Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Generell ernæringsdebatt (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Angående fett (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=37162)

lillamumi 06-10-10 12:49

Angående fett
 
Om jeg lager en omelett med bacon, cheddar ost, egg og fløte.
Trenger jeg da MER fett ved siden av?

Er så usikker på dette med fettet.

Ferskenbeinet 06-10-10 12:58

Sv: Ang fett.
 
Det hørtes nok ut, blir du raskt sulten igjen etterpå så burde du nok hatt litt mer...

Kitt 06-10-10 13:10

Sv: Ang fett.
 
For å sitere Guru- Gerd: Når man tror man har fått nok fett, så tar man litt til!!!:D

Steker du i meierismør feks?

lillamumi 06-10-10 13:30

Sv: Ang fett.
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kitt (Innlegg 944328)
For å sitere Guru- Gerd: Når man tror man har fått nok fett, så tar man litt til!!!:D

Steker du i meierismør feks?

Jada, steiker all mat i meierismør :)

Jeg er mett i MANGE timer som regel.
Er ikke alltid jeg orker det tredje måltidet.
Nå skal det sies at jeg ikke spiser før i 11 tiden på dagen. så blir det middag i 17 tiden og da er jeg som regel mett til dagen etter.

Men i går kom det litt baconsnacks frem på kvelden.
Hadde laks med jukseris og litt creme fraiche

LenaBeatrice 06-10-10 13:57

Sv: Ang fett.
 
Egg alene har en fettprosent på 64 (Protein 35).
Egg stekt i smør har en fettprosent på 71 (protein 29).
Så det skal ikke så mye fett til før man har fått "nok", litt avhengig av hvor høy fettprosent man vil ha :-)

ada-emilie 06-10-10 13:57

Sv: Ang fett.
 
Får man ikke en følelse av at det er nok? Eller skjer det lettest ved tilsatt, og ikke skjult, fett? Når jeg har spist en halv stor avokado og i tillegg 5 ml olje i samme måltid er det helt på grensen av hva jeg makter å ta inn.

Kitt 06-10-10 13:57

Sv: Ang fett.
 
Dersom du er mett lenge etter maten, får du i deg nok fett, vil jeg tro!:)

Men pass på ved nettopp måltider som laks med blomkål. Er ikke mye fett der, selv om fiskern er såkalt fet!
Smeltet smør, eggesmør, hollandasiesaus etc er fint ved siden av!

LenaBeatrice 06-10-10 14:04

Sv: Ang fett.
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av ada-emilie (Innlegg 944350)
Får man ikke en følelse av at det er nok? Eller skjer det lettest ved tilsatt, og ikke skjult, fett? Når jeg har spist en halv stor avokado og i tillegg 5 ml olje i samme måltid er det helt på grensen av hva jeg makter å ta inn.

Spiser du avocado til maten er det kanskje ikke nødvendig å ta olje til maten i tillegg?
Avocado, uten sten og skall har en fettprosent på 95 :-)
Går fint å legge til en god del proteiner der også, uten at det blir for lav fettprosent.

knh 06-10-10 14:04

Sv: Ang fett.
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av lillamumi (Innlegg 944336)
Hadde laks med jukseris og litt creme fraiche

Jeg spiste også laks med jukseris til middag i går :D Namnam!! Hadde hjemmelage hollandesaus i tillegg, og en stor dæsj seterrømme. Følte det blei bra med fett da;)

jvb 06-10-10 14:48

Sv: Ang fett.
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dreamy (Innlegg 944349)
Egg alene har en fettprosent på 64 (Protein 35).
Egg stekt i smør har en fettprosent på 71 (protein 29).
Så det skal ikke så mye fett til før man har fått "nok", litt avhengig av hvor høy fettprosent man vil ha :-)

Nei? Stekt egg har ca 15% fett, vel? Eller mener du noe annet når du skriver fettprosent?

(Ref matvareguiden: http://www.matvareguiden.no/matvare4703.asp)

Kitt 06-10-10 14:49

Sv: Ang fett.
 
Mulig hun mener energi%, som jo er det som teller!;)

LenaBeatrice 06-10-10 14:53

Sv: Ang fett.
 
jvb: Jepp, jeg mener energiprosent, det burde jeg ha skrevet :-)
Du sikter til gram.

jvb 06-10-10 15:02

Sv: Ang fett.
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dreamy (Innlegg 944386)
jvb: Jepp, jeg mener energiprosent, det burde jeg ha skrevet :-)

Da er jeg med :) Skulle ønske jeg klarte å spise egg igjen, men fikk i meg dårlig i egg i kantina på jobb - nå brekker jeg meg bare av tanken på (kokt) egg...

LenaBeatrice 06-10-10 15:05

Sv: Ang fett.
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av jvb (Innlegg 944389)
Da er jeg med :) Skulle ønske jeg klarte å spise egg igjen, men fikk i meg dårlig i egg i kantina på jobb - nå brekker jeg meg bare av tanken på (kokt) egg...

