![]() |
Var på Egon i går
Var på tur i går.............. Var bekymret ang mat.
Var på Egon resturang, bestilte biff, med dobbel salat, dobbel brokkoli, og bernesaus i en skål ved siden av........... Brukte vel omlag en eller to ts av bernesausen. Det var vel en greit matvalg sånn karb messig vel? Synes det er vanskelig i sosiale sammenhenger jeg................ |
Sv: var på Egon i går.
Hvorfor spiste du ikke bernaise-saus? Det er jo det beste med hele biffen! :eek:
|
Sv: var på Egon i går.
Sitat:
|
Sv: var på Egon i går.
Nemlig! :lol:
Hvis de har sånn fabrikksaus som er laget av pulver og vegetabilsk olje kan jeg skjønne det - men bernaise-saus er jo hovedingrediensen i en biffmiddag. :D |
Sv: var på Egon i går.
Vel, nå vet jeg jo ikke, men anntar den der bernesausen inneholder ganske mange karber????????
Eller er jeg heilt på jordet? Tipper en slik resturang får bernesausen i sånne store ferdige "bøtter", og at siden ferdigbernesaus ikke er spesielt ketulyse vennlig, så tenkte jeg at noe mer enn ett par ts var ikke lurt............ Men æsj da, har jeg "lurt" meg selv jeg da?? |
Sv: var på Egon i går.
Sitat:
Bernaise burde hete bernice :) |
Sv: Var på Egon i går
Kryddersmør eller rømmedressing er forresten gode alternativer hvis man er usikker på hva sausen inneholder :ja:
|
Sv: Var på Egon i går
Tipper de bruker sånne bøtter med pulver fra ASKO, og det er ikke mye som ligner på menneskemat i de greiene der. Det er koselig å spise ute, synes jeg. Men, jeg vil aller helst inn på kjøkkenet for å se hva slags råvarer de bruker før jeg spiser, så det blir heller sjeldent jeg spiser ute. :o
|
Sv: Var på Egon i går
Ekte bernaise skal ikke inneholde annet enn smør, eggeplommer og krydder/smakstilsetninger og knapt nok en eneste karbohydrat. Det er ikke noe i veien for å spørre på restauranten om hvordan sausen er tilberedt. Det har jeg ofte gjort.
|
Sv: Var på Egon i går
Hei
Om ikke Egon har endret radikalt på sine rutiner de siste par årene så er alt de serverer halvfabrikata, - dessverre! Alle sauser er pulversauser, de bruker billigste oljer og t.o.m. omeletten er ikke av rene egg...det kommer som omelettmix i plastkanner. Jeg spiser aldri på Egon lengre, - synes prisene er alt for stive med tanke på hvilken råvarer de bruker... Ha en fin dag :-) |
Sv: Var på Egon i går
Sitat:
|
Sv: Var på Egon i går
Sitat:
|
Sv: Var på Egon i går
Sitat:
|
Sv: Var på Egon i går
Ja, - det er faktisk noe som heter omelettmix...blir levert til storhusholdningskjøkken over hele landet, brukes også til den eggerøren de aller fleste hotellene serverer til frokost og bufféer. Billig, raskt og enkelt, - men totalt smakløst...
|
Sv: Var på Egon i går
og konklusjonen blir hva??
Bør jeg holde meg til ett par ts brnesaus på resturang, eller kan jeg nyyyte den? hmmmm |
Sv: Var på Egon i går
Sitat:
|
Sv: Var på Egon i går
Ok, nå er det SKJELDEN jeg spiser ute, kanskje en gang annenhver mnd lissom, men neste gang skal jeg kose meg med bernesausen.....
|
Sv: Var på Egon i går
Har spist på Egon en gang jeg og. Gikk for no biff med bacon. Gikk helt fint det.
Bare som en apropo så har gjerne amerikanske kjeder, sånn som Macdonalds, Burger King o.l. hjemmesider hvor det står næringsinhold. Burger King: F.eks Bacon double bbq 33,5 karbo, minus brød (28 karbo) blir 5,5 karbo. Whopper Cheese uten brød er 6,5 karbo. 5 kyllingnuggets er 9 karbo, uten dipp. Macern: Kyllingnuggets på macern inneholder mer karbo, 17 karbo for 6 biter, men der kan man bestille salat. Grilled chicken caesar salad inneholder 4 karbo. Deres hjemmeside inneholder ikke detaljert næringsinnhold for burgerne, kun samlet innhold. |
Sv: Var på Egon i går
Sitat:
|
Sv: Var på Egon i går
Sitat:
Eh, det finnes noen hundre :o Hovedsaklig styr unna kjedene og alt som høres amerikansk ut (Harveys osv) så er mye gjort. |
Sv: Var på Egon i går
Sitat:
Jeg har vært i Oslo i 4 dager og har levd på restaurantmat til lunsj og middag. Jeg fulgte konsekvent ditt råd og å holde meg unna ”amerikansklignede” kjeder. Det gikk kjempe bra og var enkelt med dine anbefalinger :). Så en kjempe stor :klem:til deg |
Sv: Var på Egon i går
Så bra! Det er lett å glemme for oss som går forbi disse stedene daglig, så jeg måtte tenke meg om da jeg leste spørsmålet ditt :D Og egentlig er det jo ganske enkelt :ja:
|
Sv: Var på Egon i går
Sitat:
|
Sv: var på Egon i går.
Sitat:
|
Sv: Var på Egon i går
Sitat:
Jeg blir direkte lei meg når jeg leser slike innlegg som dette her og egentlig hele linken her! Jeg jobber på en Egon midt i Trondheim og har gjort det siden 2004. Det er direkte usant mye av det som står her. Vi legger stoltheten vår i gode opplevelser og god matkvalitet! Ikke noe problem å sette sammen en rett så den blir lavkarbo og sauser er laget fra scratch- ikke pulver! Vi har eget produksjonsrom hvor all maten blir forberedt. Det er derimot sant at vi har omelettmix og den inneholder: sammenpiskete eggeplommer og eggehviter....! -og kun det- wow! Billigere er det IKKE! men det gjør jobben til kokken enklere |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:08. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no