Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Annen mat (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Hummus (kikertpuré) (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=21534)

Photobscura 19-09-08 16:27

Hummus (kikertpuré)
 

Hummus (kikertpuré) (6 porsjoner)

Du trenger:
4 dl tørre kikerter
vann + 1 grønnsaksbuljongterning
1 1/2 dl olivenolje
2 hvitløksbåter
1/2 rød chili
1/2 potte koriander ev 3 ss tørket
Salt og pepper

Legg kikertene i vann natten over.
Kok dem møre i vann eller kraft.
(Ertene blir best hvis de kokes i kraft av vann og buljong.)
Når ertene er møre helles kraften over i en bolle.
Tilsett olje, og mos ertene med en stavmikser.
Blir mosen for tykk spe med kraften du har til overs.
Tilsett finhakket eller presset hvitløk, chili og hakket koriander (eventuelt tørket), og smak til med salt og pepper.

Pearl 19-09-08 16:42

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Vet du hvor mye karbohydrater det er her? :)

Photobscura 19-09-08 20:38

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Aaaaner ikke, men GIen på kikerter er kun åtte :)

Grovsnus 19-09-08 23:17

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Ååååååååååå, Hummus er så godt. Har holdt meg unna, men nå gir jeg blaffen i det.
Mvh Grovsnus
ha en fin dag

Photobscura 19-09-08 23:20

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Ja, Grovsnus! Du har jo skaldemannet ganske lenge, har du ikke? Kanskje på tide å snuse litt på GI-filosofiene?
Ha en fin dag (eller kveld) selv :)

Iset 20-09-08 08:12

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Åååh jeg elsker hummus! Lager det ofte, men det blir ikke helt det samme uten tahini (evt. litt peanøttsmør til nøds), bruker du ikke det?

Pearl 20-09-08 11:55

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 539634)
Aaaaner ikke, men GIen på kikerter er kun åtte :)

Ååååå. Da kan jeg kanskje også prøve meg da. :me like:

Photobscura 20-09-08 13:08

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Iset (Innlegg 539848)
Åååh jeg elsker hummus! Lager det ofte, men det blir ikke helt det samme uten tahini (evt. litt peanøttsmør til nøds), bruker du ikke det?

Hmmm. Neeei? Dette er en oppskrift jeg fant på nettet en gang. Hva er tahini?

Iset 20-09-08 14:55

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 539959)
Hmmm. Neeei? Dette er en oppskrift jeg fant på nettet en gang. Hva er tahini?

Det er sesampasta. Det blir opprinnelig brukt i alle originale hummusoppskrifter, jeg tror aldri jeg har sett en oppskrift uten dette, så jeg ble bare litt nysgjerrig hehe. Peanøttsmør kan brukes i stedet, men helst i nøden, for det smaker litt annerledes. Jeg MÅ ha tahini i, men det blir jo godt uten også, men ikke "autentisk".

http://www.nrk.no/programmer/tv/yumyum/1.4989048

Photobscura 20-09-08 15:55

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Ah! Takk! Sesampasta, ja. Husker jeg brukte det i hin tid som peanøttsmørerstatning på brødskive sammen med nugatti fordi jeg ikke tålte nøtter før (selv om peanøtter er belgefrukt så er det vel en kryssallergi)... :rolleyes: ...Det var den gang :geip:
Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg spiste ordentslig hummus (må ha vært på Habibi), så dette må jeg teste! Takker :)

Photobscura 20-09-08 15:58

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Må nesten prøve meg litt fram (har fortsatt en tupperware-boks full av hummus, utrolig hvor lenge den varer i kjøleskapet, altså), må vel bli omtrent 3 ss sesampasta, da. Og sitron, det sto jo heller ikke i oppskrifta mi, eller persille :)
Redigerer oppskrifta når jeg får testa ut!

