjea87
28-09-12, 22:22
hmmm... må gjøre noe feil:-s.. for.. eg får ikkje mine chips-tingester av papiret.. *ler*

fikk heller ikke papire helt av... kanskje smøre det neste gang^^

Kitt
28-09-12, 22:34
Må være bakepapir. Nytter ikke med vanlig matpapir feks.:nei:

Tonjea87
28-09-12, 22:44
Må være bakepapir. Nytter ikke med vanlig matpapir feks.:nei:


haha... der sier du noe :P tror faktisk jeg har brukt matpapir :p

Tone-G
19-05-13, 21:42
Disse er gode altså!

Paris
25-05-13, 12:50
Hvorfor er det ikke noen som lager disse kommersielt skal tro? Chips til oss hadde jo vært en gullgruve for disse folka som tjener penger på at folk må ha noe kos hele tiden ...

Men sammenlignet med et godt måltid så er jo det ikke noe som er som et deilig måltid ordentlig mat!!! :) Da får man ikke så lyst på sånn mat heller (syns jeg da)

Kitsu
25-05-13, 16:23
Sånn bare så det er sagt, Kavlis nye spicy burgerost på tube er ikke spesielt velegnet til å lage chips av. Den brenner fortere enn noen av de andre variantene.