Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Ketolysekuren (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=110)
-   -   Anngående utregning av karber ... (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28552)

Nutta 01-10-09 13:57

Anngående utregning av karber ...
 
Jeg er ganske ny i gamet... er på dag 1 faktisk :) og jg har lest masse i boka allerede, og kommer nok til å lese mye mye mer. Men jg har et par spørsmål:

Regner dere Karber på absoulutt alt? Som feks. Egg, bacon, ost, koteletter, kylling, biff, kjøttdeig...? Eller regner dere bare grønnsaker og meieriprodukter (fløte, melk...) å sånne ting?

Og så lurer jeg på... den første tia (før dere øker m 5 g per uke) er det sånn at dere begynner på 15 gr Karber per dag? skjønte ikke helt den delen når jg leste boka. :p

Anom 01-10-09 14:05

Sv: Anngående utregning av karber...
 
Jeg tar med alt.
Men rent kjøtt/kylling har ikke karber. Men derimot fett og proteiner. de tas med. :)

Jeg har holdt på i 2 mnd nå, og holder meg fortsatt på max 15g karber.
Om det er rett/feil vet jeg ikke, men går jeg over, så stopper nedgangen min iallefall.

Gerd 01-10-09 14:19

Sv: Anngående utregning av karber...
 
Regn 15 karber pr dag nå i starten. Etter 4 uker kan du øke litt. Men du må ikke.

Regner karber på allt, unntatt rent kjøtt, kylling og fisk :)

Gracella 01-10-09 14:21

Sv: Anngående utregning av karber...
 
Jeg telte bare karber.
Regnet at ett egg var 1 gram, det stemmer jo ikke helt, men så er det ikke en pinlig nøyaktig kur heller... Du skal ha i deg minst 15 g karber om dagen, noe mindre er det ikke noe poeng i å spise (man er ikke "flink" om man klarer mindre ;))
Ellers veide jeg alt unntatt kjøtt, reker, fisk og ost ol. som er 0 gram.

Så fant jeg ut at det lureste var å finne ut hvor mye jeg spiste vanligvis, og så regne ut fra det. Eks hvor mye karber er det i 2 ss rømme og en neve med f.eks sjampinjong osv.

Etter en stund sitter det i fingrene.

Lykke til! :)

Nutta 01-10-09 14:48

Sv: Anngående utregning av karber...
 
Ja ok :) da tror jg at jeg forstår litt mer... takk for gode råd, forresten ;)

Aishe 03-10-09 17:18

Sv: Anngående utregning av karber...
 
men hvordan kan man regne ut hvor mange karbo det er i 2 ss rømme?? også 2 ss med fløte....?

Kitt 03-10-09 17:39

Sv: Anngående utregning av karber...
 
Du må rett og slett veie og måle!:D
Gjør alt ordentlig en gang og skriv det opp, så har du alt på stell til neste gang!

Nutta 03-10-09 18:29

Sv: Anngående utregning av karber...
 
mn dere....jg leste i en annen tråd at en kan spise nesten ubegrenset med salat på ketolyse. Men hvis en må regne det i karbene - å veie, så kan en jo ikke det? *forvirra*

Gracella 03-10-09 18:52

Sv: Anngående utregning av karber...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nutta (Innlegg 778099)
mn dere....jg leste i en annen tråd at en kan spise nesten ubegrenset med salat på ketolyse. Men hvis en må regne det i karbene - å veie, så kan en jo ikke det? *forvirra*

Er du klar over hvor mye 100 eller 200 gram salat er??
Ellers er det stort sett ikke mye karber i de forskjellige salattypene. Mener det var en liste i boka (du har vel lest den??).
Uansett er det flere lister her på nett (eks: matportalen.no) og det står på de fleste innpakningene hva som er karbeinnholdet.

"Ubegrenset" er et merkelig uttrykk når det gjelder mat.
Du skal ikke spise mer enn at du er mett - og så skal du spise når du er sulten. De følelsene kommer tilbake etterhvert.
Mange ganger er man bare tørst når man tror man er sulten, så det kan være lurt å drikke et par glass vann hvis man er fysen på ett eller annet.

Ketolyse er ikke en diett hvor man kan spise ubegrenset av noe, hverken fett eller salat ;).

Nutta 03-10-09 19:42

Sv: Anngående utregning av karber...
 
Ja, jeg har lest boka. Mn jg ble veldig forvirra over d noen skrev i en annen tråd.. var vel derfor jeg begynte å spekulere... åsså måtte jg spørre. Høres sikkert teit ut, men.