Kanskje prøve egg på en ny måte?
Hva med eggemuffins...?
Har ikke laget det selv, og husker ikke hvor jeg har sett oppskrift, men man lager altså en røre av egg (og noe annet) og steker i muffinsformer.

Kitt 06-10-10 15:14

Sv: Ang fett.
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dreamy (Innlegg 944395)
Kanskje prøve egg på en ny måte?
Hva med eggemuffins...?
Har ikke laget det selv, og husker ikke hvor jeg har sett oppskrift, men man lager altså en røre av egg (og noe annet) og steker i muffinsformer.

Porsjonsomelett!
Er det disse du mener, Dreamy?

LenaBeatrice 06-10-10 15:44

Sv: Ang fett.
 
Kitt: ja se der ja, kan godt være der jeg så det :-)

Tror jeg må lage meg noen, og dette må jo være super matpakkemat til store og små :-)

lillamumi 06-10-10 15:59

Sv: Ang fett.
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kitt (Innlegg 944400)
Porsjonsomelett!
Er det disse du mener, Dreamy?


TAKK for masse svar:):)

Dreamy. Jeg er fast leser av bloggen din og du er min stoooore inspirasjon. Så er det sagt:p

Jeg lager eggemuffinst med spinat og litt løk.
Var en oppskrift som stod i southbeach boka. Gikk på det for en god stund siden og da gikk jeg bare ned 2 kilo. Mannen 10. Så det så!!!

Men i allefall,
Egg
fløte
salt
pepper
spinat
løk
ost

Også stekes i ovnen på 180 gr i ca 20 min eller til de er stive

vimsen85 06-10-10 17:14

Sv: Ang fett.
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dreamy (Innlegg 944356)
Spiser du avocado til maten er det kanskje ikke nødvendig å ta olje til maten i tillegg?
Avocado, uten sten og skall har en fettprosent på 95 :-)
Går fint å legge til en god del proteiner der også, uten at det blir for lav fettprosent.

Jeg har et litt urelatert spørsmål om Avocado. Leste i GI-Null! i går at det er 4 g karbohydrater i 100g Avocado (eller var det 6). Men i matvaretabellen står det 0,5. Hva er rett?

LenaBeatrice 06-10-10 17:26

Sv: Ang fett.
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av vimsen85 (Innlegg 944493)
Jeg har et litt urelatert spørsmål om Avocado. Leste i GI-Null! i går at det er 4 g karbohydrater i 100g Avocado (eller var det 6). Men i matvaretabellen står det 0,5. Hva er rett?

Jeg har alltid regnet med 0,5.....4 var nytt for meg :confused:

Dere andre?

vimsen85 06-10-10 17:29

Sv: Ang fett.
 
Kanskje svenskene har mer karborike avocadoer enn oss?

ada-emilie 06-10-10 17:57

Sv: Ang fett.
 
Det er to typer avokado. Den med glatt skall har mer karbo.

vimsen85 06-10-10 18:16

Sv: Ang fett.
 
Hmm. Okei. Da må vi kjøpe de ruglete da..

Kitt 06-10-10 19:03

Sv: Ang fett.
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nille (Innlegg 624424)
:ja: Det er faktisk viktig.

Det finnes minst to typer avocado i butikken. Den grønne med glatt litt tynnere skall, og den som er mer grønn/brun/svart med litt tykkere knudrete skall. Den sistnevnte heter Hass Avocado/California Avocado, og inneholder av en eller annen grunn mye mindre karbohydrater enn den grønne, som er fra Florida ! Så hold dere til den brun/grønne. Det er også den det finnes mest av hos oss.

Her er næringsinnhold på de forskjellige typene (pr avocado uten stein, standard størrelse). Legger på bilde og, slik at dere kan se forskjellen !


HASS - CALIFORNIA

http://lancaster.unl.edu/food/avocado.jpg

Total: 279 Fat:27 239 89% Sat:4 38 14% Poly:3 30 11% Mono:17 150 56%Carbs:13 17 6% Fiber:9 0 0%Protein:3 14 5%Alcohol:0 0 0%

279 kalorier - 89 % fett 5 % protein og 4 net karber !

NASS - FLORIDA
http://www.nass.usda.gov/fl/gif/bacon.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedi...d/Avocado.jpeg

Total: 489 Fat:47 419 89% Sat:7 67 14% Poly:6 53 11% Mono:29 263 56%Carbs:22 29 6% Fiber:15 0 0%Protein:6 24 5%Alcohol:0 0 0%

489 kalorier - 89 % fett 5 % protein og 7 net karber !

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av vimsen85 (Innlegg 944533)
Hmm. Okei. Da må vi kjøpe de ruglete da..

Litt klokere nå?

vimsen85 06-10-10 23:33

Sv: Ang fett.
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kitt (Innlegg 944561)
Litt klokere nå?

Ja. Takk :) Men er det noe smaksforskjell? Jeg har aldri tenkt på at det er to forskjellige typer.

Kitt 06-10-10 23:34

Sv: Ang fett.
 
Jeg syns den grønne har litt skarpere smak. Liker den brune best!:)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:38.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no