Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spis deg ned i vekt med Skaldeman (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=134)
-   -   Fakirbiff - ikke vellykket ... (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=42332)

snitzel68 26-03-11 19:02

Fakirbiff - ikke vellykket ...
 
Her har vekta stått stille lenge nå, så jeg tenkte jeg skulle prøve å lage disse fakirbiffene/ kakene.....laget selvfølgelig dobbel posjon, men de ble veldig løse i konsistensen. Veldig vanskelig å snu i stekepanna, prøvde også å lage en kjøttpudding, etter tips fra en blogg, men med samme resultat:(. Noen med erfaringer, og kanskje tips om hva jeg gjorde feil :confused:

langaard 26-03-11 19:15

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av snitzel68 (Innlegg 1066946)
Her har vekta stått stille lenge nå, så jeg tenkte jeg skulle prøve å lage disse fakirbiffene/ kakene.....laget selvfølgelig dobbel posjon, men de ble veldig løse i konsistensen. Veldig vanskelig å snu i stekepanna, prøvde også å lage en kjøttpudding, etter tips fra en blogg, men med samme resultat:(. Noen med erfaringer, og kanskje tips om hva jeg gjorde feil :confused:

For mye fløte kanskje? Jeg bruker bare eggeplommer i mine:)

Aline 26-03-11 19:16

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Jeg lagde noen skaldemanninspirerte kaker selv igår.
Jeg har ingen gode råd for å få de mer faste annet enn mel, og det er jo ikke noe særlig...

Kanskje jbk kan brukes? eller litt fiberhusk? Veldig lite isåfall. Jeg vet ikke :(

Aline 26-03-11 19:17

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Ja, det er sant, jeg brukte mye mindre fløte enn i oppskriften, jeg hadde ikke mere...
Og jeg tror ikke deigen hadde tålt stort mer?

Nerthus 26-03-11 19:40

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Bruk mindre fløte, stek på høy varme og ikke snu før de er godt stekt på "første" siden :)

snitzel68 26-03-11 19:47

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Takk for tips :) Brukte bare eggeplommer, å mengden fløte som sto i oppskrifta, men det var vell den det ble for mye av ja. Skal gå ned på mengden neste gang :) :)

Nerthus 26-03-11 19:48

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av snitzel68 (Innlegg 1066980)
Takk for tips :) Brukte bare eggeplommer, å mengden fløte som sto i oppskrifta, men det var vell den det ble for mye av ja. Skal gå ned på mengden neste gang :) :)

Jeg har gått ned til 1.5 dl og de blir med en gang mye fastere :)

Tirililltove 27-03-11 15:06

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Stek i ovnen i en kakeform, så kan den deles i passe str etterpå, mye enklere fant jeg ut, litt fet siver ut ,men det gjør ingenting.

Nerthus 27-03-11 15:09

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Tirililltove (Innlegg 1067459)
Stek i ovnen i en kakeform, så kan den deles i passe str etterpå, mye enklere fant jeg ut, litt fet siver ut ,men det gjør ingenting.

Smart! :) Temp og ca tid - har du det?

snitzel68 27-03-11 15:18

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Jeg prøvde i en brødform, men når jeg snudde formen for å få ut "kjøttpuddingen", rydde den litt fra hverandre. Den stekte jeg i vannbad i ovnen i ca 1,5t på 175gr :)

trillian78 27-03-11 16:01

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Jeg tror det er viktig å røre mye i deigen sånn at den blir ordentlig seig. Ellers har jeg stekt de fakirbiffene i ovnen i en sånn silikon muffinsform. Det funka bra.

babydoll 27-03-11 18:05

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Lagde min aller første batch med fakirbiffer igår. Første omgang i panna ble tørrstekte og svidde, andre batch ble bare svidde men ok inni. I tillegg var de feilkrydra og oversalte, kjøttdeigen jeg brukte var ikke så veldig god, OG brannalarmen ble utløst. haha!

Lenge siden jeg har følt meg som en så mislykka kokk. Neste gang tror jeg jeg steiker dem i steikeovnen, for kjøttkakesteiking er IKKE min arena :P

Kanutten 27-03-11 18:07

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av babydoll (Innlegg 1067652)
Lagde min aller første batch med fakirbiffer igår. Første omgang i panna ble tørrstekte og svidde, andre batch ble bare svidde men ok inni. I tillegg var de feilkrydra og oversalte, kjøttdeigen jeg brukte var ikke så veldig god, OG brannalarmen ble utløst. haha!