Det jeg mener med salat er blandet salat m salatblad, agurk, tomat, paprika osv. Og jeg er veldig glad i store fat med sånt på. Til gjengjeld bruker jeg lite dressing å sånn. Meeen jeg tenkte bare spørre om det egentlig innregnes i kostholdet (De femten karbene) vanligvis - og om det er feil å kalle det ubegrenset. og når andre skriver ubegrenser tenker jeg som du skrev, spise til en blir mett.

Ellers.. takk for vanntipset :) er nok ikke flink nok til å skille mellom sult og tørst. Men det kommer vel når rutinene er mer på plass får vi tro...

Gracella 03-10-09 21:57

Sv: Anngående utregning av karber...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nutta (Innlegg 778121)
.
Til gjengjeld bruker jeg lite dressing å sånn.

Kjør på med oljedressing! En god (kaldpresset) olivenolje blandet med en eller annen eddik (eller sitronsaft) er kjempegodt på salat.
Jeg har begynt å legge ut bilder og oppskrift på profilen min. Der er det to oppskrifter hvor jeg bare heller masse olje over salaten. Holder på med å få tømt en flaske hvitvinseddik, så det går mye i den for tiden!

Gracella 03-10-09 22:03

Sv: Anngående utregning av karber...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nutta (Innlegg 778121)
Ja, jeg har lest boka. Mn jg ble veldig forvirra over d noen skrev i en annen tråd.. var vel derfor jeg begynte å spekulere... åsså måtte jg spørre. Høres sikkert teit ut, men.

Det finnes vel heller ikke teite spørsmål ;), man lærer ikke noe hvis man ikke spør.
Hvis jeg leser noe "rart" i en tråd, så sjekker jeg om det er noe som samsvarer med min filosofi, etterpå hvor lenge vedkommende har vært med på forumet. Ikke alle nybegynnere gir råd som stemmer helt (håper jeg ikke fornærmer noen nå, de fleste her inne har mye kunnskap om det de driver med!).
Dernest leser jeg HELE tråden, det kan være at en påstand blir grundig behandlet og bekreftet eller demantert.

Nutta 03-10-09 22:18

Sv: Anngående utregning av karber...
 
Kaldpresset olivenolje ja.. d smakte jeg i dag for første gang da jeg var ute å spiste kyllingsalat på en restaurant idag. Det var egentlig ganske godt det. innbiller meg bare at jg ikke får det til å smake så godt hjemme som ute. Olivenolje forbinder jeg lissom med en ekkel bismak vanligvis. men jeg skal prøve tipset ditt :)

Ja, jeg har for vane å spørre og grave til jg skjønner sammenhengen :p men det er litt greit, for da vet jeg at jeg gjør det rett :rolleyes:

Kitt 03-10-09 22:32

Sv: Anngående utregning av karber...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nutta (Innlegg 778176)
Kaldpresset olivenolje ja.. d smakte jeg i dag for første gang da jeg var ute å spiste kyllingsalat på en restaurant idag. Det var egentlig ganske godt det. innbiller meg bare at jg ikke får det til å smake så godt hjemme som ute. Olivenolje forbinder jeg lissom med en ekkel bismak vanligvis. men jeg skal prøve tipset ditt :)

Ja, jeg har for vane å spørre og grave til jg skjønner sammenhengen :p men det er litt greit, for da vet jeg at jeg gjør det rett :rolleyes:

Man lærer aldri noe om man ikke trø spørre til man faktisk har skjønt poenget!;)

Når det gjelder bismak på olivenolje fikk jeg en aha- opplevelse da jeg var med en venninne i en spesialforretning. Jo dyrer olje, jo bedre er den!:D
Må jo ikke kjøpe den dyreste, men det kan være verdt å legge litt penger i den oljen man skal ha "bar" over salaten! Da slipper man bismak, i hvert fall!:sikle:

Gracella 03-10-09 22:36

Sv: Anngående utregning av karber...
 
Akkurat nå står Iliada Golden Selection kalamata Extra Virgin Olive Oil i vårt skap.
Den er ikke spes dyr og smaker helt greit. Kjøper ikke mer enn 500 ml i slengen.

Nille 04-10-09 10:01

Sv: Anngående utregning av karber...
 
Et lite sidespor ang olivenolje. Det er en gammel post og en gammel test, men slik jeg ser det er det fremdeles det samme som gjelder. Det gir iallefall en god ide om hva man skal ligge unna !