Iset 20-09-08 16:01

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Ja, jeg har laget hummus uten tahini og sitron før (hadde ikke), og det er ikke det samme, det mangler liksom noe vesentlig. Jeg laget hjemmelagde falafler og hummus i dåpen til minsten, de forsvant fort gitt. Smaskens gode!! :D

Photobscura 20-09-08 16:04

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Mmmm! Falafel! En av mine evige favoritter fra veggis-tiden.
MEN finnes det en måte å lage falafal på uten å fritere dem? (Husker at jeg stekte dem i en fingerbredd med olje... Kremt, det var vel solsikke- eller soyaolje det den gangen... *Host* *kremt*...)

scartz 20-09-08 20:05

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
dumt spørsmål her, men hva er hummus ? :P og hva er det godt til?

Googla det og såg på noen bilder, så ut som rømmegrøt møter kolerabistuing! mente jeg leste at det skulle være godt til hamburgere her en plass... *skeptisk*

Photobscura 21-09-08 13:22

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Ehm... Vet ikke helt hva jeg skal svare på det, egentlig. Hummus er jo bare det det er, kikertpuré, om du leser oppskrifta liksom. Godt til mye, libanesisk siderett. Hva er kolerabistuing?

scartz 21-09-08 14:23

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Kolerabistuing er det samme som kolerabistappe... kolerabi most sammen med gulrot tilsatt med noe ekstra greier jeg ikke har peiling på. Spises ofte vedsiden av pinnekjøtt!

nattfrue 21-09-08 16:32

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Jeg regner med hun mener kålrabi :)

Huldr 21-09-08 16:41

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av nattfrue (Innlegg 540620)
Jeg regner med hun mener kålrabi :)

Tror faktisk begge deler er greit å si. Det er tysk :)

På godt norsk: kålrot! :)

nattfrue 21-09-08 16:46

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Frøy (Innlegg 540624)
Tror faktisk begge deler er greit å si. Det er tysk :)

På godt norsk: kålrot! :)

Jeg tror alle tre variantene bør være greie å forstå - men det er bare "kålrabi" og "kålrot" som er korrekt bokmål :)

Huldr 21-09-08 16:51

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av nattfrue (Innlegg 540625)
Jeg tror alle tre variantene bør være greie å forstå - men det er bare "kålrabi" og "kålrot" som er korrekt bokmål :)

Sant nok, men uten å gjøre denne tråden til en språdstrid :o, så mistet jeg helt respekten for bokmålsordboka da jeg fant ut nylig at det ikke er lov å skrive "sogar", man må skrive "sågar". Det blir så underlig bastardaktig for meg. Jeg synes man må få lov til å skrive ord slik de opprinnelig skrives i det språket de kommer fra.

Når det er sagt, så er hummus veldig godt, og smaker slett ikke som kålrabistappe! :rolleyes:

nattfrue 21-09-08 16:54

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Frøy (Innlegg 540626)
Sant nok, men uten å gjøre denne tråden til en språdstrid :o, så mistet jeg helt respekten for bokmålsordboka da jeg fant ut nylig at det ikke er lov å skrive "sogar", man må skrive "sågar". Det blir så underlig bastardaktig for meg.

Enig :) (Og nå skal jeg slutte å være off-topic. Hummus er godt!)

Photobscura 21-09-08 17:37

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Ah! Jeg la trykket heeelt feil jeg, kol-É-rabi, leste jeg :lol: Nå er jeg med veitu, kålrabi vet jeg godt hva er, mmm!

Sågar i stedet for sogar blir for meg som å skrive dåg i stedet for dog, liksom, enn om det for meg blir vel bakvendt å være uenig med bokmålsordboka nå jeg er korrekturleser! Men jeg er helt enig Frøy!

Hummus er vidunderlig, og det blir sikkert enda bedre med Isets tips!

nellie 21-09-08 17:49

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
http://www.nrk.no/bedrepuls/article/page/view/1.4863576

Photobscura 21-09-08 17:51

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
Åh! Fine kikerten :hearts:

scartz 21-09-08 22:38

Sv: Hummus (kikertpuré)
 
aaah, KÅLrabi! :P hehe, jeg satt ett par sekunder forlenge med ordet kålrabi når jeg skulle skrive det, ble veldig usikker... pluss til tider sniker dialekten min seg inn uten at jeg merker det.

Eg e fra sandnes vettu, bler møyje dialektskriving på msn te tide då ;)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:23.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no