Lenge siden jeg har følt meg som en så mislykka kokk. Neste gang tror jeg jeg steiker dem i steikeovnen, for kjøttkakesteiking er IKKE min arena :P


Hva er fakirbiff?? :rodme:

Aline 27-03-11 19:41

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
F.eks denne :)

Kanutten 27-03-11 19:49

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Urk.. Ikke noe for meg da.. Jeg takler ikke smaken av svinekjøttdeig eller medister... :eek: Ei heller kyllingkjøttdeig... Yakk!:eek:

Men sørg for at dere blander deigen godt nok med salt før dere tilsetter resten!

sitv 27-03-11 19:59

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Hei !!
Jeg laget mine fakirbiffer i wok,med godt med olje,etter et noe mislykka forsøk i stekepanne. Dette funket veldig bra,jeg stekte de litt store ,og 2 stk om gangen. Siden jeg laget ganske mange ,så tok jeg meg ikke tid til å steke de helt gjennomstekt,men la de i langpanne og etterstekte de i ovnen.Siden man kan bruke ganske sterk varme med wok,så ble de ikke brent ,men fikk en fin farge.:)

Nerthus 28-03-11 10:23

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kanutten (Innlegg 1067794)
Urk.. Ikke noe for meg da.. Jeg takler ikke smaken av svinekjøttdeig eller medister... :eek: Ei heller kyllingkjøttdeig... Yakk!:eek:

Men sørg for at dere blander deigen godt nok med salt før dere tilsetter resten!

Har alltid i salt tilslutt jeg - går kjempefint det :)

Tirililltove 28-03-11 19:20

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nerthus (Innlegg 1067465)
Smart! :) Temp og ca tid - har du det?

Brukte igår en slik halv langpanne type, stekte på 225 gr i 30 min. Brukte kjøttdeig, denne gang, kjempegodt.

Photobscura 28-03-11 19:47

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket ...
 
Du kan godt i ha i litt fiberhusk om de blir for løse, det trekker til seg litt fuktighet. Ellers er det et lurt å la hele deigen stå i kjøleskapet natta over, og la den bli romstemperert før du steker den opp. Da får den "satt" seg litt, og smaker rett og slett bedre, og er fastere. Om den ikke er iskald når du steker, så har jeg også inntrykk av at den ikke brenner seg så lett. Dette har jeg fått streng beskjed om fra min far. ALT kjøtt skal være romtemperert før man steker det! ;)
Bytt ut en liten klunk av fløten med farris, og de blir ekstra saftige!
Ikke minst er det viktig å smake på deigen underveis. Jeg vet noen synes det er litt nasty å skulle spise rått kjøtt, men det er faktisk ikke så verst! :D Jeg smaker ALLTID på maten underveis, ettersom jeg eksperimenterer mye med krydder.

nellie 28-03-11 20:04

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket ...
 
Evt så er det alltid greit å steke en prøvekake da;) Så slipper man spise rått kjøtt.

snitzel68 29-03-11 17:36

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket ...
 
Det var faktisk en av de tingene jeg trodde jeg gjorde feil ja....at produktene var for kalde, tok de rett fra kjøleskapet :(

Alynna 24-06-11 19:12

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket ...
 
Å ha KALD kjøttdeig og å røre inn saltet først, er velkjente triks. Jeg fikk løse kjøttkaker med eksakt samme oppskrift, før jeg forsto hvor vesentlig det var å røre kjøttet seigt med salt. Tørre krydder tror jeg ikke spiller noen rolle, men alt som endrer konsistens, væske/fett/fiber tar du i etter at massen har forandret seg.

Et av de vanligste rådene er også å hive i et par isbiter når man sper, for temperaturens skyld.

Alynna 24-06-11 19:17

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket ...
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 1068762)
ALT kjøtt skal være romtemperert før man steker det! ;)

Dette gjelder alt kjøtt i hele biter (ikke kvernet kjøtt)

Dette har med indre temperatur vs ytre temperatur på kjøttet og gjør biffen mørere - alt av helt kjøtt bør varmes opp så langsomt som mulig for å gjøre det mørt, og å varme kjøtt fra 4 til 22 grader har mye å si - steker man en 4 graders biff så vil den være rå mye lenger enn en 22 graders biff, og yttersiden vil være grå skosåle før kjernen har rukket å ikke være blodig lenger, om du skjønner. (Lese om sous vide/langtidssteking for enda mer lærdom)

Kjøttfarse trenger ikke være kald når den er formet og skal stekes, men den må være iskald når den røres med salt og spes.

mjaubeibi 15-07-11 23:46

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket ...
 
Men hvordan lager man medisterdeig sånn utenom juletider?
For det er vel det han egentlig bruker, hvis jeg husker riktig?

kan jeg kjøpe ister hos slaktern og blande ut med vanlig kjøttdeig?

Og: i så fall, hva tror dere blandingsforholdet er mellom deig og ister?

arnakristin 16-07-11 00:14

Sv: Fakirbiff - ikke vellykket ...
 
Jeg kjøper som regel medister i Sverige, her hjemme så finner jeg det ofte på ICA Maxi…


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:51.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no