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av MHM
http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_13_10.gif http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_13_11.gif http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_1.gif http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_3.gif http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_13_5.gif http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_13_8.gif http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_49.gif

Kom over en morsom artikkel på flere sider i KK (nr 12 2004). Det var et sammensatt smakspanel (flest kokker) som skulle teste ulike olivenoljer man får kjøpt på butikken. Alle oljene er xtra virgin! Pris, flaske, holdbarhet, lukt og smak ble vurdert.

Best i test:
* L'ulviveto di Dauvina gusto delicato (75 kr for 250 ml).
(Det kan jeg underskrive på, for dette er MIN olje...:D Kjøper den på Meny.)

Nummer to i test:
* Fraticello fra Pietro Coricello (64 kr for 750 ml)

Orker ikke skrive opp alle de som lå i middelskiktet.

Tapere i testen, som alle fikk terningkast 1:
* Ybarra, jomfruolje
* Mills kaldpresset olivenolje
* Eldorado olivenolje
* Rimi olive oil
* Landlord olivenolje

Karakteristikker om disse taperne var: "harskt, surt, helt forferdelig vondt, kjemisk, rustikk taverna og båtolje, minner om dårlig urinprøve, bitter og ekkel, maling, lukter som det grå limet vi brukte i forminga"

Såååååå, konklusjonen er: Hvis du ikke liker olivenolje - prøv igjen! Prøv vinneren i denne testen, den ER god! Xtra virgin er altså ikke nok - man må finne de gode og litt dyre merkene.


Nutta 04-10-09 20:57

Sv: Anngående utregning av karber...
 
Oj! nå ble jeg enda klokere :D Supert! Blir å shoppe olje til uka nå ja! :D

jannekristin 06-10-09 12:52

Sv: Anngående utregning av karber...
 
Jeg forstod det slik at når du har nådd den vekten du vil ha skal du trappe opp med kabohydratene ;)

Curlysue 15-10-09 06:32

Sv: Anngående utregning av karber ...
 
Hei
Jeg fortsetter litt på spørsmålene som startet tråden her.... Er også ny på ketolysekuren og en venninnne som har gått på den i et år ( av og på) sa at du kan trekke fra noe når du leser karbo innholdet på matvarer, noe med noen gode sukkeralkoholer...? Er det noen som kan forklare for meg?

Kitt 15-10-09 07:54

Sv: Anngående utregning av karber ...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Curlysue (Innlegg 782945)
Hei
Jeg fortsetter litt på spørsmålene som startet tråden her.... Er også ny på ketolysekuren og en venninnne som har gått på den i et år ( av og på) sa at du kan trekke fra noe når du leser karbo innholdet på matvarer, noe med noen gode sukkeralkoholer...? Er det noen som kan forklare for meg?

Sukkeralkoholer er søtstoff som ikke tas opp i tarmen og dermed ikke regnes inn i regnskapet!
De teller ikke som karber, men kan gi stopp i vektnedgang for noen.
Mange får magesmerter og mange do- turer av sukkeralkoholer!:eek:

Curlysue 15-10-09 08:21

Sv: Anngående utregning av karber ...
 
Takk! Men er varedeklarasjonen sukkeralkoholer? Eller er det det som står under karbohydrater x g, herav xg sukkerarter? Eller har det en egen betegnelse?

Kitt 15-10-09 08:39

Sv: Anngående utregning av karber ...
 
Det står antall karbohydrater hvor av xg sukkeralkoholer! Evnt navnet på sukkeralkoholen, som malitol, polyoler etc!
Så utregningen må man gjøre selv!;)

Curlysue 15-10-09 08:42

Sv: Anngående utregning av karber ...
 
Ok. Takk. Høres vanskelig ut med de der utregningene hele tiden. Like enkelt å bare telle alle karboer, tenker jeg :p

Kitt 15-10-09 09:02

Sv: Anngående utregning av karber ...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Curlysue (Innlegg 782976)
Ok. Takk. Høres vanskelig ut med de der utregningene hele tiden. Like enkelt å bare telle alle karboer, tenker jeg :p

Ikke vankelig, bare litt mye å tenke på i starten!

Om man ønsker å spise litt sukkerfri sjokolade feks, kan man jo ikke det om man regner med sukkeralkoholene. I Anthon Bergs (som desverre er tatt av markedet, men det var den jeg hadde i skapet)) er det 46 karber pr 100g, men 43 av dem er sukkeralkoholen malitol. Altså bare 3 karber som skal inn i regnskapet. En sjokkis veier bare 45g, så.......

Curlysue 15-10-09 09:16

Sv: Anngående utregning av karber ...
 
Det du sa der gjør det verdt å sjekk ut ALT om sukkeralkoholer..... Selv om det kanskje ikke er så lurt mtp søtsuget :o


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:15.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no