![]() |
Å steke kylling
Jeg har fortsatt noe å lære når det gjelder mattilberedning, ser det ut som. Jeg kjøpte store kyllingklubber i Sverige, og skulle tilberede dem og ha som lunsj dagen etter.
Bare satte på ovnen, krydra klubbene og slengte dem i ovnen som sto på ca 180 grader, og tok dem ut når de var blitt gylne. Men! Da jeg skulle spise dem til lunsj i dag, så var skinnet helt tørt og nærmest flasset av og kjøttet var temmelig tørt. Hvordan skal jeg få kyllingen mør og god, og skinnet sånn deilig og spisbart? Noen tips? PS: Jeg har ikke varmluft på ovnen :( |
Sv: Å steke kylling
Jeg steker ofte kyllingvinger og kyllinglår. Vender de i olje og krydrer de. Har lokk eller aluminiumsfolie over :)
Bruker ikke varmluft når jeg steker de. |
Sv: Å steke kylling
Sitat:
Må nesten spise tørr kyllingklubbe nr to, så enorm som den er og så dårlig råd som jeg har, men neste gang blir en bra gang. Hvor mye har du ovnen på, og hvor lenge pleier du å steke sånn ca? |
Sv: Å steke kylling
:suss:
Har ovnen på 180-200grader... Hvor lenge ja :o... Tidsperspektivet mitt er at jeg setter kylling i ovnen først og så lager jeg resten av tilbehøret. Da er kyllingen ferdig når resten er ferdig... Går aldri etter klokka, mer etter feelingen... :p Men ta ut forma etter 20 minutt og skjær så vidt i kjøttet, så ser du :ja: |
Sv: Å steke kylling
Hvis du deler en sitron i 2 eller 4 og drypper noen dråper over kyllingen og siden legger båtene i panna sammen med kyllingen, hjelper det både på saftigheten og smaken :)
|
Sv: Å steke kylling
Takk for gode tips! Ble så skuffa, for jeg hadde så gode greier på den kyllingen, det beste kyllingkrydderet ever; Timian, samt masse blandet pepper, havsalt og pressa hvitløk.
Men, man lærer stadig vekk noe nytt! Jeg har tross alt ikke spist kjøtt i mer enn et halvt år etter åtte år uten, og før det så var matlaging å slå på ovn og ta av plasten :p |
Sv: Å steke kylling
Hvorfor ikke skaffe deg en leirgryte?
Har selv en gammel og skikkelig godt "innstekt" gryte fra Rømertopf. Har ikke tall på hvor mange saftige kyllingmiddager jeg har laget i den :ja: Disse grytene fungerer bedre og bedre jo mer man bruker de. Forresten fin til all slags kjøtt/steker (også fisk, men greit med egen gryte til denslags), som med stort hell kan bakes i gryta med grønnsaker og urter. Sånt blir det saftige og deilige middager av :sikle: |
Sv: Å steke kylling
Kylling er alltid litt vanskelig - for, det MÅ jo stekes godt nok..! Må gjennomstekes.
Jeg eeelsker disse kyckling-klubberna - og gjør som følger: Legger dem i en ildfast form som jeg har kledd med olivenolje og smør (smører altså hele formen rundt overalt). Krydrer klubbene med det jeg lyster, vender dem rundt (med hendene) i formen m smør og olivenolje - og føøøølger med... for, det er der det ligger - du må se an. Ta ut en og skjær i - siver det ut rød saft, så må de inn igjen. Frosne klubber tar ca 30-40 min - alt ettersom hvilken ovn du har. Kanskje tilmed bare 25 min. Tror at om du følger ordentlig godt med den første gangen - så går det så mye enklere neste gang!;) |
Sv: Å steke kylling
Må presisere - siver det ut rød/ROSA saft...må du steke lenger...
Saften må være blank for at du skal kunne stole på at de er ferdige..;) Oki? |
Sv: Å steke kylling
Takker for tips! Det med rosa saft visste jeg jo, men jeg tror jeg rett og slett tørrstekte den stakkars klubban!
Sitat:
Men har spist mat tilberedt i leirgryte, og du har helt rett, det blir veldig mørt! Lam og grønnsaker på Kafé Sara i Torggate i Oslo, nam nam! |
Sv: Å steke kylling
Da skulle du hviske julenissen et par ord i øret:rulleøyne Rømer-gryter er den perfekte julegaveide!
|
Sv: Å steke kylling
Sitat:
|
Sv: Å steke kylling
Om du har en del igjen - skjær alt kjøttet i biter og lag en fløtesaus som du legger alt i....!;)
|
Sv: Å steke kylling
Jeg syns ultra plussen fra Tupperware er absolutt den beste å lage all slags kjøtt i.Trodde ikke at mat kunne bli,spesielt kylling så godt å mørt i en plastikk beholder.Den koster litt men er verdt hver ei krone.
|
Sv: Å steke kylling
eller ha over smelta smør noen ganger i løpet av stekinga.
|
Sv: Å steke kylling
Sitat:
|
Sv: Å steke kylling
Ja, det hørtes snodig ut :o Men er det noe a la sånne silikonformer?
Uansett, i dag skal jeg prøve med alufolie og litt smør! Spennende! |
Sv: Å steke kylling
Tupperware har jo bare plast....men ikke en farlig plast da.Den er spesial laget for at du kan bruke den i microbølgeovn og steikeovn. Gå inn på Tupperware sine sider så ser dere den der.Er veldig glad for at jeg kjøpte meg den ivertfall.
|
Sv: Å steke kylling
Hmmmm. Jeg pakka den inn i alufolie, men, vet ikke helt om dette blir bra, den har stått i ovnen nå i femti minutter men er fortsatt litt blek.. Vil jo at den skal bli gyllen og sånn!
Men, det skal kanskje ikke være helt tett? Jeg har åpnet alufolien litt nå, så får vi se... |
Sv: Å steke kylling
Sitat:
|
Sv: Å steke kylling
Lurt! Takk! Nå har jeg vel egentlig konkludert med en ting... Jeg liker ikke kyllinglår. Rare greier, for jeg kommer fram til det samme hver gang, men glemmer det neste gang.
Neste gang blir det kylilngvinger, uten tvil!!! |
Sv: Å steke kylling
Åh! Nå spiser jo ikke du melkeprodukter for tida (og ikke jeg heller), men en gang marinerte jeg kyllingfileter i youghurt og garam masala før jeg stekte det i ovnen. Det ble utrolig mørt! Tenåringsbroren min sa: "Dette er den beste kyllingen jeg har smakt!"
Har planer om å prøve med lime og olje og krydder en dag. Burde jo bli litt av det samme? I det hele tatt, marinering er gull! |
Sv: Å steke kylling
Ja, burde kanskje marinere først, sånn at hele kjøttet får smak, ikke bare skinnet!
Æsj, har fortsatt to av disse kembo-klubbene igjen, men var det sånn at du heller ikke likte lår, Frøy? Ellers kan du få dem, orker ikke mer av det :( |
Sv: Å steke kylling
Ikke så glad i det nei, har fått litt overdose selv :o. Sånne ferdiggrilla i varmedisken er veldig gode, da :)
Kast dem, du! Ikke spink og spar på noe du ikke vil ha. Overflodstenking! :) |
Sv: Å steke kylling
Joooo. Men, kanskje jeg skal øve meg på dem? Bruke dem som steke-kylling-trening? Og så er jo faktisk skinnet ok, og så kan jeg ta det beste kjøttet (det hvite off course) og bruke i salater! Sparefestivalen all the way her! :D
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:11. